mne sa dosť často stáva, že z ničoho nič zacítim nejakú povedomú vôňu, neviem ani z čoho je, ale proste sa mi spája s niečím z minulosti...a ani neviem s čím...len viem, že som ju už niekedy cítila...divné...
opaľujúca sa pokožka, stará betónová pivnica, kaviarenský puch - cigarety, káva, škorica atď. (ŠKORICAA! , špecifický smrad mojej triedy na ZUŠ, a tiež tie benzínaté zmesi všelijaké
hm je ich viacero. ale momentálne ako sa mi blíži dovolenka myslím na vôňu chorvátska zmes slaného vzduchu od mora, borovíc, kokosového opaľovacieho mlieka, v pozadí sa pečú ryby a navrch všade vonia levanduľa, figy a rozmarín
potom vôňa, ktorú som cítila, keď som si pričuchla k hlave môjho psíka, na koreni nosa
keď pritlačím nos na krk, pri kľúčnej kosti, taká prirodzená vôňa kože
no a nakoniec vôňa čajovne...čaj, vonné tyčinky, taká charakteristická upokojujúca vôňa
Mňa vždy do extázi privádzajú vône korenia,byliniek...ale tiež aj vôňa orgovánu,pokosenej trávy,novej knihy (časopisu) a čerstvo odbaleného umelého obrusu - tá umelina nenormálne vonia
Nové knižky (najmä Harry Potter krásne voňal) ... tak isto letná búrka ... ceruzky, pastelky a podobne .. gioccondy a faber castells ... a káva ... neskutočnee krásne vonia, nie ani tak zaliata, ako ešte v dóze ..
A možno to bude znieť divne ale pánska vôňa miešaná s cigaretovým dymom ma neskutočne berie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
86 komentov
@iwuanka ♥
a takisto mam rad vonu mojej MAMY
@smajlicek12 jou, me too
Inák mám rada vôňu strúhanky, kníh, vôňu mora, chlóru, centrofixy, laku na nechty, odlakovača, siričitanu sodného.
A celkovo mám rada vôňu mraziarenského boxu so zmrzlinami.
potom vôňa nehoráznej zimy, vôňa júna, vôňa nových šiat.
that´s all ..
potom vôňa, ktorú som cítila, keď som si pričuchla k hlave môjho psíka, na koreni nosa
keď pritlačím nos na krk, pri kľúčnej kosti, taká prirodzená vôňa kože
no a nakoniec vôňa čajovne...čaj, vonné tyčinky, taká charakteristická upokojujúca vôňa
ihličnaté stromy - najviac asi borovica
konvalinky
@matii vôňa ľudskej blízkosti
vôňa kriedového papiera, orgovánu, morskej vody
a na viac si momentálne nespomeniem
a potom vona telocvicne a basketbalu, ako vam potom vonaju ruky
bazilika sv. Egídia v BJ (netuším, čo tam vonia, ale je to výborné)
mäta
tabak (pred i po zapálení)
mesto po daždí
chemické smrady (dezinfekcia, chlór, riedidlo, lepidlo, acetón, toluén, fixy, benzín)
....
najlepsie sa mi pamata podla voni (esprit celebration je moja osudova. vona snehu, mrazu, zimy a toho espritu)
"je to naozaj čisto prírodná vôňa, ktorá mi spôsobuje vyplavovanie endorfínov, cítim sa pri nej lahodivo, radostne."
A možno to bude znieť divne ale pánska vôňa miešaná s cigaretovým dymom ma neskutočne berie