"kde zacina vernost"? nie skorej "kde zacina nevera"?
a ja neviem, ci viem presne odpovedat. ono casto ked je jeden partner neverny, druha strana o tom nemusi ani vediet a vsetko moze klapat uplne perfektne citala som, ze zena by nikdy nemala zakazovat muzovi flirtovat, lebo sa tak udrziava vo forme a v konecnom dosledku je potom aj pritazlivejsi pre nu, ked nestraca tu svoju charizmu. viacej mi urcite zalezi na psychickej vernosti ako fyzickej, ale zase ta psychicka je neoveritelna - ked ma chlap podvedie a povie mi, ze ma stale miluje, mam mu verit, nemam mu verit?
a ked mam uplne presne definovat, co uz je pre mna nevera, alebo co mi teda nevyhovuje, tak by to bolo to, keby partner travil viac casu s inymi zenami ako so mnou (to nie je nevera, pokial by nic nerobil, len by mi to nevyhovovalo) a z tej fyzickej stranky pokladam za neveru uz bozk (stretla som sa s tym, ze niektori to za neveru nepokladaju) a samozrejme aj viac.
ospravedlnujem sa, som to pisal este rozospaty naozaj tam malo byt ze kde zacina nevera, hm ale aky bozk myslis, aky bozk uz pokladas za neveru? ja tu radsej o svojich hraniciach pisat nejdem lebo ich mam naozaj dost posunute oproti standardu
@hoperpohroma tak to mas naozaj prisne hranice moja byvalka bola riadne ziarliva ale ked som sa pri zoznamovani z niektorou pobozkal letmo na usta tak bolo v pohode
@kain80 no tak mam, no. preco by sa mal bozkavat s inymi? praveze bozkavanie mi pride dost osobna vec. sex neberiem az tak osobne (paradox, ze?), lebo to beriem ako nieco, co ludia/zvierata bezne robia. ale bozkavanie sme si "patentovali" my, ludia, ako prejav vyssieho pocitu (aspon podla mna).
@hoperpohroma tak teraz si ma trocha zaskocila, naozaj velky paradox, bozkavanie z druhou nie ale sex by nebol az taky zli, hm takze keby zasiel do bordelu tak v pohode? potazmo by mu nejaka dievocka fajku urobila volakde
@candy36 ale to by bolo skarede tuna kusok dalej raz chodili policajti hladajuci penis neverneho chlapa ktoremu nato zena prisla, nasli na kope snehu hodeny
podla mna je to take prirodzene , že ked sa dvaja ľúbia, tak sú si aj verní. Možno to je priliš zidealizovaný názor v tomto dnešnom svete, ale podla mna by to tak malo byt.
@pijemzelenycaj ano jasne ze ked sa dvaja lubia ze su si verny, ale kde su tie hranice vernosti, o svojich radsej nejdem pisat pac tu nechcem vyvolat nejake pohorsenie, ale kde je napriklad u teba hranica vernosti
@kain80 pozor pozor pozor pozor pozor pozor pozor, ja som nikam nenapisala, ze keby ma podviedol (vyslovene sex), tak by som to brala v pohode a ze si moze chodit do bordelu kedy sa mu zachce. som ten typ, co sex neodmieta, dokonca ho iniciuje a snazim sa pri tom venovat partnerovi co najlepsie, preto by ma dost sklamalo, keby som mu v tejto oblasti nestacila a isiel by si to hladat inam.
len jednoducho existuju typy ludi, pre ktorych je sex extra dolezity (a to nemyslim seba) a to nie v tom psychickom zmysle, ale v tom fyzickom - ako zivocisna potreba. a ked sa takym toho sexu nedostane tolko, kolko by potrebovali, je pochopitelne, ze si ho budu hladat inde, co este nemusi znamenat, ze svoju partnerku nemiluju. jednoducho sa od toho vedia odosobnit a uspokojit naozaj len tu potrebu.
nehovorim, ze to obhajujem. pre mna sex, po tej fyzickej stranke, zas tak dolezity nie je, cize ja by som takuto vec (asi) nespravila, ale len hovorim, ze tomu rozumiem.
@hoperpohroma vidno ze este spim a necitam pozorne, ano je to pekne odosobnit si sex od citov pokial to ovsemze nieje v partnerstve, vidis ja mam napriklad hranice posunute az do extremu aj z mojou ona moze mat niekoho ja mozem mat niekoho ale nevieme bez seba existovat
@kain80 nechápem čo myslíš tou hranicou vernosti...
tak ale ako ja to beriem tak, že mna iní chlapci nezaujímajú po tej fyzickej stránke. A ked sa aj s nejakými rozprávam tak čisto len kamarátsky. A svojho najlepšieho kamoša občas /nie vždy/ nanajvíš objimem ked sa dlho nevidime a to je asi taký najväčší kontakt s iným chlapcom, aký mám.
A ešte sa mi nestalo, že by ma niekto pritahoval viac ako moj priatel, vážne...nikdy nevieš, možno sa niečo také stane v buducnosti, ale tak určite by som nedala prednost nejakému krátkodobému úletu pred dvojročným vztahom, ktorý ma naplna a robi stastnou, hoci nie vždy je to uplne ružovučke.
A aj ked idem po ulici tak ja si tých ostatných chalanov ani nevšimam, lebo vždy som zamyslená a čo viac, nevidim dobre do dialky a nenosim okuliare do mesta .
@kain80 lol neviem ja som na takéto veci proste veľmi háklivá, a rovnako ako napísala @hoperpohroma by ma skalamalo a asi aj urazilo keby som mu nestačila ja...
@pijemzelenycaj kebyze citas celu diskusiu tak vies o com tu je rec, niekomu vadi ked sa partner pobozka s niekym inym a inemu nevadi ked ma jeho partner sex z niekym inym, proste kazdy moze mat hranice vernosti nastavene inak
@candy36 ako to vazne chodili hladajuci tak ale napriklad moze sa stat ze je nejaka praktika ktoru by si ty ani za svet neurobila ale partner by po nej tuzil
@kain80 jaj sorry ja som to cele fakt nečitala hm tak jasne že každy ma hranice nastavene inak
pre by bolo bozkavanie sa s niekym inym už nevera. niekto ešte niečo viac. to je moja hranica, ktora sa možno časom bude posuvat...neviem. ale teraz je to takto.
@candy36 nikdy nevies, ako jedna hovori kamaratke, vcera bol u mna teno moj a pytal sa ci moze robit aj neslusne vecia, ja na to ze hej a on posral periny a siel prec
vernosť je dobrovoľné oddanie sa druhej osobe a ide v ruku v ruke s dôverou, ak by sa niečo zmenilo na mojich citoch v tom smere, že už vôbec nič necítim k danej osobe, tak by som radšej rozišiel a úprimne jej to povedal, než ju podvádzal, to si nezaslúži nikto
horšia je tá duševná nevera... si myslím... jeden bozk, sex, atd. to je len nejaké pudové zlyhanie prevadepodobne.... ale ak niekto sa zamiluje do inej osoby ... to je stratené...
@miaja pekny nazor, len vsimol som si ze malo kto to tak chape, skor uz vystrajaju ked niekto niekoho pobozka a preboha co sa to deje, nemilujem predsa na tom druhom telo ale dusu
Nevera sa dá dokázať, ale vernosť nedokážete nikdy.
Nevera vraj neexistuje a je to len o ľudoch. Ale ja si myslím že existuje, a myslím že asi tým bozkom. Aj keď teda horšie je keď sa s niekým vyspí ako bozk.
@kain80 tak jasne že keby sa moja milovana osoba bozkavala s každym a podbne by mi to vadilo.... ale proste ak sa to stane raz že nejaka pusinka alebo dvakrat .... tak to prežijem ale ak v tom bud nejaky cit tak ma drbne
snažila som sa liečiť zo žiarlivosti...aj celkom úspešne..no istá osoba mi to narušila... :/ tákže pre mňa už je nevera aj vypisovanie blbých rečičiek a namotávačiek iným holkám...
Trochu stara tema, ale odpisem aj tak. Nevera pre mna je, ked ten dotycny sa zamiluje do inej, popripade po nej tuzi. To sa tyka dusevnej stranky. Co sa tyka fyzickej tak urcite sex, bozkavanie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
"kde zacina vernost"? nie skorej "kde zacina nevera"?
a ja neviem, ci viem presne odpovedat. ono casto ked je jeden partner neverny, druha strana o tom nemusi ani vediet a vsetko moze klapat uplne perfektne citala som, ze zena by nikdy nemala zakazovat muzovi flirtovat, lebo sa tak udrziava vo forme a v konecnom dosledku je potom aj pritazlivejsi pre nu, ked nestraca tu svoju charizmu. viacej mi urcite zalezi na psychickej vernosti ako fyzickej, ale zase ta psychicka je neoveritelna - ked ma chlap podvedie a povie mi, ze ma stale miluje, mam mu verit, nemam mu verit?
a ked mam uplne presne definovat, co uz je pre mna nevera, alebo co mi teda nevyhovuje, tak by to bolo to, keby partner travil viac casu s inymi zenami ako so mnou (to nie je nevera, pokial by nic nerobil, len by mi to nevyhovovalo) a z tej fyzickej stranky pokladam za neveru uz bozk (stretla som sa s tym, ze niektori to za neveru nepokladaju) a samozrejme aj viac.
ale samozrejme, je rozdiel ze aky sex.
len jednoducho existuju typy ludi, pre ktorych je sex extra dolezity (a to nemyslim seba) a to nie v tom psychickom zmysle, ale v tom fyzickom - ako zivocisna potreba. a ked sa takym toho sexu nedostane tolko, kolko by potrebovali, je pochopitelne, ze si ho budu hladat inde, co este nemusi znamenat, ze svoju partnerku nemiluju. jednoducho sa od toho vedia odosobnit a uspokojit naozaj len tu potrebu.
nehovorim, ze to obhajujem. pre mna sex, po tej fyzickej stranke, zas tak dolezity nie je, cize ja by som takuto vec (asi) nespravila, ale len hovorim, ze tomu rozumiem.
tak ale ako ja to beriem tak, že mna iní chlapci nezaujímajú po tej fyzickej stránke. A ked sa aj s nejakými rozprávam tak čisto len kamarátsky. A svojho najlepšieho kamoša občas /nie vždy/ nanajvíš objimem ked sa dlho nevidime a to je asi taký najväčší kontakt s iným chlapcom, aký mám.
A ešte sa mi nestalo, že by ma niekto pritahoval viac ako moj priatel, vážne...nikdy nevieš, možno sa niečo také stane v buducnosti, ale tak určite by som nedala prednost nejakému krátkodobému úletu pred dvojročným vztahom, ktorý ma naplna a robi stastnou, hoci nie vždy je to uplne ružovučke.
A aj ked idem po ulici tak ja si tých ostatných chalanov ani nevšimam, lebo vždy som zamyslená a čo viac, nevidim dobre do dialky a nenosim okuliare do mesta .
pre by bolo bozkavanie sa s niekym inym už nevera. niekto ešte niečo viac. to je moja hranica, ktora sa možno časom bude posuvat...neviem. ale teraz je to takto.
ale v činoch je to v podstate každý bližší kontakt s danou osobou
teda len taký letmý bozk na pery áno ale aj to len v prípade, že by šlo o nejakú dlhoročnú známu/kamarátku.
inak keby ho vidím cmúľať sa s inou tak čááu!
Nevera vraj neexistuje a je to len o ľudoch. Ale ja si myslím že existuje, a myslím že asi tým bozkom. Aj keď teda horšie je keď sa s niekým vyspí ako bozk.
no, každopádne aj tá fyzická je neprijemná...
á hranice? hmmm...
snažila som sa liečiť zo žiarlivosti...aj celkom úspešne..no istá osoba mi to narušila... :/ tákže pre mňa už je nevera aj vypisovanie blbých rečičiek a namotávačiek iným holkám...