Keby bola na vyber poctiva praca a nepoctiva (ale legalna) tak beriem druhu moznost, ale v tomto pripade by som sa do obchodu s drogami zapliect nechcel. Nejde ani tak o to, ze je to ilegalne, ako o to, ze je to nebezpecne.
moj osobny nazor je ten,ze ten clovek nerobi v podstate nic zle. neskodi nikomu nevinnemu, max ludom, kt si to ziadaju. jednoducho poskytuje ludom to, co chcu sami (a za co mu patricne platia...s tym je spojene i iste riziko kt.sa vystavuje a rata s nim...za setko sa plati) a keby to nerobil on, tak to robi nejaky iny face zan. niesme take natury, aby to nerobil nikto, je to z principu nerealne a vzdy sa niekto najde od koho sa daju zohnat dobrotky . doba je zla . ludia sa uz davno nenapravitelne skurvili. svet je preplneny mamonarmi. nie je cesta spat.
na jeho mieste by som asi tiez mohol zvysoka... na stat, kt. mi ponukne 2 dolare za den a venovat sa niecomu, vdaka comu sa zdvihne zivotna uroven celej rodiny niekolkonasobne. neodsudzujem a capem jeho rozhodnutie.
makal som aj ja tak, ide o to ako predavas- ak ti ide o lova a das hocico a hocikomu tak si kar, treba rozmyslat (drogy nepatria detom), inak je to fajn biz, aj ked riziko existuje
tu na slovensku je situacia ina, da sa zarobit aj poctivo a preto budem vzdy vyhladavat len poctivu pracu. obchod s drogami je prilis nebezpecny, neoplati sa to. male kseftiky s trochou travy prilis nebezpecne nie su, ale ked sa uz obchod rozrasta, tak sa to par ludom prestane pacit, zacnu vselijake vydieracky, opletacky s mafiou, prichyteni narkomani zacnu na dilerov donasat policii.. ajaj, a zachvilu je to cele v riti.
ono keby ho chytili policajty darmo by im tvrdil ze ste uzivit rodinu. aj ked podla mna nerobil nic zle. predaval ludom to co steli a dobre si zarobil...len je to velmi rizikova "praca"
osobne by som si vybral poctivu pracu (ved vlastne aj robim poctive weby ...
a ked je raz nieco nelegalne, tak je to nelegalne... a ma za to byt potrestany..
to je ako keby hovoril, mohol som za 2 dolare robit na poli, alebo kradnut auta za viac dolarov na den (ked je dopyt po kradnutych autach, tak ich kradne), alebo rovnako mohol povedat ze moze vrazdit a byt najomny vrah (ked je dopyt po vrazdach, ludia za ne platia, tak on ich poskytuje)
nevidim rozdiel medzi predajom drog, kradnutim aut a vrazdenim ludi (ok vidim rozdiel, ale to je v inom, mozno vo vyske trestu), ale v kazdom pripade je to zlocin. Cize ma byt potrestany
@1 , no ono to nie je take jednoduche. skor alebo neskor si niekto vsimne ze mu fusujes do remesla.. a potom to nebude take lahke a svetle. radsej stakymi vecami nic nemat spolocne. .nestoji to za to..
a preco by sme ho mali odsudit?????odsudzujes kazdeho predavaca v bille tescu kauflande lidli etc. len za to ze predava alkohol????zamysli sa nad tym....len preto ze niekto postavi urcite latky mimo zakon kazdy kto ich predava je zly clovek???nehovorim o tom ze mal na vyber medzi lahkym zarobkom a zlym zarobkom...
Zavisi na situacii myslim ze ked normalne pomalicky k penazom ludia pridu poctivou robotou potom si ich viac vazia a rozymslaju co s nimi spravia... Ked dakto rychlo zbohatne to je jedno ci vyhra loto alebo sa nabali na drogach ci inych nelegalnych veciach nevazi si nic rozhadzuje a tak... No doba je skurvena coraz viac ludi konci na ulici su odkazani zivit sa nepoctivo bohuzial neda sa nic robit Na drogach je ale najhorsie to ze ohrozuje ludi najma deti i seba celu rodinu a su za to krute sankcie...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
aj ked ja by som osobne do drog nesiel ale nejake ekonomicke cari mari ano
ale skor ide o moralne hladisko toho.. pretoze ja toho muza neodsudzujem.. nenuti nikoho brat drogy, len dodava to na co sa ludia naucili sami.
na jeho mieste by som asi tiez mohol zvysoka... na stat, kt. mi ponukne 2 dolare za den a venovat sa niecomu, vdaka comu sa zdvihne zivotna uroven celej rodiny niekolkonasobne. neodsudzujem a capem jeho rozhodnutie.
Drogy by som nikdy nediloval, nemam nervy a ak by to bolo nieco tvrde, tak na to sa clovek moze uprimne vysrat...
zufale situacie si ziadaju zufale ciny
a ked je raz nieco nelegalne, tak je to nelegalne... a ma za to byt potrestany..
to je ako keby hovoril, mohol som za 2 dolare robit na poli, alebo kradnut auta za viac dolarov na den (ked je dopyt po kradnutych autach, tak ich kradne), alebo rovnako mohol povedat ze moze vrazdit a byt najomny vrah (ked je dopyt po vrazdach, ludia za ne platia, tak on ich poskytuje)
nevidim rozdiel medzi predajom drog, kradnutim aut a vrazdenim ludi (ok vidim rozdiel, ale to je v inom, mozno vo vyske trestu), ale v kazdom pripade je to zlocin. Cize ma byt potrestany
takze nwm ale ja urcite praca normalna no ako tak
lebo kde by som sa ja dostal do takych dilerskych kruhov
ktory clovek nie?
heh noo zaujimave
Či to odsudzujem? Je mi to jedno, mám pár kamarátov dílerov a sú to úplne normálny ľudia.