cawte chcela by som wediet ake mae nazory na urcite druhy vloziek alebo tamponow co radsej?? ake mate skusenosti s tamponmy? aka znacka sa wam najwiac paci?? je to cisto zo zvedavosti
tampóny nie sú nezdravé @mauinka pravdepodobne máš gynekologičku, ktorá o tampónoch naposledy počula 10 rokov dozadu, keď sa hovorilo, že sú nezdravé, kvôli nim sa tvoria infekcie a neviem čo.
keďže je tampón priamo vo vnútri pošvy a menštruačný výtok zachytáva skôr než vložka, tak nevytvára také nepríjemné prostredie ako vložka, o ktorú sa vlastne neustále otieratie a ešte k tomu vytvára aj dosť nepríjemné "potiace sa" prostredie a práve tak si môžete ľahšie rozšíriť infekciu.
to, že niektorej tampón ostal vo vnútri.. sorry, ale to je jej vlastná blbosť. buď ho nevie aplikovať alebo jej nikto nepovedal, že tá šnúrka má trčať von, aby za ňu potom ťahala.
však keď si tampón pravidelne meníte, tak nevidím žiaden problém. a môžu ich používať aj panny, keďže panenská blana je pružná a okrem toho má v strede malú dierku (ako inak by ste asi mohli menštruovať?)
ja rozhodne uprednosťňujem tampóny. sú pohodlnejšie, nemám pri nich strach, že niekde bokom pretečiem a nekontrolujem si furt riť v zrkadle, či ho náhodou nevidno.
OB pro comfort sú jednoznačne najlepšie, tiež by ma zaujímalo obhájenie si názoru od @narazuvzdorna , prečo nie OB...
Kotexy používam len mini, lebo sa mi zdá zbytočné používať drahé OBčky, keď už to nie je krv ale len taký "krvavý výtok"...
v otázke toho, či sú tampóny nezdravé súhlasím s @grietushou...ja ich používam už roky, vymieňam každé 3 hodiny a nemám absolútne žiadne problémy. Vložky mám len na noc, snažím sa to nejako pretrpieť, aj keď je to kurevsky nepohodlné.
a ešte @mimushka007 - keď vie, tým lepšie pre ňu. ty sa radšej uč.
podľa mňa sú o.b. výnimočné iba tým ľahším zavádzaním, majú nejaký špeci povrch či čo, inak sú úplne také isté ako iné tampóny a tiež sa líšia cenou....o.b. sú skrátka drahé, za takú istú cenú môžem mať pri akcii trojbalenie Kotex, ktoré majú krásne obaly s kvetinkami, rúžmi a srdiečkami (môže to znieť trochu infantilne, ale šak baby určite vedia, ako tie obaly vyzerajú)
pokiaľ nemusím, tampóny nepoužívam, neviem si na ne zvyknúť. ak tak, najlepšie sú podľa mňa s aplikátorom (samozrejme ak máš už prax, tak to je jedno, ale pre začiatok). samozrejme, že pri vložkách má baba potom strach, aby jej nepretiekla, ale tampóny vedia byť naozaj nebezpečné (pokiaľ teda nedodržíš daný termín výmeny). je tam možnosť dostať ten šok, nepamätám si ako sa volá.
v minulosti sa používali niečo ako uteráky, ale staré grékyne si dávali do pošvy zvitok papyrusu (čiže niečo ako tampón). je to teda diskutabilné, ja však radšej ostávam verná vložkám, lebo keď mám tampón cítim sa nesvoja. však možno časom. ale tampóny sa vraj odporúčajú až ženám po pôrode. v každom prípade, ak by si chcela tie tampóny je dobré to striedať (nieže stále iba tampóny počas celej menštruácie).
Čo sa o.b. týka...veľmi ľahko sa zavádzajú a rovnako ľahko idú von, aj keď nechcem.(Neargumentujte nesprávnou veľkosťou, nie som ochotná kúpiť si balíček extra obrovských od výrobcu, ktorému nedôverujem)
@grietusha@black_soul grietusha nuž je to možné, ono je to už postaršia žena možno že má ešte zastaralé názory lež nie je to moja gynekologička, u nej som bola len keď boli problémy také kadejaké, na čo už môj ujo G nestačil.
Argumentovala to tak, že presne ako sa niekedy umelo vytvárajú baktérie kvasením, to isté je to pri používaní tampónu. že keďže ho máš v pošve dlhšie, tá nasiaknutá krv začne v tebe kvasiť a vytvárajú sa baktérie, ktoré ti môžu doniesť od infekcie až po zápal vaječníkov a neviem čoho.
ovela radsej mam tampony, pri vlozke mam kazdu chvilku pocit ze som pretiekla, kedze krv sa rozteka po vlozke... a to ani pretiect nemusim a uz stresujem... pri tampone sa mi to este nestalo... len moja mamka furt hovori:"nos vlozky, tampony pouzivaj len no vynimocnych situaciach, ako na kupalicku a podobne" 20 storocie
keby toto čítal dajaký chalan ehm... aj keď určite čítal, len nič nenapísal zvedavosť... používam tampony, odkedy je leto a ked mam kratasy, tak ta vlozka dost vadi, alebo ked mam biele nohavice a tak no, proste tampony su ovela pohodlnejsie a vlozky, no tie cez noc zvycajne, ale to asi kazdy... aj ked niekedy dojdu tak aj na noc tampon, ale tak to sa budim kazde tri hodiny zo stresu pred tym syndromom toxickeho soku
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
Značka, aká príde, hlavne NIE o.b.
Síce keď gynekologička počula, že používam tampóny, skoro ma zavraždila. Je to maximálne nezdravé.
@mauinka preco ze nezdrave? hmmm ja som vcera pouzila svoj prvy, bo idem na splav
keďže je tampón priamo vo vnútri pošvy a menštruačný výtok zachytáva skôr než vložka, tak nevytvára také nepríjemné prostredie ako vložka, o ktorú sa vlastne neustále otieratie a ešte k tomu vytvára aj dosť nepríjemné "potiace sa" prostredie a práve tak si môžete ľahšie rozšíriť infekciu.
to, že niektorej tampón ostal vo vnútri.. sorry, ale to je jej vlastná blbosť. buď ho nevie aplikovať alebo jej nikto nepovedal, že tá šnúrka má trčať von, aby za ňu potom ťahala.
však keď si tampón pravidelne meníte, tak nevidím žiaden problém. a môžu ich používať aj panny, keďže panenská blana je pružná a okrem toho má v strede malú dierku (ako inak by ste asi mohli menštruovať?)
ja rozhodne uprednosťňujem tampóny. sú pohodlnejšie, nemám pri nich strach, že niekde bokom pretečiem a nekontrolujem si furt riť v zrkadle, či ho náhodou nevidno.
Kotexy používam len mini, lebo sa mi zdá zbytočné používať drahé OBčky, keď už to nie je krv ale len taký "krvavý výtok"...
v otázke toho, či sú tampóny nezdravé súhlasím s @grietushou...ja ich používam už roky, vymieňam každé 3 hodiny a nemám absolútne žiadne problémy. Vložky mám len na noc, snažím sa to nejako pretrpieť, aj keď je to kurevsky nepohodlné.
a ešte @mimushka007 - keď vie, tým lepšie pre ňu. ty sa radšej uč.
v minulosti sa používali niečo ako uteráky, ale staré grékyne si dávali do pošvy zvitok papyrusu (čiže niečo ako tampón). je to teda diskutabilné, ja však radšej ostávam verná vložkám, lebo keď mám tampón cítim sa nesvoja. však možno časom. ale tampóny sa vraj odporúčajú až ženám po pôrode. v každom prípade, ak by si chcela tie tampóny je dobré to striedať (nieže stále iba tampóny počas celej menštruácie).
a ja som verná značke always.
a značku....neviem,aj ob,aj Kotex,Clever...
@ghalantas myslela si Tampax,nie?
ale odkedy mam menzes slabsi, tak iba tampony.zda sa mi to hygienickejsie, cistejsie a prosto celkovo lepsie ako vlozka..
a zacka: KOTEX poprípade O.B. a moje prvé boli TAMPAX s aplikátorom
@mirkova , presne, tie obrázky sú super
Argumentovala to tak, že presne ako sa niekedy umelo vytvárajú baktérie kvasením, to isté je to pri používaní tampónu. že keďže ho máš v pošve dlhšie, tá nasiaknutá krv začne v tebe kvasiť a vytvárajú sa baktérie, ktoré ti môžu doniesť od infekcie až po zápal vaječníkov a neviem čoho.
ovela radsej mam tampony, pri vlozke mam kazdu chvilku pocit ze som pretiekla, kedze krv sa rozteka po vlozke... a to ani pretiect nemusim a uz stresujem... pri tampone sa mi to este nestalo... len moja mamka furt hovori:"nos vlozky, tampony pouzivaj len no vynimocnych situaciach, ako na kupalicku a podobne" 20 storocie
a značka? zo začiatku tampax a teraz o.b. ..ale to fakt sú také drahé oproti iným? ja si to nejak nevšímam, klasicky beriem o.b. pro comfort