V duchov verím ako formu energie, ktorá sa uvoľný keď niekto umrie... počula som mnoho príbehov od takých ľudí, ktorí by si nevymýšľali, ale osobne sa mi nič také nestalo...našťastie...
Neverim ale hlavne nechapem preco by som sa mal bat ducha napriklad mojej babky , suseda , ked ma zaziva nechceli zabit tak ma nezabiju ani potom (ROFL) je to cele picovina....
Verím... Ale čo si predstavuješ pod pojmom duch ? Každý si predstavuje niečo iné. Ja napr. verím, že keď zomrie človek, ako "duch" (teda jeho duša) zostáva ešte nejaký čas na zemi. Napríklad aby sa "rozlúčil" alebo keď zomrel náhle a niečo nestihol a tak podobne... A až keď sa bude cítiť v pokoji, potom prejde do inej dimenzie...
Ale skúsenosti nemám...
Ale poznám jedného uja, ktorému zomrela mama (stará pani). A vravel, že raz ju videl ako sa prechádza v spálni, pozerala fotky na stene a potom sa pozrela na neho..No a zachvíľu zmizla... Takže asi tak..
moja rodina má s duchmi neskutočne veľa skúseností... od nečakaného samošitia šijacieho stroja, ktorý ani nebol pod prúdom, cez cyklistu, ktorý celý prešiel naprieč naším autom, po mŕtveho otca môjho uja, ktorý chodil svojho syna každú noc navštevovať... exortizmy a také voloviny nepomáhajú, z vlastnej skúsenosti to vieme, ale keď sa chcete zbaviť ducha, zavolajte si na pár nocí do domu osobu, ktorú ten duch neznášal a duch by mal natrvalo odísť (prisahám, že všetko toto bolo myslené vážne)
@aaangelinna nie také dieťa.. sesternica mala asi 4, keď sa zobudila uprostred noci a kývala na dvere a rozprávala sa tam.. a keď zobudila mamu tak samozrejme pri dverách nič nebolo.. ale sesterka si stála za tým že teta Božka prišla na návštevu.. a ráno sa dozvedeli že teta Božka v noci umrela.. a nie nebýva námesačná ani nič, bola normálne prebratá..
verim, mam osobnu skusenost, ale ziadnu strasnu a ten pan, co obcas stava vo dverach u krstnej v dome by mohol byt aj celkom fesak
ale inak je pravda, ze deti ducho vidia...
sesterkyna svagrina ma malu dcerku 4 roky ma mala a ta castokrat, ked pride na slovensko a je u nich v byte, tak odide z obyvacky, zavrie dvere a povie, ze "ja uz to nechcem vidiet", tak ako jej mama, ked bola mala a bala sa chodit na wc, pretoze na chodbe je vela ludi... a tiez mala chodi za mamou, ze ona sa hrala s babkou, pricom to nie je mozne, kedze jedna babka je mrtva a ta druha zije na slovensku (oni ziju v holandsku) a tiez aj jej mama videla v sne svojho svokra a ten uz je tiez mrtvy a nikdy v zivote ho nevidela, takze sa o nom jej nemohlo ani snivat
spomenula som si, ako sa ma v Oslo snažili presvedčiť, že majú na dome ducha. že jeden z nich ukradol urnu na cintoríne, lebo bola cenná (čo ja viem... bla stará) a dievča, ktoré tam bolo, teraz chodí po ich dome,lebo je nepokojná a nahnevaná...
mne to bolo vtipné, aký strach mali v očiach, keď mi to hovorili.
ak myslíte duchov, ktorí sa premávajú po zemi, ukazujp sa, lúčia sa a dávajú znamenia... v tých neverím.
vcera ma dost sokovalo co sa stalo ked som bol sam doma z kocurom ... vzdy ked som sam mam pocit ako keby bol niekto v dome a asi pred mesiaxcom som si kupil kocura a vcera som sa skoro dosral zo strachu ... idem po chodbe a mam zas ten blby pocit a vojdem do kuchine a moj kocur zrazu zastal opatrne sa pozrel dozadu ako keby videl niekoho a zadival saasi 5 sekund a zrazu zacal sprintom utekat na konec domu s tam zalizol sa kovat (fakt neobvikle ) ja som uplne stuhol a stava sa mi to dost casto a len ked som sam doma ... zebi duch ?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
51 komentov
Ale skúsenosti nemám...
Ale poznám jedného uja, ktorému zomrela mama (stará pani). A vravel, že raz ju videl ako sa prechádza v spálni, pozerala fotky na stene a potom sa pozrela na neho..No a zachvíľu zmizla... Takže asi tak..
ale inak je pravda, ze deti ducho vidia...
sesterkyna svagrina ma malu dcerku 4 roky ma mala a ta castokrat, ked pride na slovensko a je u nich v byte, tak odide z obyvacky, zavrie dvere a povie, ze "ja uz to nechcem vidiet", tak ako jej mama, ked bola mala a bala sa chodit na wc, pretoze na chodbe je vela ludi... a tiez mala chodi za mamou, ze ona sa hrala s babkou, pricom to nie je mozne, kedze jedna babka je mrtva a ta druha zije na slovensku (oni ziju v holandsku) a tiez aj jej mama videla v sne svojho svokra a ten uz je tiez mrtvy a nikdy v zivote ho nevidela, takze sa o nom jej nemohlo ani snivat
Ale napríklad veľmi obdivujem názor jednej známej, ktorá povedala, že sa duchov nebojí ale má pred nimi rešpekt
mne to bolo vtipné, aký strach mali v očiach, keď mi to hovorili.
ak myslíte duchov, ktorí sa premávajú po zemi, ukazujp sa, lúčia sa a dávajú znamenia... v tých neverím.
verím iba v takých, ktorí po smrti idú ďalej.
...
aha, jasne.ok budem vediet
tak opis, ako to prebieha