Nejdem volit. Nie je tam ziaden vhodny kandidat a zaroven som presvedceny o tom ze ziaden pre mna ako obcana nic nespravi. Necham to v rukach tych co volit chcu. Moj osobny nazor je ze celkovym vitazom bude Kiska.
Mne sa tiez najviac pozdava asi ten Prochadzka, len ci dostane tolko hlasov aby sa prebojoval aspon do druheho kola..
Suhlasim aj s tym, ze nam to nepomoze..kazdy berie len pre seba, ale len tak sa pytam ake maju ludia na to nazory vseobecne..
@4 Podľa analytikov majú v týchto prezidentských voľbách, okrem Fica, sa do druhého kola dostať tí čo sú na miestach 2 - 4. Teda Kiska, Kňažko, Procházka... Teda tieto miesta sú relevantné podľa posledných prieskumov - aj keď Kiska? to ako čarovne poskočil je celkom zavádzajúce - či mu to prospeje alebo uškodí sa ešte uvidí... Osobne dúfam, že mu to uškodí... Teda pre mňa nech vyhrá hoci kto, okrem Kisku a Mezenskej - fakt ich nemusím
@fixa Ale nejaké extrémne odlišnosti sa nikdy nedejú - aj teraz to bude približne takto, len rozdiely v percentách... možno aj zásadné ale poradie bude podobné
@james98 jak ze nie? Napriklad SaS mala o 100% lepsi vysledok ako v prieskumoch. Nedavno sa to akurat rozoberalo kdesi na facebooku nakolko su prieskumy relevantne a pri niektorych stranach boli tie rozdiely obrovske. Prezidentske volby nemusia byt vynimkou.
@tommyhot To hej, SaS vtedy áno - ktovie koho si vtedy vybrali a ako si tú vzorku vyberajú... zastávať sa ich nebudem - ale. Ale šatisticky sa väčšinou do poradia trafia... aj keď teraz na RTVS tie dva pre Kisku - tuším od focusu a medianu - rozdiel okolo 13%? to bolo strašné... ale tie prepočty, nakoľko mu to uškodí - no nechcelo by sa mi to riešiť...
A nechápem tých, čo nejdú voliť. Vám je úplne jedno, ako sa tu budete mať? Keď vyhrá Fico, tak tu bude už úplná diktatúra, ako keby nestačila vláda jednej strany, ešte budú mať aj svojho prezidenta.
@miraculeux keď som sa dozvedela, že Fico vôbec kandiduje mi bolo jasné, že Slovensko je tak hlboko v análnom otvore, že ho už odtiaľ nikto nedostane, a preto nemá zmysel ísť voliť. zmysel má z tejto krajiny odísť. alebo si myslíš, že voľby aspoň čiastočne nezmanipulujú? ale možno pôjdem, pre tú srandu... podľa testu sa vraj moje idey najviac zhodujú s Procházkom, tak ak tak, voliť budem jeho.
@motyylia» volebnakalkulacka.sk/volba-prezident... nech sa páči, otestuj sa. ale na konci mi to povedalo, že tam nie sú všetci kandidáti (neodpovedali na otázky), každopádne to môže napr. takým, ako ja pomôcť.
@kitty7 no keď si toto povie polka národa, tak je jasné, že v takom análnom otvore budeme ešte veľmi, veľmi dlho. Najlepšie je pred problémami utekať do inej krajiny, tváriť sa, že ty nič.
@miraculeux vieš ako sa hovorí, keby voľby dokázali niečo zmeniť, už dávno ich zakážu... do volieb sa zas hrnú v 95% tí istí, ktorí tam tých 5% zvyšných nepustia aj keby mali podplatiť pol národa... zmysel by malo ísť protestovať, ale to je na Slovensku nemoderné...
Fico je samozrejme najhoršia možnosť, ale myslíš, že nejaký Kiska je výhra? na verejnosti proti sebe bojujú a v súkromí si tykajú...
máš 18 rokov. čo máš vyštudované? zháňala si si mimo BA prácu? myslíš si, že sa dá vyžiť z 350-600 eur mesačne (bežný plat aj vysokoškolsky vzdelaných ľudí), ak nebývaš u rodičov alebo v podnájme? myslíš si, že si z toho môžeš niečo ušetriť do budúcnosti? vieš o tom, že 35% mladých ľudí na Slovensku je nezamestnaných? ako, ja nechcem znieť pesimisticky, uchytiť sa dá, aj vyžiť sa dá, hlavne, ak si s niekým a ťaháte to spolu, poznám dosť ľudí v mojom veku, čo slušne zarábajú, skôr či neskôr sa proste robota nájde... no mne nejde o mňa, mňa trápi moja mama, ktorá sa o mňa celý život stará a ja jej nechcem ostať na krku... trápia ma moje budúce deti, ktoré chcem mať a ktorým chcem dať pekné detstvo a istotu v budúcnosti... pozerala si sa na vec niekedy takto?
@kitty7
To zaváňa konšipačnou teóriou, a tie ja fakt nemám rada. Kiska nie je výhra (preto ho ani neplánujem voliť) ale vždy je to lepšie, ako Fico. Smerácky prezident so smeráckou vládou, veď to je úplne najhoršia situácia, aká môže nasrať. To musí vedieť každý.
No ja som si zháňala prácu mimo BA (keďže bývam na severe východného Slovenska) a ver tomu, že viem toho o živote oveľa viac, ako moji kamaráti zo spomínanej Bratislavy. Len tu môžem vidieť nezamestnanosť, neuplatnenie mladých a ako sa dá vyžiť z 300 € mesačne (ako viac ľudí, ktorých v mojom okolí poznám). A práve preto mám taký názor na voľby a politiku, aký mám. Len je smutné, aký majú postoj ľudia k tomu celému, aký majú postoj k voľbám. A samozrejme, že som sa pozerala na budúcnosť, a zase opakujem, PRETO IDEM VOLIŤ. Nechcem žiť v komunistickej krajine, ktorá je v úplych sračkách za minimálny plat a nemať ani z čoho dožiť.
@miraculeux tak sa sama pozri, ako vytlačili a pošpinili všetkých, ktorí to berú aspoň trochu seriózne... Galko preč, Radičová preč, Kotlebu ignorujú, na celé OĽaNO neskutočne kydajú... myslíš, že sa hlasy nekupujú? jasné. že kupujú... netvrdím, že sú voľby na 100% zmanipulované, ale čiastočne určite... tak či tak tie výsledky svedčia o hlúposti tohto národa a ty si myslíš, že tvoj hlas niečo zmení? že zrazu keď na prezidentské kreslo sadne niekto serióznejší, že sa ako šibnutím čarovného prútika zmení táto krajina? to, čo máme vo vláde je vizitka nás občanov a ja medzi takýmto ľudom žiť nechcem. chodila som poctivo voliť každé voľby, odkedy som dosiahla 18 (okrem posledných volieb do samosprávnych krajov, bola som v zahraničí), tj. dvakrát parlamentné voľby, raz VÚC voľby a jedno referendum a čo sa zmenilo za tie 4 roky? nič zhola nič boli tu gorily, boli tu protesty lekárov, učiteľov, na jeseň tu bolo zopár väčších protestov, ale Slováci majú stále klapky na očiach a tvoj alebo môj hlas to nezmení...
@kitty7 Ja súhlasím s tým, že niektorí politici, ktorí boli to najlepšie pre túto krajinu, boli vyštvaní. Aj keď, napr. taká Radičová pohorela hlavne na tom, že Dzurinda a iní z SDKU riadili celú stranu a podkopávali jej nohy- preto si myslím, že prioritou by mala byť generačná výmena poslancov. Právo voliť je jedno zo základných práv, a myslím si, že ak by nebolo tak odignorované, dalo by sa tu toho zmeniť oveľa viac. Ak by mal každý taký prístup, ako ty, tak by sme v parlamente mali možno ešte horšie zloženie a prezident by už bol dávno jasný.Ale teraz výsledok vôbec jasný nie je, a to mňa neskutočne teší. Každý odpor k Ficovi je dobrý odpor. Možno je práve čas na to, aby sme si zvolili niekoho iného, kto by nám aspoň trošku otvoril oči. Ak si prečítaš len páru rozhovorv napr. s takým procházkom, tak uvídíš úplne iný postoj, iné názory, ako majú starí politici a hlavne SMER.
je jasné, že za drvivú väčšinu vecí si môžeme sami, ale sťažovať sa na situáciu v štáte a neísť voliť mi príde dosť blbé.
@miraculeux napísala som ti, bola som voliť každé jedny voľby okrem situácie, keď som bola v zahraničí a nič sa nezmenilo, tak mi láskavo nevrav, že "ak by mal každý taký prístup, ako ty" - pri urne som stála viackrát, ako ty, tak váž slová. okrem toho, ja sa nesťažujem, ja na tento štát zvysoka seriem, pretože títo občania tu si zaslúžia presne to, čo si volia. Slovensko mám rada, ale kým sa nespamätá, nechcem s ním mať nič spoločné... deti raz naučím spievať slovenské ľudové pesničky, ale nechci po mne, aby som tu ostala hniť.
@kitty7 No tak, nemáš 50 rokov, ale 22, až taký vekový rozdiel medzi nami nie je, že by si sa s ním mohla oháňať. Ja po tebe ani nechcem, aby si tu ostala hniť, možno je len lepšie, že takíto ľudia z krajiny odídu.
@miraculeux neoháňam sa vekom, neoháňam sa dokonca ani skúsenosťami, jednoducho mi vadí, že ma hádžeš do jedného vreca s tými, čo sa v živote k urne ani nepostavili. ja viem, že si 18-ka nadšená tým, že môžeš voliť a dúfaš, že akurát keď ty pôjdeš voliť, tak sa niečo zmení, ale ja som už stará koza unavená z boja s veternými mlynmi, chcem sa usadiť, splniť si pár snov, potom založiť rodinu a žiť happily ever after... skús presvedčiť svojich starých rodičov, aby nešli voliť Fica, aby si mala predstavu, akú máš asi silu niečo zmeniť
@kitty7 Asi cigáni, dôchodcovia a neuvedomelí občania. Aj ke´d teraz ako pozerám, tak ich je menej ako predtým. Sná´d ich raz bude tak málo, že sa ani do vlády nedostane.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
Pretože tam nechcem starých páprdov, už sme mali takých dosť dlho a nič sa nezmenilo. Nevravím, že sa teraz niečo pohne do predu...
Suhlasim aj s tym, ze nam to nepomoze..kazdy berie len pre seba, ale len tak sa pytam ake maju ludia na to nazory vseobecne..
@james98 Prieskumy nehrajú rolu, pretože sa riadia tým, kto si viac zaplatí...
A nechápem tých, čo nejdú voliť. Vám je úplne jedno, ako sa tu budete mať? Keď vyhrá Fico, tak tu bude už úplná diktatúra, ako keby nestačila vláda jednej strany, ešte budú mať aj svojho prezidenta.
Fico je samozrejme najhoršia možnosť, ale myslíš, že nejaký Kiska je výhra? na verejnosti proti sebe bojujú a v súkromí si tykajú...
máš 18 rokov. čo máš vyštudované? zháňala si si mimo BA prácu? myslíš si, že sa dá vyžiť z 350-600 eur mesačne (bežný plat aj vysokoškolsky vzdelaných ľudí), ak nebývaš u rodičov alebo v podnájme? myslíš si, že si z toho môžeš niečo ušetriť do budúcnosti? vieš o tom, že 35% mladých ľudí na Slovensku je nezamestnaných? ako, ja nechcem znieť pesimisticky, uchytiť sa dá, aj vyžiť sa dá, hlavne, ak si s niekým a ťaháte to spolu, poznám dosť ľudí v mojom veku, čo slušne zarábajú, skôr či neskôr sa proste robota nájde... no mne nejde o mňa, mňa trápi moja mama, ktorá sa o mňa celý život stará a ja jej nechcem ostať na krku... trápia ma moje budúce deti, ktoré chcem mať a ktorým chcem dať pekné detstvo a istotu v budúcnosti... pozerala si sa na vec niekedy takto?
To zaváňa konšipačnou teóriou, a tie ja fakt nemám rada. Kiska nie je výhra (preto ho ani neplánujem voliť) ale vždy je to lepšie, ako Fico. Smerácky prezident so smeráckou vládou, veď to je úplne najhoršia situácia, aká môže nasrať. To musí vedieť každý.
No ja som si zháňala prácu mimo BA (keďže bývam na severe východného Slovenska) a ver tomu, že viem toho o živote oveľa viac, ako moji kamaráti zo spomínanej Bratislavy. Len tu môžem vidieť nezamestnanosť, neuplatnenie mladých a ako sa dá vyžiť z 300 € mesačne (ako viac ľudí, ktorých v mojom okolí poznám). A práve preto mám taký názor na voľby a politiku, aký mám. Len je smutné, aký majú postoj ľudia k tomu celému, aký majú postoj k voľbám. A samozrejme, že som sa pozerala na budúcnosť, a zase opakujem, PRETO IDEM VOLIŤ. Nechcem žiť v komunistickej krajine, ktorá je v úplych sračkách za minimálny plat a nemať ani z čoho dožiť.
je jasné, že za drvivú väčšinu vecí si môžeme sami, ale sťažovať sa na situáciu v štáte a neísť voliť mi príde dosť blbé.