Ahojte, ja sa o hudbe bavím rada, snáď aj vy. Aká je vaša obľúbená kapela/spevák/speváčka? Prečo práve on/-i/-y/-a? Čo je na nich iné, výnimočné a pod. Podobná otázka tu bola možno veľa krát, ale nikde som nevidela, že by sa ľudia rozpísali. Prosím, prisp
vyrastal som na punku a metale,hiphope,repe,a diskohitoch 666,,teraz počúvam všetko,okrem mainstreamu underground.je to fakt rozmanité a obľubujem aj klasickú hudbu.tak zatím
Marilyn Manson a prečo?
Sama neviem, tiež som bola z tých ľudí, ktorí ho bezdôvodne nenávidia ale teraz s ním proste zdieľam názory a pohľad na tento svet.
Väčšina mojich spomienok sa viaže práve k jeho pesničkám
O.K mohla by som tu písať strašne veľa vecí, proste je to viac ako jeho hudba, je to vzor a dal mi strašne veľa
Uh-oh. Upozorňujem, že sa neviem koherentne vyjadrovať o hudbe.
1. The National
Pretože majú atmo jak prasa, taký ľúbezný pomer monotónnych bicích, hlbších nástrojov a vyššieho hlasu, proste také postpunkovo-triphopové onô, ktoré ľúbim.
A neuveriteľne dokonalé texty, v ktorých sa každý verš dá interpretovať jedenástimi spôsobmi.
A Matt Berninger vyzerá ako superhot verzia môjho otca, Freud by jasal.
I was a white girl in a crowd of white girls in the park
You didn't see me I was falling apart
I was a television version of a person with a broken heart
2. Brand New
pre veľmi podobné dôvody (a práve som sa na wikipédii dozvedela žánrové zaradenie: emo a pop punk prosím pekne )
And we spoke
About the Father, Son, and Holy Ghost
And which psalms we had loved the most
And then we all turned to dirt
And dust
Some men die under the mountain just looking for gold
Some die looking for a hand to hold
momentalne La dispute, lebo ma strasne bavi ten smutny ukricany hlas
Frusciante, lebo eargazmicka gitara a texty a vsetko
Manson, The Kills lebo je to proste sekssy hudba
RHCP lebo ich live koncerty
Foo Fighters detto
The White Stripes lebo zase eargazmicke gitary avsetko
Vela oblubencov mam... zaroven nemam jedneho najoblubenejsieho interpreta. Podla mna tazko vybrat jedneho naj... ale tak medzi tu uzsiu spicku u mna z kapiel patria Alesana pretoze sa mi proste pacia ich skladby MAju podla mna jedinecny zvuk- taky... nie prilis tvrdy na to ze je to "screamo" hudba co mi vyhovuje. V porovnani s ostatnymi kapelami radiacimi sa do toho zanru zneju uplne inak a to si cenim....- pacia sa mi aj ich texty- teda tie ktorym rozumiem riffy/melodie samozrejme a proste celkovo styl... tazko to opisat a v neposlednom rade spevak ma pre mna absolutne jedinecny hlas ktory ma velmi bavi pocuvat.
neverim, ze tu este nebol poke a neprispel svojim 3 stranovym komentarom a 27 linkami na youtube
ok a ku mne.. mozno sa rozpisem lebo sa mam ist ucit a oddalujem to ako to len ide
ja lubim Muse. viac nez ktorehokolvek ineho interpreta na svete, lebo to co som zazila s nimi by sa mi len tak nepodarilo aj ked pocuvam aj vela inej hudby a tak, ale na muse nedam dopustit. a je mi jasne, ze o par rokov ich uz mozno nebudem pocuvat, ale na milion percent na nich nikdy nezabudnem. ked som sa do nich uplne najviac zalubila, co bolo cca pred 2 rokmi, uz 4 roky po tom, co som ich spoznala. som prvykrat v zivote zazila niektore pocity, o ktorych som ani netusila ze existuju konkretne na koncerte, take absolutne vrcholne stastie, kedy clovek nevie co ma robit az chce zomriet.. asi preto som sa na tych koncertoch aj stala zavisla a sla som na nich dohromady 12krat takze ich nelubim len kvoli ich dokonalej hudbe, ale aj kvoli tomu, ze som sa vdaka nim pozrela do osmych roznych krajin.. spoznala ooobrovske mnozstvo ludi, s ktorymi som doteraz v kontakte a mam ich hrozne rada. ze som vdaka nim zazila taky strasny mix pocitov, ci uz je to ohromne stastie a radost, alebo zufalstvo, beznadej... bola som ochotna urobit pre nich tak vela, ze som zrazu stratila vsetok strach a objavila v sebe veci, o ktorych som netusila, ze vo mne boli. ohromna odvaha, odhodlanie, sebazaprenie.. nevadilo mi 3 dni pomaly nejest a spat na letisku na zemi, len aby som sa s nimi konecne mohla objat a tych ludi, vdaka ktorym zazivam tu neskutocnu radost, vidiet z blizka a rozpravat sa s nimi. prave posledne dni mam take nostalgicke, kedze toto vsetko sa odohravalo pred rokom a na mna to len postupne dolieha, ake sztrasne uzasne veci som zazila len a len kvoli jedinej kapele a ich hudbe, do ktorej som sa zalubila.. a dufam, ze ich bude este ovela viac, len sa musim teraz dat trocha dokopy, hlavne svoje financie, a pockat si na nove koncerty.. tak dufam, ze som odpovedala na otazku dostatocne, a idem si pozret fotky z koncertov, lebo som zase zacala spominat a chce sa mi az plakat :3 a ano, kaslem na ucenie
@kejtyna To mám chápať ako výsmech alebo ako predsudky či zlé skúsenosti? Akože kresťan je človek, ktorého sa ľudský život a rôzne život. situácie nedotýkajú? Som z časti empatický človek, viem ľudí chápať. Normálne sa zaujímam, jeho životopis v rôznych verziách som si prečítal, len ma zaujíma prečo ho má niekto ako vzor.
Asi každý má nejaký vzor, to je prirodzené, od detstva sú deťom vzormi rodičia...
@georg21 necháp to ako výsmech, len ide o to že veľa veriacich ho nenávidí a príde mi zvláštne, že sa vôbec niekto ako ty chce o ňom dozvedieť viac. Keď chceš napíš mi správu :-S
@kejtyna odkiaľ vieš, že ho veriaci nenávidia? Myslím si, že nie je správne človeka odsudzovať, len môžeme nesúhlasiť či nestotožňovať sa s niečím správaním, konaním.
Keď som to čítal, tak sa veľmi nedivím, že sa prezentuje takto, resp. má určité názory. No za niektoré veci si človek môže aj sám, lebo sa rozhodol konať niečo čo ho mohlo posunúť na nesprávnu koľaj. A takých ľudí poznám veľa osobne. :letim:
@georg21
odkiaľ viem že ho veriaci nenávidia? čo je toto za hlúpu otázku..oms. Práve tí ľudia o ňom povymýšľali veci ako napríklad, že na koncertoch zabíja zvieratá a všetky možné sračky a ovečky tomu samozrejme veria
neviem čo myslíš tym ako sa prezentuje ale to ako vyzerá a aké ma názory sú dve veci. to ako vyzerá a aké oblečenie nosí je jeho práca a to či súhlasíš s jeho prejavmi či nie je mi jedno
a k téme...neviem...ja som vyrastal snád na všetkom...odmalička som počúval Ine Kafe...to bolo proste moje niekedy som ale nemal rád rap...no časom som pochopil, že v ťažkých chvíľach mi asi metal a ine štýly nepomôžu ...teraz počúvam viacmenej iba rap a motivačné pesničky ked makám...čo sa týka spevákov, najviac počúvam Ektora, Kaliho, Separa ...a zo zahraničných James Arthur
Nine Inch Nails počúvam od dvanástich rokov. Spája sa s najvýraznejšou premenou mojej osobnosti... pomohlo mi to nájsť sám seba, aj keď som sa vyprofiloval napokon do odlišných názorov, ako má frontman. Doteraz ich počúvam rád a často. Je to fantasticky bohatá a rôznorodá hudba s hlbokými textami. Doteraz som v nej schopný nachádzať nové veci.
Príklad:
Posledné roky veľa počúvam aj skupinu Ulver, ktorá pôvodne hrávala black metal a vyvinula sa do niečoho- pre mňa- mimoriadne fascinujúceho. Hudba Ulver je neporovnateľná s čímkoľvek iným, čo poznám.
Príklad:
Nemyslím si ale, že zmieňovaná hudba je pre každého...
Manson je skvelý. A teraz, keď je menej známy, ako býval, mám pocit, že sa mu rozviazali viac ruky a tvorí pokrokovejšie umenie, ako zvykol, keď bol mladší (aj keď aj to staré sa mi páči a ANTICHRIST SVPERSTAR som počúval kedysi celé dni dookola).
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
Sama neviem, tiež som bola z tých ľudí, ktorí ho bezdôvodne nenávidia ale teraz s ním proste zdieľam názory a pohľad na tento svet.
Väčšina mojich spomienok sa viaže práve k jeho pesničkám
O.K mohla by som tu písať strašne veľa vecí, proste je to viac ako jeho hudba, je to vzor a dal mi strašne veľa
1. The National
Pretože majú atmo jak prasa, taký ľúbezný pomer monotónnych bicích, hlbších nástrojov a vyššieho hlasu, proste také postpunkovo-triphopové onô, ktoré ľúbim.
A neuveriteľne dokonalé texty, v ktorých sa každý verš dá interpretovať jedenástimi spôsobmi.
A Matt Berninger vyzerá ako superhot verzia môjho otca, Freud by jasal.
I was a white girl in a crowd of white girls in the park
You didn't see me I was falling apart
I was a television version of a person with a broken heart
2. Brand New
pre veľmi podobné dôvody (a práve som sa na wikipédii dozvedela žánrové zaradenie: emo a pop punk prosím pekne )
And we spoke
About the Father, Son, and Holy Ghost
And which psalms we had loved the most
And then we all turned to dirt
And dust
Some men die under the mountain just looking for gold
Some die looking for a hand to hold
su super
do každej nálady sú!
momentalne La dispute, lebo ma strasne bavi ten smutny ukricany hlas
Frusciante, lebo eargazmicka gitara a texty a vsetko
Manson, The Kills lebo je to proste sekssy hudba
RHCP lebo ich live koncerty
Foo Fighters detto
The White Stripes lebo zase eargazmicke gitary avsetko
dobre, dalej sa mi nechce
ok a ku mne.. mozno sa rozpisem lebo sa mam ist ucit a oddalujem to ako to len ide
ja lubim Muse. viac nez ktorehokolvek ineho interpreta na svete, lebo to co som zazila s nimi by sa mi len tak nepodarilo aj ked pocuvam aj vela inej hudby a tak, ale na muse nedam dopustit. a je mi jasne, ze o par rokov ich uz mozno nebudem pocuvat, ale na milion percent na nich nikdy nezabudnem. ked som sa do nich uplne najviac zalubila, co bolo cca pred 2 rokmi, uz 4 roky po tom, co som ich spoznala. som prvykrat v zivote zazila niektore pocity, o ktorych som ani netusila ze existuju konkretne na koncerte, take absolutne vrcholne stastie, kedy clovek nevie co ma robit az chce zomriet.. asi preto som sa na tych koncertoch aj stala zavisla a sla som na nich dohromady 12krat takze ich nelubim len kvoli ich dokonalej hudbe, ale aj kvoli tomu, ze som sa vdaka nim pozrela do osmych roznych krajin.. spoznala ooobrovske mnozstvo ludi, s ktorymi som doteraz v kontakte a mam ich hrozne rada. ze som vdaka nim zazila taky strasny mix pocitov, ci uz je to ohromne stastie a radost, alebo zufalstvo, beznadej... bola som ochotna urobit pre nich tak vela, ze som zrazu stratila vsetok strach a objavila v sebe veci, o ktorych som netusila, ze vo mne boli. ohromna odvaha, odhodlanie, sebazaprenie.. nevadilo mi 3 dni pomaly nejest a spat na letisku na zemi, len aby som sa s nimi konecne mohla objat a tych ludi, vdaka ktorym zazivam tu neskutocnu radost, vidiet z blizka a rozpravat sa s nimi. prave posledne dni mam take nostalgicke, kedze toto vsetko sa odohravalo pred rokom a na mna to len postupne dolieha, ake sztrasne uzasne veci som zazila len a len kvoli jedinej kapele a ich hudbe, do ktorej som sa zalubila.. a dufam, ze ich bude este ovela viac, len sa musim teraz dat trocha dokopy, hlavne svoje financie, a pockat si na nove koncerty.. tak dufam, ze som odpovedala na otazku dostatocne, a idem si pozret fotky z koncertov, lebo som zase zacala spominat a chce sa mi az plakat :3 a ano, kaslem na ucenie
Asi každý má nejaký vzor, to je prirodzené, od detstva sú deťom vzormi rodičia...
Keď som to čítal, tak sa veľmi nedivím, že sa prezentuje takto, resp. má určité názory. No za niektoré veci si človek môže aj sám, lebo sa rozhodol konať niečo čo ho mohlo posunúť na nesprávnu koľaj. A takých ľudí poznám veľa osobne. :letim:
odkiaľ viem že ho veriaci nenávidia? čo je toto za hlúpu otázku..oms. Práve tí ľudia o ňom povymýšľali veci ako napríklad, že na koncertoch zabíja zvieratá a všetky možné sračky a ovečky tomu samozrejme veria
neviem čo myslíš tym ako sa prezentuje ale to ako vyzerá a aké ma názory sú dve veci. to ako vyzerá a aké oblečenie nosí je jeho práca a to či súhlasíš s jeho prejavmi či nie je mi jedno
milujem Arnimov hlas
...
a k téme...neviem...ja som vyrastal snád na všetkom...odmalička som počúval Ine Kafe...to bolo proste moje niekedy som ale nemal rád rap...no časom som pochopil, že v ťažkých chvíľach mi asi metal a ine štýly nepomôžu ...teraz počúvam viacmenej iba rap a motivačné pesničky ked makám...čo sa týka spevákov, najviac počúvam Ektora, Kaliho, Separa ...a zo zahraničných James Arthur
Príklad:
Posledné roky veľa počúvam aj skupinu Ulver, ktorá pôvodne hrávala black metal a vyvinula sa do niečoho- pre mňa- mimoriadne fascinujúceho. Hudba Ulver je neporovnateľná s čímkoľvek iným, čo poznám.
Príklad:
Nemyslím si ale, že zmieňovaná hudba je pre každého...
Manson je skvelý. A teraz, keď je menej známy, ako býval, mám pocit, že sa mu rozviazali viac ruky a tvorí pokrokovejšie umenie, ako zvykol, keď bol mladší (aj keď aj to staré sa mi páči a ANTICHRIST SVPERSTAR som počúval kedysi celé dni dookola).