2. Je možné sa od neho odzávislačiť a žiť normálny život bez pomyslenia čo sa tam deje akokeby som si mal potiahnúť cigu? Nechcem byť závislý Odvykačka
@thunderstorm čo je na 2 nechápavé? chcel som tým povedať, že moja závisloť na fb je ako závisloť k cigám, čakám kedy si môžem zapáliť - čakám kedy si môžem fb otvoriť
Nevedela by som uz bez neho existovat, pretoze tam riesim vsetko, skolu, dohadujem sa s kamoskami, kedy pojdeme von, som v kontakte s ludmi, s ktorymi niesom v kazdodennom kontakte... takze v podstate mi nahradza sms-ky a setri kredit...aj ked skor pouzivam messenger nez fb, ale ratam to, ako to iste
sakra nevzalo mi koment tak musim este raz napisat
@gymnazista urob to ako ja. najskor si na papierik napis aspon 10 miestny kod z velkych a malych pismen a cisel uplne nahodne,aby sa to nedalo zapametat. potom si zmen svoje heslo na facebooku na toto cislo. potom daj vymazat ucet,kde sa ta asi opyta na tvoje heslo,tak ho tam odpis. myslim ze ti potom pride aj email s tvojim heslom aby si nan nezabudol,ale ho ani neotvaraj ale rovno zmaz. a potom uz len ten papierik zahod alebo spal. a tak sa uz k svojmu FB uctu nikdy nedostanes ani ked budes chciet, ziaden nava slabosti ta uz nepremoze.
Ja som si zrusil fb na skoro tri roky. No teraz som sa vratil kedze som zahranici a stratil som kontakt s vela ludmi. Tak som si vytvoril ucet kde mam falosne meno, vek, pohlavie a zablokoval som co sa len dalo. Mna nenajde nikto a mozem si pridať ludi na ktorých mi záleží a nebudem tam mat 500 zbytocnych priatelov.
Inac ak niekto vie ako nastaviť aby mi nezobralovalo ze niekomu sa nieco paci tak dajte vediet
1. snažiť sa žiť viac sociálne: stretávať sa s ľuďmi a tak - (fb sa síce volá sociálna sieť ale tvorí skôr opačný efekt a mala by sa nazývať antisociálna sieť)
2. áno je to možné, treba mať koníčky a záujmy, venovať sa iným reálnym činnostiam aj mimo pc
3. som závislý na informáciách z internetu, nie priamo na nejakej sociálnej sieti
4. áno viem a celkom sa mi to aj pozdáva, jedinú výhodu vo FB vidím však len v chate ... všetky tam sú, všetci vedia byť a sú online a sú zastihnutelný na nete ... čiže až by fb ponechal iba chat a vypol svoju hlavnú činnosť, bol by som spokojný
A vlastne som odpovedala len na 4
takze 1. a 2. by sa dalo spojit...treba si najst nieco, co ta bavi, robit nieco zmysluplne byt viac medzi ludmi
a 3 - aj ked mam zapnuty messenger v podstate cely den, tak som tam neni vkuse...vacsinou som tam len pocas skoly...proste ked treba, tak sa dokazem od tial odtrhnut a normalne fungovat
závislosť na FB (a soc. sieťach celkovo) je ako každá iná - v primeranom množstve nevidím dôvod aby škodil, ale ak to niekto už preháňa, tak je problém a treba s tým niečo robiť - je to ako s alkoholom, ak sa nevie človek ovládnuť, mal by abstinovať (aj od F
1. nájsť si iné aktivity - variť, upratovať, ísť von, na nákupy, s priateľmi, čítať si - proste vždy keď by si človek chcel zapnúť FB nájsť inú aktivitu.
- nemať FB v mobile (keď človek musí zapnúť noťas - ktorý je ťažšie prenosný ako mobil) tak ho to menej ťahá, má menej príležitostí
2. čo by nebolo
3. nie
4. žila som bez neho 20 rokov, určite by som zvládla aj ďalších 20 ale je to v celku fajn uľahčovák života
1. Ak ťa tam nedržia hry tak sa proste s tými ľuďmi stretávať
2. Tu nejde o facebook samotný ale o tie aktivity čo sa tam robia chatovanie, stalkovanie, alebo ja tam mám napríklad skupiny, stránky, sledujem tam ľudí, sú tam zaujímavé posty a tak.
3.nie, snažím sa tam nechodit z nudy ale iba ak potrebujem niečo zistiť, dohodnúť sa, odpísať
4. Samozrejme, mam stavy keď seriózne rozmýšľam o zrušení účtu ale keď..
nepouzivam internet v telefone vobec, nemam tu potrebu a na fb sa niekedy neprihlasim aj tyzden, takze zavisla urcite niesom . ale je to fajn na rychlu komunikaciu .
Ako FB zapnem/vypnem raz za týždeň aj s tým, že len pozriem či mi niekto nepísal. Je trápne listovať a pozerať kto čo robí, má nové, koľko sr*l, čo jedol a vyžívať sa v tom. Aj tie aplikácie hrúza. Hlavne, že ľudí baví stavať farmy a iné hovadiny prípadne gambliť poker.
Treba žiť reálne nechápem ľudí čo sú furt online aj keď idem autobusom napr. a vidím x-ľudí s mobilom v ruke facebook listovať...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
2. wtf?
3. nie
4. hej, ale dosť mi ho uľahčuje
kapišto?
2.je to možné
3.myslím že nie
4. viem, len kontakt s niekorými ľudmi by mi chýbal...
@gymnazista urob to ako ja. najskor si na papierik napis aspon 10 miestny kod z velkych a malych pismen a cisel uplne nahodne,aby sa to nedalo zapametat. potom si zmen svoje heslo na facebooku na toto cislo. potom daj vymazat ucet,kde sa ta asi opyta na tvoje heslo,tak ho tam odpis. myslim ze ti potom pride aj email s tvojim heslom aby si nan nezabudol,ale ho ani neotvaraj ale rovno zmaz. a potom uz len ten papierik zahod alebo spal. a tak sa uz k svojmu FB uctu nikdy nedostanes ani ked budes chciet, ziaden nava slabosti ta uz nepremoze.
ja bez FB zijem uz 4 roky a som v pohode
Inac ak niekto vie ako nastaviť aby mi nezobralovalo ze niekomu sa nieco paci tak dajte vediet
2. áno je to možné, treba mať koníčky a záujmy, venovať sa iným reálnym činnostiam aj mimo pc
3. som závislý na informáciách z internetu, nie priamo na nejakej sociálnej sieti
4. áno viem a celkom sa mi to aj pozdáva, jedinú výhodu vo FB vidím však len v chate ... všetky tam sú, všetci vedia byť a sú online a sú zastihnutelný na nete ... čiže až by fb ponechal iba chat a vypol svoju hlavnú činnosť, bol by som spokojný
takze 1. a 2. by sa dalo spojit...treba si najst nieco, co ta bavi, robit nieco zmysluplne byt viac medzi ludmi
a 3 - aj ked mam zapnuty messenger v podstate cely den, tak som tam neni vkuse...vacsinou som tam len pocas skoly...proste ked treba, tak sa dokazem od tial odtrhnut a normalne fungovat
1. nájsť si iné aktivity - variť, upratovať, ísť von, na nákupy, s priateľmi, čítať si - proste vždy keď by si človek chcel zapnúť FB nájsť inú aktivitu.
- nemať FB v mobile (keď človek musí zapnúť noťas - ktorý je ťažšie prenosný ako mobil) tak ho to menej ťahá, má menej príležitostí
2. čo by nebolo
3. nie
4. žila som bez neho 20 rokov, určite by som zvládla aj ďalších 20 ale je to v celku fajn uľahčovák života
tak to skús podobne
a žijem bez fb, mám ho len kvôli škole, aj keď väčšinu vecí si aj tak posielame mailom
2. Tu nejde o facebook samotný ale o tie aktivity čo sa tam robia chatovanie, stalkovanie, alebo ja tam mám napríklad skupiny, stránky, sledujem tam ľudí, sú tam zaujímavé posty a tak.
3.nie, snažím sa tam nechodit z nudy ale iba ak potrebujem niečo zistiť, dohodnúť sa, odpísať
4. Samozrejme, mam stavy keď seriózne rozmýšľam o zrušení účtu ale keď..
2. Ako je možné na nom závislačiť a nežiť normálny život ?
3. Ste závislý? - NO !!!!!!
4. Viete si predstaviť život bez Facebook-u? - YES !!!!!
Treba žiť reálne nechápem ľudí čo sú furt online aj keď idem autobusom napr. a vidím x-ľudí s mobilom v ruke facebook listovať...
2. Ano je to možné
3. Nie
4. Ano viem