Podľa mojich vedomostí je to po novom tak, že až po dvoch rokoch od získania vodičáku na auto môžeš "šoférovať" aj motorky 125ky..
asi, pre istotu si vygoogli
ja som teraz v decembri dostal vodicak a mam ho na skupiny AM, B1 a B. Robil som si klasiku na auto. AM znamena ze : Do skupiny motorových vozidiel AM patria dvojkolesové alebo trojkolesové motorové vozidlá s najväčšou konštrukčnou rýchlosťou 25 až 45 km/h. Ak ide o dvojkolesové vozidlo, zdvihový objem valcov jeho motora nepresahuje 50 cm3 v prípade spaľovacieho motora alebo najväčší trvalý menovitý výkon nie je väčší ako 4 kW v prípade elektrického motora.
B1 a B su auta a dodavky do 3.5 tony. Na 125-ku si potrebujes robit zvlast vodicak. Teda aspon kamarat si rok do zadu musel ked chcel na nej jazdit.
S urcitostou si musis robit osobitne vodicak na auto a osobitne na skuter. Robila som teraz na auto a bratranec robil so mnou naraz, on chcel aj na 125ku motorku a musel robiť osobitne
ja čo mám vedomosť tak sa môže jazdiť na 125 až o 2 roky čo máš vp. Ja mám 50tku skúter ale teraz cez leto keďže to budú 2 roky od kedy mám vodičák tak idem kúpiť 125 a to už bude iná káva keď sa stým vyhrám
"Vodiči s oprávnením riadiť osobné motorové vozidlo (vodičský preukaz skupiny budú môcť riadiť ľahký motocykel s kubatúrou až do 125 cm3 (A1). Takéto oprávnenie však získajú až po dvoch rokoch od času, keď dostali preukaz typu B a len na motocykel s automatickou prevodovkou. Oprávnenie zároveň bude platiť len na území SR. "
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
asi, pre istotu si vygoogli
B1 a B su auta a dodavky do 3.5 tony. Na 125-ku si potrebujes robit zvlast vodicak. Teda aspon kamarat si rok do zadu musel ked chcel na nej jazdit.
Ja mam v plane zobrat hondicku 150ku...
drz mi palce
Tak nwm. V tomto bananistane je mozne vsetko mam dojem
Zavolaj si do autoskoly