V opozicii okrem SMK mozme cakat uz aj Most - Híd...:)
Politicky zainteresovani birdzaci! co si myslite o najnovsom prieskume, ktory okrem toho, ze v koalicii mozme cakat Smer, SDKU a KDH, hovori aj o tom, ze v opozicii bude SMK, Most -Hid a SNS...zaujimava trojica nie?
to sú mi novinky tie prieskumy skúmajú iba preferencie (percentá sympatizujúcich voličov), oni nemajú ako vedieť kto sa s kým spojí po voľbách... samozrejme, že sú nejaké viac či menej pravdepodobné varianty, ale toto je blbosť
pochybujem, že do koalície by išiel SMER a SDKÚ spolu...by si obaja predsedovia pohnevali svojich voličov, lebo na seba vzájomne nadávajú. Skorej to vidím na koalíciu SMER-u KDH a možno SaS... resp. SMER a SNS v opozícii a SDKÚ, Sas, KDH a Most tvoriť koalíciu. no všetko záleží od výsledku slotovcov...
@Mernose samozrejme, je to prieskum preferencii volicov, cize keby boli volby, hlasy by boli prerozdelene asi takto ( aj poradie plati). ako by sa dane strany dohodli alebo nie, to uz by bolo na nich. skor ma zaujalo to, ze nasi madarski spoluobcania to celkom vyhrali pretoze sa 1 strana rozclenila na 2 a obe by sa do parlamentu mali teoreticky (podla tohto prieskumu) dostat. teoreticky by to mohlo znamenat, ze ak by sa madarska strana rozclenila na 4 strany, stale by boli do parlamentu zvolene 4 strany. ja viem, nie je to realne, len teoreticky mozne. ale zaujimava strategia. by to bola.
Bude zaujimave sledovať čo sa stane ak smer vyhra voľby a na bude musieť isť do koalicie s nejakou pravicovou stranou. Som zvedavi ako začne ujo Fico meniť nazory, keď bude sa bude chcieť udržať pri moci.
@Stormmast3r ja som zvedava, ako sa z Dzurindu a Fica - uhlavnych nepriatelov - stanu najlepsi kamarati a vzaaaajomne si budu pchat statne peniaze do vackov, az sa im budu vyduvat
pochybujem zeby smer a SaS boli spolu v koalicii, a co sa tyka toho prieskumu, tak ja takymto prieskumom neverim, kde sa pytaju len cca 1500 ludi, to strasne malo
SMK sa podla mna nedostane ,obsadí to velký Vlado a HZDS ...ale je mi to jedno, hlavne že smer je number one inak by tato republika bola už v totalnej prdeli
najnovsi prieskum mi pride mierne odveci, hlavne koli strasne vysokemu cislu, ktore ma sas (cez 9% myslim)... ale nevyzera, ze by sa cokolvek malo menit... sucasnej koalicii to vyzera furt vacsinu... bohuzial...
@Tomas SaS kazdopadne nemala medzi opytanymi dost hlasov. co neznamena ze by ich vo volbach nedostali. aj ked prilis sa mi nepaci ich kampan. pripada mi mierne agresivna.
@Anthvillie v tej strane je vela schopných ludí čo rozumie svojmu oboru, tam to není to tak že žezničiar alebo polnohospodar alebo niekto začne robiť v politike.. a sa mi ráta že také veci museli riešiť ,ako ked nebol plyn, Novaky, kríza.., a dobre sme to zvladli, ekonomicky oproti susedom, kde vladla pravicova koalicia, sme na tom ovela lepšie, čo si ludia povedia to im podla mna smer aj dá, len si to musia vedieť povedať a nie doma frflať pri televizore
@Anthvillie ale na to sa teším ked urazený Dzurindik postúpi a bude musieť byť s Ficom, vravel že s Ficom nebude tak som zvedavý aky bude trapny ked pojde
@Revolucion inac Dzurinda je asi jediny politik o ktorom mozem povedat ze ho fakt nemam rada. lebo on robil take podrazy za svojej vlady a teraz sa zmoze akurat tak stekania na Fica
@anthvillie ... Ja som v posledných dňoch videl skôr tento prieskum ... ale nepokladám to za nejaké relevantné, výsledky v prieskumoch skáču a vo voľbách je to aj tak ešte o niečo inak
preferencie smeru sú v prieskumoch nadhodnotené cca o 5-10% naopak SDKU môže reálne rátať z takými 15% pretože ju budú už klasický voliť najviac nerozhodnutých voličov hoc oproti minulým voľbám nejaké % tých nerozhodnutých voličov prevezme SaS ale aj tak myslím že viac vezme SDKÚ pretože ľudia sa nakoniec rozhodnú pre stranu ktorá je už viac menej vykryštalizovaná na rozdiel od SaS od ktorej nikto zatiaľ nevie jednoznačne čo čakať. Na hranici sa zvoliteľnosti je HZDS aj keby sa prepadli pod 5% čo si nemyslím opozícia by tým nezískala veľa pretože to by "pridalo" SMERU pár poslancov navyše. Každopádne ak by takto dopadli voľby stále by to nebola žiadna výhra SMER by získal 70 poslancov HZDS 9 SNS 9 takže to nevyzerá ružovo aj keď už bolo horšie. čo sa týka SaS tak tam tých 9,2 by som povedal je spôsobené odchýlkou prípadne sa môže jednať o zmanipulovaný prieskum každopádne ich reálne možnosti sú niekde okolo 8%. Zázrak by bol keby sa do parlamentu nedostala SNS ani HZDS ale to je takmer nemožné Slota sa začne zaháňať maďarmi k čomu mu budú nahrávať idioti z FIDESZu a Jobikku takže to vytiahne ešte aj na 8% hlupákov. SMER už začal manipulovať a atakuje SDKU napríklad úplnou náhodou najvyšší súd dnes rozhodol že generálna prokurátura musí zverejniť všetko ohľadom kauzy financovania SDKU. Zhodou okolnosti je tento súd pod palcom p. Harabina a čistou zhodou okolnosti k tomu dospel po 4 rokoch pár mesiacov pred voľbami pričom zrušil rozhodnutie krajského súdu. Akože úprimne realisticky budeme mať zlodejov vo vláde ďalšie 4roky..hoc nádej umiera posledná.
Ako môže niekto voliť Smer? Tú bandu klamárov, podvodníkov, utajovačov a zlodejov? Ako som tu už niekde spomínal, moja rodina má s Ficovcami isté skúsenosti a je to banda nenažraných hovád bez chrbtovej kosti, ktorých nezujíma nič iné len ich valov, moc a keď sa proti nim niekto zbúri tak pomsta.
@James144 pre vysvetlenie, v tom radiu to asi bolo myslene tak, ze prve 3 strany s najvacsim poctom hlasov su koalicia, druha 3ica je opozicia. inac si to vysvetlit skutocne neviem
@Anthvillie niekedy na začiatku 20tého storočia išla v amerických rádiach rozhlasová hra "Mars útočí" hra bola robená veľmi realisticky formou akýchsi správ tí ktorý si zapli rádio neskôr si mysleli že nás skutočne napadli Marťania a vypukla panika možno to bude aj tento prípad inak si to neviem vysvetliť
@James144 dokelu to som dopadla akurat na porovnavanie s Americanmi som to dopracovala je to dost mozne ze som zle pocuvala ale na druhej strane...uz tu boli aj horsie diskusie, takze dalsia do poctu sa strati
SMER na 100% opäť bude prvý ale zase nebude mať nad 50% čiže bude musieť sa spojiť a možno to bude aj SaS. Lebo HZDS a SNS narobili vo vláde najviac toho chaosu a bordelu ja si myslím a potom sami Maďari to tiež nikoho neosloví okrem menšin na Slovensku a aby sa SMER spojil s SDKÚ?? pochybujem. Ľudia proste voliť SDKÚ nebudú veď boli 8 rokov na vrchole tak už šance mali a až dnes pán Dzurinda si sype popol na hlavu čo sa priznáva za podvody tak to si lepšie nemohol naplánovať ako tesne pred voľbami.
@Pa3cek a hlavne pan Dzurinda vyhlasil ze on sa s Ficom nikdy nespoji...aj ked mozno keby zacitil dalsie peniazky...a to ze si sype popol na hlavu nie je bohvieco, lebo ludia (a zvlast politici) radi chyby opakuju...
@Anthvillie Presne tak! Vieš čo neviem prečo ale mám takého tušáka že to SDKÚ robí preto lebo už aj tak dobre vie že vo voľbách pohorí tak len aby to nerobili, že sa chcú podlízať SMER - u aby sa spojili no dúfam že FICO by to nedopustil lebo začnem asi voliť potom už len Maďarov alebo KSS bo už fakt neviem koho iného. Lebo na Dzurindu mi to moc nepasuje aby on na svoje politikárčenie nadával. Veľmi zaujímave a ešte zaujímavejšie je že teraz pán Mikloš ktorého dobré poznám rodák s môjho tiež rodného okresu aby nevystúpil po boku Mikuláša zaujímavé to by tam bol asi trápny že do teraz nadával na SMER a teraz by musel sam na seba.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
50 komentov
No aj toho sa raz dožijeme
Komunisti nás dostali za 40 rokov do prdele, Fico objavil skratku.
...Slováci si aj tak nezaslúžia mať sa dobre.