A ty vieš čo je to unipolárny tranzistor ? Lebo to je dôležitejšia a aktuálnejšia informáca, história sa neopakuje a je dobrá tak na machrovanie toho čo vieš... kdežto elektronika je dnes a zajtra a ešte X rokov bude
@depropex historia sa praveze opakuje uvediem priklad v roku 1942 po atentate na Heydricha museli ceski herci prisahat v narodnom divadle vernost tretej risi o 25 rokov neskor v tom istom divadle casto aj ti isti herci zase prisahali vernost socializmu a zssr,tych prikladov je samozrejme milion ale tento ma napadne vzdy ked pocujem ze historia sa opakuje
@depropex viem čo je unipolárny tranzistor a vôbec to nieje dôležité....a ze historia je dobra akurat tk na machrovanie nebud pls primitivny.... Inak tipujem že velitelov aj armád bolo v stalingrade viac takže táto otázka je dosť naprd položená... inak hlavný velitel tam bol asi Žukov... a tipujem aj Stalin kedže on všetko komandoval
@3 tranzistor ovladany elektrostatickym polom jednej polarity (snad ta definicia moze byt) ... FET-ka ... (obrazok je zbytocny, aj tak to vsetko vyzera na pohlad rovnako)
By si sa čudoval v akej miere ludia čo su doslova posadnutý historiou su vo svete využiteľný
hlavne v tej tvojej amerike zarabaju omnoho viac než nejaky unipolárny tranzistorovia či už to má nejaký hodnoverný vedecký prísun oproti elektronike to už je iná vec Ale bohužial týmto meradlom sa ekonomika neriadí v usa tobož nie možno v severnej korei
Njn je to celé napiču nemysli že v usa budeš pájkovať kokotiny na dosku ked stroj nejaký bez toho aby vedel čo ten tranzistor je ich tam napájkuje 1000 kým ty 2
@hetfield jeho neber doslovne Keby autor napisal niejaku otazku s US historie a ty by si napisal "načo sa zaoberaš historiou" tak ta pošle depro dopiče
@barky touž neviem ale v tom filme sa predstavil ako ilia neviem čo chruščov a dal nejakemu kktovi zbran že to možu vyriesit inak ako oficialnou cestou a zajebal sa
"Kto zabudne na svoju minulosť, je odsúdený si ju zopakovať" (George Santanyan)
a "Nevedieť, čo sa stalo pred vašim narodením, znamená zostať natrvalo dieťaťom. Lebo čím je ľudský život, ak nie sú spomienky minulých udalostí popretkávané s tými z dávnych čias?" (Cicero)
ja nehovorím o plate ale o reálnom využití. Všetci ste sa tu do mňa nahrnuli ako si dovolujem nadávať na dejepis ale nik mi tu nedal žiadny reálny a presvedčivý argument. Vedomosti ? tie v živote človeka nezachránia, ak nevie narábať s peniazmi.
ja som narážal na to že keby sa ludia radšej zaujímali miesto histórie ktorá využitie nemá, o budúcnosť a veci čo do nej patria, bolo by to omnoho užitočnejšie. Elektronika bol len príklad.
takže kludne tu kričte že chcem v USA zbohatnúť na pájkovaní tranzistorov, tomu veria len taký kokoti jak v3nty
@11 už si ďalší čo o mne vie čo budem robiť a pritom reálne vieš o mne holý kokot ?
@matheusko je dobré že to vieš ale môj zámer nebolo tu skúšať kto vie a kto nevie z elektroniky. Z tej mám aj ja velikánske medzery , hoci viem o takýchto veciach, je to podľa mňa veda ktorá by sa mala teraz najviac skúmať a bádať. ale to je môj názor ktorý nepretlačujem, tak ako je len môj názor že história nám v pokroku a prevencii chýb nepomáha, viď mali sme vojny a aj tak je riziko že budú ďalšie... ludia sú nepoučitelný...
chcel som poukázať na nejaké veci a porypnúť čo sa mi skvele vydarilo, lebo vidím že všetci do mňa štekajú, moje alter ego je ukojené
@v3nty a nedá mi ešte jednu vec, za volantom kamióna ak ho človek vlastní je bežné zarobiť 10.000 $ a viac mesačne. Žiadna škola, žiadne vedomosti, žiadny dejepis a ani elektronika. To len na margo toho že historia zarobi viac jak tranzistory.
@hetfield hej viem tvoj koment som si až potom čítal celý.
ale tak nemyslel som to uplne doslovne nič sa nedá myslieť doslovne. Vkuse sa opakovať bude ale ludia su moc blbi na to aby sa tomu vyhli a nerobili to zas
žukovovo generálske umenie spočívalo v 3-4 násobnej presile =D (konev)
a mal pravdu, to bol hovno generál len vďaka schopným podraideným bol dobrý
inak žukov tam obranu neriadil prišiel až oslobodiť
6. armáda bojovala proti viacerým zvyškom sovietskych armád (ak sa to tak dá nazvať) meno velitela ani nie je podstatné, tam sa ich vystriedalo viac mám pocit
@chidori jeden z troch inteligentných komentárov v celom fóre vy ste negramotní alebo čo, keď sa ozývate na tému, ktorá vás nebaví ???..Hore keď si kliknete máte na výber toľko fór, že sa aj poseriete z toho tak načo tu robíte zo seba čávov ???? keď chceš byť trápny choď sa vybúriť niekam inam. To tu robíte teraz zo seba frajerov, keď si napíšete trápny komentár, že vás to nezaujíma ???..mňa nezaujíma unipolárny tranzistor a hádam sa s vami ???...mne až rozum zastáva čo za inteligentov tu píšu.. A otázka bola dobre položená pýtal som sa na jedinú armádu a jej konkértneho veliteľa- 62. armáda- generál Vasilij I. Čujkov.
@greenbunny 62.armáde velil Čujkov už pred Stalingradom ( napr.pri bojoch na Done) a všetky "zvyšky sovietskych armád" ako si to nazval boli na úrovni plukov, divízii, brigád a podobných nižších armádnych útvarov a boli priamo podriadené veleniu 62. armády, treba lepšie čítať otázku a veliteľ je rozhodne podstatný-každý jeden je osobitý.
@depropex aha a to, že ty sa tu ozývaš s unipolárnym tranzistorom to nie je machrovanie, že nie ??? nerozumiem kto tu machruje ??? nájdi si definíciu slova fórum a zisti si načo slúži potom sa ozvývaj !!
A čo sa týka komentáru, že armád bolo viac pozor na definíciu slova armáda. Myslel si možno 64. armádu, ktorá tu bojovala ale tá len bránila jedno z krídel 62. armády a priamo nezasahovala do bojov v meste.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
-
K teme: neviem. Keby tu otazku daval niekto z televizie na ulici, tak by tiez spravnu odpoved nepocul.
@depropex historia sa praveze opakuje uvediem priklad v roku 1942 po atentate na Heydricha museli ceski herci prisahat v narodnom divadle vernost tretej risi o 25 rokov neskor v tom istom divadle casto aj ti isti herci zase prisahali vernost socializmu a zssr,tych prikladov je samozrejme milion ale tento ma napadne vzdy ked pocujem ze historia sa opakuje
By si sa čudoval v akej miere ludia čo su doslova posadnutý historiou su vo svete využiteľný
hlavne v tej tvojej amerike zarabaju omnoho viac než nejaky unipolárny tranzistorovia či už to má nejaký hodnoverný vedecký prísun oproti elektronike to už je iná vec Ale bohužial týmto meradlom sa ekonomika neriadí v usa tobož nie možno v severnej korei
@depropex :
"Kto zabudne na svoju minulosť, je odsúdený si ju zopakovať" (George Santanyan)
a "Nevedieť, čo sa stalo pred vašim narodením, znamená zostať natrvalo dieťaťom. Lebo čím je ľudský život, ak nie sú spomienky minulých udalostí popretkávané s tými z dávnych čias?" (Cicero)
@v3nty pre mňa si celý kokotský ty
@barky @hetfield
ja nehovorím o plate ale o reálnom využití. Všetci ste sa tu do mňa nahrnuli ako si dovolujem nadávať na dejepis ale nik mi tu nedal žiadny reálny a presvedčivý argument. Vedomosti ? tie v živote človeka nezachránia, ak nevie narábať s peniazmi.
ja som narážal na to že keby sa ludia radšej zaujímali miesto histórie ktorá využitie nemá, o budúcnosť a veci čo do nej patria, bolo by to omnoho užitočnejšie. Elektronika bol len príklad.
takže kludne tu kričte že chcem v USA zbohatnúť na pájkovaní tranzistorov, tomu veria len taký kokoti jak v3nty
@11 už si ďalší čo o mne vie čo budem robiť a pritom reálne vieš o mne holý kokot ?
@matheusko je dobré že to vieš ale môj zámer nebolo tu skúšať kto vie a kto nevie z elektroniky. Z tej mám aj ja velikánske medzery , hoci viem o takýchto veciach, je to podľa mňa veda ktorá by sa mala teraz najviac skúmať a bádať. ale to je môj názor ktorý nepretlačujem, tak ako je len môj názor že história nám v pokroku a prevencii chýb nepomáha, viď mali sme vojny a aj tak je riziko že budú ďalšie... ludia sú nepoučitelný...
chcel som poukázať na nejaké veci a porypnúť čo sa mi skvele vydarilo, lebo vidím že všetci do mňa štekajú, moje alter ego je ukojené
ale tak nemyslel som to uplne doslovne nič sa nedá myslieť doslovne. Vkuse sa opakovať bude ale ludia su moc blbi na to aby sa tomu vyhli a nerobili to zas
a mal pravdu, to bol hovno generál len vďaka schopným podraideným bol dobrý
inak žukov tam obranu neriadil prišiel až oslobodiť
6. armáda bojovala proti viacerým zvyškom sovietskych armád (ak sa to tak dá nazvať) meno velitela ani nie je podstatné, tam sa ich vystriedalo viac mám pocit
RIKO