chcem sa opytat preco sa vychodniari nestahuju radsej do kosic ale do ba.... ved v ke su tiez pracovne prilezitosti navyse kazdy vieme ze su trocha lokalpatrioti a tak by mohi ostat medzi svojimi a vo svojej kulture...prosim ziadne hejty a urazky
@myschka noo len pojem kultura zahrna kopu veci...od prizvuku cez zvyky (na vychode sa dodrziavaju viac tie tradicie) dalej ste poboznejsi mate trocha ine uvazovanie volite ine politicke strany a tak...asi som to nemal nazvat kultura ale skorej mentalita...
@sob3k ale ved kopa vzdelanych ludi z vychodneho slovenska tu robi....podla mna sa vam to ani tak nevyplati ved je tu vsetko drahsie a v ke vzdelany clovek zarobi slusne a ma nizsie naklady
@brachipelma
1. Mesta viac volia pravicu, dediny Fica. Hockde v republike
2. Moja rodina v Senci je poboznejsia ako som kedy bol
3. Krásna trnavská Slovenčina. Bodaj by im taká tvrdosť vydržala dokonca života aj na iných miestach ako na jazyku
V zásade s tebou súhlasím, že väčšina vychodnarov je hmm... Moralnejsie založená? Ale to je opäť skôr neduh mesta, keďže radodajky vidíš aj v KE.
@brachipelma Záleží od odboru. Moja vyucujuca má s manželom firmu a k nim často chodia robiť aj absolventi z feiky v BA či ZA. KE čo do IT biznisu a jeho rastu majú jednu z popredných priecok v Európe. No na druhej strane, čo tu so strojarinou keď všetky automobilky sú na západe? Napr.
Tak isto humanitaci. Nadácie, UPN, štátne inštitúcie a ministerstva sú v BA. Čo majú robiť tu?
Podobne ako keď vystudujes hutníctvo v BA (ak sa dá). Máš na výber Žiar nad Hronom alebo KE
ze ina kultura, vsak ba ma 3/4 obyvatelstva z vychodu a stredu pristahovanych v roznych generaciach.. posobi sice kulturnejsie, ale to je sposobene tym, ze BA je studentske mesto, vsetka inteligencia z celeho slovenska tam odide za studiom a vacsinou tam uz ostane a plodi "inteligentne potomstvo", kym na zvysku slovenska ostavaju zvysni prosti nevzdelani ludia, a je teda prirodzene, ze to tam ostava sedlackejsie.
Tak to ano, ale mne pride Bratislava moc nezaujimava, ako keby tam pes zdochol, ok mozno zamestnava ludi, len myslim si, ze aj keby ostali tu tak by vysli na stejno. Ved kto chce pracovat tak si robotu najde, a je uplne jedno kde.
@nexo999 ja si praveze myslim ze je tu skvely nightlife kopa ludi rozne jazyky pocujes je tu kde zajst stavaju s anove budovy...mne ba vyhovuje vo vsetkych aspektoch..ale nebol som napr v nocnych kosiciach neviem to porovnat...a ved prave kto chce najde si... mozno dostane nizsi plat ale to s avykompenzuje nizsimi cenami
V BA je viac možností, každý vidí sen v západnom svete, Blava je na hranici a k tomu hlavné mesto, všetko je tam sústredené, preto tak láka väčšinu, pravdu máš, že KE ponúkajú veľa práce, ale za to široko ďaleko okolo KE nič, tak možno to deptá niektorých a radšej idú na západ a ak by sa nepodarilo, tak môžu sa uchytiť inde v inakších väčších mestách.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
1. Mesta viac volia pravicu, dediny Fica. Hockde v republike
2. Moja rodina v Senci je poboznejsia ako som kedy bol
3. Krásna trnavská Slovenčina. Bodaj by im taká tvrdosť vydržala dokonca života aj na iných miestach ako na jazyku
V zásade s tebou súhlasím, že väčšina vychodnarov je hmm... Moralnejsie založená? Ale to je opäť skôr neduh mesta, keďže radodajky vidíš aj v KE.
Celé je to o ľuďoch, prostakov chytís všade.
Tak isto humanitaci. Nadácie, UPN, štátne inštitúcie a ministerstva sú v BA. Čo majú robiť tu?
Podobne ako keď vystudujes hutníctvo v BA (ak sa dá). Máš na výber Žiar nad Hronom alebo KE