Ake mate konciky, co robite radi vo volnom case comu sa venujete? Je cas leta a teraz je asi na to vhodna doba rozvijat sa, alebo ak este nemate comu sa chcete venovat ?
nemam koniky ,a vlastne teraz ked uz niesom doma tak beham iba po nakupoch.. ale doma mam hasicinu a basket... teda to mozem mat aj tu,ale nemam cas asi.heh.
@nicolkaa Preco nie cinstina? Ten, kto bude vediet dokonale po cinsky a povedzme po anglicky bude o par rokov viac pouzivany ako zachodova doska. Naviac vies o tom, ze severna korea manipuluje spravy? Naposledy davali v spravach, ze ich futbalovy tim prehral, pretoze do hracov udrel blesk A par dni po tom jednoducho tvrdili, ze vyhrali, aj ked prehrali :/ To len taka pikoska, aby som bol zaujimavy.
@jebozlesaaplani čínštinu som sa začala učiť ale nepáčilo sa mi to a teta čo ma učila ju to prestalo furt baviť a dala mi zadarmo najesť z reštaurácie a išla som domov a o severnú kóreu sa moc nezaujímam iba čo potrebujem vedieť z histórie, inak sú zlí zlí!
@nicolkaa kamarat sa ju teraz uci, a Ti poviem, ze ucit sa kreslit tie znaky, ma ich ovladat nejakych 5000 hlavnych, ktore same o sebe maju vyznam slova.... no, tak si sa najedla dobre a zistil ze Tvoja laska ja korea, all is well. Z coho sa tam robia prijimacky?
@jebozlesaaplani no tie znaky su hroza, to je podobne japonskemu pismu, velmi je to tazke ale ja uz po korejsky pisat viem no.. tam je taky megatazky test vseobecnych vedomosti o korei, potom anglicky test a nejaky preklad z anglictiny, preklad z dalsieho cudzieho jazyka (spanielcina u mna) a este nejaka esej, ustna cast je lahka, to je len rozhovor o mojej motivacii a treba mat precitanych min. 10 knih od korejskeho autora
@nicolkaa Hej? Kolko Ti to trvalo a sama si sa ucila?
vseobecne vedomosti - podla tych sprav, staci povedat, ze korea ma najlepsiu ekonomiku, najkrajsie zeny, korejski muzi maju najvacsie penisy, korea je lidrom svetovej inteligencie, korea ma prvenstvo od rugby cez curling az po ladovy hokej, a mala by si to dat, nie?
10 knih? The fuck? To mas potom hovorit na tom interview co si sa docitala uz korejsky?
Inak, moja byvala sa snazila jedneho casu dostat na studium v japonsku, ich ambasada vydava nejake stipendium, ktore kryje vsetky vydavky pocas celej doby studia, problem je len v tom, ze nikto na slovensku uz 8 krat po sebe nesplnil podmienky ked tam isla, bola tam len ona a este jedna baba, test sa robil z matematiky a AJ.
@jebozlesaaplani to mas odkial o tych penisoch? praveze tam boli take otazky na tom vzorovom teste, ze som ho otvarala uplne sebavedomo, ze to bude lahke a vedela som tak 5 z 20 :/ 10 knih v hocijakom jazyku, len nech je od korejskeho autora, asi sa na to budu potom pytat :x..
v japonsku by som moc studovat nechcela ale a ona spravila test? viem si predstavit ten test z matematiky, ahh
@nicolkaa No z korejskych sprav predsa. Mam take podozrenie, ze si to tiez pocula a preto ides studovat koreanistiku
Ma k tomu KU aj nejaku literaturu? Neviem si predstavit inak, kde by som hladal nejaku dostupnu vierohodnu literaturu o korei.
A co keby si si precitala harryho pottera v korejcine? To mas skoro 10 knih, a kedze korea je TOP vo vsetkom, mozno by si ich presvedcila ze Rowlingova je korejka,
Nespravila, ta matika bola vysokoskolska a trebalo mat 95 percent, aj z AJ, takze
@jebozlesaaplani nie, len ja som taku skusenost nemala a oni tam maju dost knih, vacsina je prelozenych tymi lektormi co to tam vyucuju, ale ja som si uz dala dost dobrych do citacky, akurat ze nie su o korei len od takych spisovatelov :/ a ten harry potter tak dobre zas citat neviem po korejsky, na to by som nemala nervy furt si pozerat aka hlaska je ktory znak
@nicolkaa pozri, som schopny verit, ze ides studovat, co ides studovat, aj ze pocuvas korejsku hudbu a pozeras korejske serialy, ale ze si chodila s korejcanom.....no way.
@nicolkaa Jasne, verim Ti, to bude urcite tym, ze Nove Zamky su tisicrocnou usadlostou stoviek azijskych rodov, tazko si potom najst arijskeho priatela Mas moje sympatie a sucit.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
a občas si aj rád niečo prečítam - ,,čítanie s obsahom technickým,,
vseobecne vedomosti - podla tych sprav, staci povedat, ze korea ma najlepsiu ekonomiku, najkrajsie zeny, korejski muzi maju najvacsie penisy, korea je lidrom svetovej inteligencie, korea ma prvenstvo od rugby cez curling az po ladovy hokej, a mala by si to dat, nie?
10 knih? The fuck? To mas potom hovorit na tom interview co si sa docitala uz korejsky?
Inak, moja byvala sa snazila jedneho casu dostat na studium v japonsku, ich ambasada vydava nejake stipendium, ktore kryje vsetky vydavky pocas celej doby studia, problem je len v tom, ze nikto na slovensku uz 8 krat po sebe nesplnil podmienky ked tam isla, bola tam len ona a este jedna baba, test sa robil z matematiky a AJ.
v japonsku by som moc studovat nechcela ale a ona spravila test? viem si predstavit ten test z matematiky, ahh
Ma k tomu KU aj nejaku literaturu? Neviem si predstavit inak, kde by som hladal nejaku dostupnu vierohodnu literaturu o korei.
A co keby si si precitala harryho pottera v korejcine? To mas skoro 10 knih, a kedze korea je TOP vo vsetkom, mozno by si ich presvedcila ze Rowlingova je korejka,
Nespravila, ta matika bola vysokoskolska a trebalo mat 95 percent, aj z AJ, takze
Inak to co vies, si sa naucila sama, z knih?