Cus, proč jsi nebyl dneska ve škole?
To neuvěříš, co se mi stalo!!! Že jo, jdu na vlak, co je po osmý v Brně. ECčko, pohodlný sedadla, kupé prázdný, uvelebím se. Průvodčí mě checkne za Pardubkama, tak si chci na chvíli schrupnout... Najednou cítím, jak mi vibruje mobil, říkám si: "Kterej ko*ot mi píše takhle brzo ráno?!", vytáhnu telefon a na tam zpráva: "Welcome to Hungary!" Podívám se na hodinky a ono je poledne!
Si děláš prdel?! A cos dělal?!
No co! Vystoupil jsem v Budapešti, poslal odtamtud pár pohledů, protože tohle by mi lidi nevěřili a jel zpátky! Ještěže přišla ta SMSka, ten vlak jinak jede až do Bělehradu!
Je ich aj celkom dosť, lenže to sú také pekné spomienkové, nevtipné a neviem si práve spomenúť
Ale ako keď som sa stratila ako čerstvá 12stka uprostred Paríža nebolo mi vše jedno Nechce sa mi to rozpisovať.. nakoniec sme sa našli
no napr. na letisku v Minsku nik nerozprava po anglicky, takze ak sa chces nieco opytat personalu letiska (ohladom MHD, pamiatok a pod.) bez aspon zakladnej znalosti rustiny, si v riti. informacie funguju tak, ze zazvonis na zvoncek a cez taky telefon ti tetuska rozprava po rusky. v zmenarni som sa nedohovoril ani po anglicky, ani nemecky, opat iba rusky.
vcelku zabavne mi prislo ze tam nemaju eskalatory ani vytahy, takze musis tahat kufre so sebou dve poschodia po schodoch
batozina sa da odlozit v podzemi letiska u miestnej babusky. cenu ti stanovi podla hmotnosti batoziny.
vyzdvihnut batozinu sa vsak dalo max do 21:00, pricom nam to letelo o jednej v noci, takze sme sa z mesta museli vratit skor.
letisko je od mesta 40 km, pricom medzi letiskom a mestom ide dialnica uprostred husteho lesa. taxik stoji 30€, bus 1,50€.
minsk a celkovo bielorusko je plne paradoxov a treba s tym jednoducho ratat a psychicky sa pripravit
na malte sme nestihli bus na letisko, tak sme pol hodiny pred odletom sli do hlavneho mesta ( ved isto odtial pojde bus/taxik ) , ale nestiel ... tak sme sa s batozinou rozbehli a pytali sa maltanov, ci nas boha neodvezu za peniaze na letisko ... jeden ochotny sa nasiel, vysadil nas 300metrov od letiska ( lebo kedze nebol taxik, blizsie nemohol ) a to bolo 5min pred odletom lietadla .. nastastie nas teta na letisku pustila za pasku ( pricom sme obehli asi 50 ludi ), ani nas nekontrolovala, len kricala GATE 3 .. dobehli sme 1min do odletu ..skoda, ze sme to stihli, mohlo byt pekne leto
@3 no my ked sme tak boli v pesti na koncerte tak sme na druhy den uz isli doms (nenaspali sme ani minutu v noci tak to tak aj vyzeralo) a nastupili sme do vlaku nie co isiel do BA ale prave ten smer belehrad teta sprievodkyna nevedela ani anglicky tak nam krkolomne vysvetlila ze sme zle tak sme sa motali este osobakom spet do pesti z dakej madarskej dediny kde sme skoro zas zle vystupili ale prisli sme nastastie spat na keleti a vdaka bohu isiel akurat vlak do BA takze skoncilo fajn
Tak dam aj ja nieco z absurdit pri cestovani- v hlavnom meste Estonska Taline je polovica obyvatelov ruskej narodnosti. No a ked sme po nociach flamovali a rozhodli sa ist domov, tak jedina volba spadala len na estonske TAKSO. Na opiteho vodica Sergeja len tak nezabudnem
Mna raz v madarsku na bicykli zastihol lejak ale potom nastastie vyslo slnko a bolo velmi teplo, takze kym som prisiel po hranicu uz som bol suchy. A druha tiez z madarska som na ceste obehol skupinku madarskych dedinskych cyklistov a jeden pomne zacal po madarsky nadavat.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
» www.birdz.sk/webka/h8u/blog...
pripadne aj tu
» cestazamuse.tumblr.com/...
he, dal som ti follow na tumblr
Cus, proč jsi nebyl dneska ve škole?
To neuvěříš, co se mi stalo!!! Že jo, jdu na vlak, co je po osmý v Brně. ECčko, pohodlný sedadla, kupé prázdný, uvelebím se. Průvodčí mě checkne za Pardubkama, tak si chci na chvíli schrupnout... Najednou cítím, jak mi vibruje mobil, říkám si: "Kterej ko*ot mi píše takhle brzo ráno?!", vytáhnu telefon a na tam zpráva: "Welcome to Hungary!" Podívám se na hodinky a ono je poledne!
Si děláš prdel?! A cos dělal?!
No co! Vystoupil jsem v Budapešti, poslal odtamtud pár pohledů, protože tohle by mi lidi nevěřili a jel zpátky! Ještěže přišla ta SMSka, ten vlak jinak jede až do Bělehradu!
Ale ako keď som sa stratila ako čerstvá 12stka uprostred Paríža nebolo mi vše jedno Nechce sa mi to rozpisovať.. nakoniec sme sa našli
vcelku zabavne mi prislo ze tam nemaju eskalatory ani vytahy, takze musis tahat kufre so sebou dve poschodia po schodoch
batozina sa da odlozit v podzemi letiska u miestnej babusky. cenu ti stanovi podla hmotnosti batoziny.
vyzdvihnut batozinu sa vsak dalo max do 21:00, pricom nam to letelo o jednej v noci, takze sme sa z mesta museli vratit skor.
letisko je od mesta 40 km, pricom medzi letiskom a mestom ide dialnica uprostred husteho lesa. taxik stoji 30€, bus 1,50€.
minsk a celkovo bielorusko je plne paradoxov a treba s tym jednoducho ratat a psychicky sa pripravit