Akého psa by ste mi odporučili do bytu ? Chcela by som veľkého psa, aj keď viem že je to veľa zodpovednosti... páčia sa mi psy ako rodézsky ridgeback alebo nemecká doga a pod.
O.o niektoré komenty tu Mám rotvajlera pol roka v dome a pol roka v 2 izbovom byte a je mu tam dobre,trávim s nim ale vačšinu času von čo znamená že mu pohyb nechýba ( a dovolim si tvrdiť že ked ho mám v byte ma viac pohybu ako niektoré psy čo sú chované v dome) takže správy že velký pes do bytu nepatrí sú podla mna bullshit ak sa tomu psovi venuješ a behávaš s ním von.(ale ak máš 14 tak asi nebudeš mať naň tolko času tak sa poobzeraj po dačom inom)
týranie to nie je pokial mu vieš zabezpečiť dostatok pochybu - to sú minimálne hodinové prechádzky kde sa pes vybehá. Potom nemá žiadny problém byť v byte
@andegor súhlasím, ale je pravda že také temperamentné psy ako Rot alebo AST či pit sú vhodné len pre ludí vyrovnaných a zodpovedných v pravom slova význame ...
pokiaľ si chce niekto kúpiť veľkého psa do bytu, tak nech si ho kúpi. koľkokrát urobí malý pes väčší bordel. a nekupuj psa z útulku, nikdy nevieš, akú mal minulosť. ja mám belgického ovčiaka, a teraz zatiaľ malú maďarskú vyžlu v byte (viď webka), a chcem si ešte kúpiť weimarského stavača.
Veľa závisí od tvojho osobného prístupu k nemu, či máš ozaj naňho čas (lebo zo začiatku sa mu musíš venovať na 100%). Takisto nemalo závisí od financií - je to ozaj nie malý peniaz (hlavne očkovania každý týždeň cca.20e, žrádlo 50e). Potom veľký pes by mal mať výcvik - ďalšie peniaze cca. 150e. A samozrejme susedia a tvoji spolubývajúci (rodičia).
@matiseq ok každé dva, sry! a samozrejme s tým výcvikom je to na majiteľovi - nemusí, ani som nepovedal, že musí - povedal som, že by ho mal mať! to je rozdiel. Jednak tam hrá rolu daň, a socializácia psov. A pochybujem, že majiteľ, ktorý nemá žiadne skúsenosti s výcvikom, dokáže správne vycvičiť psa! o tom má nikto nepresvedčí.
preco sa ludia nenaucia jednu vec,,ze pes by sa nemal kupovat len podla toho "akeho chcem, aky sa mi paci" , ale aj podla vlastnych moznosti starostlivosti, priestoru a pod. ? (ja zboznujem nemeckych ovciakov a vzdy som tuzila po takom psikovi, ale nemozem si dovolit takeho psa a nielen preto, ze nemame dostatok priestoru, ale aj z dovodu zeby som nemala cas na dlhe prechadzky, popripade pravidelny vycvik a taky psik by len trpel prebytkom energie a ktovie este cim. )
@zirafkaadka si series do huby ohrnas sa demokraciou ale ja nateba reagovat nemožem ,lebo ta môj názor nezaujíma
Aké ho psa si chovala? Chodila si sním na výstavy, cvičisko a na sútaže ???
Nie ja sa z ľudmi s kynologického odvetvia stretávam pravidelne. Taktiež vidím toho psa čo sa ráno zobudí pýta sa len na Wc a obratom je hned pri dverách lebo zo včerajsej túry ma vačšiu svalovicu jak já ...
Samozrejme keby moja priatelka chovala psov umna v dome, mali by vačší výbeh atd mohli by len tak ležať na dvore ale vnoci by sa aj tak pýtali dnu ...
No obidvaja im venujeme tolko času če absenciu výbehu ani nepostrehnú ..
Skákanie na peska trhačky nahanačky pri ktorých sa rozjebem aj ja...
Bikejorging a podobné veci čo si ty nevidela ani v TV...
A čo sa týka bull sportov tak 70% ludí tých psov chová v bytoch a tie psy su ozaj stastné kúsky...
A keby si vedela a chovala psov tak viež že zo psa vycítiš akos a cíti... Má také isté nálady ako akýkolvek človek...
Nieked chce odvsetkeho pokoj, niekedy je pojašený, niekedy by sa len tulil hladkal a spal ...
@v3nty ja mám dvoch veľkých psov takže viem ako to je, my máme obrovský dvor a ani to im nestačí a ináč som písala aj @8 ...si sa nasral lebo ty chováš veľkých psov v byte však?
@v3nty ja viem že niektorí ľudia to zvládnu ale ona má len štrnásť a či sa jej bude chcieť neviem kto to je , nechcem hovoriť ale deti sú také že väčšinou ich všetko prestane baviť. Ale tak odo mna nech si chová, je mi to jedno.
@zirafkaadka ... to ale antom nemení nič že sa dá venovat psov naplno aj ked bývaš v byte ... V čom sa mám ja spamatať?
Myslím že ovčiak je trošku odlišné plemeno ako AST a keby sme sa bavili otom ci AST je vhodné do bytu tak by bolo v rebríčku asi ako najnevhodnejšie plemeno ...
Snažím sa vysvetliť že tie "nase" sú vycerpané natolko že ked su sami a nevenujeme sa im tak spia... (2 a 3 roky majú čiže este sú hravé dosť ...)
@obliviate nie ja nie moja priatelka chová... Ja mám doma vcelku velký dvor... Ale ekd sa psom venuješ tako ako my tak je ejdno kde bývaš... stačí kuk fotoalbum môj
@obliviate ved ja som písal že psa si treba vyberat podla toho či ho skutocne zvladnes alebo nie. Napríklad ASt nieje pre každého, človek musí byt uplne vyrovnaný aby toho psa zvládol...
Len ked nejaká pomamke P*** napíše že drzanie psa v byte je to "týranie" to je taký isty bullshit ako ked niekto nazve pita ci AST bojovým plemenom ...
Milujem ĺudí ked sa aj stebou na ulici idú hadat že moj pes musí mat náhubok a je prikazane aby ho mal lebo je to krvilačná beštia...
@nika753 aj mne sa strasne pacia nemecke dogy,, ale do bytu vhodne urcite nie su. Potrebuju vela pohybu. Ak nemas vonku k dispozicii vacsi priestor, kde s nim mozes chodit a samozrejme aj vela casu, tak si velkeho psa urcite nezaobstaravaj.
konkrétne poznám 2 ľudí, ktorí majú v byte veľkých psov... jeden je bežec a každý deň s tým psom zabehne 20 kilometrov... keď má dobrý deň, tak s ním ide aj dva krát... druhá zasa nepracuje, takže si dá každé ráno so psom prechádzku po meste, ide s ním na dlhú prechádzku aj poobede a aj večer...na pár hodín... proste sa tomu psovi venuje skoro celý deň... inak veľkého psa do bytu neodporúčam
nevidim v tom absolutne ziaden problem.. v zavislosti od plemena niektore velke psy aj tak nepotrebuju moc pohybu (napriklad anglicky mastiff), takze im byt nemoze uskodit.. tak ci onak nie je problem so psom vybehnut aj niekolkokrat za den von, tak nerozumiem co tu riesite?
Napr. čo sa ridžbega týka, naša border kólia raz doslova toto plemeno priviedla ku mne, keď sme boli na prechádzke a za ňou sa zrazu vynoril z kríkov majiteľ cudzieho psa.
Zistili sme, že vlastne býva o vchod vedľa a tieto úniky sú výsledkom nedostatku pohybu, tréningu a psychickej stimulácie...
Treba si zistiť VŠETKO o tom-ktorom plemene, lebo inak sa budú trápiť aj ľudia, aj psy.
A rodičia vedia o tomto Tvojom diabolskom pláne doniesť si domov psa, ktorý zje viac ako niektorí ľudia?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
veľký pes potrebuje veľký priestor a veľa času vonku
BREJKDEEEEENS
NENECHAS NA POKOJI TY KAAAA
poznám kopu takých čo majú psa doma vo volíére a pustia ho podvore nech sa vyvencí...
A tý čo majú v byte velké psy ich venčia dosť často a celkom aktívne
Jedna velmi dobrá známa má Dvoch AST a tie psy majú viac pohybu než si ty videla v TV a vo Svojom živote dokopy...
prevás tiež platí @16 ...
mám na to svoj povrchný názor a hotovo
Veľa závisí od tvojho osobného prístupu k nemu, či máš ozaj naňho čas (lebo zo začiatku sa mu musíš venovať na 100%). Takisto nemalo závisí od financií - je to ozaj nie malý peniaz (hlavne očkovania každý týždeň cca.20e, žrádlo 50e). Potom veľký pes by mal mať výcvik - ďalšie peniaze cca. 150e. A samozrejme susedia a tvoji spolubývajúci (rodičia).
Pýtal si sa niekedy na názor toho psa? Povedal ti niekedy ako sa cíti?
Tvoj názor ma nezaujíma. Žijeme v demokracii, môžem si povedať vlastný názor a nezaujímaš ma.
Aké ho psa si chovala? Chodila si sním na výstavy, cvičisko a na sútaže ???
Nie ja sa z ľudmi s kynologického odvetvia stretávam pravidelne. Taktiež vidím toho psa čo sa ráno zobudí pýta sa len na Wc a obratom je hned pri dverách lebo zo včerajsej túry ma vačšiu svalovicu jak já ...
Samozrejme keby moja priatelka chovala psov umna v dome, mali by vačší výbeh atd mohli by len tak ležať na dvore ale vnoci by sa aj tak pýtali dnu ...
No obidvaja im venujeme tolko času če absenciu výbehu ani nepostrehnú ..
Skákanie na peska trhačky nahanačky pri ktorých sa rozjebem aj ja...
Bikejorging a podobné veci čo si ty nevidela ani v TV...
A čo sa týka bull sportov tak 70% ludí tých psov chová v bytoch a tie psy su ozaj stastné kúsky...
A keby si vedela a chovala psov tak viež že zo psa vycítiš akos a cíti... Má také isté nálady ako akýkolvek človek...
Nieked chce odvsetkeho pokoj, niekedy je pojašený, niekedy by sa len tulil hladkal a spal ...
@demonicbass treba si rozšíriť obzory ...
Kanadský ovčiak je štekajúca mačka...of course to som nevedela, sorry.
A také plemená čo ked nemajú pohyb rozjebú topánky...
Myslím že ovčiak je trošku odlišné plemeno ako AST a keby sme sa bavili otom ci AST je vhodné do bytu tak by bolo v rebríčku asi ako najnevhodnejšie plemeno ...
Snažím sa vysvetliť že tie "nase" sú vycerpané natolko že ked su sami a nevenujeme sa im tak spia... (2 a 3 roky majú čiže este sú hravé dosť ...)
@obliviate nie ja nie moja priatelka chová... Ja mám doma vcelku velký dvor... Ale ekd sa psom venuješ tako ako my tak je ejdno kde bývaš... stačí kuk fotoalbum môj
Len ked nejaká pomamke P*** napíše že drzanie psa v byte je to "týranie" to je taký isty bullshit ako ked niekto nazve pita ci AST bojovým plemenom ...
Milujem ĺudí ked sa aj stebou na ulici idú hadat že moj pes musí mat náhubok a je prikazane aby ho mal lebo je to krvilačná beštia...
Kokoty...
Zistili sme, že vlastne býva o vchod vedľa a tieto úniky sú výsledkom nedostatku pohybu, tréningu a psychickej stimulácie...
Treba si zistiť VŠETKO o tom-ktorom plemene, lebo inak sa budú trápiť aj ľudia, aj psy.
A rodičia vedia o tomto Tvojom diabolskom pláne doniesť si domov psa, ktorý zje viac ako niektorí ľudia?