Nic take ako priestorovy zvuk neexistuje. Mas dve repraky, maximalne ti kazdy moze hrat inak co je stereo co ma dnes vsetko. Tie keci o priestorovom zvuku a virtual Surround su marketingove nezmysli.
@dezolat soundstage je uplne realna vec ale riesit to pri stuploch je pomerne zbytocne, kedze su zavrete a prilis male na to, aby malo ich vnutro nejaku relevantnu akustiku.
@Notmehofejk Fyzika ta nepusti. Jedine co mozes dosiahnut je ze kazdy reprak moze hrat inak. Co pri sluchadlach mas 2 a to je stereo. Co je jedina vlastnost sluchadiel co ti k priestorovemu zvuku pomozu. Jedine co po potom mozes pozerat je kvalita stredovych vlnovych dlzok a vyvazenia ale to su pocitove subjektivne paraetre aj u drahych audiofilnych sluchadiel a nie pri stuploch. Ked chces lepsi zvuk tak urcite viac pomoze externy prevodnik ako drahsie sluchadla. Vsetky zariadenia maju horsie zvukove prevodniky ako nejaky externy za 20E
@dezolat vnutorna akustika musle zrobi velmi vela (aj) co sa tyka priestoroveho dojmu. zvuk sa tam odraza, vznikaju interferencie, etc. a to viem nielen teoreticky, ale aj prakticky, lebo som mal jedne sluchadla za tymto ucelom rozobrane a skusal som.
a dalsou kategoriou su otvorene sluchadla. ked som skusal HD800S, tak som vedel povedat, ze kto kde stal ked sa to nahravalo. k tomu istemu zdroju mi potom cavo pripol nejake zavrete high-endy (uz nepamatam co presne to bolo) a s nimi som to nepocul.
tak si najdi podobne v tom pripade. neviem ti poradit konkretnejsie, lebo v stuploch (toboz nie otvorenych, ze take existuju som zistil dnes ) sa vobec nevyznam, ale vo vseobecnosti to funguje tak, ze otvorene sluchadla maju ovela ovela vacsi soundstage ako zavrete. ked kupis zavrete a si zvyknuty na otvorene, tak dost mozno budes z novych sklamany.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
a dalsou kategoriou su otvorene sluchadla. ked som skusal HD800S, tak som vedel povedat, ze kto kde stal ked sa to nahravalo. k tomu istemu zdroju mi potom cavo pripol nejake zavrete high-endy (uz nepamatam co presne to bolo) a s nimi som to nepocul.
tak si najdi podobne v tom pripade. neviem ti poradit konkretnejsie, lebo v stuploch (toboz nie otvorenych, ze take existuju som zistil dnes ) sa vobec nevyznam, ale vo vseobecnosti to funguje tak, ze otvorene sluchadla maju ovela ovela vacsi soundstage ako zavrete. ked kupis zavrete a si zvyknuty na otvorene, tak dost mozno budes z novych sklamany.