Tak dodrziavat dodrziavam .. lenze zavedenim objektivnej zodpovednosti a hlavne vymahaniu prachov za minimalne priestupky sa blizime k tomu, ze zacnem vyhladavat nejakeho bezdaka, na ktoreho napisem auto ..
ako síce som ešte nesedela za volantom inde, ako za volantom autoškoly, ale ako novopečený šofér ( : 8) ) i tak plánujem sa tým fakt riadiť... za 1. nepotrebujem platiť pokuty a vyzierať sa kde je aky radar za 2. možem nasrať, mám za sebou havárku a pár defektov a viem čo robí auto vtedy, + mnohý ludia chodia jak šalený čiže opatrnooosť .) a za 3. je možné že budem väčšinou chodiť pre mna nové trasy a zahraničné cety, čiže si neopováážim niekde kde to nepoznám
Nekritické dodržiavanie akýchkoľvek pravidiel alebo zákonov nie je znakom rozumného, slušného alebo morálneho človeka ale znakom idiota, ktorý sa nevie rozhodovať podľa svojho vlastného rozumu.
Áno, lietam ako šialenec pretože som si kúpila vhodné resp nevhodné auto pre mňa. Trošilínku na to dupnem a to autíčko už letí ako splašené a ide aj moc potichu takže to moc nezaevidujem, že si ulietavam....
Ale aj keby ho asi nemam tak chodím rýchlejšie, pretože tí sviatkoví šoféri a iní sráči, čo idú 50tkou mimo obce keď poletuje sniežik ma vytáčajú do nepríčetnosti občas
Vyjadrím sa aj ja, pýtam sa preto, lebo mám dojem, že všetci jazdia ako blázni a 50-tkou idú maximálne pri rozbehu...
Ja jazdím hlavne na hlavných ťahoch približne tou 50-tkou, čiže občas možno mierne prekročím, na takých tých bočných uličkách a miestach, ktoré nepoznám aj pomalšie.. Snažím sa jazdiť tak, aby som vedela reagovať a bolo to bezpečné, ručičky na hodinách nesledujem
Naozaj sa cítim ako polovodič vodičák mám asi pol roka, ale jazdím len občas a vôbec si nie som pri tom istá, rýchlosť samozrejme dodržujem, furt sa pozerám na ten tachometer
Ja jazdím prevažne 60 všade. Či mesto, či dedina. V tedy mam najtichší motor a najnižšiu spotrebu. Na rýchlostke sa snažím 70-75. Tiež najnižšia spotreba a nehučím.
No ale inač ehm. 60-80-bokom. Alebo skúška obmedzovača 4rka-67km/h.(s jednotkou v predu)
Ale to skôr okolo 1-2rána keď už nikde nikoho niet.
Ono vtip je v tom, že tachometer zvykne ukazovať o cca 10 km viac, plus cajti tolerujú prekročenie o 6km, takže jazdím 65 a na rýchlostnej to neriešim. Vie to potiahnuť len 110 takže si to patrične užívam.
na dialnici dodrzujem rychlost vzdy - vzhladom na to, co soferujem ked soferujem, nemam velmi na vyber. pri 130ke to place. na cestach, kde obvykle jazdim su v dobry den len dva stacionarne a tri mobilne radary na 20km, cize tiez nemam velmi na vyber a musim ist predpisovo.
ale az raz budem velky a bohaty, budem mat pici teda minimalne tuna na slovensku, kde su, na rozdiel od mnohych okolitych krajin, obmedzenia nastavene tak, aby bolo kde vyberat pokuty a nie kvoli bezpecnosti.
@7 joooj toto som si tak hovorila ze budem robit..
ne ako fakt ja som to myslela smrtelne vazne a bola som si ista ze budem jazdit vzdy podla predpisov!!! a hnevali ma ludia ktori to nerobia, ale vydrzalo mi to asi mesiac, proste to sa neda nehovorim ze nejako extremne lietam.. ale o tych 10 viac idem vzdy asi (hlavne tachometer ukazuje menej no).. vo vseobecnosti kde je 50 tak 60, kde 90 tak medzi 100-110 a na dialnici mam take divne stavy niekedy idem 110 a pride mi ze idem hrozne rychlo a nechcem ist viac a niekedy idem celu cestu 150 a pride mi ze super uplne aj rychlejsie by som mohla..
ale hrozny problem mi robi cesta do prace a z nej.. proste ked kazdy den pol roka jazdim tu istu trasu tam aj naspat (a aj viackrat do dna lebo chodim tam aj vo volne nakupovat a tak), tak hocikedy sa pristihnem ako idem 130 tam kde je 80ka proste!! ale to nie naschval proste hrozne dobre sa mi ide vzdy a mam tazku nohu potom! ale cez den sa snazim krotit, vecer ked chodim z prace pred desiatou a uz nie su auta tak na to niekedy mega dupnem a uzijem si to a aspon som skor doma, ale v ramci bezpecnosti sa snazim no
@moximum na mňa sa tiež jeden tlačil, išiel za mnou cca 40km a išlo mi to hrozne na nervy, a pohár trpezlivosti pretiekol a ja som stupil na brzdu ... Samozrejme, najebal do mňa, ale tak mne to bolo jedno
ako kde. tam, kde cesty nepoznam, dodrzujem povolenu rychlost skoro vzdy - myslim napr. 30 v meste alebo 80 mimo mesta, pretoze z nejakeho dovodu tam ta obmedzena rychlost je a zabit seba alebo niekoho ineho nepotrebujem len pre to aby som bola o dve minuty skorej doma.
inac normalne na 50tke idem 55-60 ale tachometer si nesledujem.
vynimkou je iba bratislava, nakolko je tam za volantom tolko arogantnych debilov a velmi zle viditelnych priechodov pre chodcov, ze sa tam rychlejsie proste ist bojim
ako v čom sú autá, v ktorých človek vyslovene necíti, že ide raz toľko ako je limit a sú autá, kde ten limit je tak akurát, najradšej som dodržiaval limit v Starej Felicii Cabrio, to je vyslovene auto na rekreačnú cestu, pre dialničné medzigalaktické presuny by som volil u nás enterprise a v zahraničí Mercedes S500 - v ktorom človek aj pri rýchlosti nad 200 km/h má skvelý pocit, ako v TGV
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
Ale aj keby ho asi nemam tak chodím rýchlejšie, pretože tí sviatkoví šoféri a iní sráči, čo idú 50tkou mimo obce keď poletuje sniežik ma vytáčajú do nepríčetnosti občas
Ja jazdím hlavne na hlavných ťahoch približne tou 50-tkou, čiže občas možno mierne prekročím, na takých tých bočných uličkách a miestach, ktoré nepoznám aj pomalšie.. Snažím sa jazdiť tak, aby som vedela reagovať a bolo to bezpečné, ručičky na hodinách nesledujem
No ale inač ehm. 60-80-bokom. Alebo skúška obmedzovača 4rka-67km/h.(s jednotkou v predu)
Ale to skôr okolo 1-2rána keď už nikde nikoho niet.
ale az raz budem velky a bohaty, budem mat pici teda minimalne tuna na slovensku, kde su, na rozdiel od mnohych okolitych krajin, obmedzenia nastavene tak, aby bolo kde vyberat pokuty a nie kvoli bezpecnosti.
ne ako fakt ja som to myslela smrtelne vazne a bola som si ista ze budem jazdit vzdy podla predpisov!!! a hnevali ma ludia ktori to nerobia, ale vydrzalo mi to asi mesiac, proste to sa neda nehovorim ze nejako extremne lietam.. ale o tych 10 viac idem vzdy asi (hlavne tachometer ukazuje menej no).. vo vseobecnosti kde je 50 tak 60, kde 90 tak medzi 100-110 a na dialnici mam take divne stavy niekedy idem 110 a pride mi ze idem hrozne rychlo a nechcem ist viac a niekedy idem celu cestu 150 a pride mi ze super uplne aj rychlejsie by som mohla..
ale hrozny problem mi robi cesta do prace a z nej.. proste ked kazdy den pol roka jazdim tu istu trasu tam aj naspat (a aj viackrat do dna lebo chodim tam aj vo volne nakupovat a tak), tak hocikedy sa pristihnem ako idem 130 tam kde je 80ka proste!! ale to nie naschval proste hrozne dobre sa mi ide vzdy a mam tazku nohu potom! ale cez den sa snazim krotit, vecer ked chodim z prace pred desiatou a uz nie su auta tak na to niekedy mega dupnem a uzijem si to a aspon som skor doma, ale v ramci bezpecnosti sa snazim no
inac normalne na 50tke idem 55-60 ale tachometer si nesledujem.
vynimkou je iba bratislava, nakolko je tam za volantom tolko arogantnych debilov a velmi zle viditelnych priechodov pre chodcov, ze sa tam rychlejsie proste ist bojim