Napríklad ja sa nevyznám v autách (typy, ceny, dizajn...) ako väčšina ľudí, čo poznám a mohol by som to vedieť, keďže som muž a mám 20 a v tejto dobe je auto priam rutina a často keď zaznieva táto téma, neviem sa zapojiť do rozhovoru .
je viac takych veci, ale momentalne je to politika. chcela by som sa v nej vediet orientovat, vidiet aj za pekne hesla a sluby.. viedit veci objektivne, bez predsudkov a opantanosti. nebyt volic-ovca, ale realne vediet zhodnotit situaciu, moznosti a vychodiska.
Hudba - počúvam len Depeche Mode, Ladytron, nejaký Future Synthpop, a poznám ich spredu-odzadu, všetky pesničky a texty naspamäť. Ale keď začne niekto rozprávať o modernej hudbe, alebo keď som na nejakej diskotéke, nepoznám vôbec NIČ.
Filmy a televízor - nemám na nič názor. Vôbec nepozerám seriály ani televízor, dva roky dozadu som tento odpad úplne odsekol zo života.
Matematika, fyzika a ekonomika - mám pocit že keď si k tomu sadnem a učím sa to, nemám problém sám prísť na systém ako fungujú veci a potom ľahko ovládam učivo. No nechcem sa to učiť, nebaví ma to a neznášam to.
@riddler to je uz ina kava u mna staci, ze niekto povie napr. "najnovsi model VW + typ+cislo" a uz som z toho hotovy, ze si ho musim vygooglit a este ked mam vodicak megatrapas
Fyzika, chémia - ale to zase ani nemám potrebu vedieť, ale také základné znalosti ako newtonové zákony a tak by som chcela vedieť, len mne to proste nešlo nikdy do hlavy - niečo čo ma nudí si neviem proste zapamätať. Takže z toho som totálny dilino aj v elementárnych veciach.
A nutne potrebujem zlepšiť svoju anglitčinu, lebo je to desné, fakt...
@5 ale skor to je taky pocit, ze by som sa mala vyznat, ale sama asi ani nechcem :s
inak neviem presne co by to mali byt za okruhy, v ktorych by som mala mat prehlad, ale jednoducho ked sa bavim s nejakym dievcatom, tak to velmi rychlo zlyha na tom, ze nemame spolocne temy a obcas ma to mrzi a najhorsie je, ked sa so mnou chce nejaka naruzivo bavit o kozmetike mode a tak a ja nemam co poskytnut
Nevyznám sa v autách, vo financiách, v kozmetike a mode, hudbe staršej od romantizmu( čo ma mrzí asi najviac), v gitarových efektoch a aparátoch (ale chcela by som sa veľmi). A súhlasím aj s tým zlepšením v angličtine lebo v podstate celý život vyrastám na nemčine a potom je to bieda. A je toho určite veľa ešte v čom sa nevyznám ale chcela/ mala by som sa...
@strangelove ja uz sa o to absolutne nezaujimam, mam svoj styl licenia a viem podla nejakych poziadaviek nalicit zakaznikov, ale nebavi ma o tom diskutovat a tak.. ale pisala som, ze sa nevyznam v kozmetike, nie v liceni v tom sa vyznam, ale len v tom mojom pohodlnom okruhu a zvysok nejak neriesim, nijak ma nenaplna kecat o tom s niekym hodiny, ze ktory produkt je na co dobry a parfemy a moda a kde je dobra kozmeticka a podobne
Rada by som zo všetkého mala aspoň trocha páru, ale sú veci, ku ktorým som nikdy nemala vzťah a absolútne neabsorbujem vedomosti z tých oblastí. v škole to bol dejepis a nemčina, obidva si uvedomujem, že je fajn vedieť, ale proste to nejde a nebaví ma to a ako sa niečo z toho naučím, tak to hneď aj zabudnem.
Je strašne veľa vecí z fyziky, matematiky, informatiky, ktoré sú naozaj zaujímavé, ale nemám k tomu dostatočný prístup, alebo dokonca ani kapacitu (tu sa asi skôr len podceňujem)
Jazyky. Z cudzích viem len angličtinu, aj to všetko okrem komunikácie, rozprávať neviem... ale v tomto na sebe pracujem, makám na angline aj taliančine...
Emočná inteligencia, asertívne správanie, zdravé sebavedomie, to všetko nula bodov, ale opäť - vykopávam sa a snažím sa budovať si okruh známych a nebyť ako autista.
Všeobecný rozhľad. Myslím, že ho mám celkom fajn, ale stále je tak strašne veľa vecí, ktoré neviem...
hlavne mam pocit ze by som sa mala trochu vyznat v grafike ked ju tolke roky studujem, a stale sa pri akejkolvek technickej cinnosti v skole citim nejako takto:
ale ja sa vlastne nevyznam fakt takmer v nicom, ja som dobra akurat tak na snivanie
Windows 8
fakt nemám naň nervy a ani sa nesnažím niečo o ňom niečo dozvedieť, asi prvé dva týždne som nevedela ani vypnúť počítač a keď vidím niekoho pri sebe na notebooku, ako niečo robí, tak som z toho úplne že whaaat to sa ako robí strašná hanba, lebo inak som slušne technicky zdatná a väčšinu problémov si po pol dni gúglenia viem riešiť sama.
A ešte prakticky nič neviem o politických udalostiach 90. rokov, lebo som bola vtedy príliš malá, aby som si to pamätala, ale ešte sa to nepovažuje za históriu.
A o autách, šoférovaní, dopravných značkách a pravidlách premávky tiež vôbec nič neviem, na VŠ som sa trošku naučila niečo o spaľovacích motoroch a čo je katalyzátor a karburátor, ale inak som hanebne blbá
Cely zivot sa o vsetko mozne zaujimam, ucim, natrepavam do hlavy co chcem atd. Lebo vela veci chcem vediet a vela veci ma nadchne, ale nikdy som nepotrebovala, nechcem a ani dodnes neviem rucickove hodiny ale o jadrovej fyzike bych vam vedela rozpravat
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
45 komentov
Filmy a televízor - nemám na nič názor. Vôbec nepozerám seriály ani televízor, dva roky dozadu som tento odpad úplne odsekol zo života.
Matematika, fyzika a ekonomika - mám pocit že keď si k tomu sadnem a učím sa to, nemám problém sám prísť na systém ako fungujú veci a potom ľahko ovládam učivo. No nechcem sa to učiť, nebaví ma to a neznášam to.
Tiež by som povedal, že financie. Naše školstvo na to totálne zvysoka serie.
A nutne potrebujem zlepšiť svoju anglitčinu, lebo je to desné, fakt...
inak neviem presne co by to mali byt za okruhy, v ktorych by som mala mat prehlad, ale jednoducho ked sa bavim s nejakym dievcatom, tak to velmi rychlo zlyha na tom, ze nemame spolocne temy a obcas ma to mrzi a najhorsie je, ked sa so mnou chce nejaka naruzivo bavit o kozmetike mode a tak a ja nemam co poskytnut
ale asi tiez ako @5
+ ešte ekonomia a financtnictvo.
Je strašne veľa vecí z fyziky, matematiky, informatiky, ktoré sú naozaj zaujímavé, ale nemám k tomu dostatočný prístup, alebo dokonca ani kapacitu (tu sa asi skôr len podceňujem)
Jazyky. Z cudzích viem len angličtinu, aj to všetko okrem komunikácie, rozprávať neviem... ale v tomto na sebe pracujem, makám na angline aj taliančine...
Emočná inteligencia, asertívne správanie, zdravé sebavedomie, to všetko nula bodov, ale opäť - vykopávam sa a snažím sa budovať si okruh známych a nebyť ako autista.
Všeobecný rozhľad. Myslím, že ho mám celkom fajn, ale stále je tak strašne veľa vecí, ktoré neviem...
Viem, že nič neviem no
ale ja sa vlastne nevyznam fakt takmer v nicom, ja som dobra akurat tak na snivanie
fakt nemám naň nervy a ani sa nesnažím niečo o ňom niečo dozvedieť, asi prvé dva týždne som nevedela ani vypnúť počítač a keď vidím niekoho pri sebe na notebooku, ako niečo robí, tak som z toho úplne že whaaat to sa ako robí strašná hanba, lebo inak som slušne technicky zdatná a väčšinu problémov si po pol dni gúglenia viem riešiť sama.
A ešte prakticky nič neviem o politických udalostiach 90. rokov, lebo som bola vtedy príliš malá, aby som si to pamätala, ale ešte sa to nepovažuje za históriu.
A o autách, šoférovaní, dopravných značkách a pravidlách premávky tiež vôbec nič neviem, na VŠ som sa trošku naučila niečo o spaľovacích motoroch a čo je katalyzátor a karburátor, ale inak som hanebne blbá
a brutalne sa hanbim ked neviem nejaky datum a podobne