Dnes som sa rozprával s kamošom..a som si uvedomil zaujímavú vec...strašne veľkému počtu ľudí chýbajú znalosti z astronómie...tak sa vás tu, birdzovský ľud, pýtam 5 otázok..potom napíšte kolko ste vedeli..samozrejme bez googla (hej, fakt sa tak nudím-.
tak ukončila som, lebo vesmír ma bavil, keď som bola malá, tak som si myslela, že budem vedieť aspoň 4... a prd a to som bola nedávno aj vo hvezdárni aj na jupiter a jeho mesiace som kukala
6. Na aku velkost by sa musela zmensit zem aby z nej vznikla cierna diera (teda ze by sa jednoducho zmensila cim by neuveritelne narastla jej hustota atd. snad chapes slight_smile:
meteor je predsa to v atmosfére a hej spravne no ale pluto je z ladu a nie na cerveneho ale na bieleho trpaslika ..ale to su fakt ze veci, ktoré uz nepatria do zakladného vzdelania, tosu len take perlicky pre ludi co ich to bavi
Viem vsetky okrem 3... Najblizsia hviezda slnko, meteorit je meteor kt sa dostal do atmosfery zeme, o osude slnka hovoria dve teorie, plejady su hviezdokopy ak sa nemylim...
no, odpovedám hneď, takže neviem, či to už niekto spomenul, ale čo je to podľa teba meteorid? veď sú meteory, meteority a meteoroidy, no nie? no áno. ak si správne pamätám, tak meteor je už horiace teleso (stopa), meteorit je v zemi (po dopade) a meteoroid je teleso v medziplanetárnom priestore, ktoré ešte nehorí
3. 4?
4. nikto nevidí do budúcnosti. odhady boli také, že biely trpajzlík, nie?
@romanzkrajinyx zmením si nick lebo to je veľká hanba čo ja robím a neviem o tom ani že by sme boli rodina ale tak na druhej strane sme všetci božie deti takže aj ty si môj brat
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
2. ? (ale je to meteorit a nie meteorid
3. ok, už sa túto hru nehrám....
2.meteorid uz dopadol a meteor nie? :p
3. 4 (Jupiter, Saturn, Uran, Neptun)
4. zhasne....asi nie je dost velke na supernovu alebo ciernu dieru
5. zoskupenie hviezd?
-jedno je v atmosfere druhe nie, alebo jeden uz drbol na zem
-4
-bud rachne alebo vyhasne (nema slnko narast az po hranicu marsu? ci to je ine zas?
-nevem
a 5. sú to "padajúce hviezdy" nie?
a spravne odpovede budu?
neviem
viem že 4 plynné nie sú...a teraz mi povedzte či tých planét je 9 ako nás to učili alebo už je Pluto právoplatne odlúčené
vcucne sa do seba a aj všetko okolo?
čosi ako kométa nie?
ale -id mi tu podčiarklo, ako že je zle!
tak ukončila som, lebo vesmír ma bavil, keď som bola malá, tak som si myslela, že budem vedieť aspoň 4... a prd a to som bola nedávno aj vo hvezdárni aj na jupiter a jeho mesiace som kukala
1.Slnko, Proxima Centauri
2.meteor nepresiel atmosferou
3.jupiter saturn uran neptun (pluto uz nieje planeta, a nieje z ladu)
4.mnohonasobne sa zvacsi a potom zmensi na ak sa nemylim cerveneho trpaslika
5.Hviezdokopa, vyzera to ako taky mini maly voz
6. Na aku velkost by sa musela zmensit zem aby z nej vznikla cierna diera (teda ze by sa jednoducho zmensila cim by neuveritelne narastla jej hustota atd. snad chapes slight_smile:
meteor je predsa to v atmosfére a hej spravne no ale pluto je z ladu a nie na cerveneho ale na bieleho trpaslika ..ale to su fakt ze veci, ktoré uz nepatria do zakladného vzdelania, tosu len take perlicky pre ludi co ich to bavi
2.vedel som..už neviem
3.Neptún,Urán?
4.čierna diera zostane
5.netuším
viem viem..nič neviem
ale zase, to by som musela byť s každým rodina, lebo ja som vo väčšine fór
3. 4?
4. nikto nevidí do budúcnosti. odhady boli také, že biely trpajzlík, nie?
5. zoskupenie mladých hviezd
na jednotku som neodpovedal, tá je zrejmá
2.Meteoroid dopadol na zem,meteorit len preletel okolo
3.Jupiter,Saturn,Urán,a myslím že aj Neptún
4.Najprv zväčší svoju veľkosť 200-násobne /pohltí Merkú,Venušu,Zem/ a potom sa zrazí na bieleho trpaslíka,a potom z neho bude čierny trpaslík
5.Hviezdokopa,nazývajú sa aj 7 sestier /bohužiaľ zabudla som v ktorom súhvezdie.. taurus či ktorý/
2. meteor je ked je v atmosfere a meteorid ked uz dopadol
3. 4
4. stane sa z neho neutrinova hviezda alebo vybuchne alebo sa zruti doseba a vznikne cierna diera
2.Meteorit dopadne na Zem a Meteor zhorí v Atmosfére (padajúca "hviezda") ,čí?
3.Saturn,Jupiter,Neptún ,Urán
4. Netuším (zväčší sa a vyhasne ale neviem ako sa to volá)
5. Hviezdokopy (mladé hviezdy)
2. Meteor - jav v atmosfere ( aktualne viditelne perzeidy ) a ten druhy pojem meteoroid - volne vo vesmire , snad ...
3. Jupiteru podobne planety, t.. Jupiter, Saturn, Uran, Neptun
4. Vyhoria zasoby vodika - najskor sa bude " nafukovat " a nasledne odhodi vonkajsi obal a zostane len maly biely trpaslik
5. hviezdokopa v suhvezdi byk ( dost dobre viditelna volnym okom )
2.nemal si na mysli nahodou Meteorit a Asteroid (atmosfera a astrosfera)?
3. 4
4.expanzia na cerveneho obra a nasledne sa scvrkne na bieleho trpaslika (mam na to uz objednane listky mam este jeden free keby niekto chcel)
5.hviezdokopa
protiotazka: ako posobi cierna diera na priestor okolo seba? (z pohladu na hmotu ale aj na cas)