Predstavte si, že ste na opustenom ostrove so stovkami deti bez dospelej osoby. Mate vymyslieť pravidla, zákony tak aby ste postavili štát. Píšte čo by ste vymysleli aby to fungovalo.
Nefungovalo by to. Myslím, že by to dopadlo ako v príbehu (nie som si istá, či si to pamätám správne) Boh múch. Deti by boli šťastím bez seba, že nemajú dospelácky dozor a chovali by sa ako by sa im zachcelo, kašľali by na nejaký režim. Iba že by bol vymyslený nejaký naozaj účinný systém trestov. Ale aj tak by sa to časom zvrhlo celé, deti nie sú schopné chovať sa zodpovedne (aj keď to bohužiaľ ani mnohí dospelí)
No, ako je povedané vyššie, deti by nerešpektovali žiadny režim.
Avšak, myslím si že by dlho trucovať nevydržali. Treba odpozorovať medzi nimi decká ktoré sú vodcovské typy a ostatné ich rešpektujú. Potom treba počkať na nejaké nešťastie, keď sa nejaké dieťa zraní alebo ochorie, alebo nebudú mať čo jesť, vtedy si uvedomia že na ostrove sa nedá prežil "len tak ledabolo" a začnú poslúchať.
Vtedy s podporou decák ktoré ostatné deti rešpektujú nastolím demokratickú vládu (ktorá by v čase problémov prešla na diktatúru ) a spoločne vybudujeme komunitu pod mojou ochrannou rukou
Žiadny. Keby vedeli, že tam idem ja na ten ostrov, tak všetci zoberu nohy na plecia a poberu sa preč. A na ostrove fungujem sam štastne až kym ho nepotopí cunami z nejakej atomovej skušky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
to im najprv pár dní treba vysvetliť čo to vlastne je
Avšak, myslím si že by dlho trucovať nevydržali. Treba odpozorovať medzi nimi decká ktoré sú vodcovské typy a ostatné ich rešpektujú. Potom treba počkať na nejaké nešťastie, keď sa nejaké dieťa zraní alebo ochorie, alebo nebudú mať čo jesť, vtedy si uvedomia že na ostrove sa nedá prežil "len tak ledabolo" a začnú poslúchať.
Vtedy s podporou decák ktoré ostatné deti rešpektujú nastolím demokratickú vládu (ktorá by v čase problémov prešla na diktatúru ) a spoločne vybudujeme komunitu pod mojou ochrannou rukou