@nixxina prvý krát je to také najmä ked to človek preženie. ja som prvýkrát húlil s kamošom čo húli od 16 rokov a mal vtedy 27 a ten debil mi dal tolko čo sebe.
@camilla jediné čo to ovplyvňuje je predný mozgový lalok ktorý je zodpovedný za kontrolu nevhodného správania. sem tam to pociťujem na sebaovládaní ale nič viac
Pocas svojej divokej puberty som to veru vyskusal. V pohodke ale stacilo. Nechcem skoncit s vymletou hlavou. Toto beriem ako jedinu nevýhodu tejto rastliny
@lilium aj ja najmä bongo hlavne keď nemám čas tak vezmem kýbel, falšu a viečko z jogurtu a bongo je na svete. ale vždy ked mám čas doprajem si jointa spolu s frajerkou alebo kamarátmi.
@obnoxious ty si presne ten typ človeka, ktorý dopadne zle... určite niesom jediná, ktorá Ti to hovorí, teda ak máš vo svojom okolí niekoho normálneho... myslíš si, že to spôsobuje len menšie sebaovládanie? ha-ha. to si myslíš. alebo skôr chceš myslieť. radšej sa začni venovať diviakom, tí Ti dajú viac radosti ako droga
@lilium treba. keď sa mi podarí zohnať vačšie množstvo listov tak si robím aj zemiakove placky z toho. stačí pridať do cesta na placky asi 7 až 10 gramov listov na jednu osobu.
@obnoxious ale no tak, naozaj ťa baví byť závislí na takom svinstve? to si taký sprostý, že sa nedokážeš vzdať tej drogy? človek dokáže divy, len musí chcieť...
@nobile ja neviem, mňa proste dokáže strašne vytočiť hlúposť dnešných ľudí, tá fakt nemá hranice. keď nedokážeš spať, tak šport a lipový čajík sú ten pravý liek, nie brčko drogy.
@obnoxious tak v tom prípade máš psychickú poruchu, chlapče. máš osemnásť rokov, máš život pred sebou, venuj sa niečomu užitočnému, záchrane zvierat, prírode, svojmu zdraviu, o tom je život, ale ak to nedokáže niekto pochopiť, je chorý. nechceš prestať? tak si zostaň v tých svojích sračkách.
@obnoxious... Zase odtial po tial... Je jedna vec, ked si clovek zmota, lebo ma nejaky zdravotny ci psychicky problem. Potrebuje ulavit, od bolesti, smutku, ci len normalne zaspat...
Ale zobudzat sa s brkom v papuli hned ako vstanem nie je idealne
...To mate ako s chlastom, je jedna vec dat si poharok dva v spolocnosti a druha tankovat vol 52+ na litre Pomaly kazdy den
@camilla ...Ked clovek sportuje, stravuje sa relativne zdravo aj lieky skusa a aj tak nepomoze...
A jedina znama a dostupna sranda je Marry J, ktora mu prinesie vytuzeny spanok... Co narobi, nezastreli sa predsa koli predsudkom !
@18miki18 tak skús, ale ja o chorý mozog naozaj nestojím, ak ty áno, tak nech sa ľúbi... jasné, je to príroda, takysto ako nefajčím marihuanu ani nechrúmem muchotrávky !
@nixxina aj jedna moja kamoška(síce mi asi ani neuveríš že kamoška tiež húlila... bola som vtedy s ňou potom chvíľu vonku... a stvárala také veci... a na druhý deň sa ma pýtala že čo robila.. mala to prvýkrát a tiež mala také okno... ani nevedela že kde bola ani že s kým...
Vyskúšal , stal sa zo mňa lepší človek po duševnej stránke a zmenil sa celý odreagoval som sa bárskedy a teraz už 7 mesiacov bez nej a som rád a neodsudzujem nikoho kdo hulí pár krát do mesiaca ale každý boží deň alebo každý druhý nieje dobré .....alebo indoor a sfajčime sa do bezvedomia -.-" ....
@18miki18 došli Ti argumenty, jasné... proste pravda je pravda, nemusíš sa oháňať marihuanou, kde rastie a tak... je to návyková droga, ktorá vymetá mozog, hlúpy ľudia ju fajčia a múdry vedia, čo je dobré
@camilla mne nejde o to žiť dlho ale žiť naplno. a keď už sme pri tom, dnes nikto nežije zdravo a ja napríklad žijem zdravšie než mnoho luďí. nikdy som nebral antibiotiká a liekom sa celkovo vyhýbam a čuduj sa svete nebol som 10 rokov chorý. som vyučený farmaceut takže viem čo v tom je a vy ostatní kľudne môžte žrať spolu s tabletami aj mastenes a iné sračky.
@obnoxious ver, never, ja som chorá bola v živote len raz, aj to keď som mala desať rokov a boli sme mimo lesa týždeň, to sme boli v Bratislave, odvtedy pravidelne bylinkoví čajík každý deň, cesnačik každý deň, naučila som si vychádzať s divou zverou... super život bez drog... to skús
@luna13 tak ja neviem, pokial by to dala na starosti niekomu kto sa do toho vyzna tak by podla mna nemala taky problem ked si niekto da nad svoje pomery tak jeho -
@obnoxious ... ako sa dá číslom niečo propagovať prosím ťa ? ty už nehúl to mám zajebať svojho otca sekerou keď mu bude ťahať na ten vek ? aby akože nepropagoval ? či nechápem
@obnoxious ...No mal som zdania, ze to tak nie je...
Bud si deti davate k skunku aj nejaky methan, alebo ja uz neviem
Jak tu citam niektore prispevky...
Co jak ludia o sebe nevedeli a co stvarali po jednom prasku
...To bude asi tak, ako ked som bol male decko a kamos si dal cca 0.5dl barack palinky. Po 3 sekudnach uz vykrikoval, nohy sa mu pietli. Bit sa chcel ...Ked ho stretla teta, hned v tu sekundu bol triezvy
No a potom koli takymto kktkom sa o Marry J siria vselijake myty
priatelia moji, vysvetlite mi jedno. načo drogy, keď tu máme toľko prírodnej krásy, divých zvierat, toľko lepších, zdravších možností a hlavne, zadarmo.
@obnoxious a čo tam mám vpustiť, chľast a drogy? o tom je život, zariadiť si ho tak, aby si sa cítil dobre, aby si v ňom mal to čo Ti vyhovuje, pre teba sú to drogy, pre mňa vôňa lesov po daždi a verné oči diviaka
@obnoxious ach tá dnešná mládež, nedá si povedať a potom bude plakať... tak to je super, že sa cítiš dobre. a vieš čo bude najlepšie? zhúl sa k smrti, potom sa budeš cítiť tak dobre, že sa nepreberieš. maj sa krásne a zamysli sa nad sebou.
raz som ju skúšala z bonga dala som si hooodne ale necítila som sa nejako inak len sa mi krútila hlava a keď som potom hrala volejbal (nápad za milión ) minula som párkrát loptu ... a v blízkej budúcnosti to chcem zopakovať.. a je mi jedno kto mi tu bude písať, že je to nezdravé a že sa tým ničím a bla bla bla kecy kecy... a keďže sa pohybujem prevažne v huličskej spoločnosti, žáádnej problém
občas, akú neviem ale na zlú som ešte nenarazil, len na lepšiu a horšiu, myslím si o nej že je to prostriedok ako všetko ostatné, zlá alebo dobrá je podľa toho ako sa k nej pristupuje, ja osobne ju preferujem a mám radšej ako napríklad alkohol, pretože neškodí, nespôsobuje (mi) nevoľnosť, opicu a iné vedľajšie účinky, ten stav mi viac vyhovuje, mám pocit že je pre mňa prínosný, vnímam hlbšie, intenzívnejšie, jasnejšie, a do obrovských detailov (viem "pozornosť" ktorú človek používa a rozdeľuje medzi všetky zmysly všetku zamerať len na jeden konkrétny zmysel, ten ktorý si vyberiem), uvedomujem si veci ktoré si za normálneho stavu neuvedomujem, atď, napríklad polovicu hry ktorú práve robím som vymyslel nahulený, herné princípy, ovládanie, filozofiu, o čom má byť, atď... hrozne rád v tom stave pozerám filmy alebo hrám hry, dokážem vtedy z psychologického a scenáristického hľadiska analyzovať čo a prečo sa v danom filme/hre deje, o čo scenáristovi/designérovi išlo a ako veľmi sa mu to podarilo, MILUJEM počúvanie hudby, lebo jej viem dovoliť aby mi úplne ovládla telo a dušu a všetky zmysly a doslova mi ním hmotne prechádza ako prúd energie, cítim a chápem ju na takej úrovni že wau...
lebo mi to niečo do života dáva, nekazí mi zdravie, nemá vedľajšie účinky (okrem psychických, trošku ma unaví a ďalšie dva dni mám sklony nič nerobiť, ale to je tak všetko.
@camilla Nemas ani potuchy, o com hovoris. Dvakrat meraj, raz strihaj. Ty si nemerala ani raz a budes nam tu rozdavat rozumy. Tak dakujem. Nieco by som ti povedal, ale radsej si to usetrim, lebo by som s najvacsou pravdepodobnostou pouzil skaredy slovnik. Je to droga. To, co sposobuje, sa ti moze akurat tak snivat. Tak chod spat a venuj sa temam, ktorym aspon trosku rozumies. Rozculujes ma.
@camilla To čo tu píše ma dosť zaskočilo. Berieš marihuanu za drogu a pritom je to vlastne v malej dávke liečivo. Nehovorím, že tu máme húliť od rána do večera, ale v malej dávke pri a iba niekedy nemôže škodiť. Veď mnoho lekárov má podobný názor a to si len tak z prsta nevycucali. Ja osobne si ju tiež niekedy dám (asi 1 brko za 4-5 mesiacov) a nemyslím si, že som preto vymletá . Veď študujem na zdravotnej, učím sa na jednotky, dvojky, knihy len tak hltám, píšem... A iba preto, že si občas vypijem/ zahúlim som závislá/ vymletá/ menejcenná??? Vždy ma dokážu rozčúliť názory ľudí ako si ty- máš svoj svet, dokonaslý, zdravý, úžasný so svojimi názormi a žiadne argumenty ťa z neho nedostanú von. Ale mne to môže byť ukradnuté, mám svoje názory, svoj rozum a dokážem ho používať... THE END
"Si myslím že svět je nelítostnej a lidi osamnělý a proto kouřím. Pracuju, abych si moh koupit drogy, po kterých by mi lidi připadali hodný, přatelský, svobodný a krásny."
Prvykrat som skusil bongo asi v 17, odvtedy tak nepravidelne kazdych 2-7 mesiacov, ked je s partiou nejaka vacsia akcia. Myslim si, ze trava v zasade naozaj skodi len kontinualnym, kazdodennym "hulicom", nie "sviatkovym", akym som ja.
Tych co ju este neskusili chapem, aj ja som dlho odolaval, ale dnes mi z casu na cas za pocity, ktore mi dava, stoji.
a ja som mala aj svetlé obdobia aj tmavé, aj najtmavšie a teraz mám také že to fajčím raz za uhorský rok, lebo sa mi to nechce vybavovať xD ešte 2 mesiace dozadu som si nevedela predstaviť par dni bez a teraz mam piči, nejako ma to prešlo cez prázdniny.. ale ako dobré brčko nikdy nie je na škodu, samozrejme
@nikol545 jasné, liečivé účinky... to sú len argumenty pre feťákov, je to droga ktorá vymetá mozgy mladým ľuďom, vzniká na nej závislosť a je úplne zbytočná a nelegálna, dúfam že ani nebude, mali by zakázať všetky drogy ktoré škodia zdraviu ! ale samozrejme, ide o peniaze. čo tam po zdravý, však?
@unteachable a čo mám merať, chlapče? stačí mi, že je to droga ktorá vymetá mozgy a spôsobuje halucinácie, stačí mi, je to svinstvo nelegálne a fajčia ho len jebnutí ľudia...
@camilla tráva sa používa aj pri skleróze multiplex a dokáže dosť pomôcť človeku takže nie je zbytočná
nom nie somproti občasnému úžívaniu trávy.... naladí, rozosmeje, ukludní a človek sa má fain... ale stálo nie... a som za to že chlasť je nebezpečnejší.... avšak ako pri všetkom - všetkého veľa škodí
mám spotrebu tri gramy za den a špeka furt za uchom,tak sa ani nevyjadrujem..... omg to je jedno, za dva roky sa to na slovensku už asi konečne prestane riešiť jak u debilov....
A tak, nepropagujem tymto marihuanu, ale moj nazor je tiez, ze brko raz za cas ublizi menej aj cloveku aj jeho okoliu, nez to, co s ludmi robi alkohol.
@camilla nam prave predviedla typicku ucebnicovu definiciu, ktora ma s pravdou spolocne snad tolko, ze je marihuana je u nas (zatial) este stale nelegalna. Zobud sa preboha, viem uviest 10 prikladov ako marihuana prispela k rozvoju spolocnosti a vedy. Taktiez poznam minimalne 5 ludi v mojom okoli, ktorym marihuana skor pomohla nez uskodila. A mimochodom, z mostu budes podla mna skakat ty, ked nam to tu dekriminalizuju. Nebudem ta odhovarat
@astoria - toto nie je úzkoprsosť, to je čistá sprostosť a ignorantstvo k základným faktom. (nehovorím že sprostosť a ignorantstvo preto lebo je proti tráve, to je jej vec, ale preto že skrátka ignoruje a odmieta brať do úvahy fakty ktoré sú všeobecne dokázané, vedeckými, fundovanými štúdiami, aj tie najzákladnejšie...)
@camilla - hah, nehnevaj sa, ale... vlastne hnevaj sa, to ti očividne ide, každopádne zo všetkého čo hovoríš je jasné že o tráve nevieš absolútne, ale absolútne nič. a to nielen o jej pozitívnych, ale ani o negatívnych účinkoch.
napríklad, bola tu spomínaná skleróza multiplex. liečiť sa síce nedá, ale tráva spomaľuje jej postup. tisíckam ťažkých epileptikov v amerike je normálne lekársky predpisovaná, lebo pôsobí preventívne proti záchvatom. dokonca neviem či priam lieči, ale prinajmenšom uľavuje pri ťažkej bronchitíde (absurdné, že? pľúcna choroba, ktorej liečbe napomáha fajčenie rastliny slight_smile:.
...ako sama hovoríš, nikdy si ju nemala. kľudne buď proti nej, to je tvoja vec. kľudne si o nej mysli že je to svinstvo, to je tiež tvoja vec. ale skús si popri tom všetkom uvedomovať, že o nej z vlastnej skúsenosti nevieš nič, a skús si aspoň zaistiť, aby si o nej niečo vedela zo skúsenosti iných/faktov. pretože to je rozdiel medzi hlupákmi a inteligentnými ľuďmi, rovnako ako medzi hlúpymi a inteligentnými názormi.
tvoj názor je veľmi hlúpy, nie preto aký je (že je výrazne nesúhlasný), ale preto že nie si ochotná priznať/uvedomiť si/brať do úvahy, že je to názor vytvorený bez skúsenosti, alebo aj bez zistenia si základných faktov.
ešte k tej vymletosti huličov - mal som obdobie asi roka, kedy som bol prakticky každý druhý deň skoro celý nahulený, predtým som mal obdobie kedy som si dal asi tak raz-dvakrát do týždňa (asi pol roka), a predtým obdobie kedy skoro každý piatok (asi rok).
a som programátor. moja bežná každodenná práca pozostáva z toho, že píšem svoje myšlienkové pochody, ktoré by si pravdepodobne nepochopila ani keby si sa snažila, do algoritmov ktoré by si pravdepodobne nepochopila ani keby si sa snažila, v (programovacích) jazykoch ktoré by si pravdepodobne nepochopila a nevedela sa naučiť ani keby si sa snažila.
nespozoroval som na sebe žiadny rozdiel v schopnosti toto robiť pred a po týchto obdobiach, dokážem to dokonca aj priamo vtedy keď som nahulený, a niekedy mi to v tom stave ide lepšie ako normálne. pár z najlepších kúskov kódu som v tom stave napísal.
plus porovnaj si svoj a môj štýl vyjadrovania - kto z nás dvoch znie viac vymleto?
porovnaj si štýl akým sa vyjadruje @unteachable so svojim - kto z vás dvoch znie viac vymleto?
odhulene mam svoje, zle skusenosti nemam... ale uz si dam len obcas, v poslednej dobe nemavam vobec chut... nikoho od toho neodhovaram, ani nikoho nenahovaram...
Nikdy som s tým skúsenosť nemala ( ani neviem či chcem ) jedine čo viem je, že známy potom boli omnoho zhovorčivejší a milší, ako po alkohole ( ten skôr v nich evokuje agresivitu). Takže pre mňa je tráva bezpečnejšia ako samotný alkohol alebo cigarety
@camilla keď tak čítam tvoje príspevky tak mám chuť sa za teba hanbiť. Ponižuješ tým seba a aj celý greenpeace, krorá je organizácia sama o sebe dobrá ale vďaka takým fanatikom ako si ty má na to väčšina ludí velmi negatívny názor. Nemala by si sa ty pokúšať diskutovať MIEROVOU cestou? Viem že toto celé je trochu od veci ale už minule som sa nad tým zamýšlala tak sa ťa teraz na to pýtam...
@unteachable nemusíš... na svete budú vždy hlúpi ľudia, to je už proste tak... nech vám to povolia, potom budete šťastní, že môžete húliť to svinstvo a mať halucinácie, veď to je to najlepšie... ach bože, tá dnešná mládež hlúpa... nechaj tak, maj sa krásne, a užívaj si svoj "brčkový" život
Velmi fajna vec, vzdy ma pobavi to ze dnes je vsetko prezentovane ako choroba 21. storocia, pritom "drogy" maju velmi velku minulost a mnoho vyznamnych osobnosti vdaka nim prezivalo rozne tvorive stavy.
tak ako hovoril @midnight je to skutocne myslienkovy flow, raz som si povedal ze ked sa zhulim, zoberiem si diktafon, a nahram si vsetko co na co som prisiel, pretoze vzdy mam taky overload v hlave, take neuveritelne mnozstvo myslienok. Uzasne
A ano, stale pocuvam a sledujem viac a viac pozitivnych veci o Marihuane, ma skutocne mnozstvo liecivych ucinkov, uz len oproti alkoholu je mierna, a hlavne, ziadna zavislost, nech som mal kedysi aj castejsie, nikdy som nemal problem zo dna na den si nedat aj rok.
Osobne si myslim, ze tvrdenie marihuany ako brany ku tvrdym drogam je skor ukazovatel ako skutocny vyvolavatel, ano mozno keby neexistovala, bolo by o nieco menej fetakov, ale viac verim tomu, ze ludia co skoncia pri fete maju v zivote ine sracky, a pravdepodobne by sa do nich dostali uz len vdaka prostrediu do ktoreho sa narodili a v akom ziju.
@camilla Nehnevaj sa, ale ludia nehulia travu preto, aby mali halucinacie. Trava halucinacie ani nesposobuje, neviem ake instruktazne prirucky o drgach sa ti dostali do ruk, ale rozpravas tu strasne bludy a jedinou tvojou obhajobou je na vsetko povedat: SVINSTVO !!! @midnight ti to dokonale vysvetlil, ty to jednoducho nechces pochopit, lebo si si vsugerovala nazor bez toho, aby si aspon nazrela do jadra veci a teraz sa bojis, ze na tom mozno nieco bude, lebo si samozrejme nemozes byt ista svojim presvedcenim, len na zaklade toho, kto ti co povedal, alebo si si precitala. Klames samu seba
@camilla si na smiech dievča, alebo žena... neberem ti tvoj názor môžeš byť proti tomu ale si z tých, čo si ľudí čo s tým majú skúsenosti ani nevypočuješ a rovno ich ignoruješ a nadávaš im ako čítam... si myslíš že sme zlý keď fajčíme marihuanu? Myslíš si že ma každé ráno klepe, že kedy si dám "dávku"? Myslíš si že nemôžem byť inteligentnejší ako ty, lebo húlim?
A hlavná vec čo si zapamätaj, TÍ ČO HÚLIA NIESÚ FEŤÁCI... aby si raz nato nedoplatila, keď tak nejakemu huličovi povieš.
Prečítaj si ten vtip a naučíš sa o drogách asi viac ako do teraz vieš:
vtip:
Vo väzení sedí feťák, tripár a hulič. Ako tak sedia rozmýšľajú ako sa odtial dostanú:
Feťák celý roztrasený, rýchlo vraví: Chalani dajme si čiaru a rozbúrame tu všetky steny.
Tripár: NIE! viete čo chalani? Dajme si papierik (LSD) a cez tú stenu jednoducho preplávame.
Hulič iba pokrúti hlavou a s kľudom povie: priatelia kľud, zahulíme a uvidíme.
@monkez ako vidím, to svinstvo húli naozaj každý... a čo sú to, ak nie feťáci? čo je podľa teba marihuana? droga, ktorá postupne ničí pamäť, začne to zničením krátkodobej pamäte až po niečo oveľa horšie, osobne poznám pár týpkov zo strednej čo to fajčili a nedopadlo to práve najlepšie... ale veď si kľudne fajči čo len chceš, vieš ako sa hovorí, kto sa smeje naposledy, ten sa smeje najlepšie... krásny dník
Prvy koment na birdzi...yes!..Ale musím zareagovať, zelenú som mala párkrát. Camilla si vymletá viac než huliči. Inak prečítaj si pár článkov , vraj nie je ani vedecky dokázané, že marihuana spôsobuje "vymletosť". Huliči určite niesú feťáci. Feťák je človek, ktorý poťahuje do nosa. Halucinácie to tiež nespôsobuje, len si uvolnenejší a všetko vnímaš intenzívnejšie, samé myšlienky v hlave a chill Ale keďže si veľmi zahľadená do seba a do prírody a nevieš si užívať je to tvoj problém, my si ideme dať brčko. Pekný deň
Ako nový v tejto diskusii, chcem povedať, že na takýchto internetových diskusiách, je trochu zbytočné riešiť či už marihuanu alebo drogy ako také, pretože sa tu medzi sebou začnú baviť ľudia ktorí sú rozdielnej generácie a vyrastali v iných podmienkach, majú iné názory, nikdy sa tu nedočkáš toho, čoho čakáš, keď tú otázku píšeš. Ľudia ktorý spolu vekovo, tým pádom ani mentálne nemajú nič spoločné, nie sú schopní vytvoriť kompromis ohľadom tak kontroverznej témy ako je marihuana, alebo drogy samotné. Takisto tu hľadajú útočisko ľudia, ktorí dokopy nič nezažili, ale myslia si, že ich "cenné" rady tu každý potrebuje. Viď @obnoxious. Každý tu má vpodstate pravdu, každý vie niečo, každý má svoje presvedčenie. Ja osobne mám 17. Môj názor na marihuanu je napevno zafixovaný a som v štádiu, kedy ho už nijak nezmením. Nik mi nevyvráti čo si ja sám naozaj myslím. Marihuanu fajčím pravidelne. či už to tu niekomu príde choré alebo nie. Vezmite si napríklad cigarety, milióny ľudí sa ráno zobudia a dajú si cigaretu, vedia, že ich to zabíja, sú plne oboznámený, nepotrebujú nič počuť, a predsa, to, že ich to môže zabiť, je ich KOMPROMIS voči fajčeniu, voči tomu, že fajčia. Skúste si to takto isto spojiť s marihuanou. Vpodstate je to celé na vás, kým ste, ako sa reprezentujete v spoločnosti, aké názory zastávate, či chcete byť len populárni medzi rovesníkmi, alebo či si pomaly pestujete svoj svetonázor a nikomu ho necpete. Fajčím pravidelne ako som už povedal, ale neberiem to ako nejaký prechodný stupeň ani nič podobné, naopak iné silnejšie drogy neuznávam, a nikdy by som sa k nim ani nepriblížil, neláka ma to, nechcem to poznať. Pozrite si napríklad prípad smrti AMY WINEHOUSE. Každý ju ľutuje, aká bola dokonalá speváčka atď, a že to nebola jej vina, a že peniaze človeka zmenia, a že potom nejde prestať. Ibaže sa nato pozrite tak, že vy keď v práci zarobíte peniaze, tiež je na vás, čo si za ne kúpite, preto či už bola talentovaná alebo nie, je to len ďalší človek ktorý sa predávkoval. Tak sa v takýchto diskusiách prestaňte hádať a naťahovať lebo takéto generačné rozdiely nikdy ku kompromisu nedospejú čo už koniec koncov vidíte sami na vás a vašich rodičoch, samozrejme, ja tiež
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
219 komentov
....
zlatko
@majo16 a ty si co? bojovnik za prava nackov?
@camilla ty mas 13?
Sak na to treba riadne mnozstvo !
Bud si pestujes mega-hyper odrodu, alebo sa niekto bude stazovat na to najkvalitnejsie turecke "zbozi"
@5 @25 máme ti snáď gratulovať? :/
@etelnair Nie? Dokiaľ ja viem, tak to nie je ani dekriminalizované. Čiže nie je to legálne.
A ver mi, ked nemozes spat 2, 3 dni po sebe... Tak su to horsie stavy ako po dajakom tom THC
@72 súhlas
@camilla Pusti si kvalitnú hudbu a aj na diviaky prestaneš myslieť
ja skôr takéto veci počúvam, keď už tak :
Ale zobudzat sa s brkom v papuli hned ako vstanem nie je idealne
...To mate ako s chlastom, je jedna vec dat si poharok dva v spolocnosti a druha tankovat vol 52+ na litre Pomaly kazdy den
@camilla ...Ked clovek sportuje, stravuje sa relativne zdravo aj lieky skusa a aj tak nepomoze...
A jedina znama a dostupna sranda je Marry J, ktora mu prinesie vytuzeny spanok... Co narobi, nezastreli sa predsa koli predsudkom !
Hlavne @camilla a @obnoxious
Ved to je len troska silnejsi tabak ...Fajcis ty vobec ?
Chjo, daj si pikacuho ten ti z mozgu vytrepe 6x viac dopaminu ako sex v momente orgazmu
Ani jest, ani spat ti 48 - 72 hodin nebude treba... Za pol roka ale pojdes ! :/
a hulit v 14tich je podla mna dost...sproste
Bud si deti davate k skunku aj nejaky methan, alebo ja uz neviem
Jak tu citam niektore prispevky...
Co jak ludia o sebe nevedeli a co stvarali po jednom prasku
...To bude asi tak, ako ked som bol male decko a kamos si dal cca 0.5dl barack palinky. Po 3 sekudnach uz vykrikoval, nohy sa mu pietli. Bit sa chcel ...Ked ho stretla teta, hned v tu sekundu bol triezvy
No a potom koli takymto kktkom sa o Marry J siria vselijake myty
(Big-and-multiple-facepalms-upon-my-face)
priatelia moji, vysvetlite mi jedno. načo drogy, keď tu máme toľko prírodnej krásy, divých zvierat, toľko lepších, zdravších možností a hlavne, zadarmo.
Sama som húlila, ale už si len sem-tam dám.
občas, akú neviem ale na zlú som ešte nenarazil, len na lepšiu a horšiu, myslím si o nej že je to prostriedok ako všetko ostatné, zlá alebo dobrá je podľa toho ako sa k nej pristupuje, ja osobne ju preferujem a mám radšej ako napríklad alkohol, pretože neškodí, nespôsobuje (mi) nevoľnosť, opicu a iné vedľajšie účinky, ten stav mi viac vyhovuje, mám pocit že je pre mňa prínosný, vnímam hlbšie, intenzívnejšie, jasnejšie, a do obrovských detailov (viem "pozornosť" ktorú človek používa a rozdeľuje medzi všetky zmysly všetku zamerať len na jeden konkrétny zmysel, ten ktorý si vyberiem), uvedomujem si veci ktoré si za normálneho stavu neuvedomujem, atď, napríklad polovicu hry ktorú práve robím som vymyslel nahulený, herné princípy, ovládanie, filozofiu, o čom má byť, atď... hrozne rád v tom stave pozerám filmy alebo hrám hry, dokážem vtedy z psychologického a scenáristického hľadiska analyzovať čo a prečo sa v danom filme/hre deje, o čo scenáristovi/designérovi išlo a ako veľmi sa mu to podarilo, MILUJEM počúvanie hudby, lebo jej viem dovoliť aby mi úplne ovládla telo a dušu a všetky zmysly a doslova mi ním hmotne prechádza ako prúd energie, cítim a chápem ju na takej úrovni že wau...
@camilla - prečo fajčím to svinstvo?
lebo mi to niečo do života dáva, nekazí mi zdravie, nemá vedľajšie účinky (okrem psychických, trošku ma unaví a ďalšie dva dni mám sklony nič nerobiť, ale to je tak všetko.
@18miki18 - vďaka za tip na super hudbu
Doma sama v pokoji. Inak mám paranoje. Medzi ľuďmi ani s priateľom nemôžem, nie je mi pekne z toho.
A mala som problémy ktoré mi ostali na dlhšie z toho......
nemala som, neplánujem.
Tych co ju este neskusili chapem, aj ja som dlho odolaval, ale dnes mi z casu na cas za pocity, ktore mi dava, stoji.
@tuswo cim viac si vsimam tvoje reakcie, tym viac ta uznavam!
nech vidí ako sa to pekne začína
a ja som mala aj svetlé obdobia aj tmavé, aj najtmavšie a teraz mám také že to fajčím raz za uhorský rok, lebo sa mi to nechce vybavovať xD ešte 2 mesiace dozadu som si nevedela predstaviť par dni bez a teraz mam piči, nejako ma to prešlo cez prázdniny.. ale ako dobré brčko nikdy nie je na škodu, samozrejme
nechaj ich sami na to prídu ale vtedy bude neskoro pre nich
nom nie somproti občasnému úžívaniu trávy.... naladí, rozosmeje, ukludní a človek sa má fain... ale stálo nie... a som za to že chlasť je nebezpečnejší.... avšak ako pri všetkom - všetkého veľa škodí
A tak, nepropagujem tymto marihuanu, ale moj nazor je tiez, ze brko raz za cas ublizi menej aj cloveku aj jeho okoliu, nez to, co s ludmi robi alkohol.
@camilla - hah, nehnevaj sa, ale... vlastne hnevaj sa, to ti očividne ide, každopádne zo všetkého čo hovoríš je jasné že o tráve nevieš absolútne, ale absolútne nič. a to nielen o jej pozitívnych, ale ani o negatívnych účinkoch.
napríklad, bola tu spomínaná skleróza multiplex. liečiť sa síce nedá, ale tráva spomaľuje jej postup. tisíckam ťažkých epileptikov v amerike je normálne lekársky predpisovaná, lebo pôsobí preventívne proti záchvatom. dokonca neviem či priam lieči, ale prinajmenšom uľavuje pri ťažkej bronchitíde (absurdné, že? pľúcna choroba, ktorej liečbe napomáha fajčenie rastliny slight_smile:.
...ako sama hovoríš, nikdy si ju nemala. kľudne buď proti nej, to je tvoja vec. kľudne si o nej mysli že je to svinstvo, to je tiež tvoja vec. ale skús si popri tom všetkom uvedomovať, že o nej z vlastnej skúsenosti nevieš nič, a skús si aspoň zaistiť, aby si o nej niečo vedela zo skúsenosti iných/faktov. pretože to je rozdiel medzi hlupákmi a inteligentnými ľuďmi, rovnako ako medzi hlúpymi a inteligentnými názormi.
tvoj názor je veľmi hlúpy, nie preto aký je (že je výrazne nesúhlasný), ale preto že nie si ochotná priznať/uvedomiť si/brať do úvahy, že je to názor vytvorený bez skúsenosti, alebo aj bez zistenia si základných faktov.
ešte k tej vymletosti huličov - mal som obdobie asi roka, kedy som bol prakticky každý druhý deň skoro celý nahulený, predtým som mal obdobie kedy som si dal asi tak raz-dvakrát do týždňa (asi pol roka), a predtým obdobie kedy skoro každý piatok (asi rok).
a som programátor. moja bežná každodenná práca pozostáva z toho, že píšem svoje myšlienkové pochody, ktoré by si pravdepodobne nepochopila ani keby si sa snažila, do algoritmov ktoré by si pravdepodobne nepochopila ani keby si sa snažila, v (programovacích) jazykoch ktoré by si pravdepodobne nepochopila a nevedela sa naučiť ani keby si sa snažila.
nespozoroval som na sebe žiadny rozdiel v schopnosti toto robiť pred a po týchto obdobiach, dokážem to dokonca aj priamo vtedy keď som nahulený, a niekedy mi to v tom stave ide lepšie ako normálne. pár z najlepších kúskov kódu som v tom stave napísal.
plus porovnaj si svoj a môj štýl vyjadrovania - kto z nás dvoch znie viac vymleto?
porovnaj si štýl akým sa vyjadruje @unteachable so svojim - kto z vás dvoch znie viac vymleto?
tak ako hovoril @midnight je to skutocne myslienkovy flow, raz som si povedal ze ked sa zhulim, zoberiem si diktafon, a nahram si vsetko co na co som prisiel, pretoze vzdy mam taky overload v hlave, take neuveritelne mnozstvo myslienok. Uzasne
A ano, stale pocuvam a sledujem viac a viac pozitivnych veci o Marihuane, ma skutocne mnozstvo liecivych ucinkov, uz len oproti alkoholu je mierna, a hlavne, ziadna zavislost, nech som mal kedysi aj castejsie, nikdy som nemal problem zo dna na den si nedat aj rok.
Osobne si myslim, ze tvrdenie marihuany ako brany ku tvrdym drogam je skor ukazovatel ako skutocny vyvolavatel, ano mozno keby neexistovala, bolo by o nieco menej fetakov, ale viac verim tomu, ze ludia co skoncia pri fete maju v zivote ine sracky, a pravdepodobne by sa do nich dostali uz len vdaka prostrediu do ktoreho sa narodili a v akom ziju.
@midnight = čistá pravda a dokonalo vysvetlené
A hlavná vec čo si zapamätaj, TÍ ČO HÚLIA NIESÚ FEŤÁCI... aby si raz nato nedoplatila, keď tak nejakemu huličovi povieš.
Prečítaj si ten vtip a naučíš sa o drogách asi viac ako do teraz vieš:
vtip:
Vo väzení sedí feťák, tripár a hulič. Ako tak sedia rozmýšľajú ako sa odtial dostanú:
Feťák celý roztrasený, rýchlo vraví: Chalani dajme si čiaru a rozbúrame tu všetky steny.
Tripár: NIE! viete čo chalani? Dajme si papierik (LSD) a cez tú stenu jednoducho preplávame.
Hulič iba pokrúti hlavou a s kľudom povie: priatelia kľud, zahulíme a uvidíme.
» www.birdz.sk/forum/marihuana...
» www.birdz.sk/forum/co-myslis...
» www.birdz.sk/forum/je-podla-...
» www.birdz.sk/forum/myslite-s...