Nezdá sa Vám, že zo Švajčiarska a Islandu máme strašne málo info. ako to tam vypadá??? Zdá sa mi, ale je to len zdanie, ako keby u nás bolo na tieto krajiny uvalené informačné embargo
fakt, máš pravdu, hlavne s tým Islandom...je to nádherná krajina, škoda, že Slováci o nej vedia tak málo...(týmto samozrejme nechcem hádzať všetkých Slovákov do jedného vreca)
je to škoda, hlavne s tým islandom! je to krásna krajina so super ľuďmi, minulý týždeň som mala možnosť spoznať zopár islanďanov, a boli to fakt veľmi zlaté bytosti
A prečo nejdú správy z Bulharska, Macedónska, Kazachstanu a Litvy? Ja výslovne žiadam aby mi každý večer čítala nejaká fešanda na jakovy nové správy zo štúdia v jurte.
Island je krajina ktora ma cca 300 000 obyvatelov. Co je o trochu viac ako maju Kosice. Mxslim ze tych sprav odtial je az vela. A spravy ktore myslis ty si precitaj na ac24
@sugy1 toto ani nemalo byť vtipné, ja som narážal na to, že naozaj nám naše médiá neprinášajú info. o vývoji demokracie na Islande a vo Švajčiarsku, to som mal na mysli
@fluptak Tak napriklad vcera bola sprava ze sud rozhodol ze Island nemusi zaplatit VB a Holandsku za odskodnenie klientov Islandskej banky. Pred tyzdnom som cital ze byvaleho premiera sud oslobodil. Trochu davvnejsie o tom ako napreduje prijimanie novej ustavy. O com by si este chcel informovat? Cela ta revolucia ako ju oznacujea je o tom ze skrachovali Islandske banky a nasledne aj Island a v referende odmietli vyplatit vklady Britom a Holandanom. Co nie je ziadna slava keby si bol na mieste tych Britov.
keď si zobereš aký obsah má spravodajstvo na Slovensku tak ti logicky z toho vyplynie prečo nedávajú správy z Islandu alebo Švajčiarska
pretože sa tam nedeje nič zlé, nikoho tam nezabíjajú, žiadna pohroma tam nieje, nemajú rómov ....a iné selektované "novinky" ktoré zaberajú 99% času správ
Zavádzanie, zamlčiacanie faktov a pod. spôsobilo, že som správy pozerával čoraz menej a menej. a Keď do nich vsunuli ešte k tomu reklamu, prestal som ich sledovať úplne, teraz akurát sem tam pozriem nejaké stránky s nezávislým spravodajstvom
@grietusha k správam sa síce dá dostať, ale prečo si ich musí človek sám hľadať?.. pričom ľuďom sa servíruje kopec info o Sýrii, Iraku, USA, ekonomickej kríze, o Severnej Kórei a pod. Prečo naše (a nie len naše) média sa o islandskej revolúcii a ich novej ústave z min. roku zmienili max. jednou vetou? Je to na zamyslenie...
@grietusha nehovorím nič o tom či je dobré, alebo zlé na tom, že máme možnosť vyhľadávať si informácie sami. To by bola téma úplne o inom Poukazujem na to, ako je súčasna spoločnosť neustále manipulovaná médiami. Ako neuveriteľne a sústavne funguje selekcia informácii. Tak ako si spomínala, citujem ťa, "Severná Kórea či USA svojím konaním ovplyvňujú/môžu ovplyvňovať svet viac než Island"... súhlasím. Ale nesúhlasím s týmto tvrdením ak ho mám brať ako obhajobu súčasnej situácie... Prečo ovplyvňujú tieto krajiny svet viac ako Island? Pretože to niektorým takto vyhovuje. Predstav si situáciu, že by si viaceré európske krajiny vzali príklad z islandskej revolúcie. Ak si prečítaš pozadie toho, čo sa tam vtedy dialo, zistila by si, že by to v podstate ohrozilo (a možno aj spôsobilo) rozpad napr, EÚ. Ohrozilo by to najväčšie európske mocnosti a ekonomický vplyv Nemecka a Francúzska a to sa predsa (v súčasnosti) nemôže stať Všetko je poprepájané a všetko má svoj kritý význam. Žiaľ. Nechcem zachádzať ku konšpiratívnych teórii, len sa mi jednoducho nepáči, že podstatné info si musia ľudia nájsť a naopak informácie, ktoré niekomu vyhovujú sú nezdravo pretláčané a ponúkané na zlatom tanieri. That´s all
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
Nezdá sa Vám, že zo Švajčiarska a Islandu máme strašne málo info. ako to tam vypadá??? Zdá sa mi, ale je to len zdanie, ako keby u nás bolo na tieto krajiny uvalené informačné embargo
@toxo ako som hore spomínal, toto nie sú tie faily čo tu zaplavili BIRDZ, ale myslím to seriózne vážne........
pretože sa tam nedeje nič zlé, nikoho tam nezabíjajú, žiadna pohroma tam nieje, nemajú rómov ....a iné selektované "novinky" ktoré zaberajú 99% času správ
» www.sme.sk/gsearch/?cx=par...
a pretože to je proste tak. nehovorím, že to tak je dobre a správne, ale pokiaľ človek chce niečo vedieť, tak si to stále môže vyhľadať sám.
okrem toho čo je zlé na tom, že si človek hľadá informácie sám?