Vedľa teba v meste/MHD niekoho prepadnú...čo urobíš ?
Väčšina ľudí len čumí,alebo utečie a pritom keď by sa ich hned postavilo na odpor zo 5,6 bolo by po probléme aj keby útočníkov bolo viac. Minule som videl jedno video z Francuzskeho MHD kde prepadli asi 4 útočníci jedného mladíka, okradli ho a brutálne ho
zastala by som sa ho a dufala, ze si to ti utocnici nebudu chciet rucne vyriesit aj so mnou, nie som si taka ista, ci by som sa dokazala ubranit vacsiemu poctu utocnikov.
no, este sa mi to nestalo a je pravda ze to zalezi od situacie - ono ked by ich bolo fakt vela a ja sama tak neviem neviem, ale zase, mobil mame vsetci a zavolat policiu prip nieco aj nafotit by nemal byt problem...ale uprimne ak by sa dalo tak sa snazim pomoct urcite, netvarila by som sa akoze mi je to ukradnute...tiez by som bola rada keby ma prepadnu nech sa ma aspon niekto zastane
Ono sa to lahko hovorí teraz ked pri tom niesom , ale v skutočnosti by som asi čakal kým to pominie , ale záleži to na tých okolnostiach , lebo je rozdiel keď má útočník "Glock" alebo "len" motýlika .
Však kebyže pri sebe stojíme piati aspoň priemerne stavaný chalani, tak tí útočníci by si to rozmysleli a keby ešte niekto šikovne rýchlo zavolal aj políciu, bolo by to ideálne. Len či by do toho fakt niekto išiel a či by sa tá polícia zavolala...Sme ludia, treba si pomáhať, niet nad dobrý pocit, keď niekomu pomôžete a celkovo keby si takto ľudia pomáhali, podľa mňá by klesla kriminalita. Alebo by nastúpili so zbraňami
len figuruju tu dve skutocnosti ... autobus plny chlapov, a partia .... ak je to autobus plny chlapov resp. obrancov ktory sa utiahnu do uzadia je to problem a je to jednoduche vysvetlit, nepoznate toho druheho ktory stoji vedla va,s neviete ako sa zachova (predstavte si obranu ked sa postavite piati proti siestim a po chvili to uz vyzera len na dvaja proti tym istym sietim) ..... a ak to je partia ktora stoji za sebou tak je to jednoduchsie vtedy sa urcite postavia ......
ja som mal moznost zazit taketo situacie par-krat a pri prvych som zostal radsej ticho .... ale neskor som si uvedomil ze proti skupinke sa da pouzit zastrasovanie. (samozrejme nemam na mysli vetu tipu : UMIM KARATE DEJ SI BACHA) Uz len to ze sa niekto postavi proti vacsine je dost velke zneistenie vacsiny .... ale ak nezaberie zastrasovanie treba pouzit aj primeranu obranu proti utocnikom, noo a to je uz o inom ...
no ja osobne ako žena.. neviem čo by som robila.. biť s chlapom si myslím, že nemá význam.. ale políciu by som zavolala popripade nieco odoftila. neviem podla situacie..
ale osobne, kebyze som niekde v metre a prepadnu tam nejakeho chalana a ostatni chlapi len sedia a pozeraju, tak by to boli proste obycajni luzeri u mna.. ja nheovori podme sa bit za kazdu cenu.. ale uz len ta myslienka, ze sa niekto za niekoho postavi, ze sa postavi za spravodlivost je dobra..
ale samozrejme zalezi od situacie.. kebyze tam maju zbrane utocnici, to by tiez nebolo bohvie co...
Mno tak samozrejme je ľahšie sa do toho nemiešať... Každý si povie "A kto kedy pomohol mne? Mám dosť vlastných problémov a nie si ešte zbytočne robiť ďalšie".
@jeko a prave taketo zmyslanie je blbe. Ti ludia co takto uvazuju to pochopia az ked ich niekto prepadne a niekto im pomoze. a @skippik robi problem sepkajuco sa opytat tych ludi ci do toho idu tiez?
@skippik prave preto tato diskusia, vsetci co ste tu, tak zacnite, lebo ostatni o tom nepremyslaju tak, ze by do toho isli aj ostatni, len nechcu zacat. Myslia si, ze ked je kazdy ticho, tak im nikto nechce pomoct a pritom by aj pomohli, ale sami nechcu ist a keby sa opytali dostali by podporu od inych! Takto tymto vas vyzyvam - ZACNITE VY a ostatni sa pridaju uvidite
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
siel by som do toho,najebal by som im,alebo by som utekal za nimi,urcite by som to nenechal len tak
ja som mal moznost zazit taketo situacie par-krat a pri prvych som zostal radsej ticho .... ale neskor som si uvedomil ze proti skupinke sa da pouzit zastrasovanie. (samozrejme nemam na mysli vetu tipu : UMIM KARATE DEJ SI BACHA) Uz len to ze sa niekto postavi proti vacsine je dost velke zneistenie vacsiny .... ale ak nezaberie zastrasovanie treba pouzit aj primeranu obranu proti utocnikom, noo a to je uz o inom ...
ale osobne, kebyze som niekde v metre a prepadnu tam nejakeho chalana a ostatni chlapi len sedia a pozeraju, tak by to boli proste obycajni luzeri u mna.. ja nheovori podme sa bit za kazdu cenu.. ale uz len ta myslienka, ze sa niekto za niekoho postavi, ze sa postavi za spravodlivost je dobra..
ale samozrejme zalezi od situacie.. kebyze tam maju zbrane utocnici, to by tiez nebolo bohvie co...