@paulusiq Je hriech pouzivat daku schopnost ktoru nam boh nadelil? Lebo ak magia existuje, tak ju mame jedine od boha. On sa postaral o tom aky budeme a dal nam vsetky vlastnosti. A co je na tom zleho? Da sa velmi lahko vyuzit aj pre dobre ucely. Ak nou niekomu zchranim zivot, je to hrich? Mal radsej zomriet?
Ci Boh existuje to neviem, ale o magii nepochybujem. Aj ked asi nie az taka ako vo fantasy
@selafar ano mozno ju Boh nadelil ale nie na zlo.....lebo magia je zlo....a sucastou magie je aj Satan a to je najvacsie zlo....a keby Boh neexistoval tak neexisuje ani jeden z nas....a preco by si mal niekomu zachranit zivot pomocou magie???da sa to aj inac...
@paulusiq Toto už nikdy nepovedz, nenapíš... Mágia nie je len zlo. Počula si o bielej mágii? Určite sa nepoužíva na zabíjanie. A myslím že najväčšie zlo nie je Satan. Sú to ľudia. Už si niekedy videla aby Satan niekoho zabil? Alebo si to počula? Niekedy sa ľudský život nedá zachrániť ani pomocou mágie, ani keď budeš veriť v Boha ani nijako inak. A nie je to božia vôľa ak by si si myslela... Tak kľud a peace
@paulusiq Magia je o vyuzivani tvojich danosti nadelenych Bohom (alebo bohmi). Boh ti nadelil ruky, ktorimi pracujes, pomahas, ale rovnako dobre nimi mozes aj zabit. Je cisto na tebe, ako ich pouzijes... A rovnako je to aj s magiou. Magia je len nastroj, je nestranna a je cisto na tebe ako ju pouzijes. Ako keby si nadavala rukam, za to ze niekoho uskrtili... Ty ich ovladas a nemozes sa na nic vyhovarat.
Magiou mozes niekomu pomoct zbavit sa choroby, vyliecit svojich kamaratov, rodicov, ale rovnako dobre ju aj pouzit proti nepriatelom a chorobu im privodit. Uznavam, vtedy je to zle, ale zas je len na tebe, ako ju pouzijes...
Jezisove zazraky (vyliecenie chorych, rozozstupenie mora, premena vody,...) by sa dali tiez urcitym sposobom povazovat za magiu, splna to vsetky zasady. Takysto aj zazraky vsetkych svetych ludi. Tak co je na tom zleho?
tazko povedat nemam zatial chvalabohu osobne skusenosti ale ked niekedy cumim v telke na rozne pribehy o ktorych tvrdia ze su pravdive .... nejak to neriesim nie som za ani proti pretoze narozdiel od inych mudrlantov nadomnou ja som nemal naranajky mudrost vesmiru : /
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
ale ja vazne nechapem co thoo?
A k téme, neverím, ale niekedy na konci dňa si prečítam horoskop a väčšinou mi to na ten daný deň sedí
Ci Boh existuje to neviem, ale o magii nepochybujem. Aj ked asi nie az taka ako vo fantasy
@selafar Súhlasím...
@paulusiq Toto už nikdy nepovedz, nenapíš... Mágia nie je len zlo. Počula si o bielej mágii? Určite sa nepoužíva na zabíjanie. A myslím že najväčšie zlo nie je Satan. Sú to ľudia. Už si niekedy videla aby Satan niekoho zabil? Alebo si to počula? Niekedy sa ľudský život nedá zachrániť ani pomocou mágie, ani keď budeš veriť v Boha ani nijako inak. A nie je to božia vôľa ak by si si myslela... Tak kľud a peace
tipujem, ze taketo sracky ti do hlavy vtlkaju rodicia...
Magiou mozes niekomu pomoct zbavit sa choroby, vyliecit svojich kamaratov, rodicov, ale rovnako dobre ju aj pouzit proti nepriatelom a chorobu im privodit. Uznavam, vtedy je to zle, ale zas je len na tebe, ako ju pouzijes...
Jezisove zazraky (vyliecenie chorych, rozozstupenie mora, premena vody,...) by sa dali tiez urcitym sposobom povazovat za magiu, splna to vsetky zasady. Takysto aj zazraky vsetkych svetych ludi. Tak co je na tom zleho?