ano velmi rad, kedze nim cestujem denne. zbožnujem že sa možem z okna pozerat do prírody. a neznášam ked neni volné miesto alebo,ale ešte viac neznášam ked stále meškaju... ale aj tak radšej idem vlakom, než autom alebo autobusom.
vlaky sú super, človek v nich má viac voľnosti ako v autobusoch, sledovanie krajiny z vlaku, partia v kupéčku... jednoducho vlaky sú super....
a neznášam keď meškajú alebo sú preplnené
a keby neboli také zajebané celé...inak tá romantická časť tu už bola spomenutá a okrem nej tam zas toho už veľa byť nemôže...ešte by tam mohol byť fajčiarsky vozeń kam by chodil fajčiť aj rušňovodič
ani nie, ale rozhodne radšej ako autobusom. neznášam ked sú tie vlaky špinavé, čo väčšinou sú. ale mám rada to že je to také pokojné a relatívne bezpečné
skoro vyhradne len vlakmi, byva mi zle v autobuse a draha sa mi za to smeje, ze som ako babo,
a kedze som velky, ma to obrovske vyhody oproti tomu byt natlaceny v buse, da sa aj poprechadzat a casto cestujem v takych divnych casoch, takze aj prazdne kupecka mam a tak
Vlak jednoznačne u mňa víťazí ,je lacnejší,pohodlnejší,a kdekto sa mi vždy pritrafí do cesty,je to fajn Ale v poslednej dobe ma nejako uspávajú,a to je potom radosti keď človek zaspáva v prázdnom kupé a zobudí sa o dve hodiny totálne mimo,s cudzími ľuďmi a slinkou na ruke prípadne na okne
milujem cestovanie vlakom všetky plusy sú spomenuté, nechce sa mi to opakovať ale mne napríklad neprekážajú ani tie meškania, lebo zväčša necestujem niekde tak, aby som tam bola na nejaký čas jediné, čo mi vadí, je keď si prisadne niekto, kto práve jedol cesnak, nesprchoval sa týždeň, je pod vplyvom alko trošku, že sa až bojím
Jedine autobus! Cítim sa v ňom lepšie, je pri mne iba jeden človek a nie ďalších 5, väčšie súkromie, môžem sledovať krajinu (cesty idú aj cez dediny, nie len mimo ako železnice). Asi to, že sa môžem oprieť o okno a nikto ma nevyrušuje mi vyhovuje najviac. A tiež ma vo vlaku znervózňuje, že stále ľudia chodia po uličke. A ležadlá/lôžka sú pre mňa najväčšie zlo- musel som tak cestovať z Moskvy do Petrohradu a bolo to utrpenie. Verejného dopravného prostriedku sa chcem dotýkať čo najmenej a nie doň ešte ľahnúť, no fujky.
rád. fajn je že sa dajú vystrieť nohy - narozdiel od busu, pri dlhej ceste dôležité, prejsť sa, ak je prázdno aj si ľahnúť
skvelí sú : ľudia. natrafil som na kopu zaujímavých spolucestujúcich - napr. babička, čo mi rozprávala ako bola počas vojny v Stalingrade - po rusky teda som moc nerozumel
hrozní sú: ľudia - naposledy ma "potešili" tri pipiny (cca 16) idúce sa zabaviť do Trnavy - oblečené ako štetky, každé štvrté slovo nadávka - lepšie sa mi cestovalo aj s partiou cigánov vracajúcich sa na Vianoce domov zo západu - ja som im ponúkol tic-tac, oni mne borovičku (ale nedal som si)
Vlakom precestujem denne minimalne 4 hodiny. Neznasam nove poschodove(horsi vlak na svete neexistuje). To co mam rad je, ze sa da pohodlne vystriet, v kupeckach aj lahnut.
Milujem cestovanie vlakom.. pozitíva tu už boli spomenuté ja by som ešte pridala negatívum keď je treba stáť na semafore človeka ide urvať najlepšie keď stojí vlak v tuneli a polovica vlaku stojí v oknách a nechápe čo sa deje
Výhľad a celé to čakanie, lebo sa mi to vždy spája s výletmi... pustím si k tomu do uší soundtrack, prípadne sa s partiou zavrieme v kupé a pijeme pivo z jedálenského vozňa ^^
Nemám rada, keď je klíma pustená tak, že sa drkocem od zimy a nemám so sebou sveter, lebo vonku je 30 stupňov a nemám rada keď sa ľudia hádžu pod vlaky
ale celkom hej, pokiaľ je to nejaka taká cesta niekam kam sa teším, alebo tak a pokiaľ to nie je v preplnenom vllaku kde sa nedá hnúť no a niekedy je aj fajn pokecať si tam s niekym ale naposledy 2x ked som išla tak raz som sedela s tamkou babkou a vnukom, ktorí ma nehorázne iritovali a potom ešte s takym gadžom, ktory bol asi s mamou proste sa snažila so mnou kamošiť, ale moc jej to nešlo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
a neznášam keď meškajú alebo sú preplnené
mam rad klimatizaciu, hlasenie, kde sa nachadzame a vyhlad
a neznasam, ze vlakovu stanicu mam daleko od domu
a kedze som velky, ma to obrovske vyhody oproti tomu byt natlaceny v buse, da sa aj poprechadzat a casto cestujem v takych divnych casoch, takze aj prazdne kupecka mam a tak
skvelí sú : ľudia. natrafil som na kopu zaujímavých spolucestujúcich - napr. babička, čo mi rozprávala ako bola počas vojny v Stalingrade - po rusky teda som moc nerozumel
hrozní sú: ľudia - naposledy ma "potešili" tri pipiny (cca 16) idúce sa zabaviť do Trnavy - oblečené ako štetky, každé štvrté slovo nadávka - lepšie sa mi cestovalo aj s partiou cigánov vracajúcich sa na Vianoce domov zo západu - ja som im ponúkol tic-tac, oni mne borovičku (ale nedal som si)
Nemám rada, keď je klíma pustená tak, že sa drkocem od zimy a nemám so sebou sveter, lebo vonku je 30 stupňov a nemám rada keď sa ľudia hádžu pod vlaky