Mwah, a teraz keď ste klikli na fórum so zaujímavým názvom, tak vás zneužijem, aby ste mi vyplnili dotazník k ročníkovej práci » docs.google.com/forms/d/1OfHzby...
budem vám, aj s mojou kolegynkou, veľmi vď
Ja som čítal niečo a tam to bolo vysvetlene že to žiarenie je dlhe maximalne 12cm no ako v ktorej.A preto sa jedlo v mikrovlnke točí lebo to nema taký dosah.Takže čo ja viem podla mna to neškodí a aj tak ju použivam max 3krat do týždna.A kto prinej stojí? nikto zapnete mikrovlnku a idete preč
@shifter nie!!! vlnová dĺžka mikrovlnného žiarenia je 12cm ale to neznamená že má dosah 12cm
teda: c/vlnova dlžka= 300000/0,12=2,5MHz
inak mikrovlnka nemôže byť úplne tienená kovovou bedňou v ktorej je, pretože by si "skratoval" magnetický obvod napájacieho transformátora, ktorý by sa neúmerne zaťažil.....preto môžeš toto žiarenie nájsť i mimo mikrovlnky.....
otázka či si myslím že mikrovlnné žiarenie je škodlivé je zle postavená.
samozrejme že je, keby som sa narval do mikrovlnky tak ma uvarí.
rovnako ako infračervené.
ale zároveň je to úplne bežné žiarenie nachádzajúce sa všade okolo v miere ktorá je úplne v poriadku.
otázka za tým je tiež hlúpa, noačo že jedlo zohrievam niečím čo škodí živému tkanivu? dané žiarenie je obmedzené do priestoru mikrovlnky a v jedle nezanecháva žiadne stopy, resp. zanecháva jedinú stopu - teplo.
@pinkhero presne aj moj brat si to tak myslel a este, ze sunka je sumka
...
A teraz si sa to dozvedela az?
Inac toto ohladom mikrovlnky je moja oblubena tema, takze da k nej vyjadrim vysoko odborne Ziarenie z mikrovnky je velmi skodlive, prechadza aj von cez mikrovlnku, pretoze tie filtre nie su dostatocne aby ho zachytili, vacsinou vyzaruje do niekolkych metrov, co znamena, ze do celej miestnosti. Co vsak vacsina ludi nema sancu ako zistit pretoze bezne nemaju k dispozicii pristroj na meranie mikrovlneho ziarenia. Raz sme boli z gymnazia na exkurzii na fakulte fyziky ci coho na Upjs-ke. Ten ucitel co tam bol meral ake ziarenie prechadza von cez mikrovlnku v tesnej blizkosti a este take dobte 2- 3 metre od nej mu to ziarenie ani neislo odmerat, take hodnoty to boli a ako postupoval dalej od mikrovlnky tak ziarenie da zmensovalo ale este aj na konci triedy mu ukazovalo dost.... Odvtedy sa snazim obmedzit mikrovlnku a idem od nej prec, ked nieco zohrievam. Hlavne sa neyreba pozerat fo mikrovlnky ako do televizora, co som robila ja ako decko Inac neviete mi niekto povedat, ci vurobcovia uverejnuju aj tieto informacie a su niekde relevantne udaje, kolko ziarenia prepustaju jednotlive typy a kolko ziarenia vysielaju mobiy? Nejak sa mi to nepodarilo najst pred casom, ked som to hladala.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
spoluziak na zakladnej si myslel ze parasutista je parašušista ale toto to prekonalo
teda: c/vlnova dlžka= 300000/0,12=2,5MHz
inak mikrovlnka nemôže byť úplne tienená kovovou bedňou v ktorej je, pretože by si "skratoval" magnetický obvod napájacieho transformátora, ktorý by sa neúmerne zaťažil.....preto môžeš toto žiarenie nájsť i mimo mikrovlnky.....
samozrejme že je, keby som sa narval do mikrovlnky tak ma uvarí.
ale zároveň je to úplne bežné žiarenie nachádzajúce sa všade okolo v miere ktorá je úplne v poriadku.
@13 veď... samozrejme... lebo by mi uvaril oči
(jak z "Aj múdry zxchybý")
@7 hmňô tiež mi ani tu neco nesedí :ehm:
...
A teraz si sa to dozvedela az?
Inac toto ohladom mikrovlnky je moja oblubena tema, takze da k nej vyjadrim vysoko odborne Ziarenie z mikrovnky je velmi skodlive, prechadza aj von cez mikrovlnku, pretoze tie filtre nie su dostatocne aby ho zachytili, vacsinou vyzaruje do niekolkych metrov, co znamena, ze do celej miestnosti. Co vsak vacsina ludi nema sancu ako zistit pretoze bezne nemaju k dispozicii pristroj na meranie mikrovlneho ziarenia. Raz sme boli z gymnazia na exkurzii na fakulte fyziky ci coho na Upjs-ke. Ten ucitel co tam bol meral ake ziarenie prechadza von cez mikrovlnku v tesnej blizkosti a este take dobte 2- 3 metre od nej mu to ziarenie ani neislo odmerat, take hodnoty to boli a ako postupoval dalej od mikrovlnky tak ziarenie da zmensovalo ale este aj na konci triedy mu ukazovalo dost.... Odvtedy sa snazim obmedzit mikrovlnku a idem od nej prec, ked nieco zohrievam. Hlavne sa neyreba pozerat fo mikrovlnky ako do televizora, co som robila ja ako decko Inac neviete mi niekto povedat, ci vurobcovia uverejnuju aj tieto informacie a su niekde relevantne udaje, kolko ziarenia prepustaju jednotlive typy a kolko ziarenia vysielaju mobiy? Nejak sa mi to nepodarilo najst pred casom, ked som to hladala.