Riešite pracovné záležitosti aj mimo pracovné dni? Myslíte na pracu aj po odchode z nej? V čase pracovného voľna oddychujete nicnerobením/pasivnou aktivistov ako kniha, tv. Alebo potrebujete vyplniť čas výletom. Prípadne, musíte sa starať o domácnosť?
Nedavno som sa o tomto s niekym bavila. Ze milujem svoju nudnu nezaujimavu a casto stereotypnu pracu, lebo akonahle vypnem pocitac, zabudnem na to, ze praca existuje, a mozem sa plne venovat volnocasovym aktivitam a uplne skvelo si dokazem na dovolenke oddychnut.
Nikdy som uplne nerozumela, preco ludia tuzia, aby ich praca bola sucastne aj hobby ? v takomto nastaveni by som nikdy nedosiahla stav, ze oddychujem a nemyslim na pracu.
Veľmi dobre sa mi darí oddeľovať prácu a voľný čas, aj napriek tomu, že pracujem z domu.
Popri práci ešte dorábam školu, takže sa to občas nakopí a mám dva mesiace v roku dosť vypäté a stresujúce, ale je to dočasný stav.. Väčšinou po skúškovom idem na dva týždne na dovolenku aj teraz sme na dovči a myslím len na to, kam pôjdem na víno, na brunch a na večeru a kam na výlet som úplne stratená v časopriestore, len si užívam a kochám sa a domov sa vrátim úplne zresetovaná.
A aj doma si viem užívať život a efektívne odpočívať - pekné chvíle s mužom, joga, večere, prechádzky, výlety, lázne alebo len chill pri filme..
A jasne, musím riadiť svoju domácnosť, to nemusí hádam len človek, ktorý žije v mama hoteli ale snažím sa si to zjednodušovať najviac, ako sa dá, keďže nechcem tráviť svoj krátky život vysávaním a nakupovaním potravín.. Mám výpomoc v domácnosti na upratovanie, rôznych robotických pomocníkov, nakupujem potraviny a veci do domácnosti cez net, často si objednávame jedlo alebo chodíme jesť von.. Takže je to optimalizované, aby som nemusela tráviť hodiny týždenne otočením doma.. A namiesto toho sa venujem konštruktívnejším veciam, napríklad aj odpočinku
Uff, no v mojom prípade ťažko až dosť ťažko. ? Keby bol otec žil, tak mal by som viac piánko život, ale čím viac starnem a čím som starší, mám aj s pribúdajúcimi rokmi čoraz viac starostí. Možno som sa v niečom zmenil, možno som útlocitný k veciam, možno si necením natoľko sám seba, keď si neviem dopriať oddych a prakticky už nepoznám, aké je to začať leňošiť. Hovorím si, že nikdy nemám čas a málokedy stíham s prehľadom. To je také moje heslo, že žijem na tesno, na hrane prakticky. Ale aj zas na dovolenke sa začínam nudiť a nosím napríklad po dojedení čašníčkam taniere na pult alebo im začnem trhať burinku pred hotelom. ?Doprial by som si rád oddych, ale som proste aj taký -pracovitý.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
Nikdy som uplne nerozumela, preco ludia tuzia, aby ich praca bola sucastne aj hobby ? v takomto nastaveni by som nikdy nedosiahla stav, ze oddychujem a nemyslim na pracu.
Popri práci ešte dorábam školu, takže sa to občas nakopí a mám dva mesiace v roku dosť vypäté a stresujúce, ale je to dočasný stav.. Väčšinou po skúškovom idem na dva týždne na dovolenku aj teraz sme na dovči a myslím len na to, kam pôjdem na víno, na brunch a na večeru a kam na výlet som úplne stratená v časopriestore, len si užívam a kochám sa a domov sa vrátim úplne zresetovaná.
A aj doma si viem užívať život a efektívne odpočívať - pekné chvíle s mužom, joga, večere, prechádzky, výlety, lázne alebo len chill pri filme..
A jasne, musím riadiť svoju domácnosť, to nemusí hádam len človek, ktorý žije v mama hoteli ale snažím sa si to zjednodušovať najviac, ako sa dá, keďže nechcem tráviť svoj krátky život vysávaním a nakupovaním potravín.. Mám výpomoc v domácnosti na upratovanie, rôznych robotických pomocníkov, nakupujem potraviny a veci do domácnosti cez net, často si objednávame jedlo alebo chodíme jesť von.. Takže je to optimalizované, aby som nemusela tráviť hodiny týždenne otočením doma.. A namiesto toho sa venujem konštruktívnejším veciam, napríklad aj odpočinku