Ak sa človek snaží žiť čo najlepšie - ak existuje osud, tak sa aj tak bude diať to, čo chce osud a ak nie, tak aspoň bude mať čo najlepší život aký si sám vedel urobiť...
Kde je rozdiel?
(Ako raz Sherlock Holmes skonštatoval, že mu je jedno či sa Zem točí okolo Slnka alebo naopak, jeho život táto informácia nijako neovplyvní )
osud ? možno by som skvor povedala strážny anjel ...ten musel stáť pri mne pred troma rokmi ked som chcela prejsť cez cestu na bycikli a zrazu akoby ma niečo zastavilo a zo zákruty hneď nato vyletelo auto ....keby som vtedy nepocitila niečo zvlaštne a vošla by som na cestu, bolo by po mne ...som rada že žijem zvlaštne keď si teraz nato spomeniem ,asi mám tu na zemi ešte nejaké poslanie
Ja mám na to vlastnú teóriu, kde nie je osud, avšak veci sa aj tak nedejú náhodne. Rozhodujúca je príroda. Rozpísala som to v takej krátkej akoby próze, keďže sa mi to dosť ťažko vysvetľuje
@narazuvzdornaa ale či tie naše minule činy boli ovplivniteľné našou slobodnou vôľou, alebo každe rozhodnutie bol len vysledok obrovskych vypočtov? Podľa mňa to druhe ...
Ono je dolezite si este uvedomit este jednu vec. Niekto argumentuje tym, ze osud neexistuje, pretoze si zivot riadime a ovplyvnujeme sami. V skutocnosti ale robime len to, co nas napadne, co ma vlastne povod v nasej CNS, v nasom mozgu a mozog sa postupne formoval v malinkom embryu, ktore este nedokazalo samo mysliet a konat a vzniklo postupne z oplodneneho vajicka, ktore vzniklo v tele matky, ktora tiez bola raz embryom, az sa dostaneme niekde ku kopijovcom, ale mozeme ist este viac dozadu, az sa dostaneme niekde ku vzniku zivota atd. Neskutocne tazko sa mi to vysvetluje a ludia ma casto nepochopia, alebo so mnou nesuhlasia. Mne to vsak pride take logicke akoze dychame vzduch. Jednoducho uplne vsetko, vratane nasich rozhodnuti a naseho konania je sucastou akejsi prirodnej retazovej reakcie zalozenej na prirodnych zakonoch. Ked ja to uz naozaj neviem lepsie vysvetlit.
@narazuvzdornaa Akurat som si precitala aj tvoje prispevky a zda sa mi, ze to myslis tiez nejako tak podobne
Skôr nie, ako áno, a ak aj áno, tak osud je pre mňa Boh. Pretože podľa mňa to nazvite ako chcete, osud, náhoda, šťastie, bude to Boh, ale aj Vaše vlastné úsilie, pochopiteľne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
Každá udalosť je výsledkom všetkých predošlých a príčinou všetkých budúcich, faktor náhody neexistuje.
Ak by sme dokázali obsiahnuť a vyhodnotiť všetky minulé a súčasné udalosti, poznali by sme tie budúce.
Nemáte to jedno?
Ak sa človek snaží žiť čo najlepšie - ak existuje osud, tak sa aj tak bude diať to, čo chce osud a ak nie, tak aspoň bude mať čo najlepší život aký si sám vedel urobiť...
Kde je rozdiel?
(Ako raz Sherlock Holmes skonštatoval, že mu je jedno či sa Zem točí okolo Slnka alebo naopak, jeho život táto informácia nijako neovplyvní )
» www.birdz.sk/webka/azizi/blo...
myslím teraz, ako designovo
@narazuvzdornaa Akurat som si precitala aj tvoje prispevky a zda sa mi, ze to myslis tiez nejako tak podobne