Obraciam sa na vás s prosbou o pomoc a spoluprácu. Ide o prácu do školy, v ktorej sa zaoberám čítaním. Vás by som chcela poprosiť, či by ste mohli odpovedať na nasledujúce otázky:
tiež tlačené ja neviem, príde mi príjemnejšie zobrať si do ruky knihu, prevracať strany a čítať to tak normálne ako by som to mala počúvať alebo čítať na ebooku
a dvovod?? neviem, tlacene knihy su komfortnejsie a e-booky sa zmestia do vacku a je to praktickejsie ked napriklad cestujem a chcem si precitat viac knih.. a audio absolutne nic
tlačené ! kniha má byť kniha ! ... e book,v tom neviem tak pekne listovať ako v normálnej knihe ... a žiadne audio nepotrebujem, viem čítať aj sama ...
Najradšej tlačené, audio som mala len jednu, aj to už bolo dosť dávno a počúvala som to na dobrú noc a v pdfku som čítala len Antigonu, lebo sa mi po to nechcelo ísť do knižnice a ešte jednu knihu, ktorú by sa mi neoplatilo kupovať a v knižnici nebola (v tejto forme proste len také nevyhnutné knihy).
A celkovo nemám nič proti ebookom, ale keď čítam knihu, tak potrebujem mať pokoj a takto by som pri tom bola na nete a skoro vôbec to nečítala, čiže len to je taký dôvod - nepotrebujem nič čuchať ani otáčať.
2. lebo je to pohodlnejšie ako v elektronickej podobe a hovorené by ma nebavili, lebo ja si rada pri tom počúvam svoje a okrem toho neviem, či by som všetko zohnala načítané
tlačená, dosť mi vadí čítať na hocičom elektronickom. Audio som mala možnosť prvýkrát vyskúšať minulý týždeň, bolo to príjemné, dá sa pritom vypnúť a plnohodnotne vnímať dej, ak človek nevládze čítať, ale chce zrelaxovať, myslím, že je to celkom fajn spôsob
2. proste mám rada ten dotyk knihy, listovanie a nie len čumenie na obrazovku ... a knihu si môžem zobrať hocikde bez toho, aby som musela kupovať kadejaké zariadenia
určite tlačená kniha ...milujem knihy s tvrdym obalom, ktoré voňajú novotou wua .... a prečo ? lebo je to pohodlnejšie čítanie a človek sa viac sústredí a lepšia predstavivosť ....neviem si seba predstaviť "počúvať knihu" asi by to bolo divné a E - knihy no nie je ich teraz tak vela a je to nepohodlné
je to to isté ako to predtým, klikni na odkaz v prvom prípevku a otvor štatistický obrázok .... je to o Nemcoch ... neviem, čo sa tam porovnáva, musíš počítať
knihy tlačené, lebo pre mňa znamenajú viac. je to ako keď sa máš starať o psíka reálne, alebo len virtuálne....proste tie e-knihy mi nesedia...musím ju držať v ruke a cítiť jej vôňu.
tlačené. presne ako napísala slečna nado mnou, musím cítiť jej vôňu
a audio knihy tiež niesú zlé, napr pre ľudí čo veľa cestujú (ocino) - počúva to vždy pri šoférovaní lebo inak by na to nemal čas. raz som s ním takto počúvala Saturnina a nasmiala som sa viac ako keď som to čítala.
čítala som aj e-book ale tlačené navždy to je ten taký super pocit keď si kúpim novú knihu, cítim ju, držím ju a potom si ju vystavím, mám ju a nevymažem ju
no takže radšej mám normálnu knihu, ale ebook je praktickejší niekde do vlaku alebo tak + knihy sa dajú v pohode zohnať zadarmo z netu, hlavne tie ktorých naše skvelé vydavateľstvá vydali 2,5 kusa a nieje možné ich už kúpiť
lebo neskutočne krásne voňajú, v poslednej dobe sa robia až priam neuveriteľne krásne obaly, mám rada otáčanie stránok, milujem záložky a neboli ma z toho tak oči...
pre mňa by boli e-booky zbytočné, lebo sústrediť sa na knihu neviem nikde inde iba doma, tak knihy so sebou nenosím a ako sa poznám, tak by som to zachvíľu pokazila, lebo by mi to určite padlo alebo by som to v taške niekde obúchala...
ak mi padne kniha, tak sa jej v podstate nič nestane (ak nepadne do ohňa, do mokrého atď.)
vždy rozhodne tlačenú kniha, vôňa, prevracanie listov, možnosť sadnúť si nad to s šalkou čaju a všeobecne... ale aj audioknihy počúvam, ale oveľa menej.
Tlačená kniha, eBook sa mi zle číta a jednoducho to nie je ono ... Audioknihy sú nový názov niečoho, čo tu bolo už dávno, ako malá som milovala počúvať audiokazety s rozprávkami a detskými knižkami. Napríklad Kubko a Maťko nahovorený pánom Krónerom nemá chybu.
Najlepšie sú tlačené knihy...teda aspoň pre mňa, najvieac ma to vtiahne do deja...e-booky to ma nebaví to by som vždy preklikla sem alebo na F-book a audio...to mi stačí v škole
Mam radsej tlacene knihy, je to lepsi pocit mat ju v ruke a listovat si a navyse na slovensku este nie su knihy ktore by sa mne pacili v elektronickej podobe moc ale v buducnosti planujem kupit si citacku a kupovat si aj knihy do nej, lebo je to ekologicke, setri to lesy a mozem mat pri sebe stale stovky knih audio knihy sa mi nikdy ako knihy nezdali
2. lebo mám rada vôňu knihy, zvuk keď knihu listuješ, pocit v rukách keď ju držíš, záložky od výmyslu sveta ktoré v niektorých knihách po rokoch nájdem, podčiarknuté obľúbené pasáže atď
2. Tlacene knihy su casto tazke a na slovensku predrazene. Ebooky s dobrym readerom (Kindle, Nook) vyjdu lacnejsie (pripadne sa daju stiahnut uplne zdarma), zaroven sa na e-readeri daju citat aj noviny ci magaziny.
Tlačená, jednoznačne pre jej vôňu, že hlas si môžem predstaviť sama... ale e-booky sú fajn, keď ich môžem nosiť v mobile.. ale aj tak nedám dopustiť na tlačené.
Ebook som ešte neskúšal ani nevidel, takže sa nemôžem vyjadriť, bežné veci, pri ktorých ide iba o informácie si prečítam z počítača alebo smartphonu, ale pokial ide o skutočnú knihu, ktorú čítam pre radosť, tak tú rozhodne preferujem v tlačenej forme. Ani si neviem predstaviť, že prídem večer na chatu, sadnem si ku krbu a prečítam si kovbojku na ebooku Mám rád staré knihy, ktoré mi okrem podaných informácií podajú aj množstvo iných pocitov. Knihy mi prídu viac ľudské, majú v sebe veľkú abstraktnú hodnotu, majú svoj príbeh a mám z nich úplne iný pocit, ktorý mi ebook nikdy nedá.
tlačené lebo sa pritom môžem viac vcítiť do situácie a e-booky sú nepohodlné a neromantické a ťahajú oči. Tiež ako niektorí hovoria že pre jej vôňu, pre to že je prakticky večná a nikto ju nemôže vymazať z počítača alebo zlomiť CD audio knihy. A e-book nemá vôbec také čaro ako kniha.
čítam tlačené knihy a neviem si predstaviť že by som celý deň presedel pri čítačke a hladel na display. No zas môže to byť fajn pre niekoho kto často a ďaleko cestuje, lebo nemusí so sebou vláčiť kilá navyše.
No kniha ostane knihou a tak isto aj knižnice do ktorých chodím tak rád.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
e-book sa mi nezdá pohodlné, ale ked sa mi to nechce tlačiť stačí
audiokniha sa mi neľubi,divne hlasy a pri knihe potom nemozem pocuvat normalnu hudbu
a nepoznam nic take
2. Pocit, viac si to viem užiť.
Googli.
2.e-book
a audio vobec nemam rada..
a dvovod?? neviem, tlacene knihy su komfortnejsie a e-booky sa zmestia do vacku a je to praktickejsie ked napriklad cestujem a chcem si precitat viac knih.. a audio absolutne nic
dôvody som napísala
a stránku neviem ..
A celkovo nemám nič proti ebookom, ale keď čítam knihu, tak potrebujem mať pokoj a takto by som pri tom bola na nete a skoro vôbec to nečítala, čiže len to je taký dôvod - nepotrebujem nič čuchať ani otáčať.
2. lebo je to pohodlnejšie ako v elektronickej podobe a hovorené by ma nebavili, lebo ja si rada pri tom počúvam svoje a okrem toho neviem, či by som všetko zohnala načítané
2. prenosnosť bez použitia elektroniky, pre mňa oproti obrazovke prijateľnejší variant pre oči, s audioknihou skúsenosť nemám
2. proste mám rada ten dotyk knihy, listovanie a nie len čumenie na obrazovku ... a knihu si môžem zobrať hocikde bez toho, aby som musela kupovať kadejaké zariadenia
skús toto » www.zeit.de/2009/43/GSP-Bue...
je to to isté ako to predtým, klikni na odkaz v prvom prípevku a otvor štatistický obrázok .... je to o Nemcoch ... neviem, čo sa tam porovnáva, musíš počítať
a audio knihy tiež niesú zlé, napr pre ľudí čo veľa cestujú (ocino) - počúva to vždy pri šoférovaní lebo inak by na to nemal čas. raz som s ním takto počúvala Saturnina a nasmiala som sa viac ako keď som to čítala.
A ďakujem aj ja mám podobnú úlohu. Uľahčila si mi prácu
a prečo?
lebo neskutočne krásne voňajú, v poslednej dobe sa robia až priam neuveriteľne krásne obaly, mám rada otáčanie stránok, milujem záložky a neboli ma z toho tak oči...
pre mňa by boli e-booky zbytočné, lebo sústrediť sa na knihu neviem nikde inde iba doma, tak knihy so sebou nenosím a ako sa poznám, tak by som to zachvíľu pokazila, lebo by mi to určite padlo alebo by som to v taške niekde obúchala...
ak mi padne kniha, tak sa jej v podstate nič nestane (ak nepadne do ohňa, do mokrého atď.)
ĎAKUJEM za všetky a aj za tie linky
2. najmenej zaťažuje oči a zo zvyku.
a dôvod? noo... stačí mi, keď si tú knihu kúpim a držím ju v ruke a hneď je deň krajší
1. tlačená kniha
2. lebo mám rada vôňu knihy, zvuk keď knihu listuješ, pocit v rukách keď ju držíš, záložky od výmyslu sveta ktoré v niektorých knihách po rokoch nájdem, podčiarknuté obľúbené pasáže atď
2.lebo s iným druhom som sa zatiaľ nestretla
2. Tlacene knihy su casto tazke a na slovensku predrazene. Ebooky s dobrym readerom (Kindle, Nook) vyjdu lacnejsie (pripadne sa daju stiahnut uplne zdarma), zaroven sa na e-readeri daju citat aj noviny ci magaziny.
ak o knihách ktoré do školy a som rada že ich vidím len raz v živote, tak radšej pdf, aby nezavadzali knihám, ktoré milujem, logicky
Milujem vôňu novej knihy a zároveň starej. Proste ten pocit ti nenahradí nič, ani ten e-book.
No kniha ostane knihou a tak isto aj knižnice do ktorých chodím tak rád.