@nats ako vidim, este ta stale cakaju tie krasne chvile s motylikmi v bruchu, ked sa clovek dozveda novinky o partnerovi a stale len neisto spoznava jeden druheho ale pre teba mam beztak inu otazku - volate to tak aj u vas doma?
@mielikki u nás doma sa vždy hovorilo len praženica tieto ostatné sú len slangove resp. narecove pomenovania... ale v okoli ZA sa hovorí ešte škvarenica, nie škvarenina a už vôbec nie škvarelina
Hej praželica bol už môj výmysel, ale inak som si naozaj nebol istý tým, či to je praženica, lebo u nás sa slovo škvarenina/škvarelina jakživ nepoužilo.
@mielikki tak ono "preženie" je všeobecne tepelná úprava, môže byť na menšom ale zväčša väčšom množstve tuku, proste tepelná úprava a to praženie kávy má celkom podobnosť aj s pražením / cou ani káva ani vajcia sa nesmú robiť na prudkom ohni, inak môžeš oboje rovno skanalizovať
@salora tak u nás neexistuje pripraovať niečo na inom ako väčšom množstve tuku
len asi už pri káve im dochádza, že tam ten tuk by asi nebol celkom dobrý nápad
@mielikki to bolo len na margu toho vyznamu slova "pražiť" myslis ako u vas doma? my zasa tuku co najmenej... a rezne vyhradne na bravcovej masti a take kuracie prsia na masle - nyam nyam take nieco ako fritak sme v zivote nemali ani nebudeme... aktivne pouzivame actifry a vrelo odporucam kazdemu
@mielikki ja som v kuchyni dost zasadovy, pokial ide o šmakocinky a ich varenie... neexistuje friteza, neexistuje margarin ani nic podobne - masielko
a pod. haraburdy... neexistuje kupovana majoneza alebo kupovany kecup...
priprava praženice je vždy rituál klasicka friteza je MOR modernej doby v tom actifry urobis s jednou lyžicou oleja (masti) kg hranolkov resp. pecenych zemiakov, aj zeleninu, maso.... mno maslo sa da aj na SK kupit celkom kvalitne... nie je to v obchodoch až taký mýtus ako napr. kvalitné mlieko ... a urob si taký dobrý plnený bravcovy reznik na brav. masti aj ja som dostal chuť
@salora tak ja sama nevysmážam (ak nič iné, nechce sa mi ) a teda suroviny sa snažím aspoň trocha normálne (rozumej doprajem si maslo miesto margarínu ), ale zas keď raz za čas mám chuť na majonézu, nemám problém s kupovanou
ako som vravela, som hlavne lenivá a nemám vyslovene pestované chuťové bunky, no
ja som myslela skôr na takú tú klasiku ako chlieb s masťou
@mielikki a cibulkou nyam nyam.... dufam, ze bravcovu mast si robite doma inak skus niekedy domacu majonezu, nie je to vobec narocne, hotove to mas za 2 - 3 minuty a to je ina lakocinka
@salora ako doma? normálne kupovanú ty elitista
a viem, že to nie je komplikované, ale veľa bordelu okolo a v tomto prípade mi vyhovuje, že kupovaná vydrží dlho, lebo nemám potrebu to zožrať hneď
Celkom by som uvitala to forum o regionalnych odlisnostiach, lebo by ma naozaj zaujimalo kde sa tomu tak hovori. Poznam este tak slovo skvarenina ale skvarelina vobec.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
Keďže bežne sa u nás škvarí, nepraží (len vypráža )
Vážne sa pýtam
ale vždy sa jedlo u nás škvarilo, preto netuším, odkiaľ sa k nám dostala praženica, keď tu (kúsok od TN) sa praží nanajvýš tak káva
len asi už pri káve im dochádza, že tam ten tuk by asi nebol celkom dobrý nápad
ale teda u seba tieto zlozvyky nemám
ale spravil si mi teraz trocha chute na tú bravčovú masť
a pod. haraburdy... neexistuje kupovana majoneza alebo kupovany kecup...
priprava praženice je vždy rituál klasicka friteza je MOR modernej doby v tom actifry urobis s jednou lyžicou oleja (masti) kg hranolkov resp. pecenych zemiakov, aj zeleninu, maso.... mno maslo sa da aj na SK kupit celkom kvalitne... nie je to v obchodoch až taký mýtus ako napr. kvalitné mlieko ... a urob si taký dobrý plnený bravcovy reznik na brav. masti aj ja som dostal chuť
ako som vravela, som hlavne lenivá a nemám vyslovene pestované chuťové bunky, no
ja som myslela skôr na takú tú klasiku ako chlieb s masťou
a viem, že to nie je komplikované, ale veľa bordelu okolo a v tomto prípade mi vyhovuje, že kupovaná vydrží dlho, lebo nemám potrebu to zožrať hneď