Ahojte , už od malička som mala sen stať sa herečkou ale naši ma necheli pustiť nikde ďaleko na strednú . Tak chodím na ,,kaderníčku,,. Chcela by som sa opýtať myslíte že keď skončím túto školu zobrali by ma na VŠMU? vždy ma to bavilo ako malá som babke
pokial si nechodila na dramatak a len si hrala starkej tak tazko
na dramatak urcite to sa nezda ale musis vediet aj s hlasom robit aj pohyb po javisku a taketo veci a to ze sa to vasim doma paci neznamena ze je to dobre
a ak máš talent a známosť tak 100% tne. ale mala by si vedieť hrať aspoň na jeden hudobný nástroj, mala by si vedieť tancovať, spievať a všetko čo na talentovkách chcú. tak good luck
@najivna minimálne v Brne to funguje tak, že si radšej vezmú ľudí s talentom a bez dramaťáku a to z toho dôvodu, aby si ich mohli vyformovať podľa seba ľudia z konzervy nemajú na JAMU šancu už takmer vôbec (títo to často dokonca ani nepriznávajú, keď sa ich pýtajú na prijímačkách, či majú skúsenosti s herectvom)
@tereza21 neviem, či to je aj na VŠMU tak ako na JAMU (písala som vyššie v komente), ale pokiaľ máš talent a si dobrá, tak šancu máš.
Mala by si chodiť na dramatický,kde sa ti bude venovať učiteľ aj samostatne,aby ťa pripravil.. treba mať aj určitú "prax" .. a na VŠMÚ je najľahšie sa dostať len po známosti a s peniažkami... Skús BB
neviem, či je všmu prave najstastnejsia skola, kedze uplatnenie je dost tazke, aspon ja si myslim..ale zas ak ta to bavi, chod si za tym ...a nedas nic zato, ak pojdes na prijimacky, kde nemusis mat bohvieake vedomosti podla mna, max. poznat literaturu
ked ta doteraz bavilo robit divadielko, tak ho rob aj nadalej. je len na tebe, ci ho chces hrat babke, alebo aj inym. ci vsmu ano, alebo nie, co ja viem... to nevie nikto..
na tvojom mieste by som skusila, aby som si potom nevycitala, ze som sa o to nesnazila, ale potrebujes sa na to dobre pripravit.
...v prvom rade skús BB a nie VŠMú, v BB si zaplať konzultačné hodiny a keď sa na nich budeš poctivo pripravovať tak ťa podľa mňa zoberú, ak máš teda aspoň trošku talentu, ale hej mala by si vedieť to čo požadujú na príjmačkách ( spev, tanec, prednes...) , ale tiež veľa hercov nevie spievať..ale z tí určite nevyšli z takýchto škôl kedže tam to vyžadujú...
Mohla by som sa opýtať či je na VŠMú odbor muzikálové herectvo?alebo to patrí iba pod obor herectvo?....tým pádom pripacie skúšky robím z herectva? nijak sa to nerozlišuje? ďakujem
@tereza21 ... zobrat ta mozu ... vacsina ludi si mysli ze VSMU je len o peniazoch aalebo extra mega talente ... aale v prvom rade treba makat ... potom sa tam mozes dostat ... ked ta zoberu daj vediet .. aj ja by som tam chcela ist potom D..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
na dramatak urcite to sa nezda ale musis vediet aj s hlasom robit aj pohyb po javisku a taketo veci a to ze sa to vasim doma paci neznamena ze je to dobre
plus teoria
@tereza21 neviem, či to je aj na VŠMU tak ako na JAMU (písala som vyššie v komente), ale pokiaľ máš talent a si dobrá, tak šancu máš.
tak áno...
na tvojom mieste by som skusila, aby som si potom nevycitala, ze som sa o to nesnazila, ale potrebujes sa na to dobre pripravit.
A este recitujem a chodim na dramak. Sportovat som prestala, kvoli klaviru, aby som sa nezranila, ale chyba mi to
Ja ti len toľko môžem poradiť, že rozvíjaj sa čo najviac všestranne, nikdy nie je neskoro
Tak sa tam hádam v januári stretneme na prijímačkách Riadne sa klepem... lebo nemám inú alternatívu okrem herectva. Ani nechcem mať.
Ale VŠMU ho má napísané v odboroch, tak neviem, prečo boli prijímačky len na herectvo a bábko