nič nám nepriniesli pozitívne a je to fakt na zaplakanie, že sa usadili práve u nás. teda myslím tých, ktorí sa odmietajú zaradiť do civilizovanej spoločnosti, pracovať, zarábať si na seba a slušne žiť.
okrem toho ma vcelku dosť vie napáliť vždy ten istý obraz rómov v telke, ktorí ju využívajú na prezentovanie toho, ako sa o nich štát nestará. a prečo by sa aj mal?!? nestará sa ani o slušných ľudí, tak prečo by mal pomáhať tým, ktorí sú nezodpovední a nevedia žiť civilizovane? a ešte tam tá chamraď v telke ukazuje tie malé deti, ktoré nemajú z čoho živiť...všetky deti by im mali okamžite odobrať.
a bajdvej, ja som fakt za vytvorenie Rómska, nech si tam žijú podľa ich kultúry a je mi fakt jedno, čo by s nimi bolo.
a ešte raz - toto sa týka len "neprispôsobivých" rómov, proti slušným nemám jedinú námietku.
neviem čo by ten vlastný štát pomohol... keď by tam nemali čo žrať tak by zase išli kočovať niekam ku normálnym ľuďom... im treba len rakety do riti napichať a vystreliť ich niekam do kozmu
Ako nie som rasistka....A navyše poznám zopár cigánov proti ktorým nemám ani slovo. Ale to sú LUDIA! Prispôsobili sa dnešnej dobe a jediné čo ich od nás odlišuje je o trošičku tmavší odtien kože.
Lenže tú ostatnú nevďačnú chamrad by som dala do plynu. Viem dosť opovážlivé slová...Ale sami to chcú!
Dostanú príbytky, ktoré bolipostavené z našich peňaží, a kktkovia sa ešte sťažujú že sú malé a ničia ich!
Alebo ten Obama sa sťažoval na Slovensko že nerešpektujeme cigánov a utláčame ich! MAGOR! ak chce tak mu ich možme poslať expresom rovno do bieleho domu! A tam si ich može zrovnopravniť....
Tuto nejde o farbu pleti alebo pôvod. Tuto ide o tú ich mentalitu! Povedia si že si budú žiť vlastným spôsobom pričom tým spôsobom výrazne zasahujú do žitia iných.
hmmm nie sú všetci ako na tých videách.. česť výnimkám.. ale sú aj slušní ktorí bývajú v bytoch.. zarábajú poctivo peniaze.. a neotravujú život ľudom naokolo..
to video bolo prijebané a úchylné! tí kokoti im snímali genitálie a žiadny vyjebaný kokotský policajti to neriešia! že tí poliši si to natáčali a ja som si istý že si na tom ptm krásne chceli honiť kokoty
kokos vy vsetci o tom kkt viete tie pribytky maju postavene z fondov eu unie a eu fondov vase peniaze tam nejdu ale mate detsky magorsky rozum hehe a kazdy nie je rovnaky tak co tu riesite ????? ja poznam takych co studuju vs obliekaju sa do znackovych veci a dokonale sa prisposobili akoze ja netvrdim su aj taky ze koniec ale co tu pisete su fajne kktiny ciganov poznate len z tv a to nekomentujem ale ja poznam osobne takych kt. su na tom o moc lepsie ako vy co sem pisete takze len tolko hehehee . mier!!!!!!!! era.
@20 ale veď im ajtak skoro nič neurobili, iba sa medzi sebou fackali tí sopliaci a ešte tých policajtov chceli za to nejako stíhať....ale samozrejme nič z toho nemali nakoniec ani vyhodenie z ich pozície ale nech si to nabudúce radšej nenatáčajú bez dôkazov sa im už absolútnie nič stať nemôže
Nemam ich rad, vacsina ciganou si spiny... takisto aj v indii vacsina z nich, proste oni na seba uplne seru im je jedno ci ich zozeru svalozruti abo co Ale pomaly v kazdom state maju problemy s nejakou mensinou
@32 to iba kvoli tomu že má niekto odpor voči cigánom vieš zmeniť na neho názor? proti slušným, nekradnúcim nemám nič...ale tie socky z osád sú VŠETCI rovnakí a iba v tomto štáte robia škodu, okrádajú, jebú v rodine medzi sebou aby im štát dal čo najviac peňazí za tých zmrdov...a že toto nie je hnus ?
@jerry483 ja mam tiez rovnake nervy jak ty, aj preto som asi prvy krat sa uz sklzol k osobnej nadavke lebo vystiznejsie sa to nedalo.
a takycchto podobnych tem xenofobnych, rasistikych tu uz bolo milion a nikto nic, hlavne ze je tu plna pica adminov. zakomplexovane deti, kttore mazu akurat temy , svojich "nepriatelov" a birdzi inak salam parky.
@ivanka ja mam tiez odpor proti romom, a poriadne velky nemysli si, ale sikaovanie a tyranie deti fakt neuznavam, a hadzanie vsetkych do jedneho vreca tiez nie. suhlasim co hovoris, ze vela je debilov co len ziju zo statu, ale ked si tak jebnuta ze mozes napisat to co @19 a @23 tak dovi dopo. a s takymito ludmi sa ja bavim nevedomky v dopleri, akoze konec.
@37 ale tí cigáni z videa vôbec nevyzerali ako tí slušnejší a myslím že policajti by si to "týranie" asi proti normálnym nedovolili...oni keď týrajú zvieratá, ako napr. v predposlednom videu ktoré tu sú hneď na začiatku keď mlátili mačku motykou tak si tak isto zaslúžia podobné zaobchádzanie bez ohladu na vek!
no ved prave ze "normalne"/biele deti by ta netirali, ved nechapes ten rasizmus ??? ved sama si to vystihla. a to romske male decko za to moze ze sa narodilo do takej riti? pocuvaj akoze ked ukradnes nieco v obchde a hento co na tom videu ti spravi prislusnik policajneho zboru, ktory ma chranit ludi a zakon to je podla teba akoze v pohode hej.
ved to je porusovanie zakladnych ludsskych prav a slobod.
a to si vravime civilizova splocnost akoze. skurvene pandle zasrane, ale ked maju oporoti sebe 10 nasratych sfetovanych punkerov tak su dosrati a idu do pice.
@lvanka tu ukazuje svoju demenciu.. nic nove.. ved ona by aj autisticke deti zabila (v jednej teme to pisala).. romovia nech si ziju zivotom, akym chcu.. je to ich kultura. nikto nema pravu opierat im ich sposob zivota
@42 mas pravdu, ale v istom smere zase mame pravo sa opierat,lebo ziju v nasom state spolu snami a nase love idu na ich degenerovaany chajdacky zivot, sto rokov za opicami. ale to neznamena ze im ma byt upierane pravo na cokolvek co mame aj my, pripadne sikanovat ich male deti, ktore za NIC nemozu.
a to s tymi autistami no ano, to som sa pobavil, na to ze mam brata aautistu, ja by som ho nezabil asi
preboha ved to ze sa tu budete hadat a vzrusovat tak to nazor más nezmení!
A skôr si myslím že sú cigáni zvýhodnený oproti nám často. Lens a nevedia chytiť tej šance! Tam na vychode že im aj umyvaren spravili, rozdrbali ju. Sprvaili im take domečky aby mali kde bývať, rozčulovali sa že sú malé a nakoniec zhoreli(tie prístrešky)....
Áno aj slušné cigánske decko čo má nejaké ambicie to má dosť ťažké lebo predsudky zahmlievajú ludom oči, ale dokáže sa postaviť na nohy! Podnami mame susedovcov ciganov, slusnych, v pohode, maju auto maju byt , maju aj plastove okna....
@48 vzhladom na tvoj vek to chapem. nikto tu nehovoril o tom ze to je super ze za nase love im kupuje stat byty (sam som sa proti tomu ohradil) ale sikaonvat male deti je podla teba v pohode hej.
@53 nie nie je to v pohode urcite. su tu spratkovia. nemali okolo 16, mali ovela menej. ale ty asi nechapes ze sikanovanie a tyranie deti je v rozpore zakladnych ludskych prav a sobod, v rozpore zo zakonom a uz teda na co kazdy sere aj moralkou.
ty akoze nevidis ze to spravili prislusnici policie? policia ma podla teba toto robit hej? na dokaz toho ze my sme civilizovana spolocnost.
ja nehovoim ze to je obre co spravili, jasne ze to je trestny cin a su degesi, ale ved to bolo jak v tej vaznici abu greif, mali ich testat ako _kazdeho ineho obcana_ a ne ich vyzliect dohola v nejakej pivnici, to snad nemyslis vazne ze to obhajujes.
jedno nechápem. ako si niektorí ľudia dokážu neuvedomovať čo je zvrátené a čo neni.ja som si na 90% istý že si to natáčali aby si potom honili kokoty na tých chlapcoch.
@tryptaminedream@40 - že "bielym" by to nespravili? sa pozri na toto a potom táraj dve na tri.
"Šokujúce! Policajtom z Oddelenia extrémizmu a mládeže KR PZ v Košiciach sa podarilo vypátrať dvojicu pracovníkov súkromnej bezpečnostnej služby, ktorí surovo zaobchádzali s malým chlapcom.
KOŠICE. Dvaja pracovníci súkromnej bezpečnostnej služby v kancelárii jedného z košických obchodných reťazcov asi 8-ročného chlapca surovo týrali. Ako sme sa dozvedeli, polícia už oboch páchateľov vypátrala.
Prosil ich, aby mu dali pokoj
Na verejnosti sa totiž objavilo šokujúce video, ktoré znesú len silné žalúdky. Dvojica mužov na ňom vystresovala chlapca natoľko, že ten plače a kričí. Prosí ich, aby mu nič nerobili, že ak chcú, nech si ho len fotia. "Videl som to video a je to hrôza. Omotávali ho lepiacou páskou. Ušiel im pod stôl, tam plakal. Jeden do neho pichal nejakým drôtom, aby vyliezol, druhý ho vyťahoval," dozvedáme sa z polície.
Potom SBS-kári posadili chlapca na stoličku, ten sa v nej skrútil do klbka a mal hysterické záchvaty. Strašili ho, jeden druhému vravel, podaj mi tú injekciu, pričom chlapec kričal a prosil, aby to nerobili. Potom mu oblepovali ústa lepiacou páskou, on si to rukami dával dole. Znova im ušiel, tak mu oblepili nohy lepiacou páskou a opäť ho dali do kresla. Opäť ho tam oblepovali.
Hrozí im osem rokov.
A ten chlapec nebol róm! Takže policajti sú známa firma, ale to je na inú tému.
A odkiaľ si myslíte, že ten rasizmus voči rómom plynie? Oni si za to v plnej miere môžu sami, veď to je nenormálne, aby niekto v dnešnej dobe žil tak, ako oni. Chápem Afriku, lebo tam je z 99% chudoba ale nechápem to, že raz si jedno stádo cigánov povedalo, že nemáme z čoho žiť, tak hybaj do bohatších krajín, veď tam nám pomôžu! A toto robia už hádam aj storočia! Neviem odkiaľ si do tých svojich hláv natrepali, že im v dnešnej dobe niekto pomôže. A týchto nespratníkov sa mám zastávať?
ten pripad som videl, stacil link. a to dokazuje podla teba akoze co? ze dvaja pribrzdenci sikanovali 8 rocneho bieleho chlapca a ze teda mozu v uplne inom meste, iny prislusnici (to boli SUKROMNI SBSkari ten chlapec NIE policia) aj romov?
to co si napisala o tom ako ziju (zivoria), uz som tri krat povedal ze odsudzujem aj ja. ale treba vediet rozlisiovat vytrinu a latrinu. my sa bavime o jednom konkretnom pripade sikanovania deti (je jedno ci romov/neromov). uz to vidim keby to bolo 5 bielych deti ako by to spravili, velke hovno.
aj cigani su ludia, ale co niektori robia to je naozaj nonsens! ale ich sa clovek nezbavi, ony nas tu budu trapit vecne! keby sa aspon chovali kultivovane. aky rasizmus? ked ony sa spravaju horsie ako zvery daktori. Ale najviac ma vie nastvat ked zbiju cigana tak rasisticky utok! ale co ta haved robim nam to ineho nezaujima, to su neni rasisticke utoky?
a ludia sa k nim spravaju rasisticky mozno preto, lebo stretnut sa s normalnym ciganom to je zazrak! aj ja mam s nimi zatial len zle skusenosti!
@59 tým som chcela povedať, že keď nemajú zábrany šikanovať bielych, prečo by mali mať zábrany pri rómoch? to čo sa stalo, daný konkrétny prípad s cigánmi, nemusel byť hneď rasizmus, ale "len" šikana. Oni nemajú problém s tým, či sú to bieli, či rómovia, viď vyššie. A to čo sa stalo, zvrátené je, o tom nepochybujem.
Ale vzhľadom na tvoj koment @61 vidím, že v tejto téme si úplne odporujeme, takže tu ďalej spoločne bojujte proti rasizmu a dovidenia.
@tryptaminedream Je to tvoj názor a rešpektujem ho, ale som zvedavý čo povieš keď ti tí smradi na záhrade ukradnú psa a spravia si z neho večeru, alebo ťa traja dokopú a okradnú.
Všade kde žijú je ohromná kriminalita. Myslíš si, že v Anglicku na nich majú iný názor?
Nedávno som čítal článok ako sa ľudia v Birminghame stažujú na romov zo strednej Europy, keďže robia bordel, v okolí ich domov ohromne stúpla kriminalita a hluk, ceny pozemkov tam klesajú.
A to žijú v rodinných domoch, jazdia na mercedesoch a okolo krku majú zlaté klobásy. Čiže toto nieje o sociálnych podmienkach, oni to majú v krvi.
Prečítaj si na nete niečo o historii romov. Už v minulosti mali problémy so správaním a boli neschopní pracovať tak ich vylúčili z cirkvi od vtedy sú utláčaní.
Tak či tak, môžu si za to sami!
Tu v Košiciach dostali koncom 90. rokov úplne nové bytové domy (nemyslím komunistické paneláky, ale novostavby). Vieš čo z nich je teraz? Uplne zničená elektroinštalácia, porozbíjané okná, obhorené dvere, diery v stenách.
Pred pár rokmi to bolo aj v správach a pýtali sa nejakých sfetovaných potkanov prečo to robia, odpoveď bola aby dostali nové.
Skús si urobiť jednodňový výlet na Luník IX, veľa z teba neostane.
Naozaj nie som rasista proti ľudom inej farby pleti, mám kopec kamarátov vietnamcov a poznám aj pár černochov. Tieto rasy sú civilizované (nepočítam čiernych v Afrike, ale tam je to o niečom inom) a slušné. Dokonca by sa od nich biely mali aj čo naučiť.
Opakujem, tiež neodsudzujem slušných, pracujúcich romov, skôr naopak obdivujem ich za to čo dokázali.
Ale tích lenivých smradov z Luníka IX, fetujúce potkanie deti v MHD a iné zberby by som strieľal. Nepracujú, neštudujú, nemajú žiaden význam pre spoločnosť, len kradnú, ničia a spotrebuvávajú prostriedky.
Kľudne ma nazývaj holohlavým rasistom (od nich mám ale fakt daleko), no môj názor to nezmení a ver, že s mojím vekom to nemá nič spoločné. HOWGH
@68 ani jednu vec co si napisal nie je pre mna novinka. ja viem ze to tak je. ja som bol aj v KE aj na luniku 9 (teda zdialky som tam videl vychadzat dym lol) aj som videl tych sracov na teku.
ja len odzudujem sposob akym boli ti pachatelia (deti) potrestani. mali byt rieseni v ramci zakona ako kazdi ini obcan a nie takto nehumanne, ze ich vyzliekli, kazali im sa byt, a filmovali im ciciny sak to kde sme v stredoveku?
ani raz som ta nenazval holohlavym rasistom, ani si nemyslim ze by si bol. ty zase ver mne ze tym vekom sa ten nazor upravi lebo ja aj ty mame v podstate rovnaky nazor.
boha vy ste niektori asi doslova je*nuti...oni niesu taki len teraz ale cele storocia...to je ich MENTALITA ktora ide stale dalej a dalej Z POKOLENIA NA POKOLENIE...je to REALNE NEOVPLYVNITELNE...ZOBUDTE SA!...NIESOM RASISTA ALE NIEKTORI BIELI SU TAKI ISTI ALEBO ESTE HORSI!!
ak by sa cigansky problem nejak radikalnejsie riesil, tak by sa zacali ozivat rozny cigansky aktivisti a pseudohumanisti zo slovenska a aj zo zapadu, a naparili by nam rozne pokuty.
ak by boli trestany tak ako kazdy necigansky obcan SR(deti do decaku a neplatiaci cigos von na ulicu) tak by nebolo miesto v detskych domovoch a na ulici stovky hladnych a agresivnych ciganov ktory by isly rabovat
zatial jedina moznost, je ich krmit ako parazity
61. @tryptaminedream nadavas tu na slovakov ako na zaostali jebnuty narod a pritom obhajujes ciganov, oni su snad na tom lepsie ? to chod vypravat kamaratom z LPR alebo antifi, tam taketo reci maju radi
zoberte si to tak, ze ine krajiny maju kopu africkych a moslimskych imigrantovm, tiez tam parazituju na socialnom systeme, a robia este horsie veci nez cigani
europa bud pojde stale viac do sraciek, alebo tu po X rokoch nastane nejaky radikalny prevrat
teraz ich oficialne vnimame ako martyrov a obete rasizmu, ale ak by ich pred niekolkymi storociami ludia nejak zbavili, tak by sme sa na dejepise ucili o udatnych ritierov v lesklom brneni ktory vyhnali dalsi barbarsky kocovny kmen, tak ako mognolov, hunov, avarov...
@l0l0mir mne sa zda ze skor romovia sa bezdovodne jebu do slusnejsich "arijcanov". Neviem kde zijes ty, ale tam kde zijem ja su skor biely obtazovany a napadany ciganmi nez naopak. nie si retard nahodou ty?
@zamidari mne nie...najprv sa nauc gramatiku hlavne tie "íčka" a potom pis kto je retardovany a kto nie je... tam kde zijem ja je to presne naopak si predstav..a som si isty ze je to tak na min. 90% Slovenska...takze skor kde zijes ty?
ahaa.. takze ty si si isty tym, ze na 90% SR belosi chodia ciganom hulakat pod okna, napadat/zabijat ich koli par drobnim, kradnut do ciganskych obchodov, otravuju ich na ulici a snazia sa ciganom predat ukradnute vonavky Hugo Boss a rozne ine picoviny
@bress ved dobre aj ked das Roma zit k bielym tak to tak bude to je jasne ale co si myslis ze odkial sa to nabralo ze niektori Romovia ziju ako tak ziju?
v podstate so vsetkym suhlasim s @pernik -om, (ako sa mi uz vela krat stalo), az na to ze neschvalujem pocinanie policie v kauze s tymi romskymi zlodejickami...nech je to hocikto a nech spravi hocico, ma sa to riesit beznou cestou a nie sikanou.
@zamidari ja ich neobhajujemm ukazm kde som ich obhajoval pls.
vy ste postihnuti alebo neviete citat? ja neobhajujem ciganov, len vravim ze tato tema je rasisticky ladena (prvy prispevok) a ked sa zacal riesit ten policajny zakrok tak o nom tvrdim ze bol nehumanny a v rozpore zo zakladnymi principmi ludskej spolocnosti. Mali s nimi jednat ako s kazdym inym obvnenym, a nie ich vyzliekat.
Zial argumentacia tu na birdz spocivva v tom ze jedna polka userov sa druhej strka do riti a nikto nema vlastny nazor.
Na co tu rozoberate ako ziju cigani a ci maju prinos pre spolocnos atd, ked tema je o tom ze par fizlov sikanovalo male deti, ktore boli zhodou oknolnosti romskeho povodu? to ze cigani nam tu robia bordel akoze opravnuje tych fizlov aby ich sikanovaki a tyrali? som zvedavy keby vas jebli do betonovej jamy 3x3 metre a filmovali vam ciciny jak by ste sa tvarili.
došlo mi z vás zle. z toho, akí ste na seba ešte aj hrdí, na tie vaše nechutné rasistické narážky. to, že vám niekto lezie na nervy, to dokážem tolerovať. ale toto?
idem sa vygrcať a potom pôjdem uvažovať, či náhodou nie je múdrejší hociktorý róm než akési dievčisko, čo sa tu tak hrdo rozdrapuje. želala by som jej rómskych predkov, pretože svojimi vyjadreniami mi špinu riadne pripomína. niekedy sa za takýchto ľudí hanbím viac než za tých v osadách.
Ja tiez grcam, uz dva sacky sm zahodil, admini maju ako inak - v pici. Ale ked niekto zalozi temu ze hele hele pozor na ty slovicka, tak sa stavim ze djkenny /pripadne niekto iny/ ju hned zmaze a potom bude este dvoj dnovy flame o zmazani temy.
ale tema ktora porusuje pravidla birdzu tu nikto ani len nepachne z adminov.
3. je zakázané propagovať politické zoskupenia, náboženstvo, cirkev, sekty, komunizmus, fašizmus, terorizmus a podobne...
rasizmus nie je ani ideologia ani nabozenstvo, takze proti pravidlam asi nie je
rasizmus je sam o sebe zlozito chapany pojem, takze pre nieko toto moze byt rasisticke a pre druheho nie
a ked vam je z tejto "diskusie" tak zle tak preco sem vlastne chodite? ked mi je z niecoho zle, dokonca az na vracanie, tak sa tomu radsej vyhybam, co vy na to? hm?
@112 ty vole prave som sa posral, @alpynus toto je pravda jak svina, ale som sa ani to tu neodvazil pisat lebo by to tu pochopilo asi 0.01% ludi a vysvetlenie by bolo na 5 odstavcov. PRESNE SI TO VYSTIHOL
@zamidari nemienim sa vyhýbať takým jednotvárnym kokotkom ako si ty, pretože niekto vám rozum do hláv natlačí. zatiaľ máte svoje veľké hlavy plné rasistických žvástov, ktoré sú doprevádzané buchotom ťažkých bôt. verím však, že vás raz tie boty všetkých riadne dokopú.
114. jednotvarna si v podstate aj ty, mas svoje meritko rasizmu, svoje meritko rozumu a kto donho nezapada na zaklade diskusnych prispevkov je jednotvarny kokot. Schvalne kde som konkretne napisal napisal RASISTICKY zvast? Ja mam z tejto "diskusie" iba srandu, raz za cas sa treba zasmiat na pseudohumanistickych internetovych bojovnikov a citat ako to vsetko emocionalne a niektory aj fyzicky(pocity nevolnosti) prezivaju.
BTW: prave si porusila pravidlo c. 1. je zákazané urážať iných ľudí a nadávať im!
pseudohumanista je v mojej definicii taky cudny mix humanistu 21. storocia-liberala-alibistu-multikulturalistu-antirasistu alebo v zjednodusenej forme clovek ktory pouziva zvolanie "rasista" alebo "to je rasizmus" prilis casto ba az paranoidne, a kazda osoba ktora ma opacny nazor oznaci za rasistu, nacistu pripadne fasitu
Inak, dalo by sa nájsť asi tisíckrát viac videií, kde "bieli" konajú omnoho nehumánnejšie skutky, než aké nám zakladateľ témy poskytol.
Koniec koncov, Róm určite nevlastní ani jednu z najväčších špinavostí sveta. Róm vyvolá maximálne lokálny konflikt a nanajvýš irituje človeka, ktorý sa nedokáže povzniesť nad farbu pleti, národnosť a pod.
Úmyselne vyvolávané globálne konflikty sú nebezpečnejšie pre všetkých.
@pernik ja sa teraz bavim na tom co si napisal...skade si "odkukal"->"Vedel som čo si zač. Odráža sa to na tvojom slovníku a správaní." ja si myslim ze to nie je z tvojej hlavy ty nevies co som zac ani nikdy nebudes vediet ...ja pisem veci tak ako su narozdiel od teba a ked chcem daco napisat doslovne tak tam dam nadavku...a nehram sa tu na niekoho kym niesom ako ty
@125 hahahaha akoze romovia obchoduju s drogami kradnutymi vecami a prosituciou hej? akoze oni maju podla teba ten hlavny podiel ano ? tak mozno 0.01% tipjem, lol ty byvas v BA vobec? asi nepoznas rozne skupiny vplyvne, a kosiccke uz ani nehovorim, tam teda romov nenajdes brate
Pán mudrlant, skúsil si sa niekedy zamyslieť, akú inú možnosť majú?
(Ako napísal @tryptaminedream , drogy maximálne tak užívajú, rómske prostitútky idú na odbyt jedine ak u nemajetných alebo vo vlastných radoch, jedine s drobnou zločinnosťou môžem súhlasiť)
Skúsil si sa niekedy zamyslieť, čo by si robil Ty ako dieťa, keby nemáš čo jesť?
Skúsil si sa zamyslieť, kde by si sa zamestnal, keď všade Ťa vyhadzujú už len kvôli farbe pleti a na vzdelanie nemáš peniaze?
Skúsil si sa zamyslieť, že aj MY sa podieľame na stave, v akom žijú?
129.zas sa nerob blbim, odkial myslis ze maju niektory olassky romovia na sebe tolko sperkov, drahe auta? maju to hlavne vdaka uzernictvu a podobnym zalezitostiam
ked sme hovorili o globalnych zlocinoch tak som to myslel globalne , a toto sa deje hlavne v rumunsku a podobnych statoch kde ciganska mafia prekvita
132. zamyslel som sa, a robil som asi to co chudobny a nevzdelany dedincania ludia pred niekolkymi storociami, oni nesli kradnut lebo nebolo co ani socialne davky nemali
ciganom v osadach uz starostovia okolitich obci ponukali moznost, ze by si sami polnohospodarcili, ale oni to argumentovali ze neee oni ani petrzlen nevedia vypestovat... ked maju takyto pristup, tak si za to mozu sami
134. ty si fakt myslis, ze kradli lebo nemali co jest? kradli hlavne aby si mohli kupit cigarety pripadne chlast, lebo inak by sli kradnut rovno do potravin a bolo by to ovela lahsie a nikoho by nemuseli napadat
no asponon som sa zasmial, ked si predstavim tie obezne ciganky ze kradnu lebo su hladne
137. este by som podotkol, ze tie deti posielaju niekedy kradnut aj rodicia, lebo oni velmi dobre vedia ze ked este nemaju 15 tak sa im "nic" nemoze stat. oni si to jedlo zaopatria aj zo soc davok, kedze neplatia najom, elektriku a podobne, tu ide hlavne o tie cigarety a chlast, to su uz drahsie polozky
141. no co asi, zil by som zo soc davok, a nepremrhal by som to na chlaste, cigaretach automatoch... z tych par tisic korun na jedlo sa vyzit da v tom nie je problem, zivot by to nebol uzasny, ale kradnut a prepadavat ludi fakt nie je potrebne. Ak by som pripadne dostal, pracu tak by som sa ju snazil robit poctivo aby ma nevyhodili, ak by ma ty zli rasisti vyhodili len tak zo srandy, tak by som musel cakat trebars aj do smrti na dalsiu.
ale koly prezitiu by som sa nemusel davat na zlocinnu drahu.
Ako by si chcel z pár tisíc korún (pár stoviek eur, naozaj pár, maximálne 200) chcel uživiť rádovo 5 detí (hoc aj jedno) a platiť nájom v normálnom byte (mimochodom, ako by si si ho zo sociálnych zaobstaral?), mať dostatok jedla a ešte aj vzdelávať sa?
Mimo iného, už len to, že celé rané detstvo a mladosť by si vyrastal v nehumánnych podmienkach, keď rodičia by Ťa, ako si vyššie povedal, nútili kradnúť, všade samý alkohol a cigarety, hlad, špina, chudoba, negramotnosť, dlhy, choroby, smrť, incest, úžerstvo, kriminalita,...
Ale Ty, ako jediný, by si obstál, Teba by tieto rany ani ako malé dieťa nepoznačili a bol by si iný.
Gratulujem!
Naozaj, skús sa trochu viac zamyslieť.
Život človeka sa začína narodením a je z veľkej miery ovplyvnený tým, ako žije jeho okolie.
moslimskych teroristi nemozu za to aky su lebo su od narodenia vedeny k nenavisti
ani nasilnici a kriminalnici nemozu za to ak sa ako deti narodili do dysfunkcnej rodiny, a pretu si svoje problemi a frustracie ventiluju v dospelosti...
lenze problem je v tom ze dospeli svojpravny clovek zodpoveda sam za seba, a tu uz ziadne vyhovorky, ze som mal traumatizujuce detstvo neplatia
urcite sa policia nemala zachovat tak ako sa zachovala, ale urcite tie deti nemali kradnut. Kradli ste aj vy v ich veku? Ak nie (teda urcite nie) preco asi? Lebo ste tak boli vedeny vasimi rodicmi, ze sa kradnut nema. Ale ich tak rodicia nevedu. Mozno im aj nazrat nedaju tak su donuteny kradnut co nie je chyba deti, ale ich rodicov, ale ich rodicia boli tiez deti a boli dako vychovany a to vsetko sa prenasa aj na ich deti.
Nemam rad ciganov a budem sa opakovat nemam nic proti pracujucim a slusnym. Obydlia i veci nicia, kradnú, správajú sa neslušne a ked pozeraáte TV noviny veľmi často je vidieť ich v TV. Takze vlastne media nam ukazuju ako ziju a ako sa spravuaju a myslim, ze ludia maju pravo ich nenavidiet zato ako ziju. Kedze su sucastou spolocnosti mali by sa do nej zaclenit, ale prave naopak oni z nej vycnievaju v zlom svetle. Tie obydlia co tu dakto spominal, ze idu z EU fondov je mozno pravda, ale to nemeni nic natom, ze su to zle investovane peniaze, kedze tieto peniaze by mohli ist do zmysluplnejsich projektov. Tieto peniaze su vyhodene do vzduchu teda ani nie, ale nasi romsky spoluobcania z nich vzduch vedia spravit.
Keby sme denne neboli bombradvani ich sposobom zivota nikto ani len necekene a myslim, ze je spravne, ze to vidime. Lebo vidime ako si robia co chcu a nic sa neriesi. A nikdy ani nebude. Lebo akonahle by stat proti nim zakrovil hned sme rasisti a tohto pomenovania sa vsetci boja. Lebo kazdy hovori, ze nie je rasista. Ani ja nie som, lebo vietnamci, černosi či iné rasy mi nevadia.
@tryptaminedream Že ja mám brutálny názor? Nebol si to náhodou ty, kto o pár príspevkov vyššie tvrdil, že máme v podstate názor rovnaký?
Môj názor je proste taký, s cigánmi som si už niečo prežil, možno sa obracia chrbtom všetkým vaším humánnym pravidlám atd. ale, keďže sa jedná o nich je mi to úplne jedno, je to proste môj názor.
Ešte raz opakujem, nemám nič proti ich farbe pleti, alebo proti slušným romom, čiže to nemá s rasizmom nič spoločné.
si trapny....take videa sa daju najst aj na "bielych", a?mame sa vyzabijat teraz???pliaga su akurat ti co vystupuju v tych videach aj ti co zakladaju taketo diskusie a nie taki len zato, ze su to cigani,madari,pakistanci to je jedno ...
cigani sú veľké svine ja by som ich všetkích dal na jeden ostrov a tam nech žijú lebo len bordel robia a už som sa o tom neraz presvedčil a sú to običajný lenivci ktorí nič nerobia od štátu dostavajú peniaze ktoré rozjebu v herňach a potom žobrú na ulici
Niesom rasistka,ale rómovia ma neraz už nasrali a nepoznám žiadneho za ktorého by som dala ruku do ohňa,nech si vraví každý zástanca čo chce,majú zvláštnu mentalitu.
Ešte som nevidela ako by vláda dávala bielym bezdomovcom,alebo niekomu kto vyhorel,vybuchol a podobne aj z domom ďalší dom alebo byt,alebo že by im stavala vláda bytovky vlastné,unimobunky.Bielym nikdy,biela rodina keď sa dostane na ulicu tak pokiaľ nemá dosť síl sa vrátiť späť do kolobehu života aký mala,nik im nepomôže pokiaľ niesu v správach o 19.00!!!!!!
Zato tým hovnám stavajú za naše(no mojich rodičov )peniaze byty,ktoré aj tak rozbijú na cucky do pár týždňov,nič si nevedia vážiť,za to že nejaká rómka s deckom na rukách zabliaka do kamery nejakej televízie to že sa má zle a že im nikto nič nedá,už dostanú byty,prácu.Ale robiť nerobia,sami si neopravia čo si podpálili,nič.
A áno je pár výnimiek,ale naozaj len pár!!!!A nad tými klobúk dole.
prebohaaa to sa neda citat to tu je nekdo aj taky co neni rasista ????
sak ok ja nevypravam ze tý co zabili tu macku alebo toho dochodcu atď.. su dobrý su to kurvy !!! ale vseci taky nejsu !!! kua ja poznam plno ciganov a s maloktorymi mam ja problemy jasne ze nektory su kkti ale coo akoze ??? biely alebo aky vlastne sme nezabijaju ? nekradnu ? mozete mi ukazat aj 100 takychto videi nezmeni to moj nazor na nic !!! ked mam nejakych ludi rad nezaujima ma ci su to biely cigani vietnamci ...... alebo nwm co tu este na tomto skapatom slovensku zije.
@21 uplne s tebou suhlasim ty co tu pisu take komenty sa ciganom automaticky vyhybaju lebo rodicia a televizia im natrepala aky su zly vrahovia a zlodeji a pri tom je to tak pol na pol ako aj s nami bielimy
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
165 komentov
okrem toho ma vcelku dosť vie napáliť vždy ten istý obraz rómov v telke, ktorí ju využívajú na prezentovanie toho, ako sa o nich štát nestará. a prečo by sa aj mal?!? nestará sa ani o slušných ľudí, tak prečo by mal pomáhať tým, ktorí sú nezodpovední a nevedia žiť civilizovane? a ešte tam tá chamraď v telke ukazuje tie malé deti, ktoré nemajú z čoho živiť...všetky deti by im mali okamžite odobrať.
a bajdvej, ja som fakt za vytvorenie Rómska, nech si tam žijú podľa ich kultúry a je mi fakt jedno, čo by s nimi bolo.
a ešte raz - toto sa týka len "neprispôsobivých" rómov, proti slušným nemám jedinú námietku.
Lenže tú ostatnú nevďačnú chamrad by som dala do plynu. Viem dosť opovážlivé slová...Ale sami to chcú!
Dostanú príbytky, ktoré bolipostavené z našich peňaží, a kktkovia sa ešte sťažujú že sú malé a ničia ich!
Alebo ten Obama sa sťažoval na Slovensko že nerešpektujeme cigánov a utláčame ich! MAGOR! ak chce tak mu ich možme poslať expresom rovno do bieleho domu! A tam si ich može zrovnopravniť....
Tuto nejde o farbu pleti alebo pôvod. Tuto ide o tú ich mentalitu! Povedia si že si budú žiť vlastným spôsobom pričom tým spôsobom výrazne zasahujú do žitia iných.
bodka
@xhtml a ty si nastahuj domov vsetkych smradov
normalne rasisticka tema a kazdy (admini/tomas) ma v pici. tak isto nackovske profily s hakovymi krizmi vo fotoalbumoch a nikto nic. lol.
minimalne 3 tvrde rasisticke komenty ale sak su to len cigani tak co.
a ti fizli v kosiciach zasratych co sikanovali a tirali male deti tak to je v pohode, too video si tu nedal.
to video bolo prijebané a úchylné! tí kokoti im snímali genitálie a žiadny vyjebaný kokotský policajti to neriešia! že tí poliši si to natáčali a ja som si istý že si na tom ptm krásne chceli honiť kokoty
ale konanie tých prijebaných policajtov bolo maximálne neprijatelné
ok ale nepripadá ti jebnuté keď im povedali aby sa fackali, bozkávali, donútili ich vyzliecť sa a snímali im genitálie?
a že skoro nič neurobili
a to som mal na teba dosť dobrý názor
som zvedavý či by si sa necítila potupene keby si ťa nadržaní poliši natáčali nahú a musela by si robiť všelijaké kokotiny
už neriešme
chápeš ale akože nikto to tu nerieši kurva
rasistické komenty ale admini nič do piče už mám nervy
sa ukludni
ano je to hnus nepovedal som že ne
mňa len sral tvoj názor na to s tými policajtmi
ale bože nechaj tak ježiš
ja nežijem z teba a ty zo mňa takisto
a takycchto podobnych tem xenofobnych, rasistikych tu uz bolo milion a nikto nic, hlavne ze je tu plna pica adminov. zakomplexovane deti, kttore mazu akurat temy , svojich "nepriatelov" a birdzi inak salam parky.
@ivanka ja mam tiez odpor proti romom, a poriadne velky nemysli si, ale sikaovanie a tyranie deti fakt neuznavam, a hadzanie vsetkych do jedneho vreca tiez nie. suhlasim co hovoris, ze vela je debilov co len ziju zo statu, ale ked si tak jebnuta ze mozes napisat to co @19 a @23 tak dovi dopo. a s takymito ludmi sa ja bavim nevedomky v dopleri, akoze konec.
ved to je porusovanie zakladnych ludsskych prav a slobod.
a to s tymi autistami no ano, to som sa pobavil, na to ze mam brata aautistu, ja by som ho nezabil asi
Nenavist ku ciganom nieje rasizmus- cigan= biela rasa tak nemudruj
a myslim ze v bratislave to az take chajdacke nie je
A skôr si myslím že sú cigáni zvýhodnený oproti nám často. Lens a nevedia chytiť tej šance! Tam na vychode že im aj umyvaren spravili, rozdrbali ju. Sprvaili im take domečky aby mali kde bývať, rozčulovali sa že sú malé a nakoniec zhoreli(tie prístrešky)....
Áno aj slušné cigánske decko čo má nejaké ambicie to má dosť ťažké lebo predsudky zahmlievajú ludom oči, ale dokáže sa postaviť na nohy! Podnami mame susedovcov ciganov, slusnych, v pohode, maju auto maju byt , maju aj plastove okna....
Stále si myslím že je to o tom chcení.
Europska únia nás berie ako rasistický šťát, ktorý sa musí o tie potkany postarať. Kto dá bielemu človeku byt keď oň príde? Štát? Pochybujem.
Smradi byt dostanú, za rok ho zničia a dostanú nový. Byty im neplatí Europská únia, ale obec, alebo šťát, pretože je to ich povinnosť.
Babka má zlomenú ruku a pochybujem, že ju odškodnili.
Sám som zažil prípad keď cigán kradol v obchode, matka zavolala políciu a tí nechceli ani spísať zápisnicu, kedže to urobili smradi.
Tlieskam policajtom, len škoda, že boli takí sprostý a natáčali si to.
Nehádžem všetkých do jedného vreca, tích čo žijú slušne a zarábajú si rešpektujem.
Ale tie ostatná špiny (je ich tak 90percent) BIŤ a REZAŤ.
Kludne ma nazývaj rasistom.
@xhtml pripisujem ďalšiu bodku do kolónky Xhtml je chuj .... CHlapče to ťa baví tak sa zhovadovať ?
ty akoze nevidis ze to spravili prislusnici policie? policia ma podla teba toto robit hej? na dokaz toho ze my sme civilizovana spolocnost.
ja nehovoim ze to je obre co spravili, jasne ze to je trestny cin a su degesi, ale ved to bolo jak v tej vaznici abu greif, mali ich testat ako _kazdeho ineho obcana_ a ne ich vyzliect dohola v nejakej pivnici, to snad nemyslis vazne ze to obhajujes.
asi by si sa cítil skvele keby ťa donútili vyzliecť, fackať iného chalana a bozkávať sa s ním že? natáčali by ti kokot
to by sa ti páčilo však?
"Šokujúce! Policajtom z Oddelenia extrémizmu a mládeže KR PZ v Košiciach sa podarilo vypátrať dvojicu pracovníkov súkromnej bezpečnostnej služby, ktorí surovo zaobchádzali s malým chlapcom.
KOŠICE. Dvaja pracovníci súkromnej bezpečnostnej služby v kancelárii jedného z košických obchodných reťazcov asi 8-ročného chlapca surovo týrali. Ako sme sa dozvedeli, polícia už oboch páchateľov vypátrala.
Prosil ich, aby mu dali pokoj
Na verejnosti sa totiž objavilo šokujúce video, ktoré znesú len silné žalúdky. Dvojica mužov na ňom vystresovala chlapca natoľko, že ten plače a kričí. Prosí ich, aby mu nič nerobili, že ak chcú, nech si ho len fotia. "Videl som to video a je to hrôza. Omotávali ho lepiacou páskou. Ušiel im pod stôl, tam plakal. Jeden do neho pichal nejakým drôtom, aby vyliezol, druhý ho vyťahoval," dozvedáme sa z polície.
Potom SBS-kári posadili chlapca na stoličku, ten sa v nej skrútil do klbka a mal hysterické záchvaty. Strašili ho, jeden druhému vravel, podaj mi tú injekciu, pričom chlapec kričal a prosil, aby to nerobili. Potom mu oblepovali ústa lepiacou páskou, on si to rukami dával dole. Znova im ušiel, tak mu oblepili nohy lepiacou páskou a opäť ho dali do kresla. Opäť ho tam oblepovali.
Hrozí im osem rokov.
A ten chlapec nebol róm! Takže policajti sú známa firma, ale to je na inú tému.
A odkiaľ si myslíte, že ten rasizmus voči rómom plynie? Oni si za to v plnej miere môžu sami, veď to je nenormálne, aby niekto v dnešnej dobe žil tak, ako oni. Chápem Afriku, lebo tam je z 99% chudoba ale nechápem to, že raz si jedno stádo cigánov povedalo, že nemáme z čoho žiť, tak hybaj do bohatších krajín, veď tam nám pomôžu! A toto robia už hádam aj storočia! Neviem odkiaľ si do tých svojich hláv natrepali, že im v dnešnej dobe niekto pomôže. A týchto nespratníkov sa mám zastávať?
to co si napisala o tom ako ziju (zivoria), uz som tri krat povedal ze odsudzujem aj ja. ale treba vediet rozlisiovat vytrinu a latrinu. my sa bavime o jednom konkretnom pripade sikanovania deti (je jedno ci romov/neromov). uz to vidim keby to bolo 5 bielych deti ako by to spravili, velke hovno.
a ludia sa k nim spravaju rasisticky mozno preto, lebo stretnut sa s normalnym ciganom to je zazrak! aj ja mam s nimi zatial len zle skusenosti!
proste to bolo nechutné. nikto so zdravým mozgom by si nenatáčal nahých chalanov bla bla bla (nebudem to už opakovať)
Ale vzhľadom na tvoj koment @61 vidím, že v tejto téme si úplne odporujeme, takže tu ďalej spoločne bojujte proti rasizmu a dovidenia.
ok nebojujme proti rasizmu, budme za rasizmus.
"Dokedy ich budeme trpieť?Tuto pliagu?Co nam priniesli "pozitivne"????Pfj...."
Akoze romovia ziju pre nas bielych, su nasi sluhovia/otroci a maju nam prinasat nieco pozitivne? to je ako postavena tema? jak od nejakeho nacka.
Ze co nam priniesi pozitivne, to co je za otazku akoze. Oni nie su odpad ani zvieratka, to su tie ludia ak si nevsimol niekto.
Všade kde žijú je ohromná kriminalita. Myslíš si, že v Anglicku na nich majú iný názor?
Nedávno som čítal článok ako sa ľudia v Birminghame stažujú na romov zo strednej Europy, keďže robia bordel, v okolí ich domov ohromne stúpla kriminalita a hluk, ceny pozemkov tam klesajú.
A to žijú v rodinných domoch, jazdia na mercedesoch a okolo krku majú zlaté klobásy. Čiže toto nieje o sociálnych podmienkach, oni to majú v krvi.
Prečítaj si na nete niečo o historii romov. Už v minulosti mali problémy so správaním a boli neschopní pracovať tak ich vylúčili z cirkvi od vtedy sú utláčaní.
Tak či tak, môžu si za to sami!
Tu v Košiciach dostali koncom 90. rokov úplne nové bytové domy (nemyslím komunistické paneláky, ale novostavby). Vieš čo z nich je teraz? Uplne zničená elektroinštalácia, porozbíjané okná, obhorené dvere, diery v stenách.
Pred pár rokmi to bolo aj v správach a pýtali sa nejakých sfetovaných potkanov prečo to robia, odpoveď bola aby dostali nové.
Skús si urobiť jednodňový výlet na Luník IX, veľa z teba neostane.
Naozaj nie som rasista proti ľudom inej farby pleti, mám kopec kamarátov vietnamcov a poznám aj pár černochov. Tieto rasy sú civilizované (nepočítam čiernych v Afrike, ale tam je to o niečom inom) a slušné. Dokonca by sa od nich biely mali aj čo naučiť.
Opakujem, tiež neodsudzujem slušných, pracujúcich romov, skôr naopak obdivujem ich za to čo dokázali.
Ale tích lenivých smradov z Luníka IX, fetujúce potkanie deti v MHD a iné zberby by som strieľal. Nepracujú, neštudujú, nemajú žiaden význam pre spoločnosť, len kradnú, ničia a spotrebuvávajú prostriedky.
Kľudne ma nazývaj holohlavým rasistom (od nich mám ale fakt daleko), no môj názor to nezmení a ver, že s mojím vekom to nemá nič spoločné. HOWGH
To prvé video je z NR?
ja len odzudujem sposob akym boli ti pachatelia (deti) potrestani. mali byt rieseni v ramci zakona ako kazdi ini obcan a nie takto nehumanne, ze ich vyzliekli, kazali im sa byt, a filmovali im ciciny sak to kde sme v stredoveku?
ani raz som ta nenazval holohlavym rasistom, ani si nemyslim ze by si bol. ty zase ver mne ze tym vekom sa ten nazor upravi lebo ja aj ty mame v podstate rovnaky nazor.
ak by boli trestany tak ako kazdy necigansky obcan SR(deti do decaku a neplatiaci cigos von na ulicu) tak by nebolo miesto v detskych domovoch a na ulici stovky hladnych a agresivnych ciganov ktory by isly rabovat
zatial jedina moznost, je ich krmit ako parazity
61. @tryptaminedream nadavas tu na slovakov ako na zaostali jebnuty narod a pritom obhajujes ciganov, oni su snad na tom lepsie ? to chod vypravat kamaratom z LPR alebo antifi, tam taketo reci maju radi
europa bud pojde stale viac do sraciek, alebo tu po X rokoch nastane nejaky radikalny prevrat
ahaa.. takze ty si si isty tym, ze na 90% SR belosi chodia ciganom hulakat pod okna, napadat/zabijat ich koli par drobnim, kradnut do ciganskych obchodov, otravuju ich na ulici a snazia sa ciganom predat ukradnute vonavky Hugo Boss a rozne ine picoviny
A stym ze to maju v krvi, nenazval by som to takto, podla mna aj keby hocijakeho bileho dali do ich vychovy nebol by nicim odlisny od tych ciganov...
vy ste postihnuti alebo neviete citat? ja neobhajujem ciganov, len vravim ze tato tema je rasisticky ladena (prvy prispevok) a ked sa zacal riesit ten policajny zakrok tak o nom tvrdim ze bol nehumanny a v rozpore zo zakladnymi principmi ludskej spolocnosti. Mali s nimi jednat ako s kazdym inym obvnenym, a nie ich vyzliekat.
Zial argumentacia tu na birdz spocivva v tom ze jedna polka userov sa druhej strka do riti a nikto nema vlastny nazor.
idem sa vygrcať a potom pôjdem uvažovať, či náhodou nie je múdrejší hociktorý róm než akési dievčisko, čo sa tu tak hrdo rozdrapuje. želala by som jej rómskych predkov, pretože svojimi vyjadreniami mi špinu riadne pripomína. niekedy sa za takýchto ľudí hanbím viac než za tých v osadách.
admini by toto ale už riešiť mali. rázne.
ale tema ktora porusuje pravidla birdzu tu nikto ani len nepachne z adminov.
3. je zakázané propagovať politické zoskupenia, náboženstvo, cirkev, sekty, komunizmus, fašizmus, terorizmus a podobne...
rasizmus nie je ani ideologia ani nabozenstvo, takze proti pravidlam asi nie je
rasizmus je sam o sebe zlozito chapany pojem, takze pre nieko toto moze byt rasisticke a pre druheho nie
a ked vam je z tejto "diskusie" tak zle tak preco sem vlastne chodite? ked mi je z niecoho zle, dokonca az na vracanie, tak sa tomu radsej vyhybam, co vy na to? hm?
Pred tým, než kohosi súdite a dospejete k záveru, skúste aspoň chvíľu chodiť v jeho topánkach.
Nie len plytko prijímať informácie a plytko indukovať závery.
Nezamysleli ste sa, že niektoré skupiny ľudí sú odrazom sveta, ktorý ste vytvorili?
BTW: prave si porusila pravidlo c. 1. je zákazané urážať iných ľudí a nadávať im!
chod sa nahlasit adminom
tebe co sa stalo
Ach, keby aspoň tušíš, čo predpona "pseudo" znamená.
Asi to máš naozaj v kotrbe popletené, keď človeka, ktorý reálne píše a hlási sa k humanistickým princípom, očastuješ predponou pseudo.
pseudo - nepravy, klamlivy
pseudohumanista je v mojej definicii taky cudny mix humanistu 21. storocia-liberala-alibistu-multikulturalistu-antirasistu alebo v zjednodusenej forme clovek ktory pouziva zvolanie "rasista" alebo "to je rasizmus" prilis casto ba az paranoidne, a kazda osoba ktora ma opacny nazor oznaci za rasistu, nacistu pripadne fasitu
Dobre vás reprezentuješ
Inak na niektorých humanistických žvástoch som sa tu fakt pobavil Beriem to, je to váš názor, ja mám len trochu iný, ale to je samozrejme moja vec
Koniec koncov, Róm určite nevlastní ani jednu z najväčších špinavostí sveta. Róm vyvolá maximálne lokálny konflikt a nanajvýš irituje človeka, ktorý sa nedokáže povzniesť nad farbu pleti, národnosť a pod.
Úmyselne vyvolávané globálne konflikty sú nebezpečnejšie pre všetkých.
mozme byt vdacny, ze vdaka ich neorganizovanosti to nedotiahli na globalnesi zlocin nez je obchod s drogami, kradnutym tovarom a prostituciou.
k tym negativnym videam: mozme tu kludne nahadzat aj pozitivne
ale ten kto ma skusenosti s ciganmi vie, ze tie negativne su ovela realistickejsie
Pán mudrlant, skúsil si sa niekedy zamyslieť, akú inú možnosť majú?
(Ako napísal @tryptaminedream , drogy maximálne tak užívajú, rómske prostitútky idú na odbyt jedine ak u nemajetných alebo vo vlastných radoch, jedine s drobnou zločinnosťou môžem súhlasiť)
Skúsil si sa niekedy zamyslieť, čo by si robil Ty ako dieťa, keby nemáš čo jesť?
Skúsil si sa zamyslieť, kde by si sa zamestnal, keď všade Ťa vyhadzujú už len kvôli farbe pleti a na vzdelanie nemáš peniaze?
Skúsil si sa zamyslieť, že aj MY sa podieľame na stave, v akom žijú?
Tak si to konečne uvedomte.
ked sme hovorili o globalnych zlocinoch tak som to myslel globalne , a toto sa deje hlavne v rumunsku a podobnych statoch kde ciganska mafia prekvita
ciganom v osadach uz starostovia okolitich obci ponukali moznost, ze by si sami polnohospodarcili, ale oni to argumentovali ze neee oni ani petrzlen nevedia vypestovat... ked maju takyto pristup, tak si za to mozu sami
134. ty si fakt myslis, ze kradli lebo nemali co jest? kradli hlavne aby si mohli kupit cigarety pripadne chlast, lebo inak by sli kradnut rovno do potravin a bolo by to ovela lahsie a nikoho by nemuseli napadat
no asponon som sa zasmial, ked si predstavim tie obezne ciganky ze kradnu lebo su hladne
v com konkretne som mnou nesuhlasis?
od hladu na SR cigan este nezomrel, to sa neboj
Neodpovedal si.
Čo konkrétne by si robil Ty, ak by si bol obyčajný, všedný, chudobný Róm z osady?
ale koly prezitiu by som sa nemusel davat na zlocinnu drahu.
Z tych par tisic korun aby vyzila 5-clenna rodina je naozaj zaujimave...
Ako by si chcel z pár tisíc korún (pár stoviek eur, naozaj pár, maximálne 200) chcel uživiť rádovo 5 detí (hoc aj jedno) a platiť nájom v normálnom byte (mimochodom, ako by si si ho zo sociálnych zaobstaral?), mať dostatok jedla a ešte aj vzdelávať sa?
Mimo iného, už len to, že celé rané detstvo a mladosť by si vyrastal v nehumánnych podmienkach, keď rodičia by Ťa, ako si vyššie povedal, nútili kradnúť, všade samý alkohol a cigarety, hlad, špina, chudoba, negramotnosť, dlhy, choroby, smrť, incest, úžerstvo, kriminalita,...
Ale Ty, ako jediný, by si obstál, Teba by tieto rany ani ako malé dieťa nepoznačili a bol by si iný.
Gratulujem!
Naozaj, skús sa trochu viac zamyslieť.
Život človeka sa začína narodením a je z veľkej miery ovplyvnený tým, ako žije jeho okolie.
lenze takymto sposobom, mozes ist na kadeco
moslimskych teroristi nemozu za to aky su lebo su od narodenia vedeny k nenavisti
ani nasilnici a kriminalnici nemozu za to ak sa ako deti narodili do dysfunkcnej rodiny, a pretu si svoje problemi a frustracie ventiluju v dospelosti...
lenze problem je v tom ze dospeli svojpravny clovek zodpoveda sam za seba, a tu uz ziadne vyhovorky, ze som mal traumatizujuce detstvo neplatia
napr clovek co v detstve zil v jednom baraku s neprijemnymi romskymi susedmi, raz za cas ho okradnu, raz za cas ho zmlatia
to by tiez poznacilo kazdeho, presne ako si ty napisal
urcite sa policia nemala zachovat tak ako sa zachovala, ale urcite tie deti nemali kradnut. Kradli ste aj vy v ich veku? Ak nie (teda urcite nie) preco asi? Lebo ste tak boli vedeny vasimi rodicmi, ze sa kradnut nema. Ale ich tak rodicia nevedu. Mozno im aj nazrat nedaju tak su donuteny kradnut co nie je chyba deti, ale ich rodicov, ale ich rodicia boli tiez deti a boli dako vychovany a to vsetko sa prenasa aj na ich deti.
Nemam rad ciganov a budem sa opakovat nemam nic proti pracujucim a slusnym. Obydlia i veci nicia, kradnú, správajú sa neslušne a ked pozeraáte TV noviny veľmi často je vidieť ich v TV. Takze vlastne media nam ukazuju ako ziju a ako sa spravuaju a myslim, ze ludia maju pravo ich nenavidiet zato ako ziju. Kedze su sucastou spolocnosti mali by sa do nej zaclenit, ale prave naopak oni z nej vycnievaju v zlom svetle. Tie obydlia co tu dakto spominal, ze idu z EU fondov je mozno pravda, ale to nemeni nic natom, ze su to zle investovane peniaze, kedze tieto peniaze by mohli ist do zmysluplnejsich projektov. Tieto peniaze su vyhodene do vzduchu teda ani nie, ale nasi romsky spoluobcania z nich vzduch vedia spravit.
Keby sme denne neboli bombradvani ich sposobom zivota nikto ani len necekene a myslim, ze je spravne, ze to vidime. Lebo vidime ako si robia co chcu a nic sa neriesi. A nikdy ani nebude. Lebo akonahle by stat proti nim zakrovil hned sme rasisti a tohto pomenovania sa vsetci boja. Lebo kazdy hovori, ze nie je rasista. Ani ja nie som, lebo vietnamci, černosi či iné rasy mi nevadia.
@tryptaminedream Že ja mám brutálny názor? Nebol si to náhodou ty, kto o pár príspevkov vyššie tvrdil, že máme v podstate názor rovnaký?
Môj názor je proste taký, s cigánmi som si už niečo prežil, možno sa obracia chrbtom všetkým vaším humánnym pravidlám atd. ale, keďže sa jedná o nich je mi to úplne jedno, je to proste môj názor.
Ešte raz opakujem, nemám nič proti ich farbe pleti, alebo proti slušným romom, čiže to nemá s rasizmom nič spoločné.
Ešte som nevidela ako by vláda dávala bielym bezdomovcom,alebo niekomu kto vyhorel,vybuchol a podobne aj z domom ďalší dom alebo byt,alebo že by im stavala vláda bytovky vlastné,unimobunky.Bielym nikdy,biela rodina keď sa dostane na ulicu tak pokiaľ nemá dosť síl sa vrátiť späť do kolobehu života aký mala,nik im nepomôže pokiaľ niesu v správach o 19.00!!!!!!
Zato tým hovnám stavajú za naše(no mojich rodičov )peniaze byty,ktoré aj tak rozbijú na cucky do pár týždňov,nič si nevedia vážiť,za to že nejaká rómka s deckom na rukách zabliaka do kamery nejakej televízie to že sa má zle a že im nikto nič nedá,už dostanú byty,prácu.Ale robiť nerobia,sami si neopravia čo si podpálili,nič.
A áno je pár výnimiek,ale naozaj len pár!!!!A nad tými klobúk dole.
sak ok ja nevypravam ze tý co zabili tu macku alebo toho dochodcu atď.. su dobrý su to kurvy !!! ale vseci taky nejsu !!! kua ja poznam plno ciganov a s maloktorymi mam ja problemy jasne ze nektory su kkti ale coo akoze ??? biely alebo aky vlastne sme nezabijaju ? nekradnu ? mozete mi ukazat aj 100 takychto videi nezmeni to moj nazor na nic !!! ked mam nejakych ludi rad nezaujima ma ci su to biely cigani vietnamci ...... alebo nwm co tu este na tomto skapatom slovensku zije.