Volali ste niekedy na tiesňovú linku? (112, 150, 155, 158) A z akého dovodu?
Ocitli ste sa niekedy v tiesňovej situácii alebo volal niekto na tiesňovú linku koli vám?... Prípadne ste tam zavolali neopodstatnene?.... Podelte sa o svoje skúsenosti a zážitky
volala som ked babke takej na zastavke prislo strasne zle a vravela ze ju boli srdce tak prisli ale strasne dlho im to trvalo a isla som s nou aj do nemocnice ale umrela strasne som vtedy plakala, mala som asi 13/14 a bol to moj prvy realny kontakt so smrtou
velmi nerada na to spominam,ale tak napisem sem teda. ako 12 ročná som volala zachranku pre otca. uplne si pamútám, že sa mi strasne triasli ruky,ze som ani mobil nevedela drzat poriadne.
otec mal vazny uraz, ja som to videla a bola som pri tom, dodnes mam z toho traumu. mal 7 zlomenych rebier, ktore mu takmer prepichli pluca, zlomenu lopatku, ruku a zapästie. ale zachranka prisla vcas a je v poriadku, hoci bol dva mesiace v nemocnici. a uz dalej na to nechcem mysliet.
Raz keď taký opitý ujo zvonil o 3:00 celej bytovke a prisahal, že tu býva, len žena mu nechce otvoriť a prišli páni policajti, vypýtali si OP a býval o vchod vedľa A Ešte raz policajtov, keď tu bývali takí neprispôsobiví, čo ich argentínsku dogu považovali za príliš emancipovanú a tak sa venčila sama, ale žiaľ mala problémy s ovládaním a kúsala ľudí a roztrhala asi troch psov malých a ja som potrebovala ísť preč z domu a ona sa motala okolo vchodu, tak prišli policajti a zobrali ju A vlastne ešte raz, ale to tu z bezpečnostných dôvodov nenapíšem.
raz fizlov, ked isli odomna o pol 4 rano kamaratky domov a na chodbe ich niekto zacal nahanat (+ boli vyhodene poistky tam, takze si svietili len mobilom).. samozrejme kym dosli, uz tam nikto nebol a nakoniec este odomna pytali obciansky curaci
Mne volali ked ma zrazilo auto a ked som chytila alergicky zachvat. a ja som volala prvykrat ked sa rodicia hadali a bala som sa, ze sa nieco stane. potom ked som bola sama doma s mamou a mala srdcovu prihodu. este vela pripadov co si uz nespomeniem, aj na tyrana psov a maciek som volala ked som mala 10 cca :x
a susedka stale caka pri dverach a ked niekto ide (co je dost casto lebo nefunguje vytah) tak sa hodi o zem a prosi o sanitku lebo sa brutalne nudi a jej deti ju maju u riti .__."
Sebe, keď som na Mikuláša, treskla na zľadovatenej ploche, prišla za 10 minút, mala som vtedy 15 rokov a hneď som mala pud sebazáchovy že si mám zavolať rýchlu pomoc, keďže sa mi to stalo vonku.
raz volali rodicia kvoli mne, ked ma kleplo. a raz som si chcela aj sama sebe zavolat co sa mi nedalo nadychnut poriadne a myslela som ze uz vari nastala moja posledna hodinka - lenze som sa bala ze ma vysmeju, a tak som si len lahla a cakala, ze reku teda idem umriet
a nedockala som sa dako.
no ja konkretne som nevolal ale velakrat u nas v rodine sa sanitka volala a nebudem to tu opisovat neni to nic pekne a budte radi ak taketo situacie nezazivate
Ja nikdy a dufam, ze ani nebudem. Akurát na mňa a kamarátov bola zavolaná polícia kvôli bitke ktorú sme nezačali a potom ešte mame sanitku lebo jej bolo zle a nakoniec sa zistilo, že bola dehydratovana lebo nič nepije
ja osobne ani mne ešte nie, vždy mám šťastie keď sa niečo deje že som neni doma - raz suseda pod nami nechala koláč zhorieť v trúbe a raz si mama volala sama
So spoluziakmi sme oslavovali koniec skoly a jedna baba chytila zachvat..pani dispecerka bola dost drza, prisla na to ze mame vypite ale sanitku neposlala..nastastie sa nestalo nic vazne
@2marti2 Ako si to može dovoliť odmietnuť poslať sanitku?!... Keby sa niećo tej babe stalo tak stačí podať trestné oznámenie a mala by riadne zavarené..... Toto je neuveritelné...
@matthewp Ja som si vyhladala články a deje sa to všade po svete a aj mnohokrát koli tomu prišlo k smrti..... Toto je neuveritelné aký špinavý je tento svet niekedy to človeka tak zasiahne....
nikdy nikomu ani nikto mne .....dúfam sa mi to ani nikdy nepritrafí ... a zvykla som kukať 112 a neviem ... keď človek pozerá americké filmy s akým nasadením tam behajú záchranári, ako komunikujú ako stískajú a neviem čo proste neskutočný servis ....a potom si pozrie slovenskú 112 .. tak je v rozpakoch ( tým nechcem dehonestovať našu RZPtku)
Ja mám, našťastie, skúsenosti "len" so záchrankou. A sama som ešte nemusela nikomu volať -ani nechcem a dúfam, že nebudem musieť. No mne bola volaná už niekoľkokrát... prvýkrát pri zástave srdca a potom ešte párkrát pri epileptických záchvatoch.
mne sa o tom vždy iba snívalo že som volala... ale dosť veľa krát...
ale minule sme s kamošom videli ako do seba dve autá nabúrali (bolo to dosť desivé) a už sme chceli ísťvolať pomoc, ale potom vystúpili, tak keď sme videli, že sú v pohode, sme to nechali tak, že oni si to vybavia medzi sebou
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
otec mal vazny uraz, ja som to videla a bola som pri tom, dodnes mam z toho traumu. mal 7 zlomenych rebier, ktore mu takmer prepichli pluca, zlomenu lopatku, ruku a zapästie. ale zachranka prisla vcas a je v poriadku, hoci bol dva mesiace v nemocnici. a uz dalej na to nechcem mysliet.
a susedka stale caka pri dverach a ked niekto ide (co je dost casto lebo nefunguje vytah) tak sa hodi o zem a prosi o sanitku lebo sa brutalne nudi a jej deti ju maju u riti .__."
ja som raz volala, keď nejakí primitívni hádzali petardy okolo ľudí
a nedockala som sa dako.
ale minule sme s kamošom videli ako do seba dve autá nabúrali (bolo to dosť desivé) a už sme chceli ísťvolať pomoc, ale potom vystúpili, tak keď sme videli, že sú v pohode, sme to nechali tak, že oni si to vybavia medzi sebou