Včera som založil diskusiu, ktorú mi admin bezdôvodne zrušil, neboli v nej žiadne vulgarizmy, iba výmena názorov, ktorá však nikoho neurážala. Diskusia bol a technológiách a jeden nemenovaný týpek mi napísal, že som jak malé decko, že skúmanie vesmíru nem
O tom že vesmír obsahuje obrovské nerastné bohatstvo asi nepochybuje nikto. Otázne je, že či sa ťaženie nerastov z vesmíru finančne oplatí, keďže vyslať takého robota čo by ešte aj rozoznal železo od hliníka, vyťažil by ho, a doniesol na Zem bolo neskutočne drahé...
Kolonizovat vesmir urcite treba, lebo nasa Zem tu nebude navzdy... prvym by mohol byt Mars, mohli by sa vyuzit teraformovanie, i ked teraz to je skor sci-fi, ale mozno raz budu technologie na dostatocnej urovni aby sa aj na Marse dalo zit, ale kedze vykon Slnka bude stupat, tak by sme sa mali presunut mimo Slnecnej sustavy, lebo ani na Marse sa nebude dat zit, ale cestovat na take dialky nie sme zatial schopni
@zmrdak prvy mobil a pvy pocitac sice stali vela, ale kupovali to bezny ludia, preto na tom firmy zarabali...som zvedava kolko beznych ludi si kupi robota na tazenie surovin z vesmiru.Nehovoriac o tom, ze naklady spojene s vyskumom, programovanim a vyrabanim takychto robotov by niekolko nasobne prekrocil potencialne vratene financie+raketa+palivo...
@plutvonozceakrivozubky tie roboty nebudú kupovať obyčajní ľudia, ale firmy.A firiem je dosť. Samozrejme, teraz je to nereálne, ja som len predostrel myšlienku, ktorá bude realizovateľná možno o 200-300 rokov.
Obrovský potenciál v tom je, ale ako môžu ísť ľudia do vesmíru a obsadzovať ho keď sa ani len na vlastnej planéte nevedia zjednotiť zbytočne by boli vojny na väčšom území. Ďalej ľudstvo nevie správne využívať zdroje planéty a strašne sa všetkým plytvá. Najprv nech sa uprace Zem, potom nech sa ide do vesmíru. A nakoniec pri tomto trende keď každá chce byť manažér a ekonóm som zvedaví kto všetky tie stroje postaví. :/ Ale ako pekný sen to je.
Škoda že si nikto neuvedomuje že bez peňazí na tejto planéte by to bolo lepšie....prečo nežijú ludia na mesiaci? nie kvloi tomu ze niesme na to dost vyspeli alekvli tomu ze by to moc stálo...
No podľa mňa sú už technológie na ťažbu vo vesmíre ale problémom ani nieje tak spraviť robota čo bude schopný rozoznávať a ťažiť nerasty ale zariadiť ako bude čo najdlhšie fungovať bez ľudskej obsluhy a ako vyriešiť pohon vesmírnej lodi ktorá bude premávať medzi zemou a miestom na ktorom sa bude ťažiť.
Okolo roku 2014 sa takéto roboty majú testovať na mesiaci, takže v žiadnom prípade sa nejedná o sen ale o realitu. Momentálne sa tieto stroje testujú na najteplejších a najchladneších miestach zeme a okolo roku 2025 majú ísť na Mars pomáhať pri terraformingu.
@narazuvzdornaa technológie sú už na zemi dostupné, ale bez takého "vesmírneho preteku" by ich plno ešte nebolo.
@romanzkrajinyx presne tak, ľudská hlúposť je to čo ľudí obmedzuje. Keby celkovo ľudstvo radikálne zmenilo myslenie tak by padlo množstvo obmedzení. No samozrejme to by niektorí nesmeli mať nutkanie stále hromadiť majetok a tak sa oddeľovať od ostatných.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
A uvedomuješ si aj to, že tieto každé masové rozšírenie techniky spôsobuje jeho zlacnenie ? Povedz, koľko stál prvý počitač ? Prvý mobil ?
Prachy vrážajme do vývoja technológií na Zemi zatiaľ.
Okolo roku 2014 sa takéto roboty majú testovať na mesiaci, takže v žiadnom prípade sa nejedná o sen ale o realitu. Momentálne sa tieto stroje testujú na najteplejších a najchladneších miestach zeme a okolo roku 2025 majú ísť na Mars pomáhať pri terraformingu.
@narazuvzdornaa technológie sú už na zemi dostupné, ale bez takého "vesmírneho preteku" by ich plno ešte nebolo.
@romanzkrajinyx presne tak, ľudská hlúposť je to čo ľudí obmedzuje. Keby celkovo ľudstvo radikálne zmenilo myslenie tak by padlo množstvo obmedzení. No samozrejme to by niektorí nesmeli mať nutkanie stále hromadiť majetok a tak sa oddeľovať od ostatných.