ten "kresťanský" chápete ako napr. dnešné Slovensko kde je v ústave zakotvená sloboda vyznania, ale štát zo zákona priamymi dotáciami financuje platy a odvody duchovným cirkví a poskytuje im príspevok na prevádzkové náklady cirkevných ústredí (teda u nás hlavne RKC z tohto profituje), alebo to mám brať ako napr. cézaropapizmus v Byzantskej ríši kde bolo kanonické právo záväzné pre všetkých + panovník bol súčasne hlavou cirkvi?
ja by som akože nechcel ani jedno, ale predsa len to nie je jedno a to isté.. a kto je pokrstený ako katolík, ale už neveriaci (a viem že je vás po kokot), skúste si vygenerovať na zbohom.sk tlačivo a poslať ho na lokálnu faru nech si vás škrtnú, za pokus nič nedáte
@ssnehulienka@atropabelladona hej vlastne na to, o čom hovoríte vy, som sa v @12 -tke pýtal, lebo dá sa ten "kresťanský štát" brať aj ako to, v čom žijeme my, ale aj ako stredovek - a to nie je jedno
@sitic Just a reminder: When Prophet Muhammad (sallahu alayhi wa sallam) was travelling on the road with his cousin, Al-Fadl ibn Abbas, a woman stopped him to ask him a question. The woman was very beautiful, and Al-Fadl couldn´t help but stare at her.
Seeing this, Prophet Muhammad reached out his hand and turned his cousin’s face away.
He didn´t tell the woman to cover her face.
He didn´t tell her to change her clothing.
He didn´t tell her that her appearance was too tempting or indecent.
@waagbistritz69 necitam komentare, ale berme to skor z tej "modernej" stranky, ako to funguje dnes a nie ako to fungovalo kedysi. krestanstvo sa mi z tych 3 zda najflexibilnejsie.
@atropabelladona Tak to je aj dost rozdiel pri moslimskych krajinach. Napr. Turecko a Saudska arabia. Turecko je sekularny stat ak hovori o statnom nabozenstve tak podla mma nemysli to "moderne" usporiadanie.
@james144@6 viera v stat existuje a praktizuje ju vacsina planety.. vola sa etatizmus
A k teme, nechcem zit v state.. Stat je to najhorsie nabozenstvo v historii ludstva, ktore ma na svedomi stovky milionov (mozno miliardy pocas celeho fungovania najroznejsich statov) ludi.. Veriaci v nieco taketo zvratene je podla mna mentalne retardovany
@waagbistritz69 to je sice pekne ale pravo saria a vobec patriarchalny sytem zivota hovori za vsetko okrem toho nie vsetky pribehy o mohamedovi su take lichotive
@tommyhot oni ale pod statnym vierovyznanim mysleli nieco ine a james144 len poukazoval na to ze sa to nazyva inak, etatizmus nemal na mysli nikto z nich
@skellington666 ale predsa kresťanstvo je najmiernejšie...a od čias stredoveku sa toho najviac pomenilo a prispôsobilo ľuďom...samozrejme nie všetko a každé náboženstvo má + aj -....ale islam je netolerantný voči iným náboženstvám a diskriminačný voči ženám..z toho dôvodu nie
@mariquittka islam vôbec nie je netolerantný.. vo väčšine krajín blízkeho východu sú ostatné náboženstvá tolerované, až kým sa na ich čelo nedostanú západom podporovaní radikáli.. a to potom začnú tie masakre a násilnosti, ktoré každý deň ukazujú v telke a potom si každý myslí akí sú islamisti nebezpečný.. a to všetko len z dôvodu vyvolania strachu
kresťanstvo v takom všeoebecnom slova zmysle, nie extremistickom, má fajn moralne a etické zásady kt. preberá celá spoločnosť a nie len kresťania čiže jednoznačne...
ale zaujímavé by bolo, v nejak budhistickej krajine... vyberam si Nepál, lebo sa mi lúbi názov!
@alpanu@ivlu@hetfield@sisel@skellington666@forte nepochopili ste to. kebyže chcem dať na výber iné možnosti, tak ich dám. pýtal som na konkrétne z týchto troch (za predpokladu, že nemáte inú možnosť)
@alpanu áno, odpovedala, ale asi si si dobre neprečítala otázku, pretože v nej je napísané "Z UVEDENÝCH MOŽNOSTÍ" a medzi mnou uvedenými možnosťami nie je "ani jedno" ani "staroegyptské". čiže si to zjavne nepochopila
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
52 komentov
Sekulárny najlepšie.
ja by som akože nechcel ani jedno, ale predsa len to nie je jedno a to isté.. a kto je pokrstený ako katolík, ale už neveriaci (a viem že je vás po kokot), skúste si vygenerovať na zbohom.sk tlačivo a poslať ho na lokálnu faru nech si vás škrtnú, za pokus nič nedáte
@sitic Just a reminder: When Prophet Muhammad (sallahu alayhi wa sallam) was travelling on the road with his cousin, Al-Fadl ibn Abbas, a woman stopped him to ask him a question. The woman was very beautiful, and Al-Fadl couldn´t help but stare at her.
Seeing this, Prophet Muhammad reached out his hand and turned his cousin’s face away.
He didn´t tell the woman to cover her face.
He didn´t tell her to change her clothing.
He didn´t tell her that her appearance was too tempting or indecent.
He averted his cousin´s impolite stare.
A k teme, nechcem zit v state.. Stat je to najhorsie nabozenstvo v historii ludstva, ktore ma na svedomi stovky milionov (mozno miliardy pocas celeho fungovania najroznejsich statov) ludi.. Veriaci v nieco taketo zvratene je podla mna mentalne retardovany
a k otázke.. ani v jednom
Ale tak čo ja viem.... asi to kresťanské, veď koľko štátov je (bohužiaľ) takých, a pritom ani polka obyvateľov nie je veriacich.
ale zaujímavé by bolo, v nejak budhistickej krajine... vyberam si Nepál, lebo sa mi lúbi názov!
najväčšie zlo - moslimský štát
(subjektívny pohľad of course)
ale najlepší by bol ateizmus
tak z kresťanských krajín by som si vybral napr. - Fínsko, Nórsko, Švajčiarsko, Rusko
a z islamistických - Sýria (ak odolajú tlaku západu)