vážim si, rodinu, priateľov, mám rád slovenčinu, krásnu prírodu...je to moja domovina, vždy sa sem rád vrátim, aj keď občas idem na pár mesiacov preč...nikdy Slovensko nezaprem...
@pravnik áno, príroda... Malá Fatra, Vysoké Tatry - to je asi fakt to jediné, kvôli čomu sa na Slovensko občas rád vraciam, ale inak.... detto @tommyhot v @3
v podstate kazdy kto si uvedomuje ako zle sa mohol narodit (napr. niekde v Sudane), tak si vazi co ma... Zda sa ze len malo ludi si to tu neuvedomuje, co ma tesi.... na druhej strane malokto je uplne spokojny a urcite je tu co zlepsovat
jediné čo mi v podstate vadí je to, že je tu hrooozne draho na to ako väčšina zarábame .
Proste dovoliť si vlastné bývanie napríklad je veľmi ťažké a pritom je to úplný zaklád rodiny ako takej.
Keby sa toto neako "znormalizuje" tak by bolo slovensko celkom fajn, máme tu peknú prírodu , nie sú tu vojny čo veľa ľudí nevie oceniť.
A ešte keby ľudia nemali názory ako 100 rokov za opicami
nemozem z argumentu "vaz si co mas, mohol si sa narodit v zimbabwe". naco potom chodite na vysku? naco sa snazite o nieco lepsie? ved mozete ist robit za pas prip. zit na podpore. ked je raz nieco na picu, tak to nebude menej napicu len preto, ze existuje nieco este viac na picu.
Sme malá, krátko samostatne fungujúca krajina, ale je mi tu fajn. Je vo mne akýsi sentimentálny patriotizmus, spomienky na detstvo, výlety s rodičmi po Slovensku v starej škodovke, prázdniny u babky, prvé lásky, táborenia, opekačky, kúpania v jazere, chaty, Tatry a chytanie mlokov v Štrbskom plese, modriny pri bicyklovaní a ležanie v tráve s nejakým mojim exfrajerom halušky na kolibe cestou z nejakej chatovačky po opici a mohla by som menovať veľa iného.
Áno, dnes sú jazerá plné odpadu, Tatry predražené a prepchaté hotelmi, život ľudí s ktorými som tieto veci prežívala je už len práca/rodina, starí rodičia mŕtvi, s rodičmi už bohviejaký vzťah nemám.
Ale všetky tie veci som zažila práve tu, a ja mám tendencie si vytvoriť skôr citovú väzbu k miestam, než k samotným ľuďom. Ak by som odišla, viem, že by mi za Slovenskom bolo smutno. Nech už sú tu ľudia akí sú, hosp. situácia aká je. Je to môj domov proste.
ani nie, pravdupovediac. sme 1 z najhlupejsich a najsedlackejsich národov sveta a mame absolutne nefunkcne sudnictvo, politiku a vôbec infrastrukturu, ciganov... to par kopcekov a udoli nezachrani
Občas mi napadne, že ak by sme nemali tak krásne Slovenky, tak tu nežije nik, ale to si len tak vtipne vravím,
lebo ich krása ide ruka v ruke s prírodou ,dobrými rodinami a priateľmi na nezaplatenie.
podľa mňa sme celkom super proste.
plus aj to sa mi páči že tu občas nie je najlepšie a mame na čo pičovať, to je zdravé.
je to minimálne dobrý a razantný štart, že nie sme až tak rozmaznaní.
@antifunebracka@notme nik tu netvrdi ze sa nemame snazit o nieco lepsie, lenze ked si nevazis co mas, mozes o to prist a ked tu to Zimbabwe realne bude tak bude uz neskoro aby nam to doklaplo. Notme - teba skor irituje to, ze ludia sa po takom argumente uspokoja a pozehnavaju nim veci ktore su v zlom stave, ale inak podla mna je to proste jednoduche a nazorne prirovnanie ktore mnohym otvori oci.
@myschka pekné si to zhrnula, myslim ze jazera nie su az o tolko spinavsie aj ked odpadu je vsade viac, ale myslim ze tie veci sa daju prezivat aj teraz
Jasne, ze je tu pomerne bezpecne, za existencie sucasnej republiky tu nebola ani vojna, ani diktatura, mame este celkom slusny socialny system, sme pomerne uspesne integrovani v EU a v ramci globalneho trhu, stat mi hradi studium a zdravotne poistenie, mozem kedykolvek odist a plusminus robit, co chcem, ako zena mam v globalnom meritku dobre postavenie, vymozitelnost prava by mohla byt horsia, nikdy som nehladovala.
Mimo BA sa na Slovensku citim casto ako na dedine alebo ako v 70. rokoch, doprava je nezvladnuta, byrokracia je nezvladnuta, xenofobia lvl over 9000, vacsina medii je bez urovne, pomer cien a prijmov velmi smutny, vsadepritomny 'neda sa' pristup, sluzby a stav verejnych priestranstiev a budov bieda.
@pravnik nvm sice preco si ma zatagoval, ale tiez neznasam hentie hlupe prirovnania o afrických detoch. akoby sme my z rozvinutých krajin nemali pravo byt s nicim nespokojni, bo niekto iny niekde trpi viac. vies co? VZDY bude niekto trpiet viac. politicki vazni v rusku a cine trpia viac ako africke deti. chod im povedat, ze sa nemaju stazovat. abo povedz cloveku bez noh, ze clovex nevyliecitelnou rakovinou trpi viac. proste odpovedat na staznosti "bud rad, henten to ma horsie" je zvratene
Co som videla narodne parky v inych krajinach na fotkach tak je to tam upravene a u nas sama burina co ludia si tu pochvaluju prirodu tak ja uz fakt neviem ale ja to tak necitim. Ako lepsie vybehnut vonku nez sediet doma ale predsa aj to suvisi s tou zivotnou urovnou ze neni sa tu na co pozerat...
cely ten argument je zly...taketo veci sa mi bud pacia alebo nepacia, no porovnavat? nehovoriac o tom, ako si ten argument ludia prisposobuju... vid teraz - vazme si co mame, lebo sme sa mohli narodit v africkom pralese. na druhej strane mne - a urcite nielen mne rodicia casto opakovali "pozri na suseda, ma ciste jednotky, pomaha okolo domu...". prestali, az ked som povedal "pozrite na rodicov mojho spoluziaka, na 18ku mu kupili mercedes". ten argument sa da prekrutit doslova na kazdu situaciu, a preto je nanic. ked sa ti slovensko paci tak budis, ked nie tak chod prec. ale uspokojit sa s tym "ved som sa mohol narodit v indii a robit za 50 centov na den" je uplna sprostost.
@notme veru veru,múdro vravíš ... to je ako keby ste sa tešili,že ste stúpili do hovna a povedali si "sak som mohol stúpit aj do vačšieho,takze pohode"...hovno bude stále hovno a bude smrdiet
@notme nehovorim o uspokojeni v tom je to. Ja hovorim o tom ze si treba vediet vazit aj to co uz mas. Clovek je vecne nespokojny a nikdy(NIKDY) nebude mat dost, utrpenie inych nam vsak pomaha najst klud a ocenit to co uz mame. Tak ako tvoji rodicia chceli lepsie decko, mal si im ukazat dakeho fetaka a boli by kludnejsi...nie spokojni, ale kludnejsi. Bez porovnani by nikto nevedel co je lepsie a co horsie, porovnania musia byt
@sushivo no tak prírodné parky su vacsinou o tom, ze sa tam nekosi, nerube, neupravuje a vidis prirodu ako ju "Boh stvoril"... fotky nie su smerodajne, ved su casto upravovane a su tam fotene len tie najkrajsie veci. Prirodu mame peknu...skus vycestovat a mozno si ju budes viac vazit
ved jasne ze musia byt, bez nich by som nevedel, ze mi je na slovensku zle. ale argumentovat nimi sa neda, lebo ti vzdy najdem nieco lepsie/horsie ako to, co mi ty ukazujes.
-"ten kod mal byt hotovy uz vcera!!"
-"klud sefe, su aj horsi programatori."
-"prekrocili ste rychlost o 16km/h!"
-"a co ma byt? su aj bezohladnejsi vodici"
-"pani, mas len 20 rokov a uz mas vlastny byt!"
-"no je tam toho, zuckerberg mal v mojom veku miliony."
....
vravim, toto porovnavanie je absolutne nepouzitelne ako argument.
a ešte k tej rakovine a iné- tak to je tiež sučast systemu a kapitalizmu že to liečia aby bola liečba čo najdrahšia- to mi napadlo v tej teme čo niekto riešil tu otazku byvania
a ešte k tej rakovine a iné- tak to je tiež sučast systemu a kapitalizmu že to liečia aby bola liečba čo najdrahšia- to mi napadlo v tej teme čo niekto riešil tu otazku byvania
@notme zalezi co tym argumentom chces dokazat, ak to ze sa mame dobre, tak to nie je dobry argument, ale ak to, ze "si to tu vazim lebo som videl ako zle sa maju v afrike" tak preco nie... ty to chapes ako vyhovorku, ale ja som to pouzil ako dovod preco si to tu vazit, nie dovod preco to tu nezlepsovat
co ja vim dpc proste zijem tu som slovak som zahorak a tak to je mam rad nasu hudbu nas sport a tak no tak isto by som to citil keby som bol madar alebo ja neviem co toto su proste blbe otazky
suhlasim s tym, ze prostrednictvom tohoto prirovnavania mozes na nieco poukazat. ale stale nesuhlasim s tym, ze to moze byt normalne platny argument. keby som to totiz bral ako vseobecne platny argument, tak by som mohol byt nepretrzite spokojny bez ohladu na cokolvek lebo su odomna aj horsi, resp. byt nepretrzite nespokojny bez ohladu na cokolvek, lebo su odomna aj lepsi. argument je ten isty, lenze som nim docielil dva protichodne vysledky. takto to veru fungovat nemoze.
Urcite, ze si vazim, ze zijem na Slovensku .. Neni tu najlepsie zivot, ale netrapi nas hlad, nedostatok vody popripade vojny a dalsie zivotu ohrozujuce faktory ... Vsetci by sme si to mali vazit .
@torpedo08 to nebolo mierene ani tak na to co ma kto rad, ale ci sme v tejto krajine spokojni, ze nam netreba odtialto utekat, ze mame co jest... Proste sa mi zda ze si to treba uvedomovat pri nasom rozhodovani, lebo ak to budeme brat ako samozrejmost, mozeme o to lahko prist ako ludia z vojnovych oblasti... ta otazka mohla byt aj lepsie postavena, to hej
@notme hladanie vnutornej spokojnosti je casto o sebapresviedčaní... a nasa spokojnost je nieco tak relativne a subjektivne, ze to asi nijako uplne logicky nezdovodnis
Som rada, že som sa narodila na Slovensku a nie niekde v ovela ekonomicky-slabšej krajine.
V podstate mi tu nič nechýba. Príroda je krásna.
Je tu pomerne bezpečne a to je už čo povedať keď takmer všade sa už bojuje.
Aj keď plánujem ísť v budúcnosti robiť do zahraničia, Slovensko nikdy nezapriem a stále to bude moja rodná zem, v ktorej som sa narodila a v ktorej plánujem aj zomrieť...
vážim si to, ako žijem, nie kde žijem
vážim si svoje zdravie, život, rodinu, priateľov atd..
to, že sa mi slovensko ako krajina a mentalita nepáči už je o inom
@43 ono to je komplikovane a vlastne ti ani nejak neodpoviem zase na to co si mi napisal len ti poviem tak ze ja osobne spokojny niesom s tym kde zijem konkretne ale nehovorim ze to je preto lebo je to na Slovensku myslim si ze keby som zil len o kusok dalej bol by som o vela spokojnejsi ale zijem tam kde zijem a je tazke zacat zit niejde inde ked nemas kde
som rád, že som sa nenarodil v krajine, kde je situácia horšia, po stránke ekonomickej, sociálnej, kultúrnej, politickej a kadejakej inej. To ma však neprivádza k tomu, aby som si vážil to, kde žijem, lebo sú krajiny, kde je to aj neporovnateľne lepšie. Páčia sa mi tu mnohé veci, no, nanešťastie prevažujú tie negatívne, hlavne po dnešnom prečítaní komentárov na fb stránke refreshera.
v poslednom čase, keď len vyjdem niekde za mesto, už len do nejakej malej prímestskej štvrte, uvedomujem si, že je tu celkom naozaj veľmi pekne. Má to osobnosť a charizmu, no neviem, či je to dostačujúce.
nie. a je mi ukradnuta cela priroda, ak je povaha ludi v tejto krajine na hovno. vidno to uz len na tejto stranke a vlastne na hocijakej internetovej stranke, ktora ma povolenu diskusiu. stale tu prevlada obmedzenost, odsudzovanie, konzervativizmus...
som sice vonku len mesiac, ale citim sa tu omnoho lepsie. nestretla som sa tu s nikym, kto by tu posudzoval inych podla oblecenia, vlasov, mejkapu (vlastne stretla, boli to slovaci a cesi), nikto sa ku mne nesprava ako k odpadu, aj ked som "len" casnicka. je toho vela...
vcera sme boli vonku s chalanom ktory tu tiez zije a je z vychodu slovenska...a samozrejme na pive dosla rec na imigrantov a homosexualov a ine zhave temy a s tym aj typicke extremisticke nazory a bolo mi zle. uz sa asi so slovakmi tu stretavat nechcem.
vlastne na hocijakej internetovej stranke, ktora ma povolenu diskusiu- hm podla mna je extremisticke ked je diskusia zakazana na nejakej intern. stranke
neviem ci si to vážim, ale proti Slovensku nic nemam, študovať idem inde takze to moc neriesim...
co ma ale v poslednej dobe zarazilo je obmedzenosť par mojich kamosiek s ktorými som sa po dlhej dobe stretla... neviem teda ci som sa extrémne za par mesiacov zmenila alebo som predtym pri nich spala ale riešia uplne vsetko a niekto sa co I len neoblece podla ich šablóny uz zazeraju, ohováraju a su v pici cele... ja som dost extravagantná takze nechapem
presne ako pise @55 co sa ludi týka o___O
Negatíva:
- sociálna (ne)spravodlivosť,
- ťažšie podmienky pre rozvoj malých podnikateľov,
- ešte stále nekvalitné zdravotníctvo,
- súdnictvo a zdĺhavá byrokracia (nevieme využívať internet),
- nízke ohodnotenie práce v porovnaní s partnerskými krajinami,
- mentalita národa (opilci, povaľači, predsudky, komplexy...).
Pozitíva:
- politická stabilita, stabilná vláda a vnútorná bezpečnosť,
- znižujúca sa korupcia,
- školstvo nie je tak zlé,
- dobré vzťahy s okolitými krajinami (nemáme nepriateľov, máme spojencov),
- otvorené štátne hranice,
- investície zo zahraničia,
- obchod (vyvážame 80% HDP), čiže sme pomerne konkurencieschopní.
Celkovo som mierne spokojný, rozhodne žijeme v tej lepšej časti sveta. V budúcnosti by to tiež mohlo byť celkom fajn, ak nič nepokašleme...
V septembri idem na SK a uprimne sa tesim. Konecne ziadny vyjebany anglosas retardovany skurveny holandsky nebude v mojej pritomnosti a taktiez ani poliak (dufam)
no tak maju smolu do piči ked sa spoliehaju na pojebanych doktorov pri liečbe rakoviny , sorry ventilujem si svoje veci- síce som nemala rakovinu ale inde ma dojebali
na jednej strane si uvedomujem že je x horších miest na svete, na druhej sa necítim úplne komfortne na slovensku, resp konkrétne v bratislave a vyslovene túžim po živote niekde inde
Vážim si, že tu nie sú nepokoje, vojny. Slováci sú celkovo pacifisti podľa mňa oproti iným národom. Sme usilovní, žiadni povaľači, ale z historickej skúsenosti, čo sme boli podrobeným národom dlhé roky, nevieme si povedať svoj názor, nevieme si ísť za svojim, nevieme podnikať a robiť to, čo nás baví, len čakáme na spásu zo zahraničia. Štve ma tá monotónnosť, nenápaditosť, uniformnosť a nekreatívnosť. V poslednej dobe sa to trošku zlepšuje. Mali by sme našu krajinu spraviť diferencovanejśou, rozmanitejšou vo všetkých oblastiach. Chýba nám nadšenie pre prácu, pretože 3/4 Slovenska robí v plechových otrokárňach len aby prežili. Nemám to rád, pretože tí ľudia mi pripadajú ako roboti bez duše a zmyslu života.
@0sea Sociálna nespravodlivosť je všade na svete - na mnohých miestach omnoho citeľnejšia. Za to však nemôžeme ani tak my, ako globálna nespravodlivosť, rozpínanie sa transnacionálnych korporácií atď. Inak, čo sa týka sociálneho štátu a systému soc. zabezpečenia, sme na tom v porovnaní s inými krajinami priemerne. Niesme síce Rakúsku, a zďaleka nie Švédsko - ale v porovnaní s USA, Japonskom alebo Britániou sme na tom veľmi dobre - teda, v oblasti soc. zabezpečenia.
Nie.
a nejdem sa rozpisovať, pretože by som sa veľmi rozčúlila.
Každopádne som rada, že momentálne som v Nemecku a že môžem jesť super-chutné a kvalitné potraviny za super ceny, že ľudia sú tu tak milí a že služby sú tu na super úrovni ... no a tak nejako no.
@24 Hmmm... toto fórum som otvorila s neutrálnym postojom. Prečítala som si prvý komentár a nedalo mi si s trochou nadsázky nerypnúť. Hoci si z môjho pohľadu bezdôvodne reagoval urážlivou invektívou na moju osobu, stále som odpísala vetou končiacou smajlom. Tak skús hádať. Je to Birdz. 90% vecí tu píšem ironicky, lebo normálne diskutovať sa tu aj tak poväčšine nedá
Viď vyššie - tešme sa, že žijeme na Slovensku lebo na Kamčatke sa majú horšie, ehm. Samozrejme, človek domyslenianeschopný bude tento postoj považovať za neúctivý voči krajine. A ono to je pritom úplne inak.
@james98 To som sa ani nesnažil poprieť. : ) Napriek tomu, povedať, že väčšia časť sveta je na tom horšie, to nie je argument. Úloha každej vlády musí spočívať minimálne v snahe, nastaviť soc. systém tak, aby pre každého fungoval čo najefektívnejšie a zároveň nenarušil ekonomiku. Netvrdím, že snaha nie je, len som upozornil, že stále nefunguje tak, ako by sme si želali...
na slovensku síce nežijem, ale vážim si, že žijem stále v oblasti strednej európy. žiadne prírodné katastrofy, prijateľná životná úroveň, krásna príroda, pitná voda aj v hajzloch.
sú krajiny, kde sa majú lepšie a sú krajiny, kde sa majú ďaleko horšie a tých je omnoho viac. takže som spoko.
@kittyboo@barb pozrite, ked pride pekna baba do zahranicia zo Slovenska tak sa k nej kazdy sprava ako k bavlnke a bali ju, to je predsa normalne... nikto tam nebude vykladat obmedzene dristy, kto by vesal na nos cudzincovi kecy o xenofobii, homosexualoch? neviem Kittyboo s kolkymi beznymi ludmi si sa tam rozpravala, ale xenofobia je uplne vsade a s problemami sa mozes stretnut najmä ak budes chciet robit daco lepsie... ako vies ze ta neposudzuju podla oblecenia? lebo ti to nehovoria? ani mne to tu na Slovensku nikto nehovori... pocit anonymity a uvolnenosti je v zahranici bezny- mas pocit ze ta nikto neriesi, ale to je najma preto, ze ta nikto nepozna a nikoho nezaujimas, rovnako ako teba tí cudzi okolo nezaujimaju lebo ich nepoznas.... to nie je ako ked ides v Nitre po ulici a pozdravis sa s desiatimi ludmi... mne sa proste zda ze ludia su vsade rovnaki, nejake specifika su, ale vsade najdes z kazdeho druhu idiota
@0sea A ja som ani nechcel kritizovať, len čosi doplniť A podľa mňa ani v liberálnej demokracii fungovať nebude - efektívny sociálny "systém" (v úvodzovkách, pretože už by to nebol systém v pravom slova zmysle) môže fungovať len mimo štátu, mimo práva a mimo ekonomiky. Teda, mal by byť postavený na Dobrovoľnej vzájomnej vzájomnosti v redistribúcii a produkcii - v menších samosprávnych jednotkách.
Dal som nie, keďže vidím, ako sa tu žije, v akej situácii to tu je, ale zase nedokážem to porovnať s inou krajinou, keďže som ešte inú krajinu ako Slovensko a Poľsko "neokúsil".. Moje úprimne nie je len kvôli tomu, že by som chcel aj niečo nové vyskúšať aa nevážim si Slovensko, pokiaľ neviem, ako to je inde
Slovensko sa mi ako krajina veľmi páči(v každom kraji je nejaký hrad, príroda je krásna, väčšina vecí sa rekonštruuje...), mentalita ľudí je na tom horšie...
Nič tu nefunguje správne. Politici všetko rozkrádajú, peniaze nejdú tam, kam by mali ísť, zdravotníctvo chátra, v školách sa učia prevažne hlúposti (veď, čoby nie osnovy z roku 1970) a preto sme tam, kde sme.
Veľa ľudí sa nevie po škole osamostatniť, nie sú pripravení na život (nevedia vypísať šek, nevedia ako fungujú odvody, dane a kopec iných vecí), štát nám vôbec nepomáha sa usadiť (napr. otázka bytov) a nepodporuje mladých, preto všetci idú preč. Štát potrebuje ovce, ktoré budú robiť to, čo sa im povie. Iróniou je, že už odjakživa tak funguje Slovensko (bača + ovce + salaš)
Osobne si myslím, že Slovensko ešte len dobré časy čakajú. Máme sa stále čoho chytiť. Veľa mladých ľudí je talentovaných, tolerantnejších, priateľskejších a ambicióznejších než ich rodičia. Nemám im to za zlé, žili v dobe, kde sa štát akože "postaral" a žijú v tej myšlienke dodnes. A navyše bola to doba, kde sa počítalo s tým, že každý skončí za pásom.
Možno to vyznie hnusne, ale keď zomrie tá stará "generácia" a nastúpi náš ročník, bude to lepšie.Väčšina z nás má ako taký rozhľad vo svete, vieme porovnávať a viem, že nikto z nás sa tu nechce mať zle. Verím tomu, že keď sa to tu zmení, veľa ľudí sa vráti k svojim koreňom aj zo zahraničia, pretože pokiaľ nám tu bude dobre a bude to tu "normálne" a mať úroveň, nikto nebude potom musieť odísť
@james98 : ) Pravdepodobne nie. Ani princíp dobročinnosti a konceptov ako "základný príjem" by podľa mňa nikdy nefungoval. Napriek tomu, SR má stále veľký priestor k rozvoju a vylepšovaniu, ani nemusíme zavrhovať kapitalizmus.
@sima136 Pekne napísané, len trošku pritiahnuté za vlasy, si myslím. Každopádne, mladí budú rozkrádať tak isto ako starí, ak na to budú mať rovnaké príležitosti. Ale tiež si myslím, že v budúcnosti to tu bude vyzerať a fungovať lepšie. : )
ani nie, priroda je sice super, nemame viacmenej ziadne zavazne prirodne katastrofy, ale mame privela primitivnych zaostalych ludi co aj to dobre dokazu pokazit ze az,
Zaujíma ma ako si zariadiš ten fakt že nedostaneš rakovinu , zdravým stravovaním ? Presťahovaním sa niekde do lesa ,kde nie je dosah nejakých rádiových vĺn ktoré na teba budu pôsobiť ?
Moj dedo sa cely život stravoval zdravo , čaj si robil z byliniek ktoré sú v odbornej literatúre prezentované ako bylinky ktoré sú dobre pred prevenciou rakoviny. Ale to píšem iba tak jeho cieľom nebolo sa brániť rakovine ale zdravo žiť, to bol aj jeho koníček !
A hádaj čo ? Dostal rakovinu žalúdka !
Co to znamená ? Rakovina je civilizačne a dedične ochorenie ! To že ty sa budeš stravovať a žiť zdravo ti možno pomôže , ale ak už raz máš predispozíciu rakovinu dostať tak ju proste dostaneš.
@0sea O tom sa teraz baviť nejdem - mám na to iný názor - iné filozofické základy. V prvom rade som existencialista - teda predpokladám existenciu pred esenciou. To celkom vysvetľuje, keďže neverím v nejakú všeobjímajúcu esenciu, moje politické názory.
Ale iné som chcel. V prvom rade sa čudujem, že ta za @63 nikto nezdrbal. "Máme stabilnú vládu" píšeš - to je úplná pravda, ale keď som ja niečo podobné pred dlhším časom napísal tu, a viac krát, bol zdrbaný pravidelne
no kto umi ten umi lebo ja viem aj veci o epigenetike a tak a nie je stravovanie ako stravovanie -podla nejakeho priblbleho članku v časopise- idealne je to podla tvojej osobnej biochemie a ešte by som toho vela mohla vypisovat že by si sa zas zasmial ked si medik ale tak sa budem mat z toho benefit a nie ty
V prvom rade 80 rokoch sa nedožijem ,pretože už dávno budem mŕtvy a smrť mi spôsoby práve zmieňovaná rakovina !
Moj dedo v prvok rade žil zdravo a bylinky môžu možno iba za to že rakovinu nedostal ešte skôr !
Tak či onak liečba rakoviny na slovensku je dosť biedna , pretože ju liečia neschopný doktori , nechcem na niekoho ukazovať ale také Košice tam je takýchto ľudí veľa !
Ty neschopný šmejdi máju úchylku a to takú že podávajú perorálnu formu chemoterapie, ta je tak agresívna ako mŕtva mačka s besnotou
A ked si spomeniem že mam fotku s tými šmejdami tak sa mi chce grcať
@pravnik@james98
No neviem, ale ja nemám pocit, že by tu bola nejak extra napätá politická situácia.
Momentálne nám vládne "jedna" politická strana, ktorá má vysokú šancu uspieť, dokonca vyhrať aj v následujúcich voľbách. Asi najvýraznejšie ju ohrozilo odstúpenie bývalého predsedu NR, ale úprimne, očakával tu niekto, že to položí celú vládu? Má riadne a demokraticky získaný mandát a podporu veľkej časti obyvateľstva. Proti nej, ak sa to tak dá nazvať, stojí neschopná opozícia, handrkujúca sa a intrigujúca medzi sebou navzájom. Jediné extrémistické názory tu majú stúpenci neonacistickej strany, ktorá (chvalabohu) nemá výraznú podporu verejnosti. Žiaden z regiónov nemá separatistické tendencie, žiadna národnostná/náboženská menšina nepobehuje po ulici so zbraňami v rukách. Nemám pocit, žeby sa v blízkej budúcnosti mohol odohrať prevrat, výrazné občianske nepokoje, atď. Máme nezhody v parlamente, samozrejme. Je to prirodzený konflikt záujmov, názorov a následok demokratických volieb. To sa prejavuje maximálne tak politickej apatii, alebo zmene preferencií.
Nestabilná bola predchádzajúca vláda. Nestabilná situácia je v Ukrajine, nie tu...
@0sea Veď ja vravím a súhlasím, že tu máme mimoriadny kľud. Našťastie sú preč tie časy, keď tu každý týždeň vyskakoval nejaký pravicový pajác - vždy niečo iné sa riešilo. Raz odpočúvanie a nahrávanie, podplácanie, hádky - liberálno - konzervatívne koalície a čo ja viem čo.
@0sea pozri, mne stabilita nestaci, ja potrebujem vladu co nas posuva vpred a riesi problemy, nie co je stabilna - v kradnuti, v populizme, v hroznej justicii atd. napr. radicovej vlada urobila za rok proti korupcii viac (zverejnovanie zmluv) ako fico za vsetky jeho vlady...
@pravnik Nie si sám, takú vládu predsa potrebujeme všetci!
Pani Radičová bola fajn, ale okolo nej sa pretŕčalo príliš veľa zapredaných šašov a babrákov a úprimne, tá koalícia bola na smiech. Dobre by bolo mať ju za prezidentku, namiesto senilného Gašpara... aj namiesto tohoto aktuálneho.
@james98 Viem, ale bolo by nezdvorilé netagnuť ťa. Konieckoncov, ty si to pripomenul... : )
@0sea Ano, ja som to vyzdvihol. Ale aj tak sa čudujem, že nato nebola väčšia kritika. Ja som raz tu napísal, že Fico je jeden najfundovanejších politikov na Slovensku, lepšieho tu hádam nemáme (a to s ním vo veľmi, veľmi veľa veciach nesúhlasím) - a to som zle dopadol. A zas si o to koledujem, že to pripomínam.
@james98 Na internete je všeobecne lepšie, neprejavovať sympatie, ani odpor, najmä ak sa jedná politiku. Stále sa nájde niekto, kto ťa obviní, že podporuješ zlodejov. Ale kašlať, väčšina ľudí sa aj tak sťažuje len z povinnosti, pretože to robia aj ostatní.
Mne sa celkom pozdáva Ficová zahraničná politika. Nevolil som jeho stranu, ale teraz by som tak spravil.
@0sea zahranicna politika p. premiera ? ved on nema ziadnu koncepciu, vtiera sa Rusku hoci je v NATO .. Kyda na Ukrajincov, ale plyn im spätným chodom pustí .....ved to je schyzofrenia , nie politika. Ten clovek nema ziadnu koncepciu a robi nam vonku hanbu. Tvrdi ze mame zrusit sankcie voci Rusku, ale ziadne ine riesenie neponuka... on vo vseobecnosti nic neponuka iba robi rozne vyhlasenia a vydava balicky tak aby sa zapacil co najviac volicom
Ale kašlať, väčšina ľudí sa aj tak sťažuje len z povinnosti, pretože to robia aj ostatní
trochu suhlasim, často je jednoduchšie robiť veci (všeobecne) tak ako robí väčšina, aj keby to bolo menej prínosné , lebo ked človek robí inak veci, tak je iný a väčšine sa to nelubí
Ale kašlať, väčšina ľudí sa aj tak sťažuje len z povinnosti, pretože to robia aj ostatní
trochu suhlasim, často je jednoduchšie robiť veci (všeobecne) tak ako robí väčšina, aj keby to bolo menej prínosné , lebo ked človek robí inak veci, tak je iný a väčšine sa to nelubí Haha
@suzanne11 Samozrejme, iný = neobľúbený. Každý chce byť prirodzene obľúbený, tak svoje názory prispôsobuje okoliu. V tej politike to platí dvojnásobne, pretože málokto o nej má prehľad, radšej príjme názor okolia. : )
Teraz už musím tagnuť aj @pravnik -a, takže:
Nechcem sa sa tu hádať, ani príliš zastávať tých ľudí, tak poviem už len posledný názor. Nemáme najlepšiu vládu, ale v súčastnosti tu nie je žiadna lepšia alternatíva.
Na margo toho populizmu... čo by si spravil ty? Nechal SR odísť z eurozóny, EÚ, NATO... keďže ich nezaujíma, že my sme proti? Najprv by ti tu určite tlieskali, potom by prišlo vytriezvenie...
@0sea fico je tak mimo a bez ziadnej koncepcie, ze sa o nom ani neda debatovat. Aj ten zlepenec co tu bol bol ideovo citatelnejsi a mal aspon nejaky program, kde boli aj systemove riesenia, za ten rok ci kolko to bolo sa podarilo spravit viac ako Fico spravil za 7 rokov vo vlade, takze alternativa tu je
@pravnik Súčasná zdochliacka kváziopozícia rozhodne nie je alternatívou voči žochárskej oranžovej oblude. Bzdochy z tzv. pravice sú absolútne hodnotovo vyprázdnené a keď im Fico hodí pár omrviniek, budú akurát tak slabučko hryzkať a vrchnému Žochárovi poslušne lízať konečník.
@0sea@bielogvardejec no ano, mohli tupcom hadzat cukriky, ale stroskotali na nesulade hodnot SAS verzus ostatni...to sa ficovi nikdy nestane, za prve preto ze ziadne hodnoty nema a za druhe preto, ze keby aj mal, nikdy ich nedal najavo, aby si nepohneval ovečky čo ho volia.... aj sucasna opozicia je lepsia ako sucasna vlada, na tom trvam, uz len preto, ze za ten rok pri moci spravili viac ako pastieri oviec zo smeru za 7 rokov....
@pravnik Mali by ste sa zmieriť s tým, že súčasná kváziopozícia po voľbách zostavovať vládu nebude, pretože vzájomné rozpory v radoch gágajov, tárajov a prďúsov z tzv. pravice sú neprekonateľné. Po voľbách dostane Slovensko definitívnu ranu istoty od oranžovej obludy.
What folks need to know is that genes can only express what they are fed. If they are fed a polluted diet from a toxic immediate environment (milieu), they will express disease."
"With proper diet and a detoxified milieu, genes will almost always express resilient, thriving cells, never cancerous cells. Unless we learn this, we will end-up amputating most body parts by the end of this century. My heart aches for Angelina, and I wish her the best."
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
130 komentov
Aj ked na druhu stranu, je tu tiez vela negativ, no negativa maju vsade
Proste dovoliť si vlastné bývanie napríklad je veľmi ťažké a pritom je to úplný zaklád rodiny ako takej.
Keby sa toto neako "znormalizuje" tak by bolo slovensko celkom fajn, máme tu peknú prírodu , nie sú tu vojny čo veľa ľudí nevie oceniť.
A ešte keby ľudia nemali názory ako 100 rokov za opicami
Áno, dnes sú jazerá plné odpadu, Tatry predražené a prepchaté hotelmi, život ľudí s ktorými som tieto veci prežívala je už len práca/rodina, starí rodičia mŕtvi, s rodičmi už bohviejaký vzťah nemám.
Ale všetky tie veci som zažila práve tu, a ja mám tendencie si vytvoriť skôr citovú väzbu k miestam, než k samotným ľuďom. Ak by som odišla, viem, že by mi za Slovenskom bolo smutno. Nech už sú tu ľudia akí sú, hosp. situácia aká je. Je to môj domov proste.
...vlastne ked si to tak vezmeme kazdy nadava na Slovensko...a co maju hovorit ti co ziju v Afrike?
tu nam je aspon trochu dobre
lebo ich krása ide ruka v ruke s prírodou ,dobrými rodinami a priateľmi na nezaplatenie.
podľa mňa sme celkom super proste.
plus aj to sa mi páči že tu občas nie je najlepšie a mame na čo pičovať, to je zdravé.
je to minimálne dobrý a razantný štart, že nie sme až tak rozmaznaní.
Co ma serie, velmi pekne zhrnula @abbey4real
Mimo BA sa na Slovensku citim casto ako na dedine alebo ako v 70. rokoch, doprava je nezvladnuta, byrokracia je nezvladnuta, xenofobia lvl over 9000, vacsina medii je bez urovne, pomer cien a prijmov velmi smutny, vsadepritomny 'neda sa' pristup, sluzby a stav verejnych priestranstiev a budov bieda.
rakovina je vyliečitelna aj bez chemoterapie aj SAVA vasho
oblubeneho , a inak poradim najlepšia je prevencia
a ked ti poradim prevenciu , takmsa mi budeš zas vysmievať, tak si pohladaj sam ako sa to robí
najprijebanejšiu povahu kt. furt iba susedom zavidi súhlasím- teda že takí sú Slováci
-"ten kod mal byt hotovy uz vcera!!"
-"klud sefe, su aj horsi programatori."
-"prekrocili ste rychlost o 16km/h!"
-"a co ma byt? su aj bezohladnejsi vodici"
-"pani, mas len 20 rokov a uz mas vlastny byt!"
-"no je tam toho, zuckerberg mal v mojom veku miliony."
....
vravim, toto porovnavanie je absolutne nepouzitelne ako argument.
V podstate mi tu nič nechýba. Príroda je krásna.
Je tu pomerne bezpečne a to je už čo povedať keď takmer všade sa už bojuje.
Aj keď plánujem ísť v budúcnosti robiť do zahraničia, Slovensko nikdy nezapriem a stále to bude moja rodná zem, v ktorej som sa narodila a v ktorej plánujem aj zomrieť...
vážim si svoje zdravie, život, rodinu, priateľov atd..
to, že sa mi slovensko ako krajina a mentalita nepáči už je o inom
páči sa mi názor @14
v poslednom čase, keď len vyjdem niekde za mesto, už len do nejakej malej prímestskej štvrte, uvedomujem si, že je tu celkom naozaj veľmi pekne. Má to osobnosť a charizmu, no neviem, či je to dostačujúce.
jj preto ja na nu nezomriem lebo si to viem zariadit , si nečital čo som ti pisala- dobre rano kapitalizmus sa netyka len bytov ale aj zdravotnictva
ja hovorim ked to nechceš mat sa staraj o prevenciu a nečakaj na nejaku zazračnu chemikaliu kt. ešte len vymyšlaju
jj ludia na to zomieraju lebo to neliečia tak aby to bolo pre ludi čo najviac prinosne aa ešte raz = prevencia je najdoležitejšia
som sice vonku len mesiac, ale citim sa tu omnoho lepsie. nestretla som sa tu s nikym, kto by tu posudzoval inych podla oblecenia, vlasov, mejkapu (vlastne stretla, boli to slovaci a cesi), nikto sa ku mne nesprava ako k odpadu, aj ked som "len" casnicka. je toho vela...
vcera sme boli vonku s chalanom ktory tu tiez zije a je z vychodu slovenska...a samozrejme na pive dosla rec na imigrantov a homosexualov a ine zhave temy a s tym aj typicke extremisticke nazory a bolo mi zle. uz sa asi so slovakmi tu stretavat nechcem.
co ma ale v poslednej dobe zarazilo je obmedzenosť par mojich kamosiek s ktorými som sa po dlhej dobe stretla... neviem teda ci som sa extrémne za par mesiacov zmenila alebo som predtym pri nich spala ale riešia uplne vsetko a niekto sa co I len neoblece podla ich šablóny uz zazeraju, ohováraju a su v pici cele... ja som dost extravagantná takze nechapem
presne ako pise @55 co sa ludi týka o___O
no typické baby čo ti poviem ale nie
- sociálna (ne)spravodlivosť,
- ťažšie podmienky pre rozvoj malých podnikateľov,
- ešte stále nekvalitné zdravotníctvo,
- súdnictvo a zdĺhavá byrokracia (nevieme využívať internet),
- nízke ohodnotenie práce v porovnaní s partnerskými krajinami,
- mentalita národa (opilci, povaľači, predsudky, komplexy...).
Pozitíva:
- politická stabilita, stabilná vláda a vnútorná bezpečnosť,
- znižujúca sa korupcia,
- školstvo nie je tak zlé,
- dobré vzťahy s okolitými krajinami (nemáme nepriateľov, máme spojencov),
- otvorené štátne hranice,
- investície zo zahraničia,
- obchod (vyvážame 80% HDP), čiže sme pomerne konkurencieschopní.
Celkovo som mierne spokojný, rozhodne žijeme v tej lepšej časti sveta. V budúcnosti by to tiež mohlo byť celkom fajn, ak nič nepokašleme...
V septembri idem na SK a uprimne sa tesim. Konecne ziadny vyjebany anglosas retardovany skurveny holandsky nebude v mojej pritomnosti a taktiez ani poliak (dufam)
no tak maju smolu do piči ked sa spoliehaju na pojebanych doktorov pri liečbe rakoviny , sorry ventilujem si svoje veci- síce som nemala rakovinu ale inde ma dojebali
a nejdem sa rozpisovať, pretože by som sa veľmi rozčúlila.
Každopádne som rada, že momentálne som v Nemecku a že môžem jesť super-chutné a kvalitné potraviny za super ceny, že ľudia sú tu tak milí a že služby sú tu na super úrovni ... no a tak nejako no.
Viď vyššie - tešme sa, že žijeme na Slovensku lebo na Kamčatke sa majú horšie, ehm. Samozrejme, človek domyslenianeschopný bude tento postoj považovať za neúctivý voči krajine. A ono to je pritom úplne inak.
sú krajiny, kde sa majú lepšie a sú krajiny, kde sa majú ďaleko horšie a tých je omnoho viac. takže som spoko.
Nič tu nefunguje správne. Politici všetko rozkrádajú, peniaze nejdú tam, kam by mali ísť, zdravotníctvo chátra, v školách sa učia prevažne hlúposti (veď, čoby nie osnovy z roku 1970) a preto sme tam, kde sme.
Veľa ľudí sa nevie po škole osamostatniť, nie sú pripravení na život (nevedia vypísať šek, nevedia ako fungujú odvody, dane a kopec iných vecí), štát nám vôbec nepomáha sa usadiť (napr. otázka bytov) a nepodporuje mladých, preto všetci idú preč. Štát potrebuje ovce, ktoré budú robiť to, čo sa im povie. Iróniou je, že už odjakživa tak funguje Slovensko (bača + ovce + salaš)
Osobne si myslím, že Slovensko ešte len dobré časy čakajú. Máme sa stále čoho chytiť. Veľa mladých ľudí je talentovaných, tolerantnejších, priateľskejších a ambicióznejších než ich rodičia. Nemám im to za zlé, žili v dobe, kde sa štát akože "postaral" a žijú v tej myšlienke dodnes. A navyše bola to doba, kde sa počítalo s tým, že každý skončí za pásom.
Možno to vyznie hnusne, ale keď zomrie tá stará "generácia" a nastúpi náš ročník, bude to lepšie.Väčšina z nás má ako taký rozhľad vo svete, vieme porovnávať a viem, že nikto z nás sa tu nechce mať zle. Verím tomu, že keď sa to tu zmení, veľa ľudí sa vráti k svojim koreňom aj zo zahraničia, pretože pokiaľ nám tu bude dobre a bude to tu "normálne" a mať úroveň, nikto nebude potom musieť odísť
@sima136 Pekne napísané, len trošku pritiahnuté za vlasy, si myslím. Každopádne, mladí budú rozkrádať tak isto ako starí, ak na to budú mať rovnaké príležitosti. Ale tiež si myslím, že v budúcnosti to tu bude vyzerať a fungovať lepšie. : )
Zaujíma ma ako si zariadiš ten fakt že nedostaneš rakovinu , zdravým stravovaním ? Presťahovaním sa niekde do lesa ,kde nie je dosah nejakých rádiových vĺn ktoré na teba budu pôsobiť ?
Moj dedo sa cely život stravoval zdravo , čaj si robil z byliniek ktoré sú v odbornej literatúre prezentované ako bylinky ktoré sú dobre pred prevenciou rakoviny. Ale to píšem iba tak jeho cieľom nebolo sa brániť rakovine ale zdravo žiť, to bol aj jeho koníček !
A hádaj čo ? Dostal rakovinu žalúdka !
Co to znamená ? Rakovina je civilizačne a dedične ochorenie ! To že ty sa budeš stravovať a žiť zdravo ti možno pomôže , ale ak už raz máš predispozíciu rakovinu dostať tak ju proste dostaneš.
Ale iné som chcel. V prvom rade sa čudujem, že ta za @63 nikto nezdrbal. "Máme stabilnú vládu" píšeš - to je úplná pravda, ale keď som ja niečo podobné pred dlhším časom napísal tu, a viac krát, bol zdrbaný pravidelne
no kto umi ten umi lebo ja viem aj veci o epigenetike a tak a nie je stravovanie ako stravovanie -podla nejakeho priblbleho članku v časopise- idealne je to podla tvojej osobnej biochemie a ešte by som toho vela mohla vypisovat že by si sa zas zasmial ked si medik ale tak sa budem mat z toho benefit a nie ty
ozvem sa ked budem mat 80 rokov že nemam rakovinu
mysliet si možeš čo chceš-mame slobodu nazoru
a inak to s tym tvojim dedom asi znamena že bylinky sposobuju rakovinu žaludka
inak znamy mojho otca sa vyliečil bez doktorov aj chemoterapie z rakoviny prostaty ked ju už mal takže je to v klídku, aj také býva a aj bez SAVA
V prvom rade 80 rokoch sa nedožijem ,pretože už dávno budem mŕtvy a smrť mi spôsoby práve zmieňovaná rakovina !
Moj dedo v prvok rade žil zdravo a bylinky môžu možno iba za to že rakovinu nedostal ešte skôr !
Tak či onak liečba rakoviny na slovensku je dosť biedna , pretože ju liečia neschopný doktori , nechcem na niekoho ukazovať ale také Košice tam je takýchto ľudí veľa !
Ty neschopný šmejdi máju úchylku a to takú že podávajú perorálnu formu chemoterapie, ta je tak agresívna ako mŕtva mačka s besnotou
A ked si spomeniem že mam fotku s tými šmejdami tak sa mi chce grcať
takže nie si medik ?
TS
No neviem, ale ja nemám pocit, že by tu bola nejak extra napätá politická situácia.
Momentálne nám vládne "jedna" politická strana, ktorá má vysokú šancu uspieť, dokonca vyhrať aj v následujúcich voľbách. Asi najvýraznejšie ju ohrozilo odstúpenie bývalého predsedu NR, ale úprimne, očakával tu niekto, že to položí celú vládu? Má riadne a demokraticky získaný mandát a podporu veľkej časti obyvateľstva. Proti nej, ak sa to tak dá nazvať, stojí neschopná opozícia, handrkujúca sa a intrigujúca medzi sebou navzájom. Jediné extrémistické názory tu majú stúpenci neonacistickej strany, ktorá (chvalabohu) nemá výraznú podporu verejnosti. Žiaden z regiónov nemá separatistické tendencie, žiadna národnostná/náboženská menšina nepobehuje po ulici so zbraňami v rukách. Nemám pocit, žeby sa v blízkej budúcnosti mohol odohrať prevrat, výrazné občianske nepokoje, atď. Máme nezhody v parlamente, samozrejme. Je to prirodzený konflikt záujmov, názorov a následok demokratických volieb. To sa prejavuje maximálne tak politickej apatii, alebo zmene preferencií.
Nestabilná bola predchádzajúca vláda. Nestabilná situácia je v Ukrajine, nie tu...
mrtva mačku už nemože byt agresívna , nie aj keby mala besnotu ?
Mŕtva mačka už agresívna nie je
ty neschopný šmejdi máju úchylku a to takú že podávajú perorálnu formu chemoterapie, ta je tak agresívna ako mŕtva mačka s besnotou
jaaj už ti chapem- tak ty si myslel že ta liečba bola malo agresivna , ja že si myslel že velmi agresivna
tieto chemicke veci ked su moc agresivne- tak byva problem že su moc agresivne aj na rakovinu aj na zdrave bunky
tak ked je niečo moc agresivne tak v tom výhru nevidim
ideal- agresivne na chorobu, netoxicke pre telo
Pani Radičová bola fajn, ale okolo nej sa pretŕčalo príliš veľa zapredaných šašov a babrákov a úprimne, tá koalícia bola na smiech. Dobre by bolo mať ju za prezidentku, namiesto senilného Gašpara... aj namiesto tohoto aktuálneho.
@james98 Viem, ale bolo by nezdvorilé netagnuť ťa. Konieckoncov, ty si to pripomenul... : )
Mne sa celkom pozdáva Ficová zahraničná politika. Nevolil som jeho stranu, ale teraz by som tak spravil.
radšej nie, lebo sa mi budeš zas vysmievať
trochu suhlasim, často je jednoduchšie robiť veci (všeobecne) tak ako robí väčšina, aj keby to bolo menej prínosné , lebo ked človek robí inak veci, tak je iný a väčšine sa to nelubí
nemam rada ked sa mi niekto vysmieva
ozaj mal aj dedo toho tvojho deda rakovinu ?
pochybujem , takže aj ta predispozicia niekde vznikla
to vieš takto dopredu ? čo sa zaoberaš astrologiou ?
opakujem sa -neni dobry pristup pre teba
a uz som ticho
Neviem , ten zomrel mlady na vojne , prababa mi o nom rozpravala , ta sa dozila 95 rokov a zomrela na starobu
to mysliš otca svojhe deda= pradeda ja som písala vlastne
o prapradedovi- to je asi moc daleko njn
zle som tagla pravnika:
trochu suhlasim, často je jednoduchšie robiť veci (všeobecne) tak ako robí väčšina, aj keby to bolo menej prínosné , lebo ked človek robí inak veci, tak je iný a väčšine sa to nelubí Haha
Teraz už musím tagnuť aj @pravnik -a, takže:
Nechcem sa sa tu hádať, ani príliš zastávať tých ľudí, tak poviem už len posledný názor. Nemáme najlepšiu vládu, ale v súčastnosti tu nie je žiadna lepšia alternatíva.
Na margo toho populizmu... čo by si spravil ty? Nechal SR odísť z eurozóny, EÚ, NATO... keďže ich nezaujíma, že my sme proti? Najprv by ti tu určite tlieskali, potom by prišlo vytriezvenie...
ale mi napadlo že ked už mas o niečom prehlad, tak často
zistiš že niektore všeobecne platne nazory su nespravne- myslim všeobecne
ešte k tym genom, ja si myslim že je to tak ako píšu tu:
» www.naturalnews.com/040394_BRCA1_br...
What folks need to know is that genes can only express what they are fed. If they are fed a polluted diet from a toxic immediate environment (milieu), they will express disease."
"With proper diet and a detoxified milieu, genes will almost always express resilient, thriving cells, never cancerous cells. Unless we learn this, we will end-up amputating most body parts by the end of this century. My heart aches for Angelina, and I wish her the best."
Learn more: » www.naturalnews.com/040394_BRCA1_br...