.... veda skuma ako mohol vzniknut vesmir, skuma ako vznikaju planety, ako vznikal zivot, co je cas, co je priestor, z coho sa sklada ludkse telo, co ho pohana, ake chemicke reakcie su na to potrebne, skuma rozne frekvencie, neurony, elektricke vyboje, a
lebo ludia su jebnuti vedu vojny kvoli tomu ze jedna strana neveri na vymysleneho boha a druha ze veri vo vymsleneho alaha, ktory im slubil panny ked sa zabiju
iba slaboduchi jedinci hladaju vieru v nieco vyssie, aby sa mali komu vyplackat, popripade vyhovorit a slepo verit, ze niekto na oblaciku riadi ich zivoty a ked budu masturbovat, tak bububu bude zle toto je veru fakt prednejsie, ako vsetky potreby sveta, nehovoriac o tom, ze najvacsi podiel na vrazdeni ma prave cirkev, ci uz teraz, alebo v minulosti
@erjedna tak potom je zvlastne ze jebnuti ludia vedia oslavovat nerealne a ti normalni nevedia oslavovat vznik vesmiru co je ako protistrana k Bohu, preco ludia ktori veria v nabozenstvo maju vacsiu radost z chujovin ako clovek ktory veri vo vedu a ma dokazy ze tak a tak to bolo ?
@maxton a ktory den by si chcel oslavit vesmir? ja si myslim , ze samotna oslava vesmiru "ako sviatok" by bola rovnako komercna kokotina ako valentin, vianoce a podobne ( ze jeden den v roku ), ved lasku (valentin), sudrznost rodiny (vianoce) sa moze oslavovat po cely rok a nie iba v jeden stanoveny den, preto aj oslava "vzniku vesmiru" moze byt po cely rok, staci ked clovek nato pristupi svojou myslou, staci sa zamysliet ze dakujem ze zijem vdaka vesmiru, ze mozem chodit po tejto krasnej planete, radost z kazdeho dna ze vobec SOM.
To ze zijem je vdaka vesmiru a to je ta najvacsia radost nie?
Veda je pre mňa úžasná vec. Osobne mám veľmi rád ľudí, ktorí skúmajú veci do hĺbky, ktorí nežijú povrchne, ale rozmýšľajú o veciach a svete okolo nás. Veda nám toho veľa objasnila, uľahčila nám v mnohom život, ale niektoré veci, javy a súvislosti zostávajú stále zahalené rúškom tajomstva. Niektoré veci jednoducho človek nikdy nepochopí. Síce sa považujeme za najinteligentnejšie bytosti, ale to zjavne nie sme, lebo nechápeme mnohým veciam, čo sa týka celého univerza. Človek nikdy nepochopí napr. nekonečnosť alebo konečnosť vesmíru, nikdy nepochopí ako je možné, že 99,9999999999999 % všetkých vecí, planét, hviezd i ľudského tela tvorí vzduchoprázdno a predsa vidíš okolo seba pevnú hmotu. V takýchto situáciách nastupuje viera, viera v nejaký vyšší riadiaci a vytvárajúci systém, myseľ, vyššie vedomie celého vesmíru, alebo aj viera v Boha, je jedno ako si to nazveš. Vždy ak sa ponáraš do podstaty vedeckých otázok a záhad objavuješ nové veci, ale tiež sa vynárajú nové a nové otázky - prečo? prečo? prečo? ako keď sa malé dieťa pýta... a nikdy sa nezastavíš, nikdy neprídeš úplne ku koncu. Je to ako s tými atómami, keď sa ponoríš do podstaty hmoty, v najväčšom priblížení, nič tam nenájdeš, nič pevného, iba vákuum a záblesky energie. Ja osobne verím v to vyššie vedomie, v Boha, ale myslím si, že sme stvorení na to, aby sme sa neuspokojili len s čítaním tých istých kníh dookola, ale aby sme naozaj objavovali, skúmali a hľadali pravdu. Veda a viera v Boha sa nevylučujú, o tom som presvedčený. Ľudia by sa mali v prvom rade poriadne popozerať okolo seba aké zvláštne a fascinujúce je to, že žijeme na tejto guľatej Zemi, aké zvláštne je to, že sa vznášame a letíme vo vesmíre, v ktorom sa nachádza najmenej 100 000 000 000 000 000 000 000 hviezd.
@erjedna a kto si to uvedomuje ? ludia komercne slavia sviatky ktore s ich zivotom nemaju nic spolocne a raduju sa, a tie najdolezitejsie veci prevo vobec existuju , sa ich akokeby netykali
jednoduché, nie sme na takom stupni aby bola veda príjímaná tak ako náboženstvo ... kto vie či niekedy bude, no tiež by som bol za to aby bola veda vysoko nad náboženstvami a uctievaná ako vyššia schopnosť človeka akceptovať realitu a snažiť sa prehlbovať poznanie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
iba slaboduchi jedinci hladaju vieru v nieco vyssie, aby sa mali komu vyplackat, popripade vyhovorit a slepo verit, ze niekto na oblaciku riadi ich zivoty a ked budu masturbovat, tak bububu bude zle toto je veru fakt prednejsie, ako vsetky potreby sveta, nehovoriac o tom, ze najvacsi podiel na vrazdeni ma prave cirkev, ci uz teraz, alebo v minulosti
To ze zijem je vdaka vesmiru a to je ta najvacsia radost nie?