poviem jak je ja trubim len vtedy ked sa oproti mne rozhodne niekto riskovat a predbiehat natesno ale vraj by som nemal lebo ho tym vystresujem a potom robi viac chyb ako keby som ho nechal prejst
@husky ty aspoň toľko, ja nikoho a pravdupovediac keby na mňa niekto trúbil mimo mesta, tak pozerám či je to nejaký môj kamoš alebo nejaký psychopat.. ale aby niekto trúbil pri každom predbiehaní, to je totálna pičovina podľa mňa
@interrupcio tak neviem aké zahraničie poznáš, ja som toto zatiaľ videl len v krajinách typu Turecko, Egypt, kde sa jazdí úplne ináč a napríklad aj v meste pri vjazde do križovatky sa nepozerá či niekto ide, ale proste trúbením sa oznámi že idem ja.. to je ale už trošku inou mentalitou národa, tam je to proste tak.
@interrupcio teraz sa chvalis ze na zachode citas vyhlasku a my nie tak sme horsi? toto nie je o zakonoch, toto je o rieseni krizovych situacii a ako ich zvladas. nech uz s trubenim, alebo bez trubenia. hlavne aby sa nikomu a nicomu nic nestalo
@husky čoby.. ja mam na to ludi... sedim na zachode a predcitavacka mi predcitava z vyhlasky, pisarka pise tieto riadky, ktore jej nadiktujem a mamina mi zachvilu utrie zadok...
@interrupcio sa naucil nieco nove tak sa s tym rychlo siel pochvalit na bridz.
vies co? miesto toho si si radsej mohol nabuchat vlastnu matku, nech na tomto svete beha este jedno take incestne decko jak ty nech sa mame z koho smiat
@lilnicole v tej vete nebolo sloveso musieť.. to si si len ty vymyslela v svojej hlavicke zmysel? kazdá vec, ktorá sa stane má zmysel.. zalezi len na tebe, co si z toho vezmes
ach... namiesto toho, aby ste sa poniektori pozreli na seba a uvedomili si, ze by nezaskodilo niecomu sa priucit, tak pozerate na toho, ktory vam ukazal medzery vo vasich vedomostiach a este ste poniektori agresivni.. ten "jeff bridges" a ten s tym zachodom... ja neviem.. je tu strasne vela agresivity... taketo forum je na hovno... peace.. hav hav..
@interrupcio a ty si očividne prehliadol slovíčko "akoby" Myslím, že takéto veci sú zakorenené hlboko v človeku, pretože je len logické a prirodzené natrúbiť na niekoho, kto jazdí ako idiot, tak napríklad. A na to normálny človek nepotrebuje vedieť, že je to v takom a takom odseku vyhlášky v tretej vete odspodu.
@lilnicole hej a klaksón namiesto toho aby bol nástrojom na odvratenie nehody a upozornovanie na rizika, je to nastrojom na prejavenie agresivity vodicov... je to velmi zvlastne, ze ludia pristupuju k cestnej premavke velmi neracionalne, pudovo, agresivne, pritom vsetci dobre vieme, ze v doprave zahynie najviac ludi....
@interrupcio ludia co maju vodicak to ovladaju tak ako ty a to ze akurat ty si mal potrebu to ostatnym natriet, ako ty to ovladas je skratka len dokaz toho ze si kokot.
najblizsie skus prist s niecom lepsim, napriklad s nejakym matematickym problemom - riesenie kvadratickej rovnice mozno? urcite nam to vsetkym znova natries /facepalm
btw mas nahovno nazov temy, nedokazes pochopit ze v nazov temy ma obsahovat pointu toho preco zakladas takuto temu? ale to nic, hlavne ze sa tu chces pochvalit ze vies nieco zo zakonov SR. gratulujeme ti!
@styrivedravody nie nie.. chcel som, aby sme sa trosku zamysleli nad sebou, ci sadame za volant dost vzdelani... ale ty to asi nepochopis... zi blaze...
@interrupcio No dobre, ale ako ty niekoho upozorníš na nehodu alebo riziko, ak ideš ZA ním? "Bola nehoda!"? Veď keď ho práve predbiehaš, tak vidíš to isté, čo on. A keď si pred ním, tak nebudeš trúbiť do vetra zo srandy.
Je však veľmi zaujímavé, ako sa dokážeš chytiť akéhokoľvek slovíčka, ktoré ti nevyhovuje, pričom uvážene prehliadneš zvyšok.
@interrupcio ano ano toto je presne to najdolezitejsie co si slovenski vodici maju uvedomit - ze mozu pouzivat na informavanie predchazaneho vozidla zvukove znamienie.
fakt si taky blby alebo to len hras? skus napisat uprimne
@lilnicole co ak si predbiehany nevsimne, ze je predbiehany.. ten co predbieha kludne moze byt v tzv. slepom mieste, kde predbiehany uz predbiehajuce auto nevidi v spatnom zrkadle (v tom co je vo vnutri) a este ho nevidi v lavom spatnom zrkadle a predbiehane auto vyboci zo smeru jazdy a buchnu do seba? toto sa obcas stava, myslim, ze takmer kazdy uz zazil nieco taketo, ze nevidel auto, ktore ho predbiehalo...
ja zatrúbim iba keď sa vlečie pri stredovej čiare, alebo chcem po ňom, aby sa stiahol- trúbim krátko. Keď je to idiot, trúbim počas celého manévra.
častejšie bliknem diaľkovými, hlavne pokiaľ sa približujem rýchlo a mám pocit, že mi dotyčný chce skočiť do cesty (napr keď niekto ide za kamiónom 90 a chce predbiehať a ja v tom čase sa šiniem okolo 130... )
@interrupcio Ak si teda chodil do tej "nekvalitnej" autoškoly, ako ty tie slovenské nazývaš, tak isto ťa tam naučili, ako predchádzať zrážke s autom, ktoré máš práve v mŕtvom uhle. Lebo mňa áno. Navyše, ak ťa ten mŕtvy uhol tak trápi, tak si kúp špeciálne zrkadielko a máš po probléme. Alebo sa nauč poriadne nastavovať zrkadlá.
A čo ak, a čo ak, a čo ak? A čo ak na mňa zajtra spadne klavír z tretieho poschodia? Prosím ťa. Skús trúbiť na každého, koho predbiehaš, už len z princípu, že môžeš byť v tom mieste, kde ťa nevidno. Skús potom vidieť, koľko spanikári a fakt do teba narazí alebo koľko ti ukáže prostredník cez okienko.
@lilnicole no vidis? tak toto ma nenaucili.. a takych ako ja je mozno viac... ved ja netvrdim, ze ti ludia nespanikaria.. ja som ti len vysvetlil vyznam trubenia pred predchadzanim
Podla mna by sa malo zvukove vystrazne znamenie pouzivat iba v nevyhnutne krizovych situaciach a nie pri predbiehani... Ale tak realita na nasich cestach je uplne insia 50% vodicov nepouziva ani len smerovky a nie to ze by malo este trubu...
Zákon 8/2009 Z.z.
§ 31
Výstražné znamenie
(1) Vodič smie dávať zvukové výstražné znamenie len vtedy, ak je to potrebné na odvrátenie hroziaceho nebezpečenstva, a mimo obce aj na upozornenie vodiča predchádzaného vozidla.
(1) Vodič smie dávať zvukové výstražné znamenie len vtedy, ak je to potrebné na odvrátenie hroziaceho nebezpečenstva, a mimo obce aj na upozornenie vodiča predchádzaného vozidla.
(2) Vodič smie namiesto zvukového výstražného znamenia dávať svetelné výstražné znamenie prerušovaným zapínaním stretávacích svetlometov alebo diaľkových svetlometov; na upozornenie vodiča predchádzaného vozidla ho smie dávať aj v obci.
@interrupcio pozri si komet @54 a poriadne si precitaj znenie zakona a zameraj sa na slova ´´len vtedy, ak je to potrebné na odvrátenie hroziaceho nebezpečenstva,´´
potom si precitaj co si sa pytal a zistis ,ze sa pytas totalny nezmysel...
@interrupcio pozri ide o to ,ze ten zakon hovori o tom ,ze mozes trubit alebo blikat dialkovymi svetlami na ostatnych vodicov len vtedy ak si to vyzaduje situacia - niekto sa sprava na tak ze ohrozuje seba ,teba a ostatnych vodicov.
nemozes pouzit vystrazne zvukove znamenie pri beznom predbiehani lebo to kedy mozes trubit je presne uvedene v zakone.
@aguri500 a na co tu chcu poukazovat ludia co tu davaju fora, "ci vam robi dobre ked vam partner pcha do riti prst?" ved toto tu uz je cista demencia...
Zbežne som to tu prezrel a vyzerá to podobne, ako keď študent právnickej fakulty s dvoma semestrami vykrikuje vo vlaku, že revízor nemá PRÁVO žiadať od neho isic..to len na okraj..ma taká analógia napadla
jasne ze nie len tak. vodica iduceho pomalsie ktore sa chystam predbehnut samozrejeme za predpokladu ze tym pocas predbiehanie neprekorcim maximlanu povolenu rychlost o viac ako 10 % a po ukonceni predbiehania sa vratim do limitu maximalky upozornujem svetelnym vystraznym znamenim v pripade ze obieham vodica v nebezpecnom mieste alebo v zhustenej premavke alebo vodica oznaceneho ako zaciatocnika a to aj v pripade ze by som ho svojim konanim mohol nepriamo ohrozit ak ma znizeny vyhlad na vozovku a dianie za nim alebo sa da predpokladat ze by mohol moje vozidlo ohrozit. v ostatnych pripadoch je to hlavne slusnost a prevencia pred deblimi a budicek s mikraca. a inaksie zvukove vystrazne znamenie:
iba v pripade bezprostredne hroziaceho nebezpecenstva, nespravneho stylu jazdy vodica predo mnou (stredom ) moment kde polisi???? aha zase nikde ze???? a podla vyhlasky nikdy nie v chranenom priprodnom uzemi a vecer po 22. 00 hod a teda v case nočneho kludu a ani v pripadoch ked nehrozi ohrozenie bezpečnosti cestnej premavky. nestoji to totiz malo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
68 komentov
@majusssska to by si ty mala vediet
@eraser prosim?
@chevro nie ja nikoho nehladam.. akurat tak sam seba
to by potom mali vrátiť vodičák takmer všetci a hned by bolo po problémoch so zápchami a parkovaním...
Nepomýlili si si to so smerovkami náhodou?
vies co? miesto toho si si radsej mohol nabuchat vlastnu matku, nech na tomto svete beha este jedno take incestne decko jak ty nech sa mame z koho smiat
najblizsie skus prist s niecom lepsim, napriklad s nejakym matematickym problemom - riesenie kvadratickej rovnice mozno? urcite nam to vsetkym znova natries /facepalm
Je však veľmi zaujímavé, ako sa dokážeš chytiť akéhokoľvek slovíčka, ktoré ti nevyhovuje, pričom uvážene prehliadneš zvyšok.
fakt si taky blby alebo to len hras? skus napisat uprimne
častejšie bliknem diaľkovými, hlavne pokiaľ sa približujem rýchlo a mám pocit, že mi dotyčný chce skočiť do cesty (napr keď niekto ide za kamiónom 90 a chce predbiehať a ja v tom čase sa šiniem okolo 130... )
V noci preblikávam diaľkovými automaticky.
A čo ak, a čo ak, a čo ak? A čo ak na mňa zajtra spadne klavír z tretieho poschodia? Prosím ťa. Skús trúbiť na každého, koho predbiehaš, už len z princípu, že môžeš byť v tom mieste, kde ťa nevidno. Skús potom vidieť, koľko spanikári a fakt do teba narazí alebo koľko ti ukáže prostredník cez okienko.
No, a ja som ti len vysvetlila, prečo to ľudia nerobia, ak nemusia. A všetci sme šťastní a spokojní
@fatmatt co som ja zakonodarca?
Zákon 8/2009 Z.z.
§ 31
Výstražné znamenie
§ 31
Výstražné znamenie
(2) Vodič smie namiesto zvukového výstražného znamenia dávať svetelné výstražné znamenie prerušovaným zapínaním stretávacích svetlometov alebo diaľkových svetlometov; na upozornenie vodiča predchádzaného vozidla ho smie dávať aj v obci.
potom si precitaj co si sa pytal a zistis ,ze sa pytas totalny nezmysel...
nemozes pouzit vystrazne zvukove znamenie pri beznom predbiehani lebo to kedy mozes trubit je presne uvedene v zakone.
keby ide o kriticku situaciu, trubit mozes aj v obci... a je jasne napisane, ze to sluzi na upozornenie predbiehaneho vozidla, ze je predbiehane...
vysvetlite to aguri500 niekto prosim vas...
fakt nechapem co na co si chcel v tejto diskusii poukazat...
Zbežne som to tu prezrel a vyzerá to podobne, ako keď študent právnickej fakulty s dvoma semestrami vykrikuje vo vlaku, že revízor nemá PRÁVO žiadať od neho isic..to len na okraj..ma taká analógia napadla
iba v pripade bezprostredne hroziaceho nebezpecenstva, nespravneho stylu jazdy vodica predo mnou (stredom ) moment kde polisi???? aha zase nikde ze???? a podla vyhlasky nikdy nie v chranenom priprodnom uzemi a vecer po 22. 00 hod a teda v case nočneho kludu a ani v pripadoch ked nehrozi ohrozenie bezpečnosti cestnej premavky. nestoji to totiz malo