Vypinat elektroniku na noc zo zasuvky alebo sa tym nieco moze pokazit ?
Chcem sa spytat som riadny skeptik co sa tyka elektriky takze sa chcem spytat ci mozem nadalej vypinat wifi-router,televizor,set-top- box a.pocitat zo zásuvky lebo minule mi kamarat povedal ze sa nema elektronika vypinat zo zasuvky lebo ze sa.vraj na tel
stat by sa vacsinou nemalo nic.. akurat napr. pri telke, resp. niecom co ma aj normalny tlacitkovy vypinac, je lepsie najskor vypnut ten a az potom vytiahnut zo zasuvky..
a hej, da sa usetrit.. kde ako.. nasa telka zerie v standby 0.5W co je skoro nic.. ale napr. taky settopbox od antiku zerie aj v necinnosti ~12W co je trochu dost uz..
Ja som myslel že posledný skeptici čo sa týka elektrickej energie vymreli v minulom storočí.
A inak zmysel to nemá. Keď na chvíľu zabudneš vypnúť svetlo v miestnosti kde nie si tak spáliš viac energie ako za celú noc pri tých spotrebičoch čo si vymenoval. Nehovoriac o spotrebičoch ako chladnička, šporák, pračka... a pri cene 7 centov za kWh.... a to ani nehovorim keby si mal nočný prúd...
telkáč, router a pod. nevypíname, ale napr. takú tlačiareň áno, lebo mi bolo povedané, že sa v zásuvke mení napätie a preto sa nám pokazil adaptér nerozumiem o čom, ale tak ju teda vyťahujem zo zásuvky no.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
akurát v tom nevidím zmysel.
hoci ročne tým môžeš dosť ušetriť.
a hej, da sa usetrit.. kde ako.. nasa telka zerie v standby 0.5W co je skoro nic.. ale napr. taky settopbox od antiku zerie aj v necinnosti ~12W co je trochu dost uz..
A inak zmysel to nemá. Keď na chvíľu zabudneš vypnúť svetlo v miestnosti kde nie si tak spáliš viac energie ako za celú noc pri tých spotrebičoch čo si vymenoval. Nehovoriac o spotrebičoch ako chladnička, šporák, pračka... a pri cene 7 centov za kWh.... a to ani nehovorim keby si mal nočný prúd...