Chystám sa zbalit ruksak obut boty dat slnečne okuliare postavit a k ceste dvihnut palec a viest sa bohvie kam .. a takto spoznat svet, ludí a nové kultúry..prida sa niekto na cestu???
Kazdy si mysli ze to len tak sa postaví ku ceste, stopom prejde celý svet, žrať bude lesné plody a spat v stane a keď uz co to prejdes a budeš niekde daaaáleko vyčerpaný budeš sa trepat domov 2 týždne ? na taký výlet by som šiel jedine vo dvojoci a kazdy 200 hotovosť a 1000 na ucte a o toho by si mal minimálne anglicky hovoriť dobre
Znie to ako super nápad,ale pre začiatok,neviem teda či zvykneš takto cestovať,byť tebou tak skúsim pobehať Slovensko,alebo Čechy stopom,len tak,za nosom,alebo aj s cieľom,na pár dní,čo je tiež adrenalín,dobrodružstvo,za menej peňazí,spoznáš ľudí,a krajinu,o ktorej kráse väčšina jej obyvateľov ani netuší,aspoň zistíš ako na tom si,či vieš prespať kde kade,sám,budeš vedieť čo potrebuješ,a až potom by som sa púšťala naprieč svetom Úplne ťa chápem,tiež mám túlavé nohy, a niečo také pripravujem, keď všetko dobre dopadne na cestu sa vydám už čoskoro,ale skôr po vlastných ako stopom
@9 má dosť pravdu. najmä by si mal pred veľkou cestou nazbierať skúsenosti, zistiť, do akých situácií sa môžeš dostať a ako ich riešiť. spoznať sám seba a aspoň sčasti svoje limity.
podporujem ťa v tom, čo si si zmyslel, ale naozaj sa na to priprav. nie je to otázka peňazí, ako ti to tu mnohí vykresľujú (a budú vykresľovať). je to viac otázka charakteru a schopnosti prispôsobiť sa nečakaným situáciám a vedieť ich riešiť. preto si to skús najskôr na pár výletoch po Slovensku, alebo si stopni do Maďarska k Balatonu a späť alebo tak niečo.
(hej, ver mi kúsok, mám za sebou odstopovaných asi 30 000 km po Európe, viem, čo ti píšem )
človek nepotrebuje neviem kolko penazi na to aby si šiel za svojim cielom ..potrebuješ len odvahu a to vela ludi nema..ked som niekomu povedal že : pod ideme sa pozriet do portugalska este som tam nebol ..nikto nešiel ...ale ked sa vratiš s cesty a maš neskutocne vela zážitkov všetci začnu hovorit žeby chceli ist tiez
@BooMko Keby to bolo také jednoduché ako vo filme, lenže každý deň musíš niekde spať, musíš jesť, umyť sa, vysrať sa - to by bol najmenší problém, myslel si na svoje fyziologické potreby ? Nie si z kameňa + ísť so stopom a nevieš komu nasadneš do auta, keď si mladý chalan, ťa môžu aj na orgány rozpredať, čo ty vieš, ľudia sú sebci.
Tentokrat sa nepridam, mozno niekedy nabuduce?
Kazdopadne, nie je to taky problem, ako sa tu niektori tvaria. Penazi vela netreba, akurat sa treba zmierit s tym levelom luxusu, ktory si mozem dovolit; nejake strachy aj tak nicomu nepomozu... je to hlavne o odhodlani, povedal by som ze az tvrdohlavosti ist cez vsetko, co sa naskytne - a uzivat si to.
@yoss - ono to v podstate JE take jednoduche. Len malokto ma na to gule. Spat sa da v stane alebo pod mostom a vobec to neni take tragicke ako to znie; jest sa da radovo za jednotky eur na den zo supermarketu + na prvych par dni sa vies nabalit aj z domu, umyt sa da v jazerach, potokoch, fontanach, na weckach na benzinke, v madarsku sme sa "sprchovali" o pol noci v parku verejnym vodovodom, a vysrat hocikde v poli. Najvacsi problem je nabijanie mobilu, fotaku a zvysku elektroniky. Vsetko z vlastnych skusenosti.
@boomko Súhlasím nepotrebuješ veľa peňazí na cestovanie,odvahu treba,ale najviac je treba sa vedieť o seba na cestách postarať,rátať s tým najhorším,a vedieť sa na to pripraviť,presne ako ti tu píšu ostatní,určite by som sa na cestu do Portugalska nevydala z večera do rána...
A k tým ľuďom,keby som sa mala spoliehať na tých všetkých čo mi kedy nasľubovali že so mnou pôjdu a nakoniec si vypli mobily,a vyhovárali sa na hlúposti,tak by som nikde nebola....Ale vždy sa našiel aspoň jeden normálny spoľahlivý človek,nikdy som nešla úplne sama..
Držím ti teda palce,sny si treba plniť,najmä tie cestovateľské
ja by som poradil skôr stretnúť niekoho na ceste na internetovom fóre pochybujem že sa niekto nájde a pôjde s tebou - ja osobne som rád stopoval kade tade a vždy som na cestách niekoho stretol a pridružil sa je to celkom pekné urobiť si výlet stopnúť niekoho zaujímavého ... ja som sa viezol s tak širokým spektrom ľudí, že už hodne dlhú dobu som nenašiel činnosť ktorá by poskytovala tak rozmanitý rozhľad :happy:
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
podporujem ťa v tom, čo si si zmyslel, ale naozaj sa na to priprav. nie je to otázka peňazí, ako ti to tu mnohí vykresľujú (a budú vykresľovať). je to viac otázka charakteru a schopnosti prispôsobiť sa nečakaným situáciám a vedieť ich riešiť. preto si to skús najskôr na pár výletoch po Slovensku, alebo si stopni do Maďarska k Balatonu a späť alebo tak niečo.
(hej, ver mi kúsok, mám za sebou odstopovaných asi 30 000 km po Európe, viem, čo ti píšem )
Kazdopadne, nie je to taky problem, ako sa tu niektori tvaria. Penazi vela netreba, akurat sa treba zmierit s tym levelom luxusu, ktory si mozem dovolit; nejake strachy aj tak nicomu nepomozu... je to hlavne o odhodlani, povedal by som ze az tvrdohlavosti ist cez vsetko, co sa naskytne - a uzivat si to.
@yoss - ono to v podstate JE take jednoduche. Len malokto ma na to gule. Spat sa da v stane alebo pod mostom a vobec to neni take tragicke ako to znie; jest sa da radovo za jednotky eur na den zo supermarketu + na prvych par dni sa vies nabalit aj z domu, umyt sa da v jazerach, potokoch, fontanach, na weckach na benzinke, v madarsku sme sa "sprchovali" o pol noci v parku verejnym vodovodom, a vysrat hocikde v poli. Najvacsi problem je nabijanie mobilu, fotaku a zvysku elektroniky. Vsetko z vlastnych skusenosti.
A k tým ľuďom,keby som sa mala spoliehať na tých všetkých čo mi kedy nasľubovali že so mnou pôjdu a nakoniec si vypli mobily,a vyhovárali sa na hlúposti,tak by som nikde nebola....Ale vždy sa našiel aspoň jeden normálny spoľahlivý človek,nikdy som nešla úplne sama..
Držím ti teda palce,sny si treba plniť,najmä tie cestovateľské