No mňa najviac pobavil príbeh mojho priateľa, keď nám bol kúpiť pivo. Vtedy mal myslím 29, a predavačka sa ho pýta "Máte 18?" On ako bol zvyknutý, že sa ho to už dlho nikto nepýtal, tak jej vraví "Nie, však len 2 pivá tu mám"
Mňa najviac pobavilo keď sme sedeli v bare s kamoškami a kamarátmi a zrazu nás všetky baby pýtala čašníčka občianky. Len čisto nás, na kamošou ani nepozrela Zvláštne
Naposledy tento týždeň a nechápem, podľa mňa vyzerám na svoj vek a od mojich o päť rokov mladších spolužiačok, ktoré sedeli vedľa mňa, si občiansky nevypýtala...
"18mame?
"Jasné"
"Ale rokov nie centimetrov .."
A hocikedy odomna chcu občianku a to mi taha na 27 neberiem to moc ako kompliment vzdy si povzdychnem a poviem jej pri podavani občianky "kiezby som nemal..
Keď som mala narodeniny išli sme si kúpiť pivo lebo konečne 18 a pri pokladni pani robila drahoty že mi to pivo nemôže predať a ja na ňu pozerám a nechápem dôvod .. Lebo v ten deň som mala 18 a ona este aj volala ci mi to pivo môžu predať keďže v ten deň a potom keď už dovolala tak mi ho nakoniec predala a zablahoželala mi k narodeninam.. (a tom som kupovala aj pre kamarátky ktoré mali vtedy 17)zazitok na celý živiť
pýtaj si ho odo mňa vždy. onedlho mám 31. potom na mňa škaredo neveriacky zazerajú.
neberiem to ako kompliment, unavuje ma to. je mi jasné, že aj v očiach iných ľudí pôsobím mlado a neberú ma potom tak, ako by ma brali, keby ma vnímali ako staršiu.
uberá mi to roky skúseností.
odo mňa si nepýtali už dávno, nechápem, či vyzerám tak staro, keď toto tu čítam
(alebo je to tým, že kupujem alkohol málokedy, tak je menšia šanca, no )
ale kedysi, kamoška, ktorá bežne bez problémov kupovala alkohol, aj keď nemala 18, si na svoje osemnáste narodeniny šla kúpiť len taký ten malý šampus.
Som jej ešte vravela, že by bola sranda, ak by teraz od nej pýtali občiansky.
A samozrejme, že pýtali.
Som sa asi týždeň cítila ako veštica a smútim nad svojim nevyužitým potenciálom
mam asi iba to ze najstaršie putá ie občianskeho odomna keď som kupoval víno je tak dva mesiace staré :S hej....mam 28 rokov a občas sa nájde človek čo si myslí že mám o 11 rokov menej ako mam
mne aj v 15-tich v pohode predali v krčme aj v obchode alkopivo či pálenku, lebo som podľa bárskoho vyzeral aj na vyše 20 rokov.. ale potom zase v 19-tich ma hádam jediného SBS-kári nechceli bez zdĺhavej kontroly občianskeho a prehľadávania pustiť do nebohého Subclubu, keď tam bol nejaký benefičný warm-up na demonštráciu proti náckom, to možno chceli všetkými dostupnými prostriedkami znížiť účasť
Mala som mať o mesiac 32 a pýtali si odo mňa občiansky v potravinách za 2 pivá Sme sa na tom potom zasmiali a pani mi vravela, že vôbec nevyzerám na 18
Hm, no, ja asi ani nič také nekupujem, že by odomňa museli pýtať občiansky. Málokedy kúpim nejaké pivo a flašku dačoho ešte menej často a cigarety vôbec takže. Ale inak sa všade ku mne správajú ako k decku ale dakedy keď robia na ulici dáky prieskum a opýtajú sa ma, že či už bolo 18 tak to využijem a poviem, že nie aby mi dali pokoj
Mno už som dospel do takého veku, že už aj keď sa čerstvo žiletkou oholím, tak to strnisko (teda taký jemný šmirglík mám na pohľad viditeľné ...lebo je tak zahustené, že proste také čierne oholené chĺpky pod bradou a pod nosom, kto nie je teda slepý si všimne, a vie teda, že už nemám 18 ...všetci mi hovoria mladý muž, takže asi som na tom dobre, ale tak aj keď mám 27 a skoro pol roka, tak postavovo som ešte pomerne mladistvý si myslím (teda okrem trošičku brucha) ...cigarety nefajčím, a alkohol si sám len tak z pasie nepijem, ale tak asi by nebol problém, lebo mne to strnisko narastie už dosť za 4 dni a tak aj keď mi možno usúdia 23 alebo vekovo asi približne, tak už pod 18 rokov som výzorovo pristarý
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
Mňa najviac pobavilo keď sme sedeli v bare s kamoškami a kamarátmi a zrazu nás všetky baby pýtala čašníčka občianky. Len čisto nás, na kamošou ani nepozrela Zvláštne
A mám. Kokoti.
"Jasné"
"Ale rokov nie centimetrov .."
A hocikedy odomna chcu občianku a to mi taha na 27 neberiem to moc ako kompliment vzdy si povzdychnem a poviem jej pri podavani občianky "kiezby som nemal..
neberiem to ako kompliment, unavuje ma to. je mi jasné, že aj v očiach iných ľudí pôsobím mlado a neberú ma potom tak, ako by ma brali, keby ma vnímali ako staršiu.
uberá mi to roky skúseností.
(alebo je to tým, že kupujem alkohol málokedy, tak je menšia šanca, no )
ale kedysi, kamoška, ktorá bežne bez problémov kupovala alkohol, aj keď nemala 18, si na svoje osemnáste narodeniny šla kúpiť len taký ten malý šampus.
Som jej ešte vravela, že by bola sranda, ak by teraz od nej pýtali občiansky.
A samozrejme, že pýtali.
Som sa asi týždeň cítila ako veštica a smútim nad svojim nevyužitým potenciálom
Vyzerám staro. Síce alkohol nekupujem, ani cigarety, ale pýtajú si ho odo mňa skoro vždy, keď kupujem nealko radler.