tato anketa ma viacej dier... na jednu stranu sa hovori o bohovi, na druhu stranu nie ale v nieco ine ale v podstate podobneho kalibru
Ja som sice ateista, neverim v boha alebo ktore kolvek ine nabozenstvo lebo nabozenstvo je len jav spolocnosti, je to prirodzeny vyvoj, kazda kultura ma svoje nabozenstva, niektore casom padli a niektore rastu dalej a ine este len padnu a su utlacane.
Netvrdim ze nabozenstvo je uplna kravina, niektori ludia potrebuju tento vnutorny klud a ini sa potrebuju riedit akousi knihou lebo nemaju vlastny smer... Co ale nestrpim je poucivanie o tom co sa stane s mojou dusou, ako ma boh stvoril a ine tym padom uz pre mna kraviny ale ked sa dostaneme na tazku ako stara je jeho viera, ci tie pribehy su skutocne a ci si mysli ze je spravne aby nepokrstene deti isli priamo do pekla.
Nie jedneho jehovistu som dostal do nervou alebo som ja sam bol udiveny ze co to ma ten clovek za moralne hodnoty....
A nie jedna katechetka koli mne volala na nejake vyssie miesta aby mi mohla odpowedat na moje pripomienky toho co je a co neni spravne.
Ja osobne namem s nabozenstvom dobre skusenosti a prekaza mi v pokludnom zivote ale pokial ho nemam v ceste tak nech si veri kdo chce comu chce kludne aj na lochnesku priseru alebo na jednorozca ci hovoriaceho hada... len nech mi to nezkrizi cestu a neotravi den.
vašu piču jsěm taky neviděl a věřím,že ji máte (lol)
a k téme...som evanjelička a verím v Boha,občas zájdem aj do kostola a pomodlím sa.No prikázania porušujem denne,ale snažím sa to obmedzovať a žiť viac kresťansky,aspoň aby som tie prikázania neporušovala
Nedam ani jednu z moznosti. V Boha verim, no pravdepodobne sa tak velmi nespravam. No bohuzial. No neverim v Boha (len) preto, ze som tak bol vychovany, ale preto, ze nieco viem.
Ja v žiadneho Boha neverím, no zároveň nie som ateistka. Ja si myslím, že najviac sily by sme mali čerpať z prírody a jej zdrojov. Pretože s ňou sme najviac spätý.
A aj keď som sa voľakedy pokúšala podvedome veriť v nejakého Boha, nikdy som to dokonca nepochopila, a tak som to rýchlo zavrhla.
Verím v Boha a snažím sa žiť podľa jeho slova. Nemôžem dať prvú možnosť. Klamala by som. Chcem, aby som tak žila, ale nie je to tak jednoduché. A k viere ma ani moc nevychovávali. Možno tak, že ma prihlásili na náboženstvo, ale sama som sa rozhodla, či chcem, či nechcem veriť,
Idem si kúpiť tričko s nápisom "Boh áno, cirkev nie" a obrázkom kňaza naháňajúceho malého chlapca.. asi tak..ale tak celkovo v boha neverím že by som sa k nemu modlila a tak, ale verím vo vyššiu silu, ktorej môžme povedať hocijako, či už boh, osud, sila myšlienky a tak :p
Verím v Boha! Ale keď vidím aké majú domy, autá farári a všetko riešia len ,, Vatikánskou menou ,, ,, Pán Boh zaplať! ,, tak mi je do plaču! Ja osobne mám jedno pravidlo: Človek môže byť aj ateista a môže to byť dobrý človek, a sú ľudia ktorí sú každý deň v kostole ale nemajú v sebe ani kúsok slušnosti! Tým myslím Neposudzuj knihu podľa obalu!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
Ja som sice ateista, neverim v boha alebo ktore kolvek ine nabozenstvo lebo nabozenstvo je len jav spolocnosti, je to prirodzeny vyvoj, kazda kultura ma svoje nabozenstva, niektore casom padli a niektore rastu dalej a ine este len padnu a su utlacane.
Netvrdim ze nabozenstvo je uplna kravina, niektori ludia potrebuju tento vnutorny klud a ini sa potrebuju riedit akousi knihou lebo nemaju vlastny smer... Co ale nestrpim je poucivanie o tom co sa stane s mojou dusou, ako ma boh stvoril a ine tym padom uz pre mna kraviny ale ked sa dostaneme na tazku ako stara je jeho viera, ci tie pribehy su skutocne a ci si mysli ze je spravne aby nepokrstene deti isli priamo do pekla.
Nie jedneho jehovistu som dostal do nervou alebo som ja sam bol udiveny ze co to ma ten clovek za moralne hodnoty....
A nie jedna katechetka koli mne volala na nejake vyssie miesta aby mi mohla odpowedat na moje pripomienky toho co je a co neni spravne.
Ja osobne namem s nabozenstvom dobre skusenosti a prekaza mi v pokludnom zivote ale pokial ho nemam v ceste tak nech si veri kdo chce comu chce kludne aj na lochnesku priseru alebo na jednorozca ci hovoriaceho hada... len nech mi to nezkrizi cestu a neotravi den.
vašu piču jsěm taky neviděl a věřím,že ji máte (lol)
a k téme...som evanjelička a verím v Boha,občas zájdem aj do kostola a pomodlím sa.No prikázania porušujem denne,ale snažím sa to obmedzovať a žiť viac kresťansky,aspoň aby som tie prikázania neporušovala
to si na tom teda dobre, teda stále bližšie k tomu...ale je to o rozhodnutí, ktoré robíš každý deň
A aj keď som sa voľakedy pokúšala podvedome veriť v nejakého Boha, nikdy som to dokonca nepochopila, a tak som to rýchlo zavrhla.