ako to funguje keď chcem isť s kamoškou na vlaku a kartičku na vlaky zdarma mam len ja? nedaju jej vobec listok zdarma? musi si kupovať cely? lebo viem že keď som cestovala prvy krat tak som ešte ten doklad nemala a vpohode, len mi povedali že si to mam d
myslím, že každá musí mať osobitnú kartičku lebo vo vlaku kontrolujú vydaný lístok, ktorý si dostala na stanici a spoločne s tým aj kartičku na cestovanie zadarmo ...ale keď tvrdíš, že ťa pustili aj bez kartičky keď si šla prvýkrát tak sa pre istotu choď spýtať nejakého pracovníka železničnej stanice
musí mať aj ona kartičku ak nemá musí si kúpiť celý.tvle to by mi bolo hej kebyže ma môžu kamoši brať na vlaku zadarmo.. to by si nikto nekupoval lstok každy by zobral zo sebou nejakeho študenta
a hlavne si dávajte pozor, lebo aj lístky zadarmo sa dokážu minúť. zadarmo ide 20% vlaku, keď nestihneš kúpiť lístok, musíš kupovať celý. alebo až na druhý deň. ségra sa takto ojebala a musela platiť, keď ma šla navštíviť na východ
jasné, že musíte mať obe vybavené cestovanie zadarmo, inak bezplatné lístky nevydávajú. A nestačí mať isic, potrebuješ si vybaviť bezplatné cestovanie a potom po ďalších razoch, keď si budeš kupovať lístky pri okienku budú od teba pýtať buď isic alebo len tú kartičku (alebo obidve), záleží od tety pri okienku
ja som išla minulý týždeň do Žiliny a aj bez kartičky som to mala zadarmo. Musí to len nejak obkecať a tváriť sa milo. Napomenujú ju, že je teraz prechodné obdobie a že si to má čo najskôr vybaviť ale to je všetko
@frenkie477 rýchlik z BA do KE 15:55 . a je to tak, cestou späť som ju bola odprevadiť a bola som pri tom, ako si polhodine pred odchodom vlaku kupuje lístok a teta povedala, že no hold, lístky zadarminko sa minuli, buď zaplatí alebo až ráno. samozrejme, že všetky peniaze sme prepili a tak šla až ráno
@otvoreneokno okej, ale myslím že to nie je tak že 20% lístkov zadarmo, proste prednosť majú platiaci cestujúci a potom ked sa kapacita vlaku naplní aj s tými čo idú zadarmo, tak už ďalších zadarmo nepustia... ale aj tak sa mi to akosi nezdá
teoreticky by sa fakt malo dať nastúpiť aj bez lístka, za poplatok 1,50€ ako píše @13
@majky538@frenkie477 joj, jaká blbosť, keď som sa s tou tetou v okienku rozprávala zoči-voči? takto mi to povedala, ako som napísala. ak neveríš, jeb na mňa aj na tety v okienku a možno práve ty budeš ten, čo sa stane výnimkou v tomto štáte. pfuj, akí ste nechápaví
a prednostne ty, @frenkie477 čítaš, čo si napísal? ak by sa už raz ten vlak naplnil, nepustili by ma doňho ani za trojnásobok celého lístka, lebo by už pre mňa neostalo miesto! ale pokojne si tu môžeme dopisovať konšpiračné teórie o cestovaní zadarmo či nezadarmo.
@otvoreneokno okej, verím ti ale v skutočnosti to akože na nástupišti stáli ľudia ktorí kontrolovali lístky pri nástupe do vlaku hej? nedalo sa vobec nastúpiť, pri každých dverách bol jeden a tvaril sa jak sbskar pred klubom? to sa mi fakt nechce veriť... dobre a ako to bolo potom v Trnave? tam potom tiež bez lístka nemohol nik nastúpiť?
lebo jedna vec je poslať ľudí do prdele pri okienku a druhá si to aj fyzicky postrážiť
@frenkie477 ... neviem ako ty, ale ja fungujem tak, že si kúpim lístok na stanici a POTOM idem na vlak. keď mi ho nevydali zadarmo, peniaze naň nemám, potom asi ťažko môžem ísť na vlak. možno by som to riskla ako to písal v @13 kebyže idem na hodinovú cestu a nie na rýchlik cez celé slovensko. obyčajné osobáky nemajú takéto obmedzenia, lebo nemajú ani kapacitné kvôty, ale rýchliky zjavne majú. nebudem tu filozofovať nad niečim, čo nemám na 100% overené, neviem ako to funguje s tým, že čo ak niekto bude chcieť nastúpiť v TT... píšem len to, čo som zažila a čo sa mi stalo.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
lístok platí len s príslušným preukazom tak nech si ho vybaví, je to záležitosť pár minút, presne ako spomína @4
obe ju musíte mať,ak nemá ani ISIC,tak si musí kúpiť celý
u nás vo vlaku kontrolujú aj kartičku,aj ISIC aj lístok
do konca marca by mali vydávať lístky aj bez tej karty ak sa nemýlim...
teoreticky by sa fakt malo dať nastúpiť aj bez lístka, za poplatok 1,50€ ako píše @13
a prednostne ty, @frenkie477 čítaš, čo si napísal? ak by sa už raz ten vlak naplnil, nepustili by ma doňho ani za trojnásobok celého lístka, lebo by už pre mňa neostalo miesto! ale pokojne si tu môžeme dopisovať konšpiračné teórie o cestovaní zadarmo či nezadarmo.
lebo jedna vec je poslať ľudí do prdele pri okienku a druhá si to aj fyzicky postrážiť