Dnes určite nie...Turecko je na správnej ceste ale je to ešte dlhá cesta. Bude trvať možno ešte sto rokov kým sa bude dať požadovať za dostatočne stabilného partnera európskym krajinám.
No neviem. Arabi sa tlacia az moc na zapad.. Aby sme jedneho dna koli tomu nepadli na hubu.. Btw Turecko patri do azie (tych 5 metrov stvorcovych nehraju ziadnu rolu) tak nechapem preco ich EU razne neposle do prdele..
som striktne proti- a prečo by mali ísť do EU- sú to moslimovia a EU je prevažne kresťanská, potlačujú tam ľudské práva a slobody, žijú ako cigáni, je tam chudoba- tak asi preto som proti- nepotrebujeme ďalší chudobný štát, kt. bude ťahať EU dole- to by mohlo ísť aj Rusko potom do EU ne??
Ja som dal ano preto lebo pred pár rokmi možno taku anketu si robili Francúzi alebo Nemci o nás a tiež sa nám Slovákom nemuselo páčiť keď nás niekto odsúdil že do EU nepatríme preto nechapem tých čo dali v tejto ankete NIE. Podľa mňa Turci majú šancu ako aj mi ale jasne že musia splniť určite požiadavky. Podľa mňa tu nehrá rolu ani náboženstvo ani ich kultúra aspoň uvidíme či su v EU parlamente rasisti a zistíme prečo tak pilne chrania na Slovensku tzv. Rómov keď su to cigáni aj keď proti nim nemám osobne nič len sa mi nepáči že su viac obhajovaný jak biely veď sme vraj rovnoprávny štát. Uvidíme či budú v EU.
No jedna z funkcii EU je aby jej clenske krajiny mali priblezne rovnaku zivotnu uroven ale nie je charita takze je jasne ze nejake poziadavky by museli predom splnit aby sa neskor investicia z eurofondov vyplatila vsetkym ale s tym utlacovanim ludskych prav mi @Milli666 hovori z duse.... pravny system je plny chyb, ze sa tam dostane do basy nevinny clovek je bezna vec ..... to je moj dovod preco hlasujem nie
Vam je to jedno/dokonca by ste boli za vstup? . Sak len pockajte jak sa k nam tie opicie hlavy dostanu a hned vam to jedno nebude...
EU sa zmeni na jeden velky moslimsky stat. Zapadna Europa pojde ludovo povedane "DO PIČI", a o 10,20 rokov cela Europa.
Len vam pripomeniem, ze Turci su na takej istej urovni, ako nasi romski spoluobcania+jena dalsia velka nevyhoda - vyznavaju Islam (pravidla koranu niesu v EU pripustne). A ked ste nepochopili - akonahle by Turecko vstupilo do EU, 70 milionov Turkov by sa rozislo po celej Europe, to chceme dosiahnut?
Turecko nepovažujem za Európu... preto podľa mňa nemá v EÚ čo robiť... a ďalšia veľmi dôležitá vec, možno ešte dôležitejšia je, že Turecko k nám nepatrí ani z kultúrneho hľadiska... moslimskú kultúru jednoducho kresťanstvo a ateizmus vládnuce v Európe nedokážu zhltnúť... a ľudské práva? kdeže... islam je fixný, s kresťanstvom sa ešte dá nejako zamávať, prerobiť ho a tak, ale islam nie, islam nepustí... a preto som proti vstupu Turecka do EÚ... ak Turecko chce, nech si tam tie islamské krajiny vytvoria svoju úniu, ale u nás sa priživovať a otvárať dvere radikálnemu islamu nebudú!
@16- ty si asi fakt na hlavu a kam potom patríme?? však sme v srdci EU!! A prečo EU chráni cigánov- no len preto, že ich tam tak moc nemajú a dýky ten vyslanec z EU je černoch- tak ako sa hovorí- vrana k vrane sadá a rovný rovnéh si hladá
@17 díky- a ešte som zabudol dodať- žena tam bola a bude vždy ako handra- tak sa uvedomte všetci, čo hlasujete za- už dávno neplatí v civilizovaných krajínach patriarchát- (dúfam, že viete čo to je)
@21 máš úplnú pravu- tam nech sú na svojom kopci hnoja-
Pietro93 Pravdupovediac neje mi to jedno ale už ked prijali nas s 1000 000 ciganov (oficialne 500 000) tak uz nejaky Turci im mozu byt ukradnuty a este neviem ci si bol niekedy v Rumunsku ale tam je cely stat Cigansky a su na tom mozno horsie jak Turci tak to uz je asi jedno a nech si tu chodia co tu u nas ved u nas zacina byt bieda jak na ukrajine skoro. Ved Slovenskom je len Bratislava a zvysok vyzera a zije sa tam skoro jak v Rusku ludia nemaju s coho zit tak neviem co vam vadí na Turecku mozno o par rokov budeme na tom horsie ak uz nie sme dlah statu rastie a rastie
Milli666 Pocuj to som nemyslel ze do Europy ale do Europskej unie a to nie je to iste a aj tak to bola taka myslienka ktoru si nepochopil ako som to myslel
V pohode ja neviem ci ste blby tu vobec nejde o ten nazov oni sa snazia zabrat co najvacsie uzemie pod seba do EU ale preco to neviem ani ja ale zase nenapisem ze tu nemaju co robit aj tak mi tu len polemizujeme a ako to bude tak uvidime ja som toho nazoru ze Turecko bude v EU lebo len tak s prdele sa o tom nehovorí a EU im len tak s parady nedava kvoty ktore musia splnit
@27 nastuduj si pojmy ako Maastrichtska zmluva a potom rozpravaj o co ide a o co nejde a o tom kto je blbec a kto nie.
Btw to, ze bude Turecko v EU nie je az take jednoznacne. EU zamietla prijatie eura v Litve, pretoze inflacia prekrocila necele 0.1% z povolenej hranice.
Ja si studovat nemusim ja mam v pici ja studujem chemiu a staram sa o seba aby som mal v pici co sa okolo mna deje sa staram aby som sa mal dobre a aj cela rodina a vyprosim si tvoje narazky si ako Milli666 tiez komentuje nazori inych mas komentovat toho kto tu dal ten clanok dakujem za pochopenie a dobru noc Filozofista
@Pa3cek ked mas v pici, tak preco sa vyjadrujes k veciam do ktorych sa nerozumies a tak zo seba zbytocne robis primitiva? Len sa ty pekne zavri v labaku ked mas tak strasne v pici a je ti tam dobre..
@1338 a takychto teroristov treba drzat od nas co najdalej..
jednoznačne nie, my sme vstupili a čo nam to pomohlo?- musime nakupovať drahe europske tovary a tie dotacie využivame z nich 0.5%, nech aspon turci ostanu slobodní
@Kurope Nevyuzivanie dotacii z fondov je chyba len a len nasej administrativy a hlavne nedostatku informacii. A o drahych europskych tovaroch veru neviem, nase ceny boli vzdy totalne prestrelene aj bez pricinenia zvonka.
@pa3cek Nemci a Francuzi a ostatne staty su tvrdo proti Turecku v EU, lebo vedia co je to zivot z moslimami, kedze stale ku nim emigruju z Afriky a Blizkeho vychodu za lepsim zivotom. V oblastiach, kde je koncentracia moslimov a inych imigrantov zvysena je aj dost zvysena kriminalita. A nechcu ich preto, lebo vyznavaju ine nabozenstvo, ale preto, lebo sa s nimi neda zit.
@29 ty si moje meno do papuľe neber- tvoja úroveň sa dá prirovnať ku krave, kt. dokáže vydávať len jediný zvuk a to: Múúúúúúúúúúúúúúú.
Ty si taký primitív, že to až pekné nie je- prosím ťa uvedom sa, tvoja slovná zásoba je na bode mrazu, nedokážeš napísať ani jednu vety bez toho, aby si v nej nepoužil nadávku.
Tvoj celospoločenský rozhľad je na nulovom bode a to nehovorím ani o tom, že si ani neuvedomuješ, čo sú Turci zač.
Poradím ti, sadni si nad knihy a naštuduj si ich kultúru, spoločenské zriadenie.
A ak ideš Turecko prirovnávať k Rumunsku- tak to je dosť chabý argument na to, by boli v EU.
Ale najviac si ma pobavil s tým, že na SR je len BA a ostatné je............. ako si to pomenoval?? Kamarát by ti na tento názor povedal: "Obyčajný sedklák"!!!! A ja k tomu dodávam "Malomeštiak".
Rozum sa mi zastavuje nad sprostosťou ľudí, ako si ty!!!
A či chceš alebo nie- ľudia si spravia názor o tom, kto má pravdu a kto nie- ale určite ma nebudú pokladať za debila, kt. nemá čo robiť a tak drbe tých, kt. majú iný názor ako on!!
@29 chcem všetkých upozorniť, že nech si toto prečítajú - ten text je celý na prt- pravopis je 0 bodov- asi sa opakujem, ale ja by som ťa nenechal zmaturovať zo Sjl
ja nexapem tieto poniektore keci, ako poniektorii asi veria, ze vstupom turecka nastane armagedon alebo co. presne ako rakusania nexceli slovakou v eu, lebo sa baly ze buduu kradnutt, a zvysi sa ovela kriminalita a podobne. pozrite si rumunou, nemyslim ze bi sa ich vstupom do eu daco vyrazne zmenilo na slovensku. a ked dotoho idete davat nabozenstvo, tak len pripomeniem ake zverstvaa robilo krestanstvo a jeho prisluhovacii.
@matheusko@50 tak ma este dlho nikto nerozosmial. Ze Turecko je daleko pred SR . Vies kde je jedine normalne uzemie v Turecku, ktore je teoreticky na urovni Europy? V centre Istanbulu. Cele Turecko je jedna velka pust s horami s jebnutymi chudobnimi obyvatelmi. Uz si bol v Ankare? Ja hej... Nema daleko od Dilli...
@matheusko este ma napadlo jedno prirovnanie - Ankara ma centrum, ktore je aspon trosku na urovni, da sa povedat, ostatok je ako jedna velka ciganska osada. Pripomeniem, ze Turecko ma o 0,2 nizsi index ludskeho rozvoja, a je asi o 50 miest za nami (v celosvetovom rebricku).
Ekonomika nepusti, aj ked su tam chudobni obyvatelia A ta je dolezita pre vstup do EU. Viac menej od toho bude zalezat ci bude Turecko pre EU prinos, alebo skoda
Ja som v Turecku bol len ako bezny turista, teda som nemal moznost, vidiet tu chudobnu stranku krajiny. Ale primorske sezonne krajiny su vsetky rovnake. Cestovny ruch a rozvoj s nim suvisiaci a na druhej strane extremna chudoba. Taktiez bolo napr. zaujimave pocuvat studentov z Francuzska ako porovnavali nase a ich intraky Aj tam su oblasti kde je chudoba. Kto by to Francuzsku povedal. Ked turisti najcastejsie koncia v Parizi pod Eiffelovou vezou.
Prečo nie. Ano majú len malý kúsok územia v Európe aj keď presnejšie vám poviem že je mi to jedno. Ale zdá sa mi že EU zase len peniaze vytiahne od štátu. Ano dávajú nám teraz prídavky na rozvoj krajiny ale to len niekoľko rokov a potom budeme platiť za členstvo.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
57 komentov
@6 ano Burkina Faso by bola asi lepsia
Ale dobre, čo už.
@mareksvk
@narazuvzdornaa
@katka25
@pa3cek
Vam je to jedno/dokonca by ste boli za vstup? . Sak len pockajte jak sa k nam tie opicie hlavy dostanu a hned vam to jedno nebude...
EU sa zmeni na jeden velky moslimsky stat. Zapadna Europa pojde ludovo povedane "DO PIČI", a o 10,20 rokov cela Europa.
Len vam pripomeniem, ze Turci su na takej istej urovni, ako nasi romski spoluobcania+jena dalsia velka nevyhoda - vyznavaju Islam (pravidla koranu niesu v EU pripustne). A ked ste nepochopili - akonahle by Turecko vstupilo do EU, 70 milionov Turkov by sa rozislo po celej Europe, to chceme dosiahnut?
@17 díky- a ešte som zabudol dodať- žena tam bola a bude vždy ako handra- tak sa uvedomte všetci, čo hlasujete za- už dávno neplatí v civilizovaných krajínach patriarchát- (dúfam, že viete čo to je)
@21 máš úplnú pravu- tam nech sú na svojom kopci hnoja-
Btw to, ze bude Turecko v EU nie je az take jednoznacne. EU zamietla prijatie eura v Litve, pretoze inflacia prekrocila necele 0.1% z povolenej hranice.
@Hluzar Myslim si, ze Turecko do EU nepatri. Vsetky dovody by boli na dlhsie, ale aktualne napriklad jedna perlicka
» www.sme.sk/c/5084501/turec...
@1338 a takychto teroristov treba drzat od nas co najdalej..
k chudobe-rumuni su na tom snad lepsie?
k polohe-cyprus tiez nieje moc v europe, ved je pod azijskou castou turecka!!!
inac toto je o tolerancii hlavne. inac ani rakusania nechceli slovensko do eu.
ps. kopec ludii tu pise akoze"argumenty" preco nie, z takou argumentaciou ako deti v materskej skolke.
"Ja si studovat nemusim ja mam v pici ja studujem chemiu a staram sa o seba aby som mal v pici co sa okolo mna deje.."
To tvrdi clovek, ktory da do jednej vety dvakrat slovicko "pici", fakt krasa. Pises vela, ale povies toho len malo.
Ty si taký primitív, že to až pekné nie je- prosím ťa uvedom sa, tvoja slovná zásoba je na bode mrazu, nedokážeš napísať ani jednu vety bez toho, aby si v nej nepoužil nadávku.
Tvoj celospoločenský rozhľad je na nulovom bode a to nehovorím ani o tom, že si ani neuvedomuješ, čo sú Turci zač.
Poradím ti, sadni si nad knihy a naštuduj si ich kultúru, spoločenské zriadenie.
A ak ideš Turecko prirovnávať k Rumunsku- tak to je dosť chabý argument na to, by boli v EU.
Ale najviac si ma pobavil s tým, že na SR je len BA a ostatné je............. ako si to pomenoval?? Kamarát by ti na tento názor povedal: "Obyčajný sedklák"!!!! A ja k tomu dodávam "Malomeštiak".
Rozum sa mi zastavuje nad sprostosťou ľudí, ako si ty!!!
A či chceš alebo nie- ľudia si spravia názor o tom, kto má pravdu a kto nie- ale určite ma nebudú pokladať za debila, kt. nemá čo robiť a tak drbe tých, kt. majú iný názor ako on!!
@17 Dakujem ti veľmi pekne-
@29 chcem všetkých upozorniť, že nech si toto prečítajú - ten text je celý na prt- pravopis je 0 bodov- asi sa opakujem, ale ja by som ťa nenechal zmaturovať zo Sjl
keď ja poznám len slušných Turkov...ale určite máš v niečom pravdu...
Deturence, Turecko je daleko pred SR. Jedine co sme stihli skor je ziskat clenstvo v EU. Inak mozme hulit handry, chabrusaci.
» tr.wikipedia.org/wiki/T%C3%BCrki...
» www.ekodialog.com/en_statistic.ht... . . . citanicko?
Ekonomika nepusti, aj ked su tam chudobni obyvatelia A ta je dolezita pre vstup do EU. Viac menej od toho bude zalezat ci bude Turecko pre EU prinos, alebo skoda
. . . len pomaly s tym smiechom.
A este jeden link:
» www.investicniweb.cz/trhy/regiony/20...
. . . citanicko?