Kebyže si vybavim pas na novo tak mám dva blbé je to že ten starý je neplatný a ja budem cestovať akurát tak do roboty takže mi je predplatný asi ako tento komentár na tvoju otázku
@darkpassenger v pohode som trošku googlil ale akosi som sa nedopatral relevantnej odpovede Ide o to, že ak mam v pase razitko jednej krajiny, do druhej ma s nim nepustia... sme to tu tusim pred par dnami spominal v nejakej diskusii ale neviem si spomenut, v akej... len ze slo v debate o.i. o Indiu
§4 (3) Občan môže byť držiteľom najviac dvoch platných cestovných dokladov rovnakého druhu okrem náhradného cestovného dokladu.
§8 (3) Ak v odseku 4 nie je ustanovené inak, cestovný pas sa občanovi, ktorý dovŕšil 16 rokov, vydáva s platnosťou na 10 rokov, občanovi mladšiemu ako 16 rokov sa vydáva s platnosťou na 5 rokov a občanovi mladšiemu ako 6 rokov sa vydáva s platnosťou na 2 roky; ak je občan držiteľom cestovného pasu s platnosťou na 10 rokov, druhý cestovný pas sa mu vydá s platnosťou na 5 rokov.
@semhamforas super, dik ... inak aj ja som teraz pozrel na stranku MV a nasiel som to... ale pozeral som nejake diskusie a tam je vraj ale ten problem, ze musis ukazovat (neviem, či aj) prvý pas....
@salora jááj to viem, to sa dá vybaviť, oni to vedia, tak dávajú turistom také dokumenty, aby nemuseli mať tie razítka v pase.
Ale aj ked máš dva pasy tak spoko, oba sú platné, takže nebude problém
Mam 2 pasy, jeden je na 10 rokov, ten druhy na 5. Oba plne funkcne, nezavisle od seba. A ako uz bolo povedane, v hentych krajinach ti len do pasu zalozia papierik.
@tommyhot ved uz som cakal aj na tvoju reakciu... vďaka ja som to doteraz neriešil, hlavne kvoli tomu, ze som mal sluz. pas a nejako som sa o to nezaujimal, len teraz je tu takato kombinacia, tak som si nebol isty, co a ako...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
§4 (3) Občan môže byť držiteľom najviac dvoch platných cestovných dokladov rovnakého druhu okrem náhradného cestovného dokladu.
§8 (3) Ak v odseku 4 nie je ustanovené inak, cestovný pas sa občanovi, ktorý dovŕšil 16 rokov, vydáva s platnosťou na 10 rokov, občanovi mladšiemu ako 16 rokov sa vydáva s platnosťou na 5 rokov a občanovi mladšiemu ako 6 rokov sa vydáva s platnosťou na 2 roky; ak je občan držiteľom cestovného pasu s platnosťou na 10 rokov, druhý cestovný pas sa mu vydá s platnosťou na 5 rokov.
Samozrejme, že som si istý
Ale aj ked máš dva pasy tak spoko, oba sú platné, takže nebude problém