Uvidíte babou v meste so starším mužom cca o 15-20 rokov staršieho ako ma baba.Samozrejme je jasne ze su spolu co si pomyslite? A vseobecne aky mate nazor na to ked ma baba starsieho partnera? Vidite v nej hned zlatokopku?
Tak nemusí to byť hned zlatokopka, ale jednym dychom treba dodať,že mladú s nejakým zváračom alebo robotníkom z pásovej výroby 40+ som ešte nevidel, čiže to majetkové zabezpečenie a spoločenské postavenie tam asi hrá významnú úlohu. Ja osobne si s takou staršou vzťah neviem predstaviť,cítil by som sa divne.
Moja sestra mala o 20 rokov starsieho frajera.
Nedaval jej ani prachy, ani vyssi zivotny standard nez mala dovtedy, ani vyssie spolocenske postavenie, vlastne si spolu zili v chalupe v lese a mali sa radi.
Vzdy je to lepsie ako keby mala mat o20r..mladsieho partn. (takito zajacikovia su v skutocnosto na jedno..a to dokazovani si ..aka som este cool )
Vseobecne sa mi lepsie pozera na starsieho muza ..ako na mladsieho...
Nemusi to byt hned o "ryzovani zlata"
Su zeny ktore uprednostnuju starsich muzov ..vidia v nich skusenost a mudrost.. zrelost
Ale zas aby ten chlap bol taky stary ako moj tatko... to uz nie
Ja by som tolerovala Max 10r .
Uhm, pomyslím si, že sa majú radi, keď sú spolu, žeby?
Ak by aj hneď bola zlatokopka, čo ma do toho? Je to ich usporiadanie vzťahu, nie moje a nemám to prečo riešiť.
Prišlo by mi to divné, ale nejak nemám potrebu riešiť cudzích ľudí, takže by mi to bolo jedno. Ajkeď si neviem predstaviť, ako by som zareagoval, keby si takého staršieho frajera našla nejaká kamoška či príbuzná.
Sama som so starším, takže v tomto ohľade si o nikom nič zlé nemyslím. Nie som s ním kvôli peniazom, ani kvôli postaveniu, to je mi úplne ukradnuté. Som s ním preto, lebo je hrozne super a je mi s ním skvelo a milujem ho nadovšetko.
A? Sú to dospelí ľudia, snáď vedia, čo robia, ich vec
Ak by to bolo usporiadanie ehm, finančne výhodné pre jednu stranu, zas treba brať do úvahy, že druhú stranu do toho s najväčšou pravdepodobnosťou nikto nenúti a nerobí to úplne nezištne, pretože tam má zas nejaké výhody ohľadom potešeného ega a spoločenského statusu v zmysle, aký mladý "úlovok" sa mu zadaril
A je tragikomické sledovať v tejto debate, že nech je ženská na ktorejkoľvek strane tohto usporiadania, vždy je spoločensky považovaná ona za tú zlú
Neviem, podlľa mňa je rozdiel 15-20 rokov už veľa. Veľmi veľa. Možno je to len mnou, ale ja by som nedokázal ako mnoho mojich priateľov momentálne chodiť a už vôbec nie žiť so slečnou čo je hoci len o 5 rokov mladšia odo mňa. NIkdy som neporozumel tomu, že mladá, docela pekná baba začne chodiť s plešatým, vypelichaným 40tnikom a hovorí že to nie je kvôli peniazom. Hovorí sa, že dievčatá dospievajú rýchlejšie ako chalani ale až tak rýchlo snáď zas nie. Ale hovorím, možno to bude iba mnou a mojim pohľadom na svet, keďže som skôr intelektuálne založený človek. Preto by som skôr vyžadoval vo vzťahu osobu seberovnú (to platí aj pre vek).
Mna neudivuje názor na to keď ma žena staršieho partnera, skôr ma ešte stále dokáže udiviť keď ma mladšieho...
Vlastne úplne súhlasím s poslednou časťou @13.
presne @4 moja sestra ma o 15 rokov starsieho partnera od 26 a vobec to nie je o tom, ze by na nom parazitovala, ziju skromne a spolu robia uz roky dobrovolnicke prace.
uprimne vekovy rozdiel medzi dvomi ludmi pre mna nie je nejaky zavazny faktor aby som si o nich robila "nazor", nemam v podstate potrebu to nijak riesit, to su len take plytke blbosti, s ktorymi si ludia zatazuju hlavu.
akurat ked vidim fakt dedka s mladou plastickou barbinou tak mi to pride komicke na pohlad a to je asi vsetko.
ja to viac ako chapem.....vzdy ma pritahovali starsi muzi ale s mierou tak do desat rokov potom je mi jasne ze by nam to ten vekovy rozdiel nskoniec pokazil...a hej je to o tej istote , chcem muza zivotom skusenejsieho takeho na ktoreho sa da spolahnut no lebo hej ja som ten typ co potrebuje oporu a usmernenie
Presne, keď máš o 5+rokov mladšiu babu, tak si si nebol schopný nájsť niekoho zo svojho okolia (zo školy, z celého horného stupňa, akejkoľvek strednej či vysokej) ... ale zase nejdem priamo všetkých odsudzovať, lebo nevieš koľko má ktorá baba rokov, keď ju vidíš vonku. Môže mať 18 aj 24 bez nejakého rozdielu
A áno nepodporujem takéto veľké vekové rozdiely a osobne si neviem predstaviť byť s niekym o 7 rokov mladším. Ale možno to je tým, že mám 21 ... ale keď budem mať 31, tak to možno bude iné, pretože vtedy už predsa budú dosť "múdre" na to aby sme spolu dokázali vychádzať. Uvidím. Ale každopádne očakávam, že sa niečo také stane, že skončím s niekym o mnoho mladším, napriek tomu , že to odsudzujem. :/
Stále tvrdím, že rozdiel 7 rokov je strašne veľa. Aj 5 . Ak má jeden z dvojice do 20 rokov tak je to veľký rozdiel každý z nich je úplne inde v živote, a sú spolu, pretože silno chcú mať niekoho, a tento sa im strašne páči. Nie preto, že ho proste majú radi na zákkade toho ako sa jeden k druhému správajú a akí sú a ako ho poznajú.
Frajer je rocnik 81 a ja 94 takze by bolo hlupe odsudzovat taketo vztahy. A uprimne poznam viac takych vztahov a ziaden sa nezaklada na nejakom majetkovom zabezpeceni. Popravde to poznam len z televizie a filmov a nie realneho zivota.
@Lafferia čo človek, to iný názor, s tým musíš rátať, hlavne na fórach sa tomu nevyhneš. Ale konkrétne k tomu vekovému rozdielu 15 - 20. Čo vidí vysokoškolák na deviatačke? Naopak to chápem, že baba si polepšila, ukáže sa pred kamoškami, ale chalan? Mať frajerku zo základky, príp. z prvého ročníka na strednej? Ak nie je mentálne pozadu, veľmi si s ňou nemá čo povedať. A áno, baba môže byť "vyspelá" ale max. tak fyzicky, na sex. Môj názor, ktorý som nadobudla skúsenosťami a odpozorovaním od iných. Samozrejme, súhlasiť ťa nenútim.
Aj keby som si o nich pomyslela čokoľvek, tak sa ich to nijak nedotkne. Teraz to vnímam ako niečo nezvyčajné v spoločnosti a príde mi to také, že je za tým niečo, do čoho ja nevidím. Možno sa majú radi, možno je zlatokopka ktovie. Sama neviem, s kým budem nakoniec, čiže nechcem súdiť.
@Tarassaco tak to hej!!! Až teraz som si všimla, to mení úplne pohľad na vec dík za upozornenie ale tiež platí (pre mňa), to čo som napísala vyššie. A ten vekový rozdiel sa stiera vo vyššom veku, to je samozrejmé...no, aj tak závisí od konkrétnych prípadov. Niektorí vyzerajú v pohode, iní už na pohľad zúfalo. Závisí od celkovej kompatibility páru. Ale vo väčšine prípadov to aj tak nevydrží. Chlap sfotrovatie a žena začne byť v rozpuku a nechá ho. a zlatokopka je velmi široký pojem. Jednej stači, že plati kávy a reštiky a povie si wow, druhej to ani zďaleka nestačí....
@himiko tak ja samozrejme narážam na vzťahy medzi dospelými ja som na VŠ a mám o staršieho chlapa a rozumiem si s ním oveľa lepšie než s rovesníkmi, len toľko som chcela. Rovesníci sú úplne inde, majú odlišné záujmy a pohľad na svet ...ale tak ja sa celkovo cítim ako stará babka. Ale zasa my máme oveľa menší vekový rozdiel než 15 rokov, to si ani neviem predstaviť v praxi
@Lafferia však čím je človek starší, tým sa aj vekový rozdiel stiera, skôr je veľký vekový rozdiel neprimeraný v mladšom veku. A s tými VŠ rovesníkmi ti absolútne rozumiem. Aj ja som to tak mala, vôbec sa s nimi nedalo, tiež som bola donútená hľadať inde, v iných vekových kategóriách :S
No, ked je pekna, tak mu zavidim a ked nie je pekna, tak na to kaslem. Ale ked zena ma mladsieho partnera, tak ma to trapi niekolko dni a poburuje ma to. Volakedy som nechapal, co to znamena a preco to tak je. Nepacilo sa mi to v telke, ked nejaka znama zena vopcha svojho milacika na miesto, na ktore vela ludi caka a dufa, ze to miesto ziska poctivo a zrazu pride nejaky 'xyz', ktory šuká nejaku depkujucu spolukurvu a tvaria sa, ze je to najvacsia romantika a pritom je to bohvieako (rehot), tak to napina moje nervičky spravodlivosti a ucty (ziskanej, nie... "kupenej" za sexualno-romanticke sluzby). Ale inak je mi to jedno.
@himiko Ten vekový rozdiel sa stiera tiež iba do určitého veku. Nám sa to nezdá, ale žena 50+ a jej o 10 rokov starší partner sú už opäť mentálne niekde inde. Vidím to dobre vo svojej rodine, pri rodičoch aj starých rodičoch a tam je už potom potrebná veľká sebaobeta.
@Meiram dá sa aj o tomto diskutovať, isteže. Ale väčšinou sú takíto ľudia už spolu zabehnutí, alebo skôr už úraduje ponorka. Tam podľa mňa tiež závisí veľa od zdravotného stavu...a teraz môj súkromný, nekorektný a veľmi zovšeobecňujúci názor - chlapi nad 50 sú hrozní nevedia sa správať, sú nesamostatní, všetko nechávajú na svoje ženy, hundrú, buzerujú, majú blbé reči atď. A keď ešte k tomu smrdia - koniec
@Wistingher však, ak im to tie ženy tolerujú, tak asi sa im to páči, a vyhovuje im to. A naopak, to platí aj pre mužov. Ak nie, nevidím dôvod zostávať v takom vzťahu.
Nie hned, ale po 5 minutach si zacnem mysliet ze tam ide o majetkove zabezpecenie. Ono lepsie sa vchadza do dospelosti s partnerom ktory ma dom, auto, stabilnu pracu a netreba mu sex tak casto ako 25-rocnemu nez s nejakym benjaminkim ktory práve dokoncil skolu. A hej, so starším sa moze pochvalit pred kamoskami
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
Nedaval jej ani prachy, ani vyssi zivotny standard nez mala dovtedy, ani vyssie spolocenske postavenie, vlastne si spolu zili v chalupe v lese a mali sa radi.
No ale stale je to minuly cas.
Vseobecne sa mi lepsie pozera na starsieho muza ..ako na mladsieho...
Nemusi to byt hned o "ryzovani zlata"
Su zeny ktore uprednostnuju starsich muzov ..vidia v nich skusenost a mudrost.. zrelost
Ale zas aby ten chlap bol taky stary ako moj tatko... to uz nie
Ja by som tolerovala Max 10r .
Ak by aj hneď bola zlatokopka, čo ma do toho? Je to ich usporiadanie vzťahu, nie moje a nemám to prečo riešiť.
Ak by to bolo usporiadanie ehm, finančne výhodné pre jednu stranu, zas treba brať do úvahy, že druhú stranu do toho s najväčšou pravdepodobnosťou nikto nenúti a nerobí to úplne nezištne, pretože tam má zas nejaké výhody ohľadom potešeného ega a spoločenského statusu v zmysle, aký mladý "úlovok" sa mu zadaril
A je tragikomické sledovať v tejto debate, že nech je ženská na ktorejkoľvek strane tohto usporiadania, vždy je spoločensky považovaná ona za tú zlú
Čiže pravdu.
Vlastne úplne súhlasím s poslednou časťou @13.
uprimne vekovy rozdiel medzi dvomi ludmi pre mna nie je nejaky zavazny faktor aby som si o nich robila "nazor", nemam v podstate potrebu to nijak riesit, to su len take plytke blbosti, s ktorymi si ludia zatazuju hlavu.
akurat ked vidim fakt dedka s mladou plastickou barbinou tak mi to pride komicke na pohlad a to je asi vsetko.
A áno nepodporujem takéto veľké vekové rozdiely a osobne si neviem predstaviť byť s niekym o 7 rokov mladším. Ale možno to je tým, že mám 21 ... ale keď budem mať 31, tak to možno bude iné, pretože vtedy už predsa budú dosť "múdre" na to aby sme spolu dokázali vychádzať. Uvidím. Ale každopádne očakávam, že sa niečo také stane, že skončím s niekym o mnoho mladším, napriek tomu , že to odsudzujem. :/
Stále tvrdím, že rozdiel 7 rokov je strašne veľa. Aj 5 . Ak má jeden z dvojice do 20 rokov tak je to veľký rozdiel každý z nich je úplne inde v živote, a sú spolu, pretože silno chcú mať niekoho, a tento sa im strašne páči. Nie preto, že ho proste majú radi na zákkade toho ako sa jeden k druhému správajú a akí sú a ako ho poznajú.