Toto je vlastne diskusia k môjmu blogu, kedže by som prijala aj Váš názor na vernosť v dnešnej dobe. Niektorí hovoria, že v dnešnej dobe nevernosť stúpa, vďaka tomu, že máme viac možností ako podvádzať, viac spôsobov ako flirtovať. Ďalší zase, že vernosť
Vernosť je vec individuálna. Bola, je a bude. Neverná by som byť nedokázala a za tým si stojím. Ak chcem byť s niekym iným, na čo mám priateľa? Partnerovi dôverujem a neveru neodpúšťam!
Myslim ze socialne siete davaju vacsiu prilezitost k nevere ci flirtu k comu sa pridava aj nazor ze vernost cim dalej tym viac upada resp. sa posuvaju hranice dovoleneho.
@veroniques Musím oponovať, pretože hranice dovoleného sa neposúvajú. To iba ľudia si naivne myslia, že im na to nikto nikdy nepríde a tak si dovoľujú viac. No hranice ostávajú tam kde boli a kto je skutočný charakter ten tieto hranice neprekročí ani ak má príležitosť.
Každý človek by mal byť pripravený na to, že ho aspoň raz v živote niekto podvedie a nemusí ísť len o partnera. Myslím že vernosť je medzi dvoma ľuďmi to najdôležitejšie. Preto zradu neodpúšťam.
@somniecitrapnyfejk ďakujem! počítala som s tým, že sa tu niekto taký ochotný objaví a urobí mi reklamu!
@adsy ... áno, dá sa povedať, že ide aj o vernosť ako takú. Každé sklamanie bolí. No v tomto prípade som myslela vernosť medzi partnermi.
@flyleaf ... podľa mňa je to aj tým fenoménom brať vzťah na ľahkú mieru ... niekde som sa stretla s takým prieskumom alebo čo to bolo ... a tam bolo vlastne otázkou "Prečo som s partnerom?" ... a odpovede boli tiež veľmi zaujímavé
@storm8 ja viem čo si myslela, ale ja sa na všetko pozerám zo širšieho uhla pohľadu Kto nedokáže byť verný kamarátovi či priateľovi ten partnerovi nedokáže byť už vôbec a dá sa to aj naopak zobrať. Vernosť partnerovi a klamstvá ostatným tiež nikdy dobrú krv robiť nebudú.
Neveru by som nikdy neodpustila a vernosť je základom vzťahu... lebo ako sa môžeš rozprávať s tým druhým ak mu nedôveruješ? Nie, vernosť je dôležitá... ja sama som verná a nepodviedla by som. Radšej sa s daným človekom rozídem, ak viem, že k nemu nič necítim, ale nepodviedla by som ho... a preto radšej odísť zo vzťahu a až potom začať niečo nové...
každý človek za urcitých okolností dokáže byť neverný, a ten kto tvrdí opak klame!! človek môže milovať akokoľvek, môže byť neviem ako zásadový... nikdy nehovor nikdy, podviesť dokáže úplne každý, nebuďte naivní...
Nedokázala by som byť neverná (a ak by sa už stalo, isto by ma to zničilo), no viem, že jednorázovú neveru by som za určitých okolností dokázala odpustiť (ale pokazilo by to mnohé a možno nakoniec aj úplne všetko). Opakovanú v žiadnom prípade.
Ak by partner raz jednorázovo podviedol, ľutoval to, nechcem aby mi to hovoril. Nech si trpí, nech ho tá neúprimnosť a podraz dusí... keby mi to povedal, odľahne mu z časti a trpieť budem najmä ja (a prečo by som mala?)
je to vec ucty k partnerovi.. Opakovana je vrchol drzosti a aj ked sa da odpustit, nevidim po nej dovod na pokracovanie vztahu. Jednorazova sa da prepacit, ale skusila by ju potom niekedy boliet hlava
Je to individuálne a hlavne to záleží od mnohých vecí...
...ako to že stúpa počet nevier by som skôr povedal že sa zvýšili možnosti ich odhaľovania (FB je super príklad, SMS...).
A môj názor na neveru: "Nepodviedol by som (aj keď je to takto ťažko povedať) ale ani by som neodpustil... (možno iba ak by sme sa dohodli že ja si zoberiem tú černošku a ona vyskúša černocha )"
keď chcem tak viem byť verná, keď nechcem tak to ide do sračiek.
partnerovi dôverujem ale aj tak by som ho najradšej zamkla doma a nikam nepustila aj keď to je jedno, lebo keď človek chce, tak podjebe tak či tak.
odpustiť by som mu to dokázala ak by mi to hneď povedal. ale iba odpustiť, myslím, že vzťah by týmto pre mňa skončil. nemám chuť mať vzťah s niekým, kto si ma očividne neváži keď ma dokáže podjebať. očividne potom v našom vzťahu niečo chýbalo keď to hľadal inde. tak nech hľadá inde lebo ja mu potom fakt už nemám čo dať, možno tak suť!
priatela nemam,ale keby som mala neveru neodpustim..ja sama by som nedokazala byt neverna,a ked mi bol neverny raz,je jasne ze to urobi znova,a ze mu za nic nestojim...okamzity rozchod
Viem byť verná, keď sa rozhodnem pre jedného človeka a som s ním. Myslím si, že dôvera sa buduje postupne, nejde to hneď, ide to deň po dni, keď toho človeka poznáme viac a viac. Neveru by som odpustiť nemohla. Ako sa hovorí, spravíš raz - spravíš viackrát... -.-"
podľa mňa oveľa väčšia nevera je podviesť toho človeka tým, že sa zaľúbiš do iného, nie že sa vyspíš s iným. pretože to sa dá za istých okolností odpustiť, ale ak sa už ten druhý do niekoho iného zamiluje, to sa tak ľahko späť vrátiť nedá
Ľudia sú teraz dáko viac neverní, lebo je to strašne jednoduché.
viem byť verná a vedela som byť aj neverná ..a zažila som si to aj z druhej strany a aj som odpustila a aj mne bolo odpustené a neviem čo všetko ..ale tak do konca života mi už stačilo a už som sa "vyřádila" a som rada, že som si to všetko zažila, ale už nemám potrebu ani chuť sa do niečoho takého zapliesť či už z mojej strany alebo z druhej.
hlavne, že som teraz straaašne šťastná a nepokazila by som si to takou blbosťou
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
keď reklamu, tak poriadne!
Neviem byť neverný
Dôverujem a mám na to svoje dôvody
V predošlých vzťahoch som odpustil a nie raz. Tvrdo som na to doplatil a preto už nie, už neodpustím.
A áno, aj mne sa zdá že počet nevier stúpa.
a ci doverujem?hmm,hej,ale iba raz
verny,oddany tomu druhemu
- ja by som nedokázala byť neverná človeku ktorého milujem
- možno by som neveru odpustila, ale neviem to povedať isto...
@adsy ... áno, dá sa povedať, že ide aj o vernosť ako takú. Každé sklamanie bolí. No v tomto prípade som myslela vernosť medzi partnermi.
@flyleaf ... podľa mňa je to aj tým fenoménom brať vzťah na ľahkú mieru ... niekde som sa stretla s takým prieskumom alebo čo to bolo ... a tam bolo vlastne otázkou "Prečo som s partnerom?" ... a odpovede boli tiež veľmi zaujímavé
Verný byť viem
Partnera nemám
Asi by som odpustil za určitých okoľností
- bol som verný (donedávna)
- veril som parnerovy (kedysi)
- bol som ojebaný, no odpustil som (nie raz)...
Ak by partner raz jednorázovo podviedol, ľutoval to, nechcem aby mi to hovoril. Nech si trpí, nech ho tá neúprimnosť a podraz dusí... keby mi to povedal, odľahne mu z časti a trpieť budem najmä ja (a prečo by som mala?)
-ano ale už len sama sebe
-kedysi ,ale už to nikdy nespravím
- nie kto to spraví raz ,tak nebude mať problem ani pri dalšej príležitosti
Podobne by som neveru odpustila, keby mi o nej bolo okamžite povedané (bol by to bezpodmienečný dôvod na rozchod, ale odpustila by som).
I guess.
a moje motto je "odpúšťam ale nezabúdam.."
viem dať aj druhú šancu, ale po tom ako som nato doplatila raz, tak už nedávam ďalšie šance..iba, čo som spadla na papuľu..
ak raz niekto podvedie spraví to znova a znova..
...ako to že stúpa počet nevier by som skôr povedal že sa zvýšili možnosti ich odhaľovania (FB je super príklad, SMS...).
A môj názor na neveru: "Nepodviedol by som (aj keď je to takto ťažko povedať) ale ani by som neodpustil... (možno iba ak by sme sa dohodli že ja si zoberiem tú černošku a ona vyskúša černocha )"
partnerovi dôverujem ale aj tak by som ho najradšej zamkla doma a nikam nepustila aj keď to je jedno, lebo keď človek chce, tak podjebe tak či tak.
odpustiť by som mu to dokázala ak by mi to hneď povedal. ale iba odpustiť, myslím, že vzťah by týmto pre mňa skončil. nemám chuť mať vzťah s niekým, kto si ma očividne neváži keď ma dokáže podjebať. očividne potom v našom vzťahu niečo chýbalo keď to hľadal inde. tak nech hľadá inde lebo ja mu potom fakt už nemám čo dať, možno tak suť!
viem byť verná a vedela som byť aj neverná ..a zažila som si to aj z druhej strany a aj som odpustila a aj mne bolo odpustené a neviem čo všetko ..ale tak do konca života mi už stačilo a už som sa "vyřádila" a som rada, že som si to všetko zažila, ale už nemám potrebu ani chuť sa do niečoho takého zapliesť či už z mojej strany alebo z druhej.
hlavne, že som teraz straaašne šťastná a nepokazila by som si to takou blbosťou
a partnerovi verim, to je u mna zaklad, v tomto doverovat.
a ci by som dokazala odpustit? neviem, mozno mozno nie.. zalezalo by na okolnostiach asi