@16 podla mna je chore podporovat utrpenie zvierat.. uz vyse roka podvedome rozmyslam, ze sa stanem veganom.. posledny rok sa mi napr hnusi kura.. mlieko, vajicka prezijem, takisto coko a kolace..
@xhtml presne tak preco podporovat utrpenie zvierat, preco by mali zomierat aby sme sa my najedli? je to nechutne od nas a urcite nie ludske snazim sa nejest vela masa, a velakrat som videla aj zabery ake su tieto zvierata prevazane kr tiekla z toho kamiona su tam uuuuplne natlacene ze niektere to zabije, jeden byk si tam zlomil nohu kvoli tomu aky tam bol natlaceny a poslali ho z bitunku naspat ze takeho ho nechcu takze tu cestu musel prezit znovu aby ho potom zabili a vlastne ak chcu tie zvierata zabit preco ich prevazaju cim trpia a nezabiju na tej farme a neprevezu uz zmrazene do obchodov? lebo potom to neni take lahodne debili sprosti, zabit tych co toto robia...a zevraj zvierata prezivaju stres pri tom ako ich zabijaju a stresovy hormon maju v celom tele a potom to jeme a to este neni dokazane ake to ma ucinky na ludksy ornizmus... takze maso je zle, chudatka zvieratka...
@19 , @20 , ale nikto z vas si nevsima/nechce vediet, v akych podmienkach tie zvierata ziju..
brojlery:
s kurencami sa zaobchadza ako s vecami.. su natlacene, nemaju priestor, nikdy nevideli svetlo, atd. su krmene chemikaliami na podporu rastu - z toho ma majitel zisk, atd
prasce, kravy - podobne.. ziadna volnost, pretinanie krcnej tepny, vykrvacanie zaziva, atd. ale to je tu tazko presadozvat myslienku, ze clovek nie je pan sveta a nema mat co nadvladnu ruku nad zvieratami..
ja na mäso nemavam chut ale jem ho 2x do tyzdna (v sobotu a nedelu na obed) jednak kvoli tomu ze rodicia na to dohliadaju a okrem toho mäso obsahuje latky dolezite pre moje telo a kedze chcem byt zdrava, nie je o com
milujem zvierata, ale tyranie zvierat je nieco uplne ine ...tym, ze prestanem jest maso tej sliepke nijak nepomozem, na to treba najst ine metody.... okrem toho, uz moj pra pra pra... dedo lovil mamuty - kvoli potrave, rovnako ako my kupujeme maso tiez koli potrave.. odsudzovala yb som to vtedy, ak by nikto kupil meso len tak - vtedy by to bolo hnusne zverske, takto bezpriciny zabijat zvierata... ale ako potrava.. ved taky je kolobeh prirody... a ked si lev uchmatne nejaku antilopu, tiez ju neuvedie do komy, aby nic necitila ... ked tak citam toto forum, tak mi pripada, ze kazdy, kto si dovoli mat na obed rezen je priserny, necitlivy clovek, ktory si dovolil sabit zviera kvoli potrave... tak nech - ja jem maso a aj budem, no to neznamena, ze nemam rada zvierata a ze schvalujem tyranie a zle zaobchadzanie s nimi
@24 okey, ale predsa nemusíš odignorovať mlieko celkovo, stačí keď ho prestaneš kupovať z obchodov.
Môžeš ho kupovať priamo od nejakej menšej farmy kde vidíš ako tie kravy žijú, ísť na hociktorú dedinu čí sám si kúpiť kravičku a chodiť s nou na pašu
Inak v niektorých krajinách už fungujú farmy kde sa kravám venujú naozaj poriadne, dokonca im púšťajú mozzarta, vraj vyprodukujú omnoho lepšie mlieko za ktoré si treba omnoho viac priplatiť.
Avšak ak prestaneme zabíjať zvieratá aby sme sa najedli, bude na svete panovať sakra veľký hlad a väčšine ľuďom to za to nestojí...
ano viem,ale podla mna je veganstvo uz prehnane,ved to zviera nijak netrpi ked jej zoberiem mlieko a podobne...,vegetarianstvo to uz hej,som nim a nechcem to zmenit ked si pomyslim,ze to zviera zilo ako kazdy z nas a aj tak mi maso nechuti,takze tak
rano na obed aj na veceru
meso meso meso meso
male velke svetle tmave
meso meso meso meso
doma v praci za volantom
meso meso meso meso
na rodine rozvracanie
meso meso meso meso
na zabawu aj na zial
meso meso meso meso
by jurgen.
mäso je najlepšie. sacharidy sú overrated!!! tuky a bielkoviny sú da best!!! si pamätajte. sa nčudujte že ľudia sú rozkysnutý.
@xhtml Ale veď mne sa tiež nepáči, čo s tými zvieratami robia, ale čo by som so sebou potom urobila ja, keby som nejedla normálne? Však by som ani do nemocnice už nevládala prísť. Proste človek to potrebuje. A aj zvieratá sa žerú navzájom, no čo už, tak to v prírode chodí. Ale hej, mohli, teda vlastne mali, by sa k tým zvieratám správať normálne a nie ich týrať. A tiež nie nejaké umeliny im pridávať a tak. To potom aj ja žeriem. >: /
Drvivá väčšina ľudí o tom nevie, ale napríklad aj vajcia sú označené číslami. A tie hovoria o tom z akého chovu tie vajcia sú. Jednotka je chov taký ako v komente @24 dvojka je o niečo lepší chov, trojka ešte lepší. Alebo to je presne naopak. Neviem
Či sú takéto označenia aj na nejakých iných potravinách však netuším
mlieko ktoré pijete je urcene teliatku ktore sposobi aby krava mala laktaciu krava musi byt tehotna ci mat cerstve narodene teliatko aby mala plne vemena nehovoriac o tom ze vo velkochovoch jej teliatko zoberu a krv doja cez stroj ktory zo zapalenych vemien taha mlieko na litre aj s protilatkami preto sa mlieko pasterilizuje no i tak v nom ostavaju antibiotika a pesticidy i hormony to vsetko tlacia do dobytka aby vo velkochovoc vobec prezil ak sa masa a mlieka neviete vzdat podporte poctivych statkarov ze budete kupovat vyrobky bio.
ps..prisaje sa z vas niekto na prsnik svojej matky? asi tazko tak bud ste tela alebo neviem ked pijete kravske mlieko... vajička sú periody sliepok ak je sliepka chovana na hormonalnej zmeske a neustale znasa vajicka co myslite ze jete...je to to iste ako jest maso kuriat co myslite ake je maso ked to kura ide za 30 dni po narodeny na jatky a je rado lebo je napchate v klietkach ma male srdce velke telo a casto zlomene konccatiny kedze telo rychlo pribera viete co konzumujete strach zurovost zlost ked jete zvieratka ci zivocisne produkty z velkochovov mna motivuje i to ze ked som rok veganka zabije sa menej zviret a rastlina strava na ne pouzita moze byt potravou pre viac ludi nez by zasitila takto vykrmena krava co prasa
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
a vegeterián nekonzumuje zvieratá
ovela pestrejsia ako s masom
Na vegetariánstvo sa možno raz odhodlám, mäso som nikdy nemal veľmi v láske, no teraz je to nereálne
Vegan je už niečo prehnané, fakt neviem prečo by človek nemal piť mlieko alebo jesť syry. Povedal by som že to už je fanatická odnož vegetariánov.
Na vegetariánstvo sa možno raz odhodlám, mäso som nikdy nemal veľmi v láske, no kým nemám vlastné bývanie je to nereálne
brojlery:
s kurencami sa zaobchadza ako s vecami.. su natlacene, nemaju priestor, nikdy nevideli svetlo, atd. su krmene chemikaliami na podporu rastu - z toho ma majitel zisk, atd
prasce, kravy - podobne.. ziadna volnost, pretinanie krcnej tepny, vykrvacanie zaziva, atd. ale to je tu tazko presadozvat myslienku, ze clovek nie je pan sveta a nema mat co nadvladnu ruku nad zvieratami..
a vegetarian to je nechápem tomu Ako si vegetariáni určili že zrovna ryba je to zviera čo môžu jesť.A vajce Úbohé kurča
Môžeš ho kupovať priamo od nejakej menšej farmy kde vidíš ako tie kravy žijú, ísť na hociktorú dedinu čí sám si kúpiť kravičku a chodiť s nou na pašu
Inak v niektorých krajinách už fungujú farmy kde sa kravám venujú naozaj poriadne, dokonca im púšťajú mozzarta, vraj vyprodukujú omnoho lepšie mlieko za ktoré si treba omnoho viac priplatiť.
Avšak ak prestaneme zabíjať zvieratá aby sme sa najedli, bude na svete panovať sakra veľký hlad a väčšine ľuďom to za to nestojí...
meso meso meso meso
male velke svetle tmave
meso meso meso meso
doma v praci za volantom
meso meso meso meso
na rodine rozvracanie
meso meso meso meso
na zabawu aj na zial
meso meso meso meso
by jurgen.
mäso je najlepšie. sacharidy sú overrated!!! tuky a bielkoviny sú da best!!! si pamätajte. sa nčudujte že ľudia sú rozkysnutý.
Drvivá väčšina ľudí o tom nevie, ale napríklad aj vajcia sú označené číslami. A tie hovoria o tom z akého chovu tie vajcia sú. Jednotka je chov taký ako v komente @24 dvojka je o niečo lepší chov, trojka ešte lepší. Alebo to je presne naopak. Neviem
Či sú takéto označenia aj na nejakých iných potravinách však netuším
ps..prisaje sa z vas niekto na prsnik svojej matky? asi tazko tak bud ste tela alebo neviem ked pijete kravske mlieko... vajička sú periody sliepok ak je sliepka chovana na hormonalnej zmeske a neustale znasa vajicka co myslite ze jete...je to to iste ako jest maso kuriat co myslite ake je maso ked to kura ide za 30 dni po narodeny na jatky a je rado lebo je napchate v klietkach ma male srdce velke telo a casto zlomene konccatiny kedze telo rychlo pribera viete co konzumujete strach zurovost zlost ked jete zvieratka ci zivocisne produkty z velkochovov mna motivuje i to ze ked som rok veganka zabije sa menej zviret a rastlina strava na ne pouzita moze byt potravou pre viac ludi nez by zasitila takto vykrmena krava co prasa