Moj je taky ze medzi Povinnou vojencinou a otroctvom nie je žiadny rozdiel.
Som proti, a nechapem ludi co chcu ostatných odtrhnut z ich prostredia, len aby z nich boli "poriadny chlap".
A kto ma pravo urcovat kto ma aky byt?
Dalsi argument je ze dnesne decka su rozmaznane.
Bez ohladu nato, ze vojencina by dnes uz toto spravanie nezmenila, je dôležité hlavne to , ze su aj chalani ktorí su slušný, a prave vojencinou by boli nútení byt s tymi ostatnými.
Dalsia vec je za CO by sme mali bojovat?
To je akoze v poriadku, ze nejaky panak v parlamente, alebo v palaci, ktoreho polovica naroda nenavidi, bude rozhodovat o mojom živote/smrti?
Nehovoriac o tom, ze namiesto disciplinovanych muzov sa tam tvoria trosky.
Podla mna je kazdeho osobna vec aky zivot si zije, a nikto nie je povinný nutit niekoho pripravovat sa na zabijanie.
Štát ma chranit profesionalna armáda, ktora je tvorena z dobrovolnikov.
no vzhľadom k tomu ako sa vyvíja situácia vo svete, tak by sa mohlo čosi zaviesť, nemyslím zrovna dvojročná vojenčina, ale aspoň nejaký povedzme polročný základ... a tvrdiť, že z vojny vychádzalú trosky, neviem ako ty, ale poznám veľa, veľa chlapov čo boli v službe, ale fakt minimum z nich si sťažuje...a to osobne poznám chlapa čo slúžil v roku 1968, kedy mala byť fakt strašne krutá vojenčina, no on mi povedal, že to nebolo nič hrozné, že to len dáki kecálkovia zas preháňali... a také tie rozprávky ako tam strašne mučili mazákov? hej, možno dáke ojedinelé prípady ale z teba by možno troska odtadiaľ vyšla, to je pravda
Jasné, veď zjavne je u nás v praxi príliš málo jebnutostí z minulého režimu. Tak ale akože mocní muži majú často fetiš na uniformy, možno by potom namiesto politikárčenia a kradnutia boli zaneprázdnení horlivou masturbáciou pri videách vojenských manévrov.
No jasné, že som za. Komu by sa nepáčilo zabiť dva roky života intenzívnou prípravou na konflikt, ku ktorému ani nedôjde, okorenenou trošku tej nepretržitej šikany, buzerácie, nezmyselných pravidiel a úkonov, ktoré môžu prinajlepšom z človeka urobiť cvičenú opicu? Všetkým by som to doprial, the dream
Povinná vojenská služba nemá zmysel. Vojnu nikdy nevyvolali obyčajní ľudia, vždy to boli iba hry super bohatej elity a politikov, skovaných v bunkroch alebo na bezpečnom mieste. Ak sa chce pobiť Obama s Putinom, dajme ich do ringu a kto vyhrá, tomu patrí celá krajina súpera. Nerozumiem prečo by som mal ja bojovať za niekoho iného. Vo vojnách vždy išlo len o bohatstvo bohatých, nikdy nie o nejaký národ alebo náboženstvo, tobôž nie o jedinca. Vojna slúžila len na buzeráciu. Videli ste už vojaka, ktorý sa netešil na civil ? Ja nie. Asi tak "dobre" im tam bolo.
Som proti, určite by som nechcela, aby niekto mňa, moje deti alebo môjho chlapa buzeroval a nútil robiť veci, ktoré nechcem. Ja nechcem aby moje deti držali v ruke čo i len guličkovú zbraň a nie to normálnu. A aby ich niekto buzeroval a pohonkával si na tej buzerácii ego. Nech si vojny a pičoviny kkti strčia do prdele.
Ono povinná služba verejnosti (štátu) či už civilná alebo vojenská neznie zle... ale ako to už na slovensku chodí akurát by sa to zvrhlo na polročnú neefektívnu zašívareň s občasným buzerovaním.
keď idem niekedy po meste, tak mám dosť...prial by som niektorým hrdinom nejaký ten výcvík čo sme mali, alebo čo nás teraz čaká v práci ...no najviac je to, že dneska je v mode ten "armystajl" každý druhý maskáče a štítky na krku ...okrásne koniky forever
som za a hneď pre deti od 3 rokov! Ne ne robim si pi*u, ked je raz clovek ch*jko tak ním aj ostane a vojenčina s tým nič neurobí. No možno akurát tak naučí človeka jak si poskladať oblečenie
Proti, suhlasim s autorom. Z nikoho to lepsieho cloveka neurobi, ti co na to nie su tam aj tak budu len hladat sposoby ako sa cez to preflakat. ti co chcu nech si idu sami a nekafru sa do zivota ostatnych ktorym je to proti ich presvedceniu a prirodzenosti.
@nats život nieje len slnko a dúha na vojne by deformacie tipu gay,feministka,fekalista,multi-kulti, ja mám pravo sedieť, kebab do ruky, šikanou vychovali .
Som striktne proti povinnej vojenskej službe v akejkoľvek forme. Armáda má byť tvorená z profesionálnych vojakov, ktorí tam sú DOBROVOĽNE. Poznám ľudí z krajiny, kde je vojenská služba povinná a nie je to teda žiadna sranda. Vytrhnutí z kolobehu normálneho života, zakázaný kontakt s najbližšími a umiestnení do prostredia, ktoré nie je bezpečné, častokrát v boji proti teroristom. A to len z toho dôvodu, že si to niekto zmyslel... No proste nie!
tak vela ludi je za? O_o ja som si doteraz myslel, ze birdzakom nejebe (az tak strasne).
co komu z vas brani sa tam prihlasit? pokial viem, tak nic. nech sa paci, chodte! ale akym pravom chcete, aby som sa ja nechal okradat o svoj drahocenny cas, to mi nieje jasne. ked mate nejaky fetis, radi sa nechavate sikanovat, radi robite zbytocne picoviny, nemate v zivote co na praci, mate v hlave nasrate, ..., nic vas nedrzi, ale kladivom by som jebol po hlave kazdemu, kto by to chcel mat povinne.
@tomias bez ludi, co robia na pc, by si teraz sedel v drevenici, ty kus kokota. ja mozem rovnako povedat, ze hlupeho sedlaka ako si ty moze nahradit robot, ktoreho naprogramujem za 4 hodky, tak si, pekne ta prosim, nechaj svoj hlupy nazor pre seba.
@notme čo si taký zlý? veď budovy tu stáli aj predtým, ako boli vynájdené počítače... keby nebolo murárov, tesárov a iných šikovných ľudí, vtedy by tu nestáli budovy to nezáleží od ľudí pri PC a teraz nenarážam na projekcie nejakých mrakodrapov, ani môj dedo nerobil na PC a postavil s známymi veľký rodinný dom... nepríde ti niekedy, že nejak moc preceňuješ tých všemocných programátorov? veď keby nebolo ľudí okolo, nemali by si s čím ani utrieť zadky
@openmindedfreak@36 som nemyslel vo vseobecnosti, ale na konkretneho jedinca. on ma totiz hrozne casto bohovo mudre reci aj napriek tomu, ze by jeho pracu zvladla vykonavat aj cvicena opica.
ja nemam nic proti remeselnikom, ktori svoju pracu ovladaju na jednicku. ked som raz brigadoval na stavbe, chodieval som pomahat obkladacovi, ktory bol fakt spicka vo svojej triede. kazdy tyzden sme robili kupelnu v inom multimilionovom sidle, lebo kamil bol proste treida ale som vylozene alergicky na pasovych robotnikov, ktori nevedia dokopy nic a idu stekat po inych, ze niesu "poriadni chlapi" a to aj skrz to, ze ti neporiadni chlapi toho do 25ky dosiahli viac, nez oni dosiahnu za cely zivot. ako keby sami seba pokladali za nejaky vzor idealneho cloveka. hejno, idealny clovek by mal robit za pasom a nadavat na system, ze za to nedostava dost penazi.
@notme ale u ludi, ktori su proste dobri, si mozes vsimnut, ze vobec nemaju potrebu riesit kto je/nieje poriadny. robia si svoje, maju sa dobre, lebo su dobri a nemontuju sa do zivota a nazorov ostatnych. spominany kamil. povies si, ze obkladac, asi bude blby. a na jednej strane ozaj nebol nejak zvlast inteligentny v pravom zmysle slova, ale na druhej strane si velmi dobre uvedomoval, ako tento svet funguje, kto je on sam a kde je jeho miesto. ani raz som ho nepocul nadavat, ze niekto sa ma dobre a ze si to nezasluzi (ako vacsinu radovych robotnikov). im sa casto smial, ze su blbci a oni ho za to nemali radi. vedel, ze v tom, co robi, je skvely, ale tiez vedel, ze to, co robi, nieje zrovna najvynosnejsi kseft na svete, a preto sa nestazoval, ze ma malo. jednoducho si uvedomoval, ze ma tolko, kolko si zasluzi. ale nehovorim len o nom, skus si to niekedy vsimnut. cim je niekto neschopnejsi, tym viac si otvara hubu na inych ludi, predovsetkym na tych, ktori su nad nim a kritizuje ich, ze niesu viac podobni jemu. a cim je niekto lepsi (v comkolvek), tym menej sa tymito vecami zaobera.
Sorry, ze iba tvpj nazor je ten spravny a druhy moze ist ravy past lebo je len sedlak ty ma musis asi velmi poznat
Mas pravdu, moju robotu by zvladla aj cvicena opica, no nezabudni, ze aj medved v cirkuse sa naucil na bicykli jazdit, tak aby ti ten medved nestlacal enter na tvojom PC
@tomias "ty ma musis asi velmi poznat "
Nejak si zavudol co si ty napisal o mne..
" Ty si tusim presedel cele detstvo pri pc a na telesku si mal papier od doktprky, ze ZTP, vsak? "
Takze ty mna poznas este lepsie..
@hnisavica podporujes flame na birdzi, dostanes ban
@tomias hrdy 30rocny narodovec, od ktoreho som necital nic ine, nez vylozene nespravne nazory na akukolvek problematiku, s pracou, ktora, predpokladam, nevyzaduje ziadne vzdelanie a ani kvalifikaciu a je pri najlepsom priemerne financne ohodnotena, ktory ma vzdy co negativne povedat na adresu inteligentnejsich/uspesnejsich ludi ako je on sam. hold, viac mi skutocne vediet netreba. ako si dovolujes naznacovat, ze ludia, ktori su proti, su nieco menej? to mame byt vsetci akoze viac podobni tebe? uvedomujes si vobec, ze tym implikujes, ze tvoj zivot je tak nezmyselny, ze si mozes dovolit stratit 2 roky a o nic ta to nepripravi? takto maju ludia zit? ze budu na tolko neuzitocni, ze im neuskodi, ak pridu o cele 2 roky vo svojom najproduktivnejsom veku? aj po nasom srandovnom slovensku behaju stovky dvadsiatnikov, ktori za dva roky vybudovali nieco, o com sa tebe ani nesnivalo. ale bolo by lepsie, keby tie dva roky boli na vojne a nasledne robili v tescu za pokladnou, vsakze. bud taky dobry, pozri sa na seba a spytaj sa, ci si idealny zivotny vzor.
a pokojne sa mozes naucit stlacat enter a prist ma pripravit o robotu, neviem sa dockat
kto chce byť vojakom, nech ide na vojenskú školu. neustále počúvam mladých ľudí (najmä chalanov, ktorí si myslia že sú lepší ako iní chalani a ešte veľkých vlastencov), že keby bola povinná služba tak by to bolo super, že oni by chceli ísť ale tak sakra nech idú na vojenskú školu (alebo možno sa k tomu dá dostať aj iným spôsobom) ked im to tak moc chýba ale to už niee... hrdinovia...
mnohí v tom vidia len výhodu typu: z chlapca sa stane muž, alebo treba zbrojiť lebo možno raz bude zas vojna...
ale to že mladí ľudia musia opustiť svoje rodiny, kamarátov, partnerky/partnerov, bežný život... ja neviem na 2 roky ... a skákať ako pískajú tí s väčším egom....
možno to niekomu prospeje... ale nemyslím si že toto je nevyhnutnosť.... nemyslím si, že by to mali byť povinné... dobrovoľné ano, povinné nie...
Jednoznačne proti povinnej voj službe. @myschka to myslíš vážne ? Takze predpokladám ze dobrovoľnú voj službu praktizujes . inak všimol som si ze my mame ÚPLNE protipolné názori vo všetkých témach ako si tu vsimam tvoje príspevky
Som za @hsjklaop presne z jednoho dovodu. Aby zmrdi ako ty konecne dostali poriadnu vychovu. Aby vam z hlav ubudlo trochu tej arogancie a povysenosti. Aby ste sa naucili poriadku a skromnosti! Totiz toto tvojej zasranej generaciichyba ako sol.
@hovado hmm, taakze ty, typek co chce vsetkym chalanom (alebo aj zenam?) nanutit svoj nazor, a svoje presvedcenoe, ides mne, chalanovi co sa drží pravidla "Moja päsť končí na špičke tvojho nosa", hovorit, ze je arogantny, povyseny, a podobne? Ok..
@hovado wut? Ty si kkt.
Ale inak mas pravdu, ak si tak dobry, ze na zaklade par prispevkov co som sem hodil vies usudit kto som/ co som, aky som, v tom pripade ma tvoje slovo aj nejaku váhu.. škoda len ze ma poznas nejak lepsie ako ja sam seba, a dokonca si mi povedal o mne veci, ktore som sam nevedel. 0_0
Vies zlaty @hsjklaop takto reagujucich jedincov, ako reagujes ty som uz stretol/ pocul/ cital uz hafo. Neskutocne stovky ich tu boli pred tebou na BZ, ani by si neveril ako vela, aj nazivo ich bolo dost. S takymi ako ty som vedol nespocetne vela debat. Par ich bolo konstruktivnych, no vacsina o hovne.
Teda som kokot, ano, ja si to priznam, s tym nemam absolutne ziaden problem, ale naspat.
Tu skupinu dobre poznam. Skupinu mladych muzov, ktori ZVS nikdy nezazili, netusia o com to bolo tam byt a nemaju ani sajn co sa tam dialo. No poculi nejake veci od osob slabsich povah, ako je tam zle, tak maju vytvorenu akusi mienku, mienku z vlastneho usudku a tych ich (chorych) nazorov. Nazor tych mladych "scestovanych a itelientnych, rozhladenych, nezaviskych" muzov je az carovne rovanky. Fakt ten nazor, ktory som cital v prvom komente je az magicky rovnaky, ako vsetkych vyssie spominanych mladych muzov.
Ja by som ti aj vysvetlil dovod, preco je moj nazor tak kolizny a preco si myslim, co si myslim a ze moje nazory vychadzaju z logiky a dedukcii a nie z nejakych pocitov a nazorov, ale som kokot a necham si to pre seba
Nie som nejaky lumen, nepoznam kazdeho, to nie. Ale mladych muzov, ako si ty, poznam hafo...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
65 komentov
Som proti, a nechapem ludi co chcu ostatných odtrhnut z ich prostredia, len aby z nich boli "poriadny chlap".
A kto ma pravo urcovat kto ma aky byt?
Dalsi argument je ze dnesne decka su rozmaznane.
Bez ohladu nato, ze vojencina by dnes uz toto spravanie nezmenila, je dôležité hlavne to , ze su aj chalani ktorí su slušný, a prave vojencinou by boli nútení byt s tymi ostatnými.
Dalsia vec je za CO by sme mali bojovat?
To je akoze v poriadku, ze nejaky panak v parlamente, alebo v palaci, ktoreho polovica naroda nenavidi, bude rozhodovat o mojom živote/smrti?
Nehovoriac o tom, ze namiesto disciplinovanych muzov sa tam tvoria trosky.
Podla mna je kazdeho osobna vec aky zivot si zije, a nikto nie je povinný nutit niekoho pripravovat sa na zabijanie.
Štát ma chranit profesionalna armáda, ktora je tvorena z dobrovolnikov.
Ja som ZA
Ti nech sa idu zabijat medzi sebou a civilne obyvatelstvo nech nechaju na pokoji.
Som striktne proti povinnej vojenskej službe v akejkoľvek forme. Armáda má byť tvorená z profesionálnych vojakov, ktorí tam sú DOBROVOĽNE. Poznám ľudí z krajiny, kde je vojenská služba povinná a nie je to teda žiadna sranda. Vytrhnutí z kolobehu normálneho života, zakázaný kontakt s najbližšími a umiestnení do prostredia, ktoré nie je bezpečné, častokrát v boji proti teroristom. A to len z toho dôvodu, že si to niekto zmyslel... No proste nie!
co komu z vas brani sa tam prihlasit? pokial viem, tak nic. nech sa paci, chodte! ale akym pravom chcete, aby som sa ja nechal okradat o svoj drahocenny cas, to mi nieje jasne. ked mate nejaky fetis, radi sa nechavate sikanovat, radi robite zbytocne picoviny, nemate v zivote co na praci, mate v hlave nasrate, ..., nic vas nedrzi, ale kladivom by som jebol po hlave kazdemu, kto by to chcel mat povinne.
ja nemam nic proti remeselnikom, ktori svoju pracu ovladaju na jednicku. ked som raz brigadoval na stavbe, chodieval som pomahat obkladacovi, ktory bol fakt spicka vo svojej triede. kazdy tyzden sme robili kupelnu v inom multimilionovom sidle, lebo kamil bol proste treida ale som vylozene alergicky na pasovych robotnikov, ktori nevedia dokopy nic a idu stekat po inych, ze niesu "poriadni chlapi" a to aj skrz to, ze ti neporiadni chlapi toho do 25ky dosiahli viac, nez oni dosiahnu za cely zivot. ako keby sami seba pokladali za nejaky vzor idealneho cloveka. hejno, idealny clovek by mal robit za pasom a nadavat na system, ze za to nedostava dost penazi.
Mas pravdu, moju robotu by zvladla aj cvicena opica, no nezabudni, ze aj medved v cirkuse sa naucil na bicykli jazdit, tak aby ti ten medved nestlacal enter na tvojom PC
Nejak si zavudol co si ty napisal o mne..
" Ty si tusim presedel cele detstvo pri pc a na telesku si mal papier od doktprky, ze ZTP, vsak? "
Takze ty mna poznas este lepsie..
Co to meni na pointe? ..
@tomias hrdy 30rocny narodovec, od ktoreho som necital nic ine, nez vylozene nespravne nazory na akukolvek problematiku, s pracou, ktora, predpokladam, nevyzaduje ziadne vzdelanie a ani kvalifikaciu a je pri najlepsom priemerne financne ohodnotena, ktory ma vzdy co negativne povedat na adresu inteligentnejsich/uspesnejsich ludi ako je on sam. hold, viac mi skutocne vediet netreba. ako si dovolujes naznacovat, ze ludia, ktori su proti, su nieco menej? to mame byt vsetci akoze viac podobni tebe? uvedomujes si vobec, ze tym implikujes, ze tvoj zivot je tak nezmyselny, ze si mozes dovolit stratit 2 roky a o nic ta to nepripravi? takto maju ludia zit? ze budu na tolko neuzitocni, ze im neuskodi, ak pridu o cele 2 roky vo svojom najproduktivnejsom veku? aj po nasom srandovnom slovensku behaju stovky dvadsiatnikov, ktori za dva roky vybudovali nieco, o com sa tebe ani nesnivalo. ale bolo by lepsie, keby tie dva roky boli na vojne a nasledne robili v tescu za pokladnou, vsakze. bud taky dobry, pozri sa na seba a spytaj sa, ci si idealny zivotny vzor.
a pokojne sa mozes naucit stlacat enter a prist ma pripravit o robotu, neviem sa dockat
mnohí v tom vidia len výhodu typu: z chlapca sa stane muž, alebo treba zbrojiť lebo možno raz bude zas vojna...
ale to že mladí ľudia musia opustiť svoje rodiny, kamarátov, partnerky/partnerov, bežný život... ja neviem na 2 roky ... a skákať ako pískajú tí s väčším egom....
možno to niekomu prospeje... ale nemyslím si že toto je nevyhnutnosť.... nemyslím si, že by to mali byť povinné... dobrovoľné ano, povinné nie...
@myschka to myslíš vážne ? Takze predpokladám ze dobrovoľnú voj službu praktizujes . inak všimol som si ze my mame ÚPLNE protipolné názori vo všetkých témach ako si tu vsimam tvoje príspevky
určite nie.
Ale inak mas pravdu, ak si tak dobry, ze na zaklade par prispevkov co som sem hodil vies usudit kto som/ co som, aky som, v tom pripade ma tvoje slovo aj nejaku váhu.. škoda len ze ma poznas nejak lepsie ako ja sam seba, a dokonca si mi povedal o mne veci, ktore som sam nevedel. 0_0
Teda som kokot, ano, ja si to priznam, s tym nemam absolutne ziaden problem, ale naspat.
Tu skupinu dobre poznam. Skupinu mladych muzov, ktori ZVS nikdy nezazili, netusia o com to bolo tam byt a nemaju ani sajn co sa tam dialo. No poculi nejake veci od osob slabsich povah, ako je tam zle, tak maju vytvorenu akusi mienku, mienku z vlastneho usudku a tych ich (chorych) nazorov. Nazor tych mladych "scestovanych a itelientnych, rozhladenych, nezaviskych" muzov je az carovne rovanky. Fakt ten nazor, ktory som cital v prvom komente je az magicky rovnaky, ako vsetkych vyssie spominanych mladych muzov.
Ja by som ti aj vysvetlil dovod, preco je moj nazor tak kolizny a preco si myslim, co si myslim a ze moje nazory vychadzaju z logiky a dedukcii a nie z nejakych pocitov a nazorov, ale som kokot a necham si to pre seba
Nie som nejaky lumen, nepoznam kazdeho, to nie. Ale mladych muzov, ako si ty, poznam hafo...