môže byť na tom niečo pravdy..pozeral som aj film v moci diabla o emily rose aj čítal rôzne články na internete...ale či sa to naozaj niekedy stalo neviem...emily mohla mať aj schyzofreniu ako bolo spomenuté v tom filme a ona strašne verila že ju posadli demoni tak sa zverila otcovi morovi ci ako sa volal ...potom neskôr vysadila liek gambutrol a neskôr zomrela...dovie aká bola skutočnosť či naozaj bola posadnutá démonmi alebo bola važne chorá
verim v to ze ludia dokazu verit vo vsetko, a dokazu to preniest aj na seba, ze skutocne budu verit ze sa naozaj nieco take stalo aj ked to je len v hlave aj ked tam neni ziadny problem..... Clovek dokaze sam seba presvedcit ze je napriklad vlkodlak, upir, posadnuty diablom a tak silno dokaze tomu verit ze ako keby sa to naozaj deje.
Ludsky mozog je velmi silny nastroj, niektory ludia sa dokazu vyliecit z chorob bez lieciv, nietory dokazu zastavit bolest a niektory aj zastavit srdce, nic len sila "myslienky"
verím aj v to že občas býva spôsobený niečím zatiaľ neobjaveným a nevysvetleným, čo by sa pre účely tejto diskusie dalo označiť slovom "démon"
verím však aj, že drvivá väčšina (v zmysle 95-98 percent) prípadov ktoré niekto za posadnutie démonom/diablom označí sú buď záchvaty (epileptické, psychosomatické spôsobené stresom, a podobne), alebo psychické poruchy ktoré by mal riešiť psychiater, alebo autosugescia a hystéria (v zmysle klinickej definície toho slova).
@cjubou clovek dokaze spavit vela toho aj vyliecit sa z choroby roznej len s vlastou myslou, neni to nic neprirodzene, len ludia toho nevedia velmi vela, takze ked niekto nahodou nieco podobne spravi tak hned je to zazrak, nieco bozske a podobne....
@cjubou bozske, zazrak? zo strany zla? aky je v tom rozdiel? je to to iste....
ja tu pisem o fyziologickych zmenach co dokaze clovek s malej casti aj sam ovplivnit o ziadnom voodoo... Aj ked sice ked sice v niektorych pripadoch dokaze ovplivni v podstatnej miere a hlavne tu spychycku cast ked ma clovek velmi slabu prijimat taketo veci, preto sa robia aj reklami, lebo niektory ludia su na to velmi slaby a musia si to ist kupt hned ako to zbadaju v reklame....
ja som to ešte nevidel ale raz som bol na spovedi a farár sa ma pýtal že či chodievam do kostola každú nedelu ja som povedal že nie a potom mi tam začal hovoriť že to musím chodiť každú nedelu do kostola...a začal mi tam hovoriť o diablovi ze skutocne existuje ze za ním už boli posadnutí ludia ktorým nevedel v niektorych prípadoch pomôct alebo im pomôcť odmietol..ale podla mna je jedno či sa pomodlím doma alebo v kostole
strašné čo sa jej stalo...nechcela by som...verím že diabol existuje hlavne vo forme mágie, ktorá je disť nebezpečná a dosť veľa ľudí malo po rôznych satanistických praktikách divné pocity ale z veľkej časti sú ľudia o ktorých sa hovorí že sú posadnutí diablom len epileptici,schizofrenici prípadne maniodepresívni, ktorí nie sú diagnostikovaní...ale kam zaradiť tento prípad tak to neviem
@antananarivoandy No, nechcem Ti brať ilúzie. Neviem čo všetko si už prečítal a vyskúšal, ale časom uvidíš, že niektoré knihy ktoré si čítal pred 10-20 rokmi boli rozprávky na dobrú noc.
Od Tepperweina sú niektoré knihy dobré (pre začiatok). Neviem ktorú teraz myslíš, lebo toho napísal viacej na rôzne témy?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
Ludsky mozog je velmi silny nastroj, niektory ludia sa dokazu vyliecit z chorob bez lieciv, nietory dokazu zastavit bolest a niektory aj zastavit srdce, nic len sila "myslienky"
verím aj v to že občas býva spôsobený niečím zatiaľ neobjaveným a nevysvetleným, čo by sa pre účely tejto diskusie dalo označiť slovom "démon"
verím však aj, že drvivá väčšina (v zmysle 95-98 percent) prípadov ktoré niekto za posadnutie démonom/diablom označí sú buď záchvaty (epileptické, psychosomatické spôsobené stresom, a podobne), alebo psychické poruchy ktoré by mal riešiť psychiater, alebo autosugescia a hystéria (v zmysle klinickej definície toho slova).
dá sa vyliečiť bez liekov.. ale nie je to sila ľudskej myšlienky, nie je to prirodzené
Nepchajte preto prstý do Kristovej rany ako neveriaci Tomáš a začnite konečne premýšľať prečo ste tu na zemi....
filip
nie vždy božské, ani zázrak v mnohých prípadoch skôr zo strany zla
ja tu pisem o fyziologickych zmenach co dokaze clovek s malej casti aj sam ovplivnit o ziadnom voodoo... Aj ked sice ked sice v niektorych pripadoch dokaze ovplivni v podstatnej miere a hlavne tu spychycku cast ked ma clovek velmi slabu prijimat taketo veci, preto sa robia aj reklami, lebo niektory ludia su na to velmi slaby a musia si to ist kupt hned ako to zbadaju v reklame....
Moja reč Ak si môžem tipnúť tak hejže si čítal knihy napr. ako je
Viem, čo si myslíš, Mysli si čo chceš (Thorsten Havener)
Mágia a manipulace mysli (Derren Brown)
Alebo niečo podobné, čo sa zaoberá podvedomím a celkovo ľudskou mysľou
ano, sme Ježišové ovce s pasieme sa na jeho milosrdentve, veríme vo večný život v kráľovstve nebeskom
mágia, démonicky okultizmus, satanizmus, je vstupenka do večného zatratenia ........filip
inak, presne toto sme rozoberali aj v škole na naske. Dosť ťažká téma na takúto internetovú diskusiu
@antananarivoandy - to sú dosť slabé knihy
Podľa mňa ide o ťažkú formu schizofrénie.
Farár asi nie je ten najpovolanejší na liečenie tejto psychickej poruchy.
Cirkev na to používa exorcistov - podľa mňa sú to vlastne vyškolení
psychiatri z radov duchovných.
Sú to dobré knihy aj keď uprednostňujem K.Tepperweina
Od Tepperweina sú niektoré knihy dobré (pre začiatok). Neviem ktorú teraz myslíš, lebo toho napísal viacej na rôzne témy?
Ale poznam cloveka, aj dvoch co veria...... Ale ja mam racionalne rozmyslanie t.j. 1+1=2